Készül a magyar birkózó család a karácsonyra! Lőrincz Tamásnak ilyenkor egy kicsit több ideje jut a családra, Elekes Enikő nem sokat lazít, Losonczi Dávid pedig azt mondja: soha rosszabb évet, így hálát adva ünnepel.

Az olimpiai bajnok Lőrincz Tamás a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatójaként sokat tesz azért a hétköznapokban, hogy minél sikeresebb utánpótláskorú birkózók képviseljék a magyar színeket. „Az ünnepeket azért szeretem, mert egy kicsit lelassulunk. Családi körben töltjük a karácsonyt idén is, és természetesen nem marad el a testvérem, Viktor családjával való asztalhoz ülés sem.” – mondta Lőrincz Tamás.

Elekes Enikő idén nemcsak birkózásban, hanem szumóban is jeleskedett. Nemrég átvehette az év utánpótláskorú birkózója és az év szumósa díjakat is. „Nagyon szerettem ezt az évet. Minden összejött. Azért sokat nem fogok lazítani, mert a két ünnep között már lesznek edzések” – jegyezte meg Elekes Enikő.

Losonczi Dáviddal nagyot fordult a világ 2023-ban. Kétszer nyerte meg a világbajnoki aranyat. Egyszer a szőnyegen – bár ezt akkor nem adták át számára – a belgrádi vb-n, hetekig úgy tűnt, hogy be kell érnie a 2. hellyel, de a sors igazságot tett, a vb-aranyat és az övet később – a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) döntése alapján – kapta meg. „Vallásos nevelést kaptam, így minden évben karácsonykor (is) misére megyek és hálát adok mindenért, amit abban az évben kaptam. Idén a hálaadás rendhagyó lesz, hiszen sok minden történt velem 2023-ban” – mondta a 87 kilogrammos világklasszis.

Fotók: Róth Tamás