Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Major Nándor nyerte az MVM Partner Darts Kupát Budapesten!​​​​​​​

5599 táblára dobás, 158 leg, 77,87-as tornaátlag, néhány meglepetés és jó hangulat kíséretében zajlott a darts döntő. No nem a Magyarországon estéről estére jóval több, mint 100 ezer néző által követett darts-világbajnokságról van szó, hanem az MVM Partner Darts Kupa 1 240 000 Ft összdíjazású darts verseny 16-os döntőjéről, melynek végén a győztes 400 000 ezer forinttal gazdagodott.

A színvonalas finálét végül az idei Hungarian Darts Trophy újdonsült magyar csillaga, Major Nándor húzta be, igen szoros küzdelemben, hiszen a döntőben 10-9-re tudott csak diadalmaskodni Jehirszki Györggyel szemben.

A torna végig magas színvonalon zajlott, ami részben a magas pénzdíjnak, részben pedig annak köszönhető, hogy sok versenyző a PDC januári Q School (profi dartsosok közé kerülésnek selejtező versenysorozata) versenye előtti utolsó felkészülési versenyeként tekintett az MVM Partner Darts Kupára. A 16-os döntő legjobb átlagát Jehirszki György hozta, aki 87,09-es átlaggal zárta a versenyt.

0 Tovább

Socca – A National Iron Team sikerével ért véget a 2023-as szezon​​​​​​​

A magyar bajnok nyerte az év utolsó kispályás labdarúgó tornáját. A Debrecenben megrendezett rangos esemény a szigetszentmiklósi National Iron Team győzelmével fejeződött be.

A Hódos Imre Sportcsarnokban a magyar bajnok a fináléban a torna címvédője ellen győzött, miután 3-1-re verte a Szilasi és barátai nevü formációt – adta hírül a SOCCA Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség. Debrecenben a Royal Store csapatáé lett a bronzérem, a kisdöntőben ugyanis legyőzte a Flotal FC-t.

Eredmények:

Baromfiudvar - STB Kupa, Debrecen

Döntő

National Iron Team - Szilasi és barátai 3-1

Bronzmérkőzés

Royal Store - Flotal FC 3-2

0 Tovább

Teke - Ők lettek a legjobbak 2023-ban

Eldőlt, hogy kik lettek a legjobbak 2023-ban a tekézőknél, emellett további díjak odaítéléséről is döntött a Magyar Teke Szövetség (MATESZ).

Íme az év játékosai korosztályonként:

U14 fiú: Ifj. Szojka Miklós - Nyíregyházi TK

U14 leány: Szabó Boglárka - Ipartechnika Győr SE

U18 fiú: Sziklási Tibor Levente - Investment Közutasok Kaposvári TK

U18 leány: Kis Horváth Luca - Rákoshegyi VSE

U23 férfi: Borsos Bence - Szentgotthárdi VSE

U23 női: Hegedűs Tímea - Ferencvárosi TC

Felnőtt férfi: Móricz Zoltán - Répcelaki SE

Felnőtt női: Hári Boglárka - Ferencvárosi TC

 

 A MATESZ idén is újra odaítélte az Év edzője és a Tekesportért kitüntetés díjakat is. A 2022-ben megalakult Posztumusz Tekesportért díj, a MATESZ Elnökségének döntése értelmében 2023-tól "Csányi Béla díj"-ként folytatódik tovább, a legendás kilencszeres világbajnok, az idei évben elhunyt tekés, szövetségi kapitány emlékére.

 Az Év edzője díj nyertese 2023-ben:  Horváth László, az Investment Közutasok Kaposvári TK edzője

Horváth László a 2023. évben a kaposvári tekecsapat edzőjeként eddig nem látott magasságokba segítette jutni csapatát . A 2021/2022. évad Magyar Kupa küzdelmeiben a bronzéremig jutott a somogy vármegyei alakulattal. Az NBC-Kupán újoncként bronzérmet szerzett csapatával. A 2023/2024. évi Szuperliga Férfi Bajnokság őszi szezonját követően az első helyet szerezte meg az együttes, az élről várhatják a tavaszi szezon küzdelmeit.

A Tekesportért kitüntetés díjazottja 2023-ban: Koltai László

Koltai László a Tekesportban már több, mint 50 éve tevékenykedik. Játékosként több csapattal a bajnoki címig jutott, köztük a ZTK és a Szentgottárdi VSE egyesület tagjaként is. Később játékos-edzőként tevékenykedett, majd edző is volt. Világbajnok játékosokkal volt szerencséje együtt dolgozni, mint például Kiss Tamás, Nemes Attila, Fehér László vagy olyan ifjúsági játékosokkal, mint Cserpnyák Martin, Karba Bálint, Karba Noel. Alapítóként és támogatóként vett részt többek között a "Vas Megyei Teke Utánpótlásért díj" vagy a zala vármegyei "Reménység díj" megalapításában. Ő maga is több kitüntetést érdemelt ki az évek során, ilyen volt például a "Vas Megye Tekesportjáért díj" vagy a "Zala Megye Tekesportjáért díj" is. A 2013. évi hazai rendezésű Világbajnokságot önkéntesként segítette, de részt vett határmenti szenior teketalálkozók szervezésében vagy iskolai programok megvalósításában is. Mottója: Mert egy életen át lehet játszani!

Az I. "Csányi Béla díj" díjazottja 2023-ban: Ferencz József

József 2023. március 26-án hunyt el, tragikus hirtelenséggel. Szövetségi Kapitányként a 2007. évi Világbajnokságon, Kassán, a férfi csapattal aranyérmet szerzett. A következő évben eredményei elismeréseként az Év Edzője lett. A soron következő 2009-es Dettenheim-i Világbajnokságon, óriási küzdelemben a csapata bronzérmes lett. A Budapesti Tekézők Szövetségével és a Magyar Teke Szakági Szövetséggel is sok-sok éven át dolgozott együtt. Több, mint 15 évig a MATESZ Műszaki Bizottságában a pályák hitelesítése volt a feladata, melyet maximális lelkesedéssel végzett.

 A díjakat, elismeréseket várhatóan 2024. első negyedévében adják át.

Közben befejeződött a 2023. évi Országos Serdülő és Ifjúsági, valamint Szenior Egyéni Bajnokság.

Az ifjúsági férfi mezőnyben Sziklási Tibor Levente bizonyult a legjobbnak 652 fás, új országos ifjúsági egyéni bajnoki csúccsal. Kimagasló eredmények születtek a dobogó többi fokán is, második helyen Borsos Bence végzett 647 fás fantasztikus eredménnyel, harmadik helyet Oswald Dániel szerezte meg 633 fával. Összetettben is ők végeztek a dobogón, míg a sprint versenyt Borsos Bence nyerte meg.

A serdülő fiúk mezőnyében Várvölgyi Milán magabiztosan nyerte meg az egyéni és összetett versenyszámot, míg a sprint számban Sziklási Szabolcs Tibor bizonyult a legjobbnak.

Az ifjúsági női versenyen Hegedűs Tímea tarolt, megnyerte az egyéni és összetett versenyszámot is. A sprint versenyen a pápai Rieger Dorka győzedelmeskedett.

A serdülő leány kategóriában Fister Dorina végzett az élen egyéni és összetett számban is, a szintén pápai Müller Barbara pedig megnyerte a sprint versenyszámot.

A szenior mezőnyben  az igazolt férfiak között Kállai Zoltán, az igazolt nőknél pedig Gajdos Violetta bizonyult a legjobbnak. Az amatőrök mezőnyében Schmidt János és Deli Edit lett az egyéni bajnok.

0 Tovább

Így ünnepelnek a birkózók karácsonykor

Készül a magyar birkózó család a karácsonyra! Lőrincz Tamásnak ilyenkor egy kicsit több ideje jut a családra, Elekes Enikő nem sokat lazít, Losonczi Dávid pedig azt mondja: soha rosszabb évet, így hálát adva ünnepel.

Az olimpiai bajnok Lőrincz Tamás a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatójaként sokat tesz azért a hétköznapokban, hogy minél sikeresebb utánpótláskorú birkózók képviseljék a magyar színeket. „Az ünnepeket azért szeretem, mert egy kicsit lelassulunk. Családi körben töltjük a karácsonyt idén is, és természetesen nem marad el a testvérem, Viktor családjával való asztalhoz ülés sem.” – mondta Lőrincz Tamás.

Elekes Enikő idén nemcsak birkózásban, hanem szumóban is jeleskedett. Nemrég átvehette az év utánpótláskorú birkózója és az év szumósa díjakat is. „Nagyon szerettem ezt az évet. Minden összejött. Azért sokat nem fogok lazítani, mert a két ünnep között már lesznek edzések” – jegyezte meg Elekes Enikő.

Losonczi Dáviddal nagyot fordult a világ 2023-ban. Kétszer nyerte meg a világbajnoki aranyat. Egyszer a szőnyegen – bár ezt akkor nem adták át számára – a belgrádi vb-n, hetekig úgy tűnt, hogy be kell érnie a 2. hellyel, de a sors igazságot tett, a vb-aranyat és az övet később – a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) döntése alapján – kapta meg. „Vallásos nevelést kaptam, így minden évben karácsonykor (is) misére megyek és hálát adok mindenért, amit abban az évben kaptam. Idén a hálaadás rendhagyó lesz, hiszen sok minden történt velem 2023-ban” – mondta a 87 kilogrammos világklasszis.

Fotók: Róth Tamás

0 Tovább

Majdnem visszavonult, végül óriási sikert ért el az év női kick-boxosa​​​​​​​

Az év hazai női kick-boxosa 2023-ban Busa Andrea lett, aki év közben még a búcsún gondolkodott, ám végül októberben Rijádban a Küzdősportok Világjátékán aranyérmet nyert. Pedig a sportolónő az utolsók között került be a Szaúd-Arábiába utazó csapatba. Nem csoda, hogy előzőleg eléggé óvatosan nyilatkozott. Aztán elérkezett a többszörös vb- és Eb-aranyérmes bemutatkozása a pointfighting szabályrendszerben a 65 kilogrammosok között, és oktatott. A vége pedig egy fantasztikus aranyérem lett.

- Miből fakadt a kiutazásod előtti óvatosságod?

- A nyári Európa Játékok után én komolyan gondolkodtam azon, hogy abbahagyom. Nagyobb hangsúlyt kapott az életemben a munka, és nem voltam biztos abban, hogy szeretném folytatni. Végül beadtam a derekam, ráfordultam a célegyenesre, amely végén ott volt a Küzdősportok Világjátéka, és elkezdtem a felkészülést. Attól nem tartottam, hogy a megfelelő mennyiségű munkát nem tudom elvégezni, de azért szorítottam, hogy a formaidőzítésem jó legyen.

- Rijádban aztán nagyon összeszedett Busa Andreával találkozhattunk...

- Ez tényleg így van. Életem egyik legjobb versenye volt, és köszönöm mindenkinek, aki mindehhez hozzásegített. Erős mezőnyben mindegyik ellenfelemen túllépve felállhattam a dobogó legfelső fokára. Tetszett a játékok hangulata, az a körítés, ami ott volt a szaúdi fővárosban. A végső győzelmem után indultunk haza, de még a repülőn is ’lebegtem’.

- Ott volt a testvéred Busa Gabriella, aki szintén korábbi többszörös világbajnok. Tudja, hogy mivel jár egy-egy nagyverseny...

- Annyira sajnáltam azokat a társaimat, akiknek van testvérük, de nem lehettek ott a lelátón. Gabriella jelenléte sokat számított nekem. Nemcsak azért, mert hallottam a hangját küzdelem közben, és az sok erőt adott nekem. Jó érzés, hogy ott volt velem mindhárom versenynap. Ott volt a bemelegítésnél, segített kivenni a fülbevalóimat, eltette, biztatott, és átölelt a meccsek előtt.

Busa Andrea csaknem két és fél évtized kick-box-ban eltöltött idő alatt négyszer nyert világbajnokságot, háromszor állt Európa-bajnoki dobogó tetején. A 2023-as Európa Játékokon ezüstérmesként zárt, ezután következett a Küzdősportok Világjátéka. A kick-boxot Sándorfalván kezdte el, majd Szegeden folytatta. A tanulmányai miatt Budapestre került, a csepeli Halker-Király Team versenyzője lett. Ott vált világklasszissá, Rijádban pedig a magyar csapat egyik legboldogabb tagjává...

0 Tovább

Ünnepeltek a szumósok

A Magyar Sumo Szakszövetség megtartotta év végi díjátadóval egybekötött rendezvényét. A Magyar Sport Házában kiderült az is, hogy az év női versenyzője Elekes Enikő lett, míg a férfi kategóriában Buzás Patrik vehette át a díjat. Az est során egyébként közel 50 sportember kapott oklevelet.

„Sikeres évet zártak versenyzőink, ezért fontosnak tartottuk, hogy egy szerény ünnepségen köszöntsük mindazokat, akik eredményesek voltak 2023-ban. Soha rosszabb évet, hiszen többek között megszületett idén az első női magyar vb-arany, volt éremszerzés a Küzdősportok Világjátékán, és a különböző utánpótlás kategóriákban is jól szerepeltek válogatottjaink” – összegzett Ancsin László, a Magyar Sumo Szakszövetség elnöke.

0 Tovább

Socca – Többek között a BL-selejtező volt a tét Kartalon​​​​​​​

Négy csapat jutott a socca Bajnokok Ligája jövő évi hazai selejtező körébe Kartalon. A tornát végül a Nuno Barátiköre elnevezésű csapat nyerte meg. Az eseményen az újságírók és a színészek is pályára léptek. A socca a labdarúgásnak az egyik legdinamikusabban fejlődő kispályás változata. 5+1-es felállásban játsszák.

 Az ország egyik legsikeresebb és legszínvonalasabb kispályás labdarúgó tornáját bonyolították le Kartalon, ahol 23 magyar csapat indult, emellett többek között pályára lépett a horvát nemzeti bajnok Sunprotect Sisak is. Az V. Id. Száraz Zoltán Emléktorna 1.6 millió forintos összdíjazású volt, ahol a végső győzelmet a Nuno Barátiköre együttes szerezte meg, megelőzve a Maxim O - Ziccer Sport Pubot, a Vasutas Club Sörözőt és a Royal Store-t. Ez a négy csapat kvalifikálta magát a jövő évi hazai BL-selejtező körbe. A torna legjobb játékosa Huszty Dániel, a legjobb kapusa Sándor Bence, míg a gólkirálya Sóron Tibor lett.

A kétnapos eseményen megmérkőzött egymással a színész- és az újságíró-válogatott, az összecsapást a művészek nyerték 2-1-re. 

0 Tovább

A rózsahegyiekkel is ikszelt a Kassa!​​​​​​​

Újabb döntetlen! A többségi magyar tulajdonban lévő Kassa FC a szlovák labdarúgó Niké Liga 18. fordulójában a hazai pályán a rózsahegyiekkel játszott 2-2-t. Ifjabb Ján Kozák együttese egy fordulóval korábban, az Aranyosmarót ellen is döntetlenre végzett (1-1). Ez volt a Kassának az utolsó idei találkozója.

Mozgalmas és lendületes futballt hozott az első félidő. A vezetést a vendégek szerezték meg, miután Matus Malý volt eredményes. Sokáig úgy tűnt, hogy ezen a találkozón kevés gólt láthat a közönség, aztán a második félidő elején Samuel Lavrinčík tovább növelte a Rózsahegy előnyét (0-2). Aztán jött Žan Medved. A kassai támadó két percen belül kétszer is beköszönt a vendégek kapujába, így ezzel egalizált. Mindez történt a 62. illetve a 63. percben. A folytatásban gól nem esett, így a Kassa döntetlennel zárta a 2023-as őszi idényt.

 

FC Košice - Ružomberok 2-2 (0-1)

Gólok: Medved (62. és 63. p.), illetve Malý (13. p.), Lavrinčík (55. p.)

Kassa: Kira - Fabiš, Jonec, Šindelář - Golikov (70. Petrák), Greššák (84. Liener), Qose (84. Sovič), Gallovič, Mizerák - Faško, Medved (90.+1 Vasiľ). edző: ifj. Ján Kozák

Rózsahegy: Fruhwald - Malý, Maslo, Gabriel - Uradník (46. Selecký), Lavrinčík, Zsigmund (89. Kotula), Tučný (66. Boďa) - Šefčík (70) . Törzs), bölcs - Torma. Edző: Ondřej Smetana.

Fotó: Šimon Pavlisin

0 Tovább

Érdi Mária ezüstérmes lett Portugáliában​​​​​​​

Érdi Mária világbajnoki mezőnyben ezüstérmes lett Portugáliában. Az MVM Zrt. támogatásával versenyző magyar világbajnok a Vilamoura Racing Weeken állhatott fel a dobogó második fokára a 70 hajót felvonultató ILCA 6-os olimpiai osztályban.

A viadalon gyakorlatilag a hajóosztály teljes élmezőnye elindult. A túlnyomórészt erős szelekben megrendezett nyolc futam után Tokió olimpiai bajnoka, a dán Anne-Marie Rindom szerezte meg az aranyérmet, megelőzve Érdi Máriát és a holland Marit Bouwmeestert.

A 2023-ban többek között vb-aranyat és Eb-bronzot szerző Érdi Mária nem sokat pihenhet az év végén. A sportág világbajnokságát ugyanis már januárban megrendezik. Az argentin Mar del Plata városában indulnak a világ legjobb vitorlásversenyzői, köztük az ILCA 6-os hajóosztály vb-címvédője, Érdi Mária. A világverseny január 3. és 10. között lesz. Arra a vb-re a magyar klasszis már december 26-án elutazik.

„Nehéz versenyen vagyok túl, végig az élmezőnyben voltam, és örülök, hogy dobogón végeztem. Az előttem álló vb-n először indulok címvédőként. Picit furcsa is kimondani, de ezzel nem szeretnék foglalkozni. Egyszerűen szeretném Argentínában is kihozni magamból a maximumot…” – mondta Érdi Mária.

0 Tovább

Megvannak a legjobbak

A birkózócsalád legendákkal, sportvezetőkkel és különleges vendégekkel együtt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián megtartotta idei karácsonyi ünnepségét, amelyen az év legjobbjainak járó díjakat is átadták.

Az eseményt olimpiai, világ- és Európa-bajnokaink, az egyesületek képviselői és birkózói mellett megtisztelte jelenlétével     Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a NOB tiszteletbeli tagja, Fürjes Balázs és Gyurta Dániel NOB-tag, Schmidt Gábor, a sportért felelős államtitkárság helyettes államtitkára, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Németh Szilárd, az MBSZ elnöke, a KIMBA alapítója, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportinfrastruktúra Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Berényi Péter, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese, Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, a KIMBA operatív igazgatója, Ancsin László, az MBSZ főtitkára, Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, a KIMBA szakmai igazgatója, Süle László, a KIMBA kurátora, Buranits Ildikó, az MTK alelnöke, Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezető igazgatója, valamint Katona László, a Székelyudvarhelyi ISK edzője.

Schmitt Pál, Schmidt Gábor és Fürjes Balázs beszédében sportágunk méltatása mellett kellemes ünnepeket kívánt mindenkinek, míg Németh Szilárd felhívta hálát adott mindenkinek az egész éves munkájáért, sok erőt és kitartást kívánt a következő esztendőhöz.

Arnóczky Noémi minikoncertje következett, az énekesnő előadása méltó módon vezette fel az este legfontosabb részét, a díjazottak köszöntését.

A sportágunkért tett több évtizedes munkájáért, kiemelkedő szakmai tevékenységéért Életmű-díjjal tüntették ki Bacsa Ferenc és Szőnyi János mesteredzőt, Katona Gézát és Mester Lajost.

Fél évszázad-díjban részesült Giczy Jenő, Fejes László, Lakatos András, Nagy József, Petróczi Balázs és Szabó József. Kiemelkedő edzői munkájáért MBSZ-elismerésben részesült továbbá Varga István.

Mérleget vontunk az idei év eredményeiből, videón tekintettük meg az év birkózóinak legszebb megmozdulásairól. A felnőttek között a szakmai zsűri kötöttfogásban a világbajnok Losonczi Dávidnak, szabadfogásban az ugyancsak világbajnok Muszukajev Iszmailnak, míg női birkózásban az Európa-bajnoki ezüstérmes Bognár Erikának ítélte az Az év felnőtt birkózója címet.

Utánpótlásban a felnőtt Európa-bajnok, U23-as vb-harmadik Takács Istvánt (U23), az U20-as vb- és Eb-győztes Elekes Enikőt (U20), az U17-es és U15-ös Európa-bajnok Ritter Sophie-t (U17), valamint az U15-ös kontinenselső Zsitovoz Máriát (U15) találták a legjobbnak.

Az Év edzője Takács Ferenc, Az Év utánpótlásedzője Lőrincz Viktor, Az Év médiadíjasa Róth Tamás, Az Év bírója Weisz György, míg Az Év veteránbirkózója Cseperkáló Péter lett.

Az eseményt Arnóczky Noémi újabb minikoncertje és ünnepi vacsora zárta.

Fotó: MBSZ/Róth Tamás

0 Tovább

A kick-box rekorder Kondár Anna idén bronzokig jutott​​​​​​​

Kick-boxban Magyarország nagyhatalomnak számít a tatamis szabályrendszerekben. A Küzdősportok Világjátékán négy érmet szereztek legjobbjaink pointfightingban, ezek közül egy Kondár Anna nevéhez fűződik. A nők 70 kilogrammos súlycsoportjában - akárcsak a nyári Európa Játékokon - Rijádban harmadik lett. Ez a bronz több szempontból is emlékezetes. Egyrészt egy tízszeres világbajnok gyűjtötte be ezt a medáliát (itt jeleznénk: nem sok van belőlük, szám szerint Annán kívül még egy, őt Mórádi Zsoltnak hívják), másrészt lehet, hogy az a maroknyi szurkoló tábor, amely ott buzdította a magyarokat a lelátón, utoljára látta küzdeni Kondár Annát.

Az utolsó szaúdi meccsed utáni flash-interjú során nem voltál teljesen elégedett. Mikor kezdted pozitívabban látni ezt a bronzot?

Nyilván ahogy telik az idő, egyre jobban megbékél az ember a helyzetével, az eredményével, de sajnos engem egy sérülés is hátráltatott. Az első ellenfelemtől kaptam egy olyan rúgást, ami sajnos komolyabb sérülésnek bizonyult. Akkor kaptam egy fagyasztást, hoztam a meccset. Aztán később kiderült, hogy Rijád után a világbajnokságot is ki kellett hagynom az izomsérülés miatt, és nem biztos, hogy versenyszinten folytatni szeretném, miután rendeződik az egészségügyi problémám.

Ez akkor azt is jelentheti, hogy Kondár Annát tatamin világversenyen Rijádban láttuk utoljára?

Egyre valószínűbb. 27 edzéssel és versenyekkel eltöltött év, valamint tíz világbajnoki címmel a hátam mögött, már nem úgy regenerálódnak az izmok, ízületek, mint sportkarrierem elején.

Visszatérve a rijádi játékokhoz, milyennek láttad a hangulatát?

Színvonalas viadalt rendeztek a szaúdiak. A mi sportágunkban – nem túlzás – csak a legjobbak léphettek küzdőtérre. Sajnos nem sikerült nekem a végső győzelemig elmenni, de a mi kis közösségünk ezúttal is jelesre vizsgázott összetartásból. Ebből a szempontból imádtam minden pillanatát. Szurkolni a többieknek, és végül a négy magyar induló négy éremmel zárt.

Ráadásul magyarként küzdeni nem egyszerű ebben a sportágban, hiszen itt mindenki titeket akar legyőzni. A magyar virtus kick-box-ban annyira kiteljesedett, hogy megkockáztatom, más nemzet versenyzőinek, szakvezetőinek helyenként ez csípi a szemét.

Olyan hagyományaink vannak, hogy itt nem lehet félgőzzel küzdeni. Az ellenfeleink mindig esélyesként tekintenek a magyar versenyzőkre, jobban készülnek ránk, ezért nekünk is folyamatosan versenyről versenyre fejlődnünk kell. A világversenyekről rendre sok érmet viszünk haza, mindig az éremtábla elején szerepelünk. A nagy menetelésnek egy kiemelkedő állomása volt például a 2008-as Eb, amikor a 15 súlycsoportban 13 magyar győzelem volt, de végül most, Szaúd-Arábiában is jók voltak a mutatóink, hiszen a súlycsoportok felének eredményhirdetésekor magyar himnusz szólt.

Mitől tud mindig megújulni, és eredményesen szerepelni a csepeli kick-box csapat?

Király István Csepelen annó nagyon jó alapokat rakott le és a legmegfelelőbb embernek tudta átadni a stafétát. Király István után Jároszkievicz Krisztián lett a csapatunk edzője, vele készültünk a Világjátékokra is. Krisztián szakmai tudása, felkészültsége kimagasló. Azt hiszem a sportágunk ereje a hagyományainkban van. Mint egy nagy család, úgy működünk. Ez köszönt vissza a Küzdősportok Világjátékán is.  Csak egy adalék arra, hogy amikor kisiskolások voltunk, milyen gonddal nevelt minket Király István. Az ellenőrzőket, a bizonyítványokat nemcsak otthon, hanem nála az edzésen is be kellett mutatni. És aki nem jól tanult, az nem versenyezhetett. Mi nem csupán sportoltunk. Mi közben tanultunk, és mindig a jobbra törekedtünk. Innen jöhet a megújulási hajlam...

0 Tovább

Muaythai – Dudok Károlyt beválasztották az Európai Muaythai Szövetség elnökségébe  

Magyar sportdiplomáciai siker! Dudok Károlyt, a Magyar Muaythai Szövetség elnökét beválasztották az Európai Muaythai Szövetség (EMF) elnökségébe az Antalyában megrendezett kontinentális tisztújító közgyűlésen. Az európai szövetségben korábban soha nem volt magyar képviselet.
 

A közgyűlés után a sportvezető elmondta, hatalmas megtiszteltetés, hogy a jövőben az EMF-ben dolgozhat a sportág népszerűsítéséért. „A muaythai egyre nagyobb figyelmet kap világszerte, így különösen fontos, hogy Európában milyen képviseletet kap. Külön öröm és megtiszteltetés, hogy egyedüli magyarként a kontinentális szövetség legfontosabb testületében dolgozhatok az előttünk álló években.” – mondta Dudok Károly, akit szinte napra pontosan egy éve választottak újra a hazai szövetség élére.

A muaythai egyre komolyabb elismerést vívott ki magának az elmúlt években. Ez a világbajnokságok és Európa-bajnokságok mellett a multisport eseményeken is tetten érhető, hiszen mind a 2022-es birminghami Világjátékokon, mind pedig a rijádi Küzdősportok Világjátékán az egyik legnépszerűbb sportágnak számított.

0 Tovább

Vilamoura Racing Week – Érdi Mária vezet két futam után!​​​​​​​

Jól kezdett Érdi Mária  a Vilamoura Racing Weeken. A világbajnok vitorlásversenyző az ILCA 6 hajóosztályban az élről várja a folytatást.

A Portugáliában zajló rangos versenyen az MVM Zrt. támogatásával a világbajnokságra és az olimpiára készülő Érdi az első futamot a 2. helyen zárta, majd a másodikban megismételte ugyanezt az eredményt, ezzel összetettben vezet a dánok olimpiai bajnoka, Anne-Marie Rindom előtt. Az ILCA 6 női olimpiai osztályban 70-en ültek hajóba Portugáliában.

„Egy kicsit kiszámíthatatlan a széljárás. Örülök, hogy tudtam hozni az első napot, de messze van még a vége. A nyitónapon elég gyenge szél fújt, itt két második helyezést tudtam produkálni. Bizakodva várom a folytatást” – mondta Érdi Mária, akit a Magyar Vitorlás Szövetségnél idén immár 11. alkalommal választottak meg az Év Női Sportolójává.

Érdi Mária amellett, hogy világbajnoki címet szerzett 2023-ban, és az Eb-n bronzérmes lett, zsinórban megszerezte a harmadik olimpiai indulási jogot. 

0 Tovább

Teke BL – Egy magyar csapat lesz érdekelt a negyeddöntők során​​​​​​​

Befejeződtek a nyolcaddöntők visszavágói a tekézők Bajnokok Ligájában. A magyar színeket egy együttes képviseli majd a folytatásban, miután a szegediek továbbléptek a legrangosabb európai kupában. A Tisza-partiakon kívül lesznek még magyarok a negyeddöntőkben, hiszen idegenlégiósaink közül többen is sikert ünnepelhettek a nyolcaddöntős párharcban.

A férfiak mezőnyében hazai pályán is győzött, így továbbjutott a Szegedi TE együttese a magyar rangadón. A hazai csapat legjobb játékosa Karsai László volt 661 fás eredménnyel, a ZTK részéről 647 fával Fehér Zoltán bizonyult a legjobbnak. Szegedi TE- Zalaegerszegi TK 6:2 (3644 - 3583).  Az Investment Közutasok Kaposvári TK hazai pályán fogadta a rutinos SKK Raindorf csapatát. Az újoncnak otthon sem sikerült nyerni, így a vendégek léptek tovább. A somogy vármegyei alakulat azonban pozitív tapasztalattal lett gazdagabb első Bajnokok Ligája szereplésén. A magyar csapat legjobbja Farkas Sándor lett 631 fás eredménnyel. Investment Közutasok Kaposvári TK - SKK Raindorf 0:8 (3538 - 3730).

Továbbjutott csapatával Kiss Tamás, aki a visszavágón 660 fás eredménnyel szerzett csapatpontot. Búcsúzott az idei kiírás küzdelmeitől az SK FWT - Composites Neunkirchen játékosaként Cserpnyák Martin, miután csapata az első mérkőzés győzelmét követően idegenben kikapott (7:1).

A nőknél közel járt a bravúrhoz a Ferencvárosi TC. A zöld-fehéreknek sikerült visszavágni az odavágós vereség után, 7-1-re nyert a Fradi, azonban összesítésben 1,5 szettponttal a szerbek bizonyultak jobbnak, és ezzel bejutottak a negyeddönttőbe. A magyarok legjobbja a világbajnoki ezüstérmes Hári Boglárka (619 fa) lett. Ferencvárosi TC - KK Alimenta 7:1 (3493 - 3338) .

Jól zárult a légióskodó magyar női játékosok számára a visszavágó. Méhész Anita és Sáfrány Anita idegenben is sikert ünnepelhetett a CS Electromures Romgaz csapatával és továbbjutott. Méhész Anita csapata legjobbja volt 621 fás eredménnyel. Fantasztikus 631 fás eredményt ért el Nemes Irén is, aki együttesével (KK Mlaka) ugyancsak továbbjutott.

0 Tovább

Erőemelő Eb – Összesen 3 érem, és egy súlyos sérülés

Véget ért az észtországi Tartuban megrendezett erőemelő Európa-bajnokság! A magyar válogatott egy összetett aranyat nyert, és a fogásnemi helyezésekkel együtt plusz két érmet szerzett.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint Enahoro Asein a 83 kilogrammosoknál győzött összetettben, felhúzásban fogásnemi aranyat nyert világcsúccsal (380 kg), míg a harmadik érmet P. Nagy Bálint szerezte, miután a 93 kilogrammosok mezőnyében a B-csoportból felküzdve magát harmadik lett fekvenyomásban.

A nők +84 kilogrammos kategóriájában Ubong Idem összetett negyedik lett. Mata Erik (105 kg) 5., Budai Kristóf (120 kg) 7., Viski Ferenc (83 kg) 16., Lakatos Gréta (57 kg) pedig 19. lett összetettben.

Sajnos a magyar válogatott egyik alapembere megsérült az Eb-n, Hegedűs Áron a 105 kilós mezőnyben indult volna, de a bemelegítésnél egy hibás szorító miatt megsérült a keze, őt már meg is műtötték.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke elmondta, sikeres kontinensbajnokságot zártak. „Egyrészt 19 év után ismét van Magyarországnak összetett aranyérme Európa-bajnokságon, másrészt a magyar indulók kitettek magukért. A világcsúcson kívül több egyéni rekordot is jegyzett a nemzeti csapat, és országos rekord is volt. Nagyon sajnálom, hogy Hegedűs Áron nem tudott versenyezni, és a sérülése miatt végül műtétre került sor, mielőbbi felépülést kívánunk neki!” – összegzett a hazai szövetség elnöke.

Az Eb magyar vonatkozású csúcspontja minden kétséget kizáróan a 83 kg-os kategóriában aranyérmet szerző Enahoro Asein. A magyar férfi erőemelés ragyogó ívben halad felfelé, a tavalyi nemzetek közötti Eb-rangsorban még csak a 13. helyen végzett válogatottunk, idén pedig az előkelő 5. helyen zárt a 25 országot felvonultató mezőnyben – foglalta össze az év utolsó nagy nemzetközi versenyét Fekete Miklós, férfi szövetségi kapitány.

0 Tovább

Két érem a jesolói ifjúsági karate világkupán​​​​​​​

Két magyar érem született a fiatal karatésok legrangosabb sorozata, a Karate1 Youth League széria idei utolsó állomásán. Az olaszországi Jesolóban megrendezett ifjúsági karate világkupán a kadet (14-15 évesek) lányok küzdelmeiben Török Panka ezüstérmes lett, míg a junioroknál (16-17 évesek) Gáspár Laura bronzérmet nyert.

A verseny hatalmas mezőnyeit mutatja, hogy mindkét érmesünknek hat győzelem kellett a dobogós helyhez! 

 

Török Panka a kadet lányok 54 kg-os súlycsoportjában sorrendben montenegrói, szlovén, belga, bolíviai, spanyol és chilei ellenfelet győzött le, mígnem a fináléban alulmaradt egy újabb montenegrói karatéssal szemben.

A junioroknál a 48 kg-ban Gáspár Laura algériai, olasz, lengyel és német riválisának legyőzése után 3-2-re kikapott egy olasz lánytól. Mivel azonban ellenfele bejutott a döntőbe, a magyar tehetség a vigaszágon folytathatta, ahol szlovén és német ellenfelét felülmúlva megszerezte a bronzérmet. 

A harmadik helyért mérkőzhetett az U21-eseknél – az október végi nagysikerű budapesti felnőtt világbajnokságon is tatamira lépett – Fleischer Dóra is, ő azonban végül nem állhatott fel a dobogóra a +68 kilogrammosok mezőnyében, hanem az ötödik helyen végzett.

0 Tovább

Iksz az Aranyosmarót ellen!​​​​​​​

A Kassa FC  1-1-es döntetlennel folytatta szereplését a szlovák labdarúgó Niké Ligában. A 17. fordulóban a  többségi magyar tulajdonban lévő csapat így pontot rabolt a Zlaté Moravcétól.

Jól kezdtek a vendégek! Žan Medved már a hatodik percben beköszönt, ezzel vezettek a kassaiak. Az előny egészen a 33. percig tartott, amikor Jakub Švec egalizált.

A szünet után a Zlaté Moravce aktívabb lett, a sárga-kékek azonban jól kontráztak többször is. Az eredmény nem változott, és a Kassa elhozott egy pontot az Aranyosmaróttól. Ifjabb Ján Kozák együttese így a múlt fordulóban megnyert keleti rangadó után döntetlennel zárt a 17. fordulóban.

Zlaté Moravce - FC Kassa 1-1 (1-1)

Gólok: Jakub Švec (33.), illetve Medved (6.)

Zlaté Moravce: Knobloch - Suľa, Majdan, Nagy, Stareček - Hodúr (62. Čerepkai), Duga, Gono (62. Brenkus) - Mondek (71. Mijić), Balaj, Švec (81. Nsumoh). Edző: Michal Hipp.

FC KOSICE: Kira ­- Fabiš, Jonec, Šindelář - Golikov (66. Petrák), Gallovič, Greššák (86. Liener), Qose (78. Sovič), Mizerák - Medved, Faško. Edző: ifj. Ján Kozák

Fotó: fckosice.sk

0 Tovább

Fésű Lajos és Busa Andrea lettek az év kick-boxosai​​​​​​​

Az Európai Olimpia Bizottság égisze alá tartozó Európa Játékok programján 2023-ban először szerepelt a kick-box, és a mieink igencsak éltek a debütálással, hiszen nyolc versenyzőnk is kvalifikált a rangos ötkarikás megméretésre. A június-júliusi lengyelországi versenyen a pointfightingos Bálint Martin jóvoltából magyar aranyérmest is ünnepelhettünk, míg Fésű Lajos a light-contact szakágban, Busa Andrea pedig pointfightingban lett második. Rajtuk kívül bronzérmesként zárt Veres Richárd, Száraz Gergő, Török Szonja, Kondár Anna és Czégény Cintia.


Egy másik nagy multisport esemény is várt a mieinkre az idén. A szaúd-arábiai Rijádban októberben megrendezett Küzdősportok Világjátékára négy magyar kick-boxos harcolta ki az indulás jogát. Óriási sikert jelentett, hogy közülük hárman is – pointfightingban Zajácz Bence, Fésű Lajos és Busa Andrea – felállhattak a dobogó legmagasabb fokára, Kondár Anna pedig egy újabb bronzzal gazdagította éremgyűjteményét.

Az év utolsó nagy világversenye a portugáliai Albufeirában lezajlott kick-box világbajnokság volt, ahol a rekordlétszámot jelentő 70 ország indulása ellenére a magyarok a felnőtteknél tíz aranyat is elhoztak. Az univerzális Fésű Lajos ezúttal a light-contact és a kick-light szabályrendszerekben diadalmaskodott, és ugyanígy tett Száraz Gergő. Mellettük világbajnok lett a férfiaknál Cselovszki Patrik, Bálint Martin és Szmolek Emánuel, míg a nőknél Kovács Laura Fanni, Nagy Rita és Mezei Nikolett.

Az eredmények összesítését követően az MKBSZ a férfiaknál Fésű Lajost, míg a nőknél Busa Andreát választotta az év kick-boxosának. A csepeli Halker-Király Team két sportolója közül Fésű harmadszor, Busa pedig immár negyedszer érdemelte ki az elismerést. 

0 Tovább

19 éve vár erre a sportág – Magyar Európa-bajnoki cím erőemelésben​​​​​​​

Enahoro Asein összetett Európa-bajnok lett az észtországi Tartuban zajló kontinensbajnokságon. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a nigériai születésű magyar színekben versenyző erőemelő óriási, 380 kilogrammos (!) világcsúccsal egyrészt megnyerte a fogásnemi aranyérmet felhúzásban, majd 812.5 kilós teljesítménnyel összetett Eb-aranyat szerzett.

Erre legutóbb 19 évvel ezelőtt volt példa, akkor Árvai István a csehországi Nymburkban győzött. Enahoro Asein saját világcsúcsát javította meg. A korábbi rekordját (370.5 kg) az idei máltai világbajnokságon állította fel, amire most csaknem 10 kilót tett rá. A klasszis a 380 kilogrammos felhúzása mellett 277.5 kilóval guggolt és 155 kilogrammal zárta a fekvenyomást.

„Összesen 45 kg hátránnyal fordultunk a felhúzásra, ahol sosem mehetünk biztosra, mivel a 355 kg kezdőfogás után már a másodiknál is világcsúcs fölött kellett a súlyt bekérni ahhoz, hogy őrizzük vagy visszavegyük az összetett aranyérmes pozíciót. Ena pedig elrontotta a második fogását 373 kg-on (világcsúcs kísérlet). Végül a harmadikra meglett az új világcsúcs, ezzel Magyarország 19 év után ismét erőemelő európa-bajnoki címet tudhat magáénak” – összegzett Fekete Miklós szövetségi kapitány, akit Póta László, Sipos Dávid  és Viski Ferenc segít a helyszínen.

„Régóta várunk erre a győzelemre. Ez fantasztikus, hogy ebben az évben a fekvenyomó világbajnoki cím mellé az év végére megérkezett az Eb-arany is. Enahoro Asein kivételes tehetség, és nagyon eltökélt. Fantasztikus mennyiségű edzésmunkát tud végezni. Tartuban is nagyot versenyzett, ezzel ismét bizonyította, hogy megkérdőjelezhetetlenül ő a világ legjobbja felhúzásban. Sikersorozata az egész sportágnak erőt adhat itthon” – összegzett Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

0 Tovább

Szkander – Rekordmezőny az év utolsó országos bajnoki fordulóján​​​​​​​

Megrendezték a szkanderosoknál az idei országos bajnoki sorozat utolsó állomását. Az versenynek Bakonyszentiván adott otthont. Az ob-n rekord mezőny vett részt, miután 308 nevezés érkezett a megmérettetésre.

A színvonalas küzdelmeket hozó országos bajnoki forduló után Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke így értékelt: Ez volt az idei utolsó versenyünk. „Mozgalmas szezon van mögöttünk, és méltóképpen sikerült a lezárás. A népes mezőnyben ott volt például mindhárom versenyzőnk, akik indultak a Küzdősportok Világjátékán, és jól teljesítettek, de gyakorlatilag a válogatott gerince ezúttal is asztalhoz állt. Gratulálok mindenkinek, aki felkészült, és elindult a 2023-as év utolsó ob-állomásán” – mondta Csabai Atilla, aki a világ-, és az európai szövetség alelnöke is egyben, valamint a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnökségi tagjaként is segíti az olimpia programján nem szereplő sportágakat.

A szkanderosok nem sokat lazíthatnak az ünnepek alatt sem, hiszen számukra január 27-én Szegeden kezdődik a 2024-es szezon.  

0 Tovább

Nemzetközi konferencia a KIMBÁ-ban!

„Rendhagyó, különleges eseményt tudhatunk magunk mögött. Az országban hat módszertani központ működik, miénk az egyik. Minden évben tartanunk kell egy nyílt konferenciát, amelyre a többi sportág képviselőit is meghívjuk. Természetesen a birkózásról is volt szó, de nemzetközi előadóinkkal kiegészülve igyekeztünk főként olyan témákat érinteni, amelyek általánosan hasznosak. Mivel ez volt az első ilyen rendezvényünk, természetesen bemutattuk a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát a vendégeinknek. Igazán hasznos nap volt a mai!” – fogalmazott a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) ügyvezető alelnöke, a KIMBA operatív igazgatója, Bacsa Péter.

Az eseményt Süle László, a KIMBA kurátora nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára.

Bacsa Péter a KIMBA felépítését és filozófiáját mutatta be, Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, a KIMBA szakmai igazgatója az itt folyó munkát és eredményeket összegezte. Sterbenz Tamás rektor a Testnevelési és Sporttudományi Egyetem szerepéről tartott előadást, Arszen Dzsulfalakjan vb- és Eb-győztes, olimpiai ezüstérmes egykori versenyző, a nemzetközi szövetség (UWW) sportolói bizottságának elnöke a nemzetközi birkózósport 2013-tól történő átalakítását taglalta. Szó esett a mérési rendszerek fontosságáról (Sáfár Sándor, a Nemzeti Sportügynökség kiemelt sportakadémiák és sportegyesületek igazgatóságának igazgatója), a KIMBA módszertani központjáról (Bábszky Gergely igazgató), a digitális látásról, a kiterjesztett valóság használatáról a sportban (Török Mihály dvb Kft. ügyvezető és Krepler Benedek vezető fejlesztő), valamint a komplex mentális felkészülésről (Harsányi Gergely és Hoffmann Ádám, Mentors and Partners Group).

A második, szombati napon a licences edzőképzés kerül fókuszba, amelynek keretein belül szabadfogású gyakorlati bemutatót tart a magyar színekben világ- és Európa-bajnok Muszukajev Iszmail, edzője, Seme Szemejev értő segítségével.

„Aki életében legalább egyszer támadott lábra, annak fontos lehet Muszukajev Iszmail előadása. Mindenki tudja, mennyire különleges a mozgásvilága, edzőjével, Seme Semejevval vezeti be az érdeklődőket a felkészülésének titkaiba. Többször hallottuk, probléma, hogy Muszukajev nem adja át a tudását a magyaroknak, most itt a lehetőség, tanulni lehet tőle” – mondta Bacsa Péter.

Fotó: KIMBA/Feledi László

0 Tovább

Teqball-vb: Egy arany, egy ezüst és egy bronz Bangkokban

Három érmet szerzett a magyar válogatott a teqball-világbajnokságon. A Bangkokban megrendezett világversenyen a Bányik Csaba, Katz Balázs duó világbajnok lett. Bányik Ács Krisztinával vegyespárosban is dobogós lett, miután harmadikként zárt ebben a kategóriában. A harmadik világbajnoki érmet a Péchy Petra és Vicsek Nóra gyűjtötte be a női párosok versenyében.

A világbajnokság zárónapján a magyarok közül először a női páros elődöntőzött. Péchy Petra és Vicsek Nóra nagy csatában 2-1-re nyert a brazil Vania Moraes Da Cruz és Ester Viana Mendes ellen, ezzel bejutott a fináléba, ahol a thaiföldi Suphawadi Wongkhamchan, Jutatip Kuntatong párossal néztek farkasszemet. A hazai környezetben játszó duó végül 2-0-ra nyerte a kategória utolsó meccsét (12-8; 12-6)

A Bányik Csaba, Katz Balázs férfi páros a hazaiak kedvenceivel csaptak a össze az elődöntőben, végül a mieink 2-0-lal léptek túl a Phakpong Dejaroen, Boonkoom Tipwon egységen. Ebben a kategóriában magyar-brazil döntő volt, mivel a dél-amerikaiak némi meglepetésre legyőzték a szerbeket az elődöntőben. A mieink a Rodrigo Bento Medeiros, Matheus Ferraz kettős elleni vb-döntőt 2-0-ra megnyerve (12-4; 12-7), megszerezték a világbajnoki trófeát.

Bányik Ács Krisztinával elvesztette az elődöntőt a thai Suphawadi Wongkhamchan, Phakpong Dejaroen duóval szemben, így a bronzmeccsen a lengyel Alicja Bartnicka, Marek Pokwap ellen bizonyíthatott. Ez sikerült is, hiszen a 2-1-es (12-5; 8-12; 12-2) sikerrel felállhattak a dobogó harmadik fokára.

A két egyéni magyar induló a negyeddöntőig jutott, ahol nem sikerült nyernie. A négyszeres  világbajnok Blázsovics Ádám, és a kétszeres vb-aranyérmes Janicsek Zsanett a világbajnokságok történetében először távozott érem nélkül.

A hungarikumnak számító magyar fejlesztésű sportág első Európán kívüli  világbajnokságán 61 ország 214 teqballosa indult.

Fotók: Teqball-Média

0 Tovább

Erőemelés - Kezdődik az Eb!​​​​​​​

Ma megkezdődik Észtországban az erőemelők Classic Európa-bajnoksága. A Tartuban zajló kontinensbajnokságon nyolcfős magyar csapat vesz részt – tudtuk meg a Magyar Erőemelő Szövetségtől.

A magyar válogatott az elmúlt pár világversenyen egyre javuló tendenciát mutatva felküzdötte magát az erős középmezőnybe. Fekete Miklós szövetségi kapitány szerint több kimagasló magyar eredmény is összejöhet.

„83 kilogrammban Enahoro Asein ezúttal is érmes lehet. Az elmúlt világversenyeken a nigériai születésű magyar válogatott erőemelő többször is bizonyította, hogy a világelitben a helye. 105 kg-ban a Hegedüs Áron és Mata Erik duótól várjuk minimum az országos összetett csúcs megdöntését, és a pontszerző helyet.” – számolt be az elvárásokkal kapcsolatban a sportvezető. 

0 Tovább

Kassai győzelem a rangadón!

A Kassa nyerte a keleti rangadót! A szlovák labdarúgó Niké Liga 16. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa hazai pályán a Zemplín Michalovce (Nagymihály) ellen nyert 2-1-re.

A találkozó első gólját a hazaiak szerezték a 17. percben, amikor Tidjani Anaane volt eredményes. Innentől felpörgött a találkozó, a nagymihályiak is ígéretes akciókat kidolgozva veszélyeztették a kassai kaput, amely előtt vagy a védelem, vagy pedig Kira kapus mindig a helyén volt. Egészen a 85. percig, amikor a nagymihályiak védője, Daniel Magda egyenlített.

Már-már úgy tűnt, hogy a keleti rangadó iksszel zárul, de ekkor még hátra volt a slusszpoén: Bernard Petrák, a Kassa balhátvédje túl a rendes játékidőn, a 91. percben beállította a 2-1-es végeredményt.

FC Kassa - Michalovce (Nagymihály) 2:1 (1:0)

Gól: Tidjani (17.), Petrak (90.+1.), illetve  Magda (85.).

FC Kassa : Kira - Fabiš, Greššák, Šindelář - Qose (81. Sovič), Gallovič, Jonec, Mizerák (85. Petrák) - Faško, Medved, Tidjani (67. Liener). Edző: ifjabb Ján Kozák

Michalovce: Frelih - Jeřábek, Vaško, Volanakis - Magda, Zubairu (46. Musák), Danko, Šimamura, Šimko - van Kessel, Jánošík (79. Pavúk). Edző: Struhár Péter.

Fotó: Peter JESENSKÝ

0 Tovább

Teqball-vb: Elődöntős a férfi, a női, illetve a vegyespáros is

Mindhárom magyar duó elődöntős a teqball-világbajnokságon. A Bangkokban zajló vb-n a Bányik Csaba, Katz Balázs kettős a vasárnapi döntőbe jutásért megrendezendő összecsapáson a thaiföldi Phakpong Dejaroen, Boonkoom Tipwong páros ellen áll asztalhoz. A magyarok a legjobb 16 között egy kuvaiti, a negyeddöntőben pedig egy francia egységet győztek le.

A Bányik Csaba, Ács Krisztina vegyespáros a nyolcaddöntőben a román színeket képviselő Barabási Kinga, Szilágyi Arnold duó ellen nyert, a negyeddöntőben pedig a Gabriela Zachova, Lukas Flaks cseh kettőst búcsúztatták. Elődöntős ellenfelük a hazai környezetben versenyző Suphawadi Wongkhamchan és Phakpong Dejaroen lesz.

A vb-újonc Péchy Petra, Vicsek Nóra kettős a kínai Wang Sha Sha, Yazhen Cui pároson lépett túl, majd a német Nelly Wilke, Daytona Hansen duó következett, amelyet szintén legyőzött. Elődöntős ellenfelük Brazíliából  Vania Moraes Da Cruz és Ester Viana Mendes lesz.

A két egyéni magyar induló a negyeddöntőig jutott, ahol nem sikerült nyernie. A háromszoros világbajnok Blázsovics Ádám, és a kétszeres vb-aranyérmes Janicsek Zsanett a világbajnokságok történetében először távozik majd érem nélkül.

0 Tovább

Teqball-vb: Eddig nincs akadály a magyarok előtt

Kiváló folytatás! A Bangkokban zajló teqball-világbajnokság második napján is remekelt a magyar válogatott.

Az Európa-bajnok Bányik Csaba, Katz Balázs kettős fölényes csoportgyőzelmet aratott, így ma a 16 között folytathatják Kuwait válogatottja ellen. A mieink számára a vegyespárossal folytatódott tegnap a vb, Ács Krisztina és Bányik Csaba magabiztos játékkal szintén nyerte csoportját, és a 16-ban a romániai színeket képviselő Barabási Kinga, Szilágyi Arnold duóval fog a folytatásért játszani.

A nyitónapon  Blázsovics Ádám 2-0-ra hozta az első meccsét a legjobb 32 között a kínai Jun Ming Zhang ellen. Ő a 16 között a bolgár Stoycho Zhekov ellen folytatja ma.

Janicsek Zsanett női egyéniben csoportját megnyerve a 16 között folytathatja ugyancsak a mai napon, az ő ellenfele a cseh Iva Burvalova lesz.

A Péchy Petra, Vicsek Nóra kettős lehengerlő formát mutatva nyerte meg csoportját, így ők is a legjobb 16 között, ellenfelük a kínai Wang Sha Sha, Yazhen Cui duó lesz.

A Magyar Teqball Szövetség információi szerint női egyéniben Janicsek Zsanett, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám képviselheti a magyar színeket. Női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra, a férfiak hasonló kategóriájában Bányik Csaba és Katz Balázs, míg vegyes párosban Bányik Csaba és Ács Krisztina indul a vb-n.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum