Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hektikus eredmények Palma de Mallorcán

Igazi idény eleji eredményeket produkálnak a versenyzők a 48. Trofeo Princesa Sofián. Az idei első nagy megmérettetésen, Palma de Mallorcán színvonalas versenyek zajlanak, megváltoztatták a vitorlás viadal lebonyolítási szabályait, a magyarok pedig hektikus rajtot vettek.

 

 

Berecz Zsombor futamgyőzelemmel kezdett, majd 22. lett a Finn hajóosztályban, Érdi Mária a Laser Radialban egy 27. hellyel nyitott, később hetedik lett. A Gyapjas-testvérek, Balázs és Zsombor, Érdihez hasonlóan szerepeltek a 470-es mezőnyben: egy 21. hely után remekeltek a negyedik futamban, ahol 5-ként értek a célba – tudósít a hunsail.hu. A Nacra 17-ben Virág Flóra és Jankovics Gábor jelenleg a 26. helyet foglalják el.

Ezek az eredmények is bizonyítják, hogy mindenki próbálgatja magát, messze nincsenek még csúcsformában. A szervezők erős mezőnyt hoztak össze az összes hajóosztályban, és a verseny lebonyolítására vonatkozó szabályokat is megváltoztatták, így még izgalmasabb küzdelmek várhatók” – mondta Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere.

A 48. Trofeo Princesa Sofián Berecz Zsombor jelenleg a 8., Érdi Mária a 10., Gyapjasék a 30., Virágék pedig a 26. helyről várják a  folytatást.

0 Tovább

Nagyobb figyelmet kaphat a II. Buda Open

A Világjátékok évében nagyobb figyelmet kaphat a II. Buda Open – hangzott el az M4 Sportreggeli című műsorában. A sportcsatorna vendége volt Szedlay Gyöngyi és Sándor Zoltán, akik beszámoltak a budaörsi verseny előkészületeiről.

Bejelentették, hogy a II. Buda Open fővédnöke Szijjártó Szilvia, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felesége, a védnöke pedig Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

A II. Buda Opent április 29-én és 30-án bonyolítják le a Budaörsi Városi Sportcsarnokban, ahová több, mint 400 párost várnak.

A parketten láthatjuk várhatóan csaknem a teljes magyar élmezőnyt, valamint a környező országok kiválóságait is.

A Buda Opent először 2016-ban rendezték meg a résztvevők és a közönség legnagyobb megelégedésére. A szervezők célja, hogy idén is egy prémiumkategóriás versennyel öregbítsék a magyar táncsport hírnevét.

0 Tovább

Maradt az elnök az erőemelőknél

A Magyar Erőemelő Szövetség tisztújító közgyűlése újraválasztotta a szövetség elnökének Rónaszéki Andrást. A sportvezető 1996 óta az elnöke a szövetségnek, és most újabb négy évre kapott bizalmat a közgyűléstől.

„Köszönöm a bizalmat, a továbbiakban is mindent megteszek a sportág eredményességének, népszerűsítésének érdekében, és ezt ígérem a szövetség vezetése nevében is. Mint tettem az elmúlt 50 év alatt, ezután is szolgálni fogom az erőemelést!” – nyilatkozta a közgyűlés után Rónaszéki András.

A magyar erőemelők rendre jól teljesítenek a különböző világversenyeken. Legközelebb a május 8-án kezdődő spanyolországi erőemelő Európa-bajnokságon indulnak a magyarok. Ez azt jelenti, hogy megszülethet a sportágban a 100. magyar aranyérem.

0 Tovább

Vb-érmek után, Világjátékok előtt a magyar ju-jitsu

Sportágtörténelmi érmeket nyert a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség hatfős válogatottja az athéni kadet és ifjúsági ju-jitsu világbajnokságon. Az orgoványi testvérpár, Tóth Anett és Tóth Zoltán dobogós helyezései azért különösen értékesek, mert hazánk tavaly lett a Nemzetközi Ju-Jitsu Szövetség hivatalos tagja, így először vettek részt magyar fiatalok ilyen rangos versenyen. A hazai szövetség magyar ju-jitsus sikert remél az idei Világjátékokon is.

 

A japán szamuráj eredetű küzdősport 150 tagállamot egyesítő világszövetségének vb-jén – amelyen 38 ország 750 küzdője indult – mindkét magyar versenyző földharcban ért el sikert.

 

Tóth Anett a 18 éven aluliak között az 52 kg-os lányok mezőnyében lett első. Muzsai István, a hazai szövetség alelnöke elmondta: az orgoványi sportoló kemény csatákon van túl. Orosz ellenfelét technikával múlta felül, míg kifejezetten sportszerűtlen kazah riválisát 17-0-ra iskolázta le. A középdöntőben egy izraelit pontozással vert, végül a döntőben orosz vetélytársát erőfölénnyel és egy előnyponttal győzte le. Testvére, a 66 kilós fiúk között indult Tóth Zoltán nagyszerű versenyzéssel jutott el a döntőig, ott azonban vitatható bíráskodás miatt alulmaradt egyesült arab emírségekbeli ellenfelével szemben.

 

A Tóth testvérek fiatal koruk ellenére tudásuknak és a – hazai brazil jitsu fellegvárának számító, Max Carvalho brazil edző által meghonosított és irányított – Zé Radiola Team edzői segítségének köszönhetően Görögországban egycsapásra a figyelem középpontjába kerültek, és eredményeik szép jövőt jósolnak.

 

Muzsai István továbbá a sportág jelentős hazai előretörésének nevezte, hogy a ju-jitsu – Szűcs Kristóf révén – egyike lesz annak a tíz sportágnak, amelynek versenyzői alkotják az idei Világjátékokon résztvevő magyar küldöttséget. A brazil ju-jitsuban világ- és Európa-bajnok fiatalember az alelnök szerint ráadásul éremesélyesnek számít a Wroclawban július 20. és 30. között sorra kerülő multisport-eseményen. Szűcs Kristóf mindent meg is tesz a sikerért, hiszen jelenleg is az Egyesült Államokban edz egy olyan klubban, ahol nap, mint nap három másik világbajnokkal készül együtt a megmérettetésekre.

0 Tovább

Berecz, Érdi és Gyapjasék is indultak Palma de Mallorcán

Palma de Mallorcán kezdetét vette a vitorlázók rangos nemzetközi versenye, a 48. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar. A népes mezőnyben több magyar indulót is találunk.

 

 

„Ez a verseny tökéletesen megfelel arra, hogy az idény elején mindenki kipróbálhassa magát, hogy hol tart a felkészülésben, így nem meglepő, hogy több élversenyzőnk is hajóba ül” – mondja Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport menedzsere.

 

Palma de Mallorcán a Finn hajóosztályban indul Berecz Zsombor, a Laser Radialban Érdi Mária, a 470-eseknél szurkolhatunk Gyapjas Balázsnak és Gyapjas Zsombornak, a Nacra 17-ben pedig Virág Flórának és Jankovics Gábornak.

 

A 48. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar az európai vitorlás szezon idei első nagy nemzetközi versenye az olimpiai osztályok számára. A futamok már zajlanak, a versenyt lezáró éremfutamokra pedig április 1-én, szombaton kerül sor.

0 Tovább

Szkander - Hat érmet hozott haza a válogatott a rangos Világkupáról

Három arany, két ezüst, egy bronz, valamint egy profi győzelem a magyar mérleg az olaszországi Világkupán.

A hazai rendezésű világbajnokságra készülő magyar szkander-válogatott több tagja is asztalhoz állt a bresciai Vk-n.

 

Kovács Péter duplázott: a magyar versenyző a 95 kilósok között mindkét kézzel aranyérmes lett. Ugyancsak első lett a súlycsoportjában Kőváriné Ivánffi Brigitta. A +70 kilogrammban versenyző magyar kiválóság jobb kézzel volt eredményes.  

Kollár Csaba (65 kilogramm, jobb kéz), és Sztanek Sándor (85 kilogramm, jobb kéz) ezüstérmet gyűjtött be, míg Bogdán Róbert a +95 kilós mezőnyben jobb kézzel bronzérmes lett.

A 65 kilósok között versenyző Barzsó Henrietta egy profi mecset vívott. A magyar vb-ezüstérmes kiválóság az olasz bajnok, és Világkupa-győztes Monika Pelegrinivel csapott össze egy ötmenetes meccsen és 5-0-ra nyert.

Budapest 2006 után másodszor adhat otthont szkander-világbajnokságnak, amely szeptember 5. és 10. között lesz a MOM Sportközpontban.

0 Tovább

Világjátékok 2017 – Sárkány Vivien is utazhat!

Újabb szumós kapott indulási jogot a nyári Világjátékokra. A Magyar Szumó Szövetség tájékoztatása szerint Sárkány Vivien kapott szabadkártyát.

Ebben a sportágban korábban Makai Erika kapott kvótát a július 20-án kezdődő világversenyre, így elmondható, hogy női nehézsúlyban két magyar indulónak szurkolhatunk Wroclawban. „Erikához hasonlóan Viviennek is lesz alkalma nehézsúlyban és open kategóriában is küzdőtérre lépni” – mondta Ancsin László, a Magyar Szumó Szövetség elnöke.

 

A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Legutóbb Kolumbiában rendezték a világversenyt, idén pedig a lengyelországi Wroclaw lesz a házigazda.

Azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

0 Tovább

Pigniczki Fanni táncversenyre megy

Pigniczki Fanni is ott lesz a II. Buda Openen. A többszörös magyar bajnok ritmikus gimnasztikázó a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készül, de kikapcsolódásként a budaörsi táncversenyen szurkol a magyar pároknak. 

Pigniczki Fannitól nem áll annyira távol ez a sportág, hiszen korábban kipróbálta magát a parketten. „Korábban én is táncoltam, a latint nagyon szerettem, kedvencem a szamba. A táncot párhuzamosan az rg-vel csináltam”- mondta a felnőtt egyéni válogatott keret tagja. Pigniczki Fanni elárulta, azóta is imád táncolni, és ha lehetősége van, szívesen táncra perdül.

A budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot május 19-én, 20-én 21-én bonyolítják le a Papp László Sportarénában, ahol Pigniczki Fannin kívül Kis Alexandra és Váray Míra alkotja a felnőtt egyéni keretet.

A Buda Opent 2016-ban indították útjára azzal a hagyományteremtő céllal, hogy Budapest vonzáskörzetében prémiumkategóriás versenyen lássák vendégül Európa kiváló táncosait. Az I. Buda Openen 400 páros indult, és várhatóan idén, április 29-én és 30-án is hasonló létszámú mezőny kápráztatja el a közönséget. 

0 Tovább

Sérülések, 700 kiló feletti teljesítmények és pontszerző helyek az Eb-n

Jó formában vannak a fiatal erőemelők.  A dániai Thistedben bonyolították le a RAW ifjúsági, junior és felnőtt erőemelő kontinensbajnokságot, ahol Opra Gergő összetettben negyedik, Rácz Dávid ötödik, Kulcsár Dávid pedig hatodik lett. Opra Gergő és Kulcsár Dávid is 700 kilogramm feletti eredménnyel büszkélkedhetnek. „Ezzel a teljesítménnyel itthon a felnőttek között is megállják a helyüket. Jó formában vannak a fiataljaink” – mondta Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke. A verseny nevében a „RAW” jelző azt jelenti, hogy az indulók nem használhattak speciális ruházatot. Dániában Kulcsár Dávid versenyzését sérülés hátráltatta, valamint dr. Budai Balázs is lesérült. 

 

A sportágban májusban rendezik meg az újabb világversenyt: Málaga ad otthont az ifjúsági, junior és felnőtt Európa-bajnokságnak (itt az indulók használhatnak speciális ruházatot). Spanyolországban többek között a legutóbbi Világjátékok résztvevője, Szabó Ágnes is indul. „Nagyon fontos lenne, hogy Áginak összejöjjön egy jó kis eredmény, hiszen ne feledjük, hogy ő az első számú tartalék a Világjátékokra. Bízom benne, hogy a nemzetközi megítélésén sokat formálhat Spanyolországban” – tette hozzá Rónaszéki András.

0 Tovább

A birkózók jó színészek

Új arcukat mutatják a birkózók! Bárdosi Sándor (olimpiai ezüstérmes), Németh Zsanett (U23-as Európa-bajnok), ifj. Losonczi Ottó (kétszeres rendőr Európa-bajnok), és Majoros Ármin Mózes (kétszeres rendőr Európa-bajnok) egy kosztümös, római kori tornán feszít.

 

A sportolók mindegyike szerepel ugyanis a Birkózó Magyar Nagydíj, és az U23-as birkózó Európa-bajnokság promófilmjében. 

A film megtekinthető az alábbi linken:

https://www.youtube.com/watch?v=zrFm1fI13ac

0 Tovább

Világjátékok 2017 - A pontszerző helyek után jöhet az aerobikos érem

Hegyi Dóra bízik az éremszerzésben a nyári, wroclawi Világjátékokon. A bakui Európa Játékokon aranyérmet nyerő aerobikos szerint a mezőny nagyon kiegyensúlyozott…

A világbajnoki ezüstérmes aerobikosnak az idei lesz a harmadik Világjátékok, amelyen részt vesz. Korábban a tajvani (2009) és a kolumbiai (2013) játékokon indult. 2009-ben 5. helyezést ért el a csoporttal, míg Caliban nagyon közel volt a dobogóhoz, ugyanis tagja volt annak a csoportnak, amely egy 4., és egy 5. hellyel gazdagodott.

 

A július 20-án kezdődő Világjátékokon Hegyi Dóra két fronton is érdekelt lesz. Előbb párosban Bali Dániellel, majd a Szőllősi Panna, Mazács Fanni, Farkas Balázs, Bali Dániel alkotta csoportban is helyet kap.

Hegyi Dóra egyébként a közelmúltban Lausanne-ban járt, ahol sportága versenyzői bizottsága ülésezett. „Lausanne-ban szó volt a Világjátékokról is. Elhangzott, hogy a szervezők nagyon készülnek, és biztosak abban, hogy rangos versenyeknek adhat otthont Wroclaw. A mezőny roppant kiegyensúlyozott, de nagyon bízom abban, hogy lesz magyar éremszerzés Lengyelországban” – mondja Hegyi Dóra.

Az aerobikosok a Világjátékokra való felkészülés során két Világkupán, a magyar bajnokságon, és a Magyar Kupán vesznek részt.

0 Tovább

Érdi Mária új klubba igazolt!

Klubot váltott Érdi Mária! A riói olimpián futamot nyerő, többszörös világbajnok magyar vitorlázó mostantól az MVM Sport Egyesületet erősíti. A hírt a világranglista 12. helyén álló Érdi jelentette be a közösségi oldalán.

 

 

Érdi Mária ezt megelőzően a Tihanyi Hajós Egylet sportolója volt. „Az MVM Sport Egyesületben folytatom a versenyzést, köszönöm a klubnak és a vezetőségnek a lehetőséget, nagyon izgatott vagyok, és remélem, hogy elérjük a közösen kitűzött célokat. Nagyon szépen köszönöm Tihanyi Hajós Egylet az eddigi nagylelkű támogatást, köszönöm, hogy ennek a jó hangulatú klubnak a tagja lehettem.” – írta Érdi Mária.

0 Tovább

Mit keres Bárdosi Sándor egy kosztümös római kori tornán?

Új arcukat mutatják a birkózók! Bárdosi Sándor (olimpiai ezüstérmes), Németh Zsanett (U23-as Európa-bajnok), ifj. Losonczi Ottó (kétszeres rendőr Európa-bajnok), és Majoros Ármin Mózes (kétszeres rendőr Európa-bajnok) egy kosztümös, római kori tornán feszít. A sportolók mindegyike szerepel ugyanis a Birkózó Magyar Nagydíj, és az U23-as birkózó Európa-bajnokság promófilmjében. 

A film megtekinthető az alábbi linken:

https://www.youtube.com/watch?v=zrFm1fI13ac

0 Tovább

Két magyar bajnoki címet nyert a Világjátékok-kvótás szumós 

Makai Erika két magyar bajnoki címmel hangolódott a Világjátékokra. A magyar szumós a dorogi magyar bajnokságon megnyerte a nehézsúly küzdelmeit, emellett az open kategóriában sem talált legyőzőre.

 

„Azt hiszem, hogy a tűz újra lángra lobbant bennem. Bár még a felkészülés elején járok, de ezek a magyar bajnoki címek úgy gondolom, hogy sok erőt adnak majd nekem” – mondta a civilben postásként dolgozó és sajtkészítéssel is foglalkozó Makai Erika, aki a munka és a sport mellett az utóbbi időben az iskolapadba is beült. „A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola hallgatója vagyok, mindezek mellett törekszem arra, hogy minél több idő jusson a felkészülésemre, hiszen az idei lesz a harmadik Világjátékok, amelyen részt veszek” – tette hozzá a bajnok.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) adatai szerint a Világjátékokon 10 sportágban várhatóan 55-60 magyar sportoló vehet részt.

Azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

A játékokat július 20. és 30. között rendezik meg a lengyelországi Wroclawban.

0 Tovább

Tekesport - Világbajnokságra készülnek a legjobbak

Edzőtáboroztak a világbajnokságra készülő válogatottak. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a felnőtt, és az utánpótlás nemzeti csapatok is összetartáson edzettek májusi vb-re, amelyet idén Németországban rendeznek meg. A dettenheimi világversenyen pályára lép a felnőtt női, és férfi válogatott, valamint az U14-es és az U18-as csapat is.

 

„Májusig még egy edzőtáborban vesznek részt legjobbjaink és pályára lépünk felkészülési mérkőzésen a szlovákok ellen is. Előreláthatólag összesen huszonnyolc játékosunk vesz részt a világbajnokságon. Az utánpótlás válogatottak munkáját Juhász Tibor és Weinacht János szövetségi kapitányok irányítják, míg a felnőtteknél Fehér László (nők) és Csányi Béla (férfiak) a szövetségi kapitány. A válogatottak munkáját Frencz József szövetségi edző segíti” – nyilatkozta Tóth László, a hazai szövetség főtitkára.

A vb-t május 14. és 28. között rendezik meg.

0 Tovább

Dániába mentek az erőemelők

Hét magyar férfi versenyző utazott el a dániai Thistedben megrendezendő ifjúsági, junior, és felnőtt erőemelő Európa-bajnokságra.

 

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint Szimcsina Mihály (Kelet Ereje SE), Rácz Dávid (Mérk Kinizsi SE), Kulcsár Dávid (Kelet Ereje SE ), Opra Gergő ( Barcsi VSE), Hornyák Péter (Sirius Lifting SE), dr. Budai Balázs ( TIFIT) és dr. Gulyás Ádám (Mérk Kinizsi SE) alkotja a magyar válogatottat.

„A szakvezetés a junior korú Kulcsár Dávidtól érmet vár, amely bármilyen színű is lehet, a szintén junior korosztályos Rácz Dávid és Opra Gergő feltétlenül az első hatban kell, hogy végezzen, de akár a dobogót is elcsíphetik egy jó eredménnyel, az ifjúsági Szimcsina Mihályt az első nyolcba várjuk, míg a felnőtteknél Hornyák Péter, dr. Budai Balázs és dr. Gulyás Ádám az első tízbe kerülhet a nagyon erős férfi felnőtt mezőnyben” – mondta Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

0 Tovább

Székely Bulcsú: én nem vagyok táncos alkat, így már arra is felnézek, aki alapszinten tud táncolni…

Jön a II. Buda Open

Az olimpiai bajnok ismét vendégül látja az európai táncelitet! Április 29-én és 30-án rendezik meg Budaörsön a II. Buda Opent. A verseny helyszíne ezúttal is Budaörsi Városi Sportcsarnok, amelynek a létesítményvezetője az a Székely Bulcsú, aki tagja volt többek között a Sydneyben aranyérmet nyerő olimpiai bajnok vízilabdacsapatnak.

Már tavaly is magával ragadó volt az, amit a táncosok mutattak a budaörsi közönségnek. Igaz, én nem tudtam felhőtlenül szórakozni, hiszen a rendezvénynek otthont adó létesítmény vezetőjeként számtalan feladatot kell ilyenkor megoldani. Kicsit olyan vagyok, mint az ifjú pár a saját lakodalmán. A táncsportot egyébként egy fantasztikus mozgásformának tartom. Én nem vagyok egy táncos alkat, így már arra is felnézek, aki alapszinten tud táncolni, nemhogy az olyan élversenyzőkre, akik például a II. Buda Openen is parkettre lépnek” – nyilatkozta a nemzetközi verseny sajtócsapatának Székely Bulcsú.

A Buda Opent 2016-ban indították útjára azzal a hagyományteremtő céllal, hogy Budapest vonzáskörzetében prémiumkategóriás versenyen lássa vendégül Európa kiváló táncosait. Az I. Buda Openen 400 páros indult, és várhatóan idén is hasonló létszámú mezőny kápráztatja el a közönséget. 

0 Tovább

Újra dr. Kollár Lajost jelölték a Magyar Vitorlás Szövetség elnökének

Budapest, 2017. március 9. – Ismét dr. Kollár Lajost, a Magyar Vitorlás Szövetség jelenlegi elnökét jelölték erre a pozícióra. A végső döntést a sportági szakszövetség tisztújító közgyűlése hozza meg, amelyre március 30-án kerül sor. Dr. Kollár Lajos érsebész professzor 2013 óta vezeti az MVSz-t.

 

 

„Rendkívüli öröm számomra, hogy újra jelöltek, mert így lehetőségem van rá, hogy folytassam azt a munkát, amelyet az előző olimpiai ciklusban elkezdtünk, és amelynek eredményei már megmutatkoztak olimpikonjaink sikeres szereplésében, az utánpótlás-bázis szélesedésében és a magyar vitorlás sport anyagi és szervezeti hátterének megszilárdításában” – mondta dr. Kollár Lajos.

 

A tisztújító közgyűlésen a tagszervezetek által jelölt személyekre adhatják le voksaikat a vitorlás sportegyesületeket képviselő küldöttek. A nyilvánosságra hozott jelöltlista szerint az elnöki pozícióra csak dr. Kollár Lajost, elnökségi tagnak pedig 13 személyt jelöltek.

 

Dr. Kollár Lajos pécsi érsebész, a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Klinikájának társprofesszora, több tudományos és orvosi társaság elnöke. Jelenleg a a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Komplex Sport Teljesítménydiagnosztikai és Fizioterápiás Kutatóközpont vezetője.

 

Az MVSz elnöke, akit 2016-ban a Magyar Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntettek ki, fiatal kora óta vitorlázik, versenyez, a Tabu nevű klasszikus 40-es cirkáló tulajdonosa és kormányosa.

0 Tovább

JÓTÉKONYSÁG - Futóbolondok a Vidám Színpadon 

Március 16. csütörtök este 7 órakor a Vidám Színpad társulata, a Sportime Magazinnal és a Közösségben az Egészségben programmal közösen szeretettel vár minden futást szerető sportbarátot Philip King, Futóbolondok című vígjátékára, hogy egy igazán vidám és sportos estét tölthessünk együtt!

 

Ezen az estén a jótékonyságé lesz a másik főszerep. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára gyűjtést rendezünk, amire várunk minden olyan használt, vagy akár új állapotú sportszert, melyeket Böjte Csaba testvér „gyermekei” kapnak majd meg.

A gyűjtéssel szeretnénk megadnia lehetőséget arra, hogy azok a gyermekek is sporteszközökhöz jussanak, akiknek ez nem adatik meg, így közelebb hozva őket ahhoz az élményhez, amit a sport nyújthat.

Kezdjük a versenyszezont egy félreértésekkel és szerepcserékkel teli vérbeli angol vígjátékkal, ami kivételesen nem a lábainkban, hanem a nevetőizmainkban okoz majd izomlázat. Legyen ez az este a sport, a vidámság, az összefogás és a segítségnyújtás estéje, hiszen igazi sportemberi erény, hogy felemeljük a gyengébbeket.

A Vidám Színpad minden futó számára 50% kedvezményt biztosít a jegy árából, amely így 1900 Ft, de lehet vásárolni támogatói jegyet is, mely 3800 Ft. Ennek a jegyárnak a másik felével, vagy magasabb adomány felajánlásával, hozzájárulhattok ahhoz az összeghez, amelyet előadás végén személyesen nyújtunk át Böjte Csaba testvérnek, aki 10 „gyermekével“ szintén velünk lesz ezen az estén.

Ugyanígy várjuk a használt sporteszközöket, felszereléseket, ruházatot, (finisher pólók, úszósapkák, cipők, labdák), bármilyen sportruházatot, vagy sporteszközt, amelyet eljuttathatunk a gyermekeknek, hiszen biztosan van otthon mindenkinek olyan felszerelése, régi vagy nem használt futópólója, cipője, labdája stb., amelyeket fel tud ajánlani a nélkülöző gyermekek számára.

Ezeket elhozhatjátok a színházba, vagy leadhatjátok a Maratonman Futószaküzletekben (Maratonman Depo - 1138 Budapest, Népfürdő 5/c., Maratonman Óbuda - 1036 Budapest, Pacsirtamező utca 3.), de vidéki gyűjtőhelyekkel is folyamatosan bővül a lista mely megtekintető az előadás facebook eseményében.

Az előadás végén a társulattal, olimpikonokkal, világbajnokokkal és Böjte Csaba testvérrel közös fotók készítésének lehetősége is rendelkezésetekre áll, illetve az előadás végén, a résztvevők között futóversenyekre szóló nevezéseket is kisorsolunk. (NN Night Run, Budapestman 10k, Runner's World Run, Szufla, Wadkanz, Dunavarsányi Futónap)

Támogatói jegy az ülőhely kiválasztását követően a „Kosár“-ban a legördülő menüből választható ki! (Teljes ár 1900 Ft, Támogatói jegy 3800 Ft) 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Az előadás szereplői:

Böröndi Tamás – Lionel Toop tiszteletes

Végh Judit – Penelope Toop, a felesége

Straub Dezső – Arthur Humprey tiszteletes

Götz Anna – Miss Skillon

Beleznay Endre – Clive Winton tizedes

Barabás Kiss Zoltán – A veszélyes hívatlan vendég

Cs. Németh Lajos – Lax püspöke, Penelope nagybátyja

Hábermann Lívia – Ida, szobalány

Straub Péter – Towers őrmester

 

Várnak benneteket szeretettel a TréningAtyák!

Fussatok Bolondok a Vidám Színpadra!

0 Tovább

Magyar sikerek a kick-box világkupán

Nagyszerűen szerepeltek a magyar kick-boxosok a Dublinban rendezett világkupán. A rangos megmérettetésen, amely több mint 4000(!) nevezésével a világ egyik legnagyobb küzdősport viadalának számít, felnőttjeink hat arany-, négy ezüst- és két bronzérmet nyertek.

 

A valamennyi korosztályt felsorakoztató, hat szabályrendszerben megrendezett írországi versenyen a magyar küldöttség összesen 18 első, nyolc második és három harmadik hellyel gazdagodott, ezzel az éremtáblázaton a negyedik lett.

 


Egy másik összesítést ugyanakkor megnyertek versenyzőink: a klubcsapatok versenyét. A több mint 300 egyesületet felvonultató eseményen ugyanis hagyományosan kihirdetik a legeredményesebb klubot is. Ez, mint az elmúlt kilenc évben mindig, ezúttal is a Halker-Király Team Kickbox Akadémia lett kilenc arany-, hat ezüst- és négy bronzéremmel.

 

A csepeliek közül került ki a pointfighting szakág valamennyi magyar felnőtt érmese. (Itt félerejű, kontrollált akciók engedélyezettek, a bírók minden találatnál megállítják a küzdelmet és megítélik az érte járó pontokat.) A tavaly három szakágban is Európa-bajnoki címet nyert Veres Roland most sem talált legyőzőre. Diadalmaskodott a sportág jelenlegi egyik legnagyobb alakja, Mórádi Zsolt is, és a dobogó legfelső fokára állhatott fel Korpádi Tamás is. A nyolcszoros világbajnok Mórádi ráadásul megnyerte a súlycsoport nélküli, úgynevezett Grand Champion kategóriát is, ahová közel száz versenyző nevezett.

 

A csepeliek csapatban is jeleskedtek: megnyerték a férfi együttesek viadalát, a nőknél pedig bronzérmet érdemeltek ki.

 

Az utánpótláskorúak is kitettek magukért. A pointfightingban a Király Team-es fiatalok sikerei mellett a békéscsabai Debreczeni Team hat, a szegedi Yoko SE pedig két arannyal gazdagította az éremgyűjteményt.


A ringben is termett magyar aranyérem: a full-contact szakág 67 kg-os súlycsoportját Görbics Gábor nyerte. (Full-contactban teljes erejű akciók engedélyezettek, az ellenfél kiütése szabályos, a bírók a menetek végén pontoznak.) A Titán Kick-Box SE sportolója a döntőben az ír Lynch ellen győzött.

A magyarok eredményei biztatóak az idei két nagy hazai világverseny előtt, hiszen májusban világkupát, novemberben pedig világbajnokságot rendez Budapest.

 

Kick-box világkupa, Dublin, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:
57 kg: 1. Veres Roland
69 kg: 1. Korpádi Tamás
84 kg: 1. Mórádi Zsolt
89 kg: 2. Rohonczi Jenő
+94 kg: 2. Jároszkievicz Krisztián

Grand Champion: 1. Mórádi Zsolt, 3. Veres Roland

Nők:
50 kg: 3. Murvai Lívia
70 kg: 2. Nagy Henrietta
+70 kg: 2. Kondár Anna

Férfi csapat: 1. Halker-Király Team
Női csapat: 3. Halker-Király Team

0 Tovább

Új klubba került az Eb-ezüstérmes!

Berecz Zsombor klubot váltott! Az Európa-bajnoki ezüstérmes, háromszoros olimpikon Berecz Zsombor a Budapest Boat Show-n jelentette be, hogy az MVM SE-ből a Balatoni Yacht Clubhoz igazol át.

 

 

„Elég friss esemény a klubváltásunk: az MVM SE-től eligazoltunk a Balaton Yacht Clubhoz, de ugyanazzal a stábbal dolgozunk tovább, csak egy másik klubban. Köszönöm az MVM SE eddigi támogatását, de úgy gondolom, hogy egy szűkebb létszámú csapat, ahol mindenki a saját feladatára koncentrál, jobb hátteret tud biztosítani számomra. Az új klubról elmondhatom, hogy inkább hasonlít egy baráti társaságra, ahol reményeim szerint közösen fogunk dönteni mindenről, mi irányítjuk az életünket. Mindenképpen több idő és több figyelem jut majd rám, hiszen a versenyzői létszám is kevesebb, és arra is látok lehetőséget, hogy nyissunk más dolgok felé is. Próbáljuk az ifjúság nevelést is magasabb szintre emelni a jövőben. Ezen felül arra is szükség lesz majd, hogy magamból is többet meg tudjak mutatni, jobban megismerjenek az emberek.” – olvasható Berecz Zsombor nyilatkozata a Magyar Vitorlás Szövetség hivatalos honlapján.

0 Tovább

Hatvan fő körüli lehet az idei Világjátékok-csapat

Jelenleg 53 fős a magyar Világjátékok-csapat, de az előttünk álló hetekben további sportolók szerezhetnek indulási jogot Wroclawba – derült ki a Sportexpresszben. A TrendFM-en hallható rádiósműsorban erről a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, dr. Mészáros János beszélt.

 

„Zajlanak az akkreditálások, jelenlegi állás szerint 10 sportágban lesz magyar induló a nem olimpiai sportágak világversenyén júliusban. Bízom benne, hogy az előző játékokhoz hasonlóan a 2017-es játékokon is eredményesek leszünk” – mondta a sportvezető.

Azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Legutóbb Kolumbiában rendezték meg a nem olimpiai sportágak világversenyét, idén pedig a lengyelországi Wroclaw lesz a házigazda július 20. és 30. között.

0 Tovább

Makai Erika: Bízom benne, hogy harmadszorra összejön az érem!

Makai Erika éremért megy Wroclawba! A nem olimpiai sportágak nyári világversenyére szabadkártyát kapott magyar szumósnak az idei lesz a harmadik Világjátékok a sportkarrierjében.

 

„Korábban 2009-ben Tajvanon és 2013-ban Kolumbiában képviseltem a magyar színeket. Mindig közel voltam az éremhez, bízom benne, hogy most, harmadszor összejön. Igyekszem a lehető legjobban felkészülni a játékokra” – mondta Makai Erika, aki a munka mellett az utóbbi két évben az iskolapadba is beült, ugyanis a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola hallgatója.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Legutóbb Kolumbiában rendezték meg a nem olimpiai sportágak világversenyét, idén pedig a lengyelországi Wroclaw lesz a házigazda.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVSZ) elnöke, dr. Mészáros János úgy nyilatkozott, hogy várhatóan 55-60 magyar sportoló vehet részt majd az idei Világjátékokon, amelyet július 20. és 30. között rendeznek meg.

Azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

0 Tovább

Gigaversenyen küzdenek kick-boxosaink

A világ legnagyobb küzdősport rendezvényének tartják a kick-boxosok a sportág dublini világkupáját, amelyen a hétvégén 25 magyar versenyző lép tatamira, illetve száll ringbe. A versenyre 31 országból érkeznek, a nevezések száma pedig mintegy 4000(!) – a gyerekektől a felnőtteken át a veteránokig több korosztályban, hat szabályrendszerben.

 

 

A legeredményesebb magyar szakágban, a pointfightingban tíz fővel szerepelnek az évek során számos világ- és Európa-bajnokot kinevelt csepeli Halker-Király Team felnőtt versenyzői, akárcsak a korábbi 7-szeres világbajnok és 8-szoros Európa-bajnok Debreczeni Dezső tanítványai. A full-contact szabályrendszerben Juhász Gábor szövetségi kapitány vezetésével szintén harcba szállnak az érmekért a magyarok.

 

„Aki a kick-boxban meg akarja mutatni magát, az mind ott van” – jellemezte a versenyt Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke. – „Ennek ellenére válogatott kerettagjainktól azt várjuk, hogy dobogós helyen végezzenek, és lehetőleg jussanak döntőbe. A másik kimondott célunk, hogy a pointfighting szakágban a magyarok nyerjék meg a csapatversenyt. Ezt ugyanis az utóbbi évek legrangosabb viadalain rendszeresen mi nyerjük, és nem akarjuk most sem, hogy csorbát szenvedjen a tekintélyünk, és hogy felbátorodjanak az ellenfelek.”

 

A legjobb hazai kick-boxosok 2017-ben itthon is megmutathatják tudásukat: nem is egyszer. Májusban Budapesten is rangos világkupa lesz, novemberben pedig szintén a magyar fővárosban rendezik az idei pointfighting, kick-light és full-contact világbajnokságot.

0 Tovább

Sors Tamás: hiányzik az úszás, de nem rendelek annak mindent alá…

Sors Tamás volt az „Amiről még nem meséltem” sorozat vendége a Pesti Magyar Színházban. A kétszeres paralimpiai bajnok úszó pályafutásáról, paralimpiai győzelmeiről beszélt a színházban.

 

Sors Tamással dr. Elbert Gábor (a Pécsi Tudományegyetem tanára, sportvezető, tréner, korábbi sport-szakállamtitkár) beszélgetett.

„Öt hónapja nem voltam vízben. Papíron ugyan még nem vonultam vissza, és még az sem ​lehet​etlen​, hogy ott leszek még Tokióban​, de bevallom, már nem akarok úgy és annyit úszni, mint korábban. Sem vegyesen, sem pillangón nem indulok többet.​” – mondta Sors Tamás, aki idén 50 gyorson indul, elsősorban hazai versenyeken.

Az „Amiről még nem meséltem” sorozatban Sors Tamás volt a 11. vendég. Korábban dr. Magyar Zoltán,  dr. Hegedűs Csaba, Kammerer Zoltán, Igaly Diána, Szuper Levente, Jakabfi Zsanett, Imre Géza, Törökgyörgy Melinda, Vajda Attila és Balzsay Károly volt a sportos beszélgetős est vendége.

0 Tovább

II. Buda Open - Az olasz bajnoki ezüstérmes duó már benevezett

Elindult a jegyértékesítés!

 Érkeznek a nevezések, a világranglista 30. helyezett Simone Carabellese, Lucia Cafagna páros részvétele biztosnak mondható, közben a jegyértékesítés is elindult a II. Buda Openre.

 Egy igazi nemzetközi kiváló duó részvétele biztosnak mondható a II. Buda Openen. Simone Carabellese, Lucia Cafagna már leadta nevezését az április 29-én és 30-án megrendezendő budaörsi rangos nemzetközi táncversenyen. A standardtáncos duó jelenleg a 30. helyet birtokolja azon a világranglistán, amely 2400 kettőst rangsorol.

A Budaörsi Városi Sportcsarnokban lebonyolítandó táncos eseményre már kezdetét vette a jegyértékesítés.

A Buda Opent először 2016-ban rendezték meg hagyományteremtő céllal. Az első versenyen több, mint 400 páros vett részt, most is ez a célja a szervező bizottságnak: a tehetséges magyar versenyzőkön kívül minél több nemzetközi páros Magyarországra csábítása április utolsó hétvégéjén.

A szervező bizottság azt tervezi, hogy a Buda Openen több nem olimpiai sportág versenyzője is ott lesz nézőként. Ezzel az akcióval szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy idén nyáron rendezik meg a Világjátékokat, ahol többek között magyar táncosok is indulnak majd.

További hírek a versenyről és részletes jegyinformációk a www.budaopen.hu oldalon találhatók.

 

 Videó:

Simone Carabellese, Lucia Cafagna, Quickstep Show

https://www.youtube.com/watch?v=mLewQT01ujw&t=51s

 

Fotó: Simone Carabellese/Facebook

0 Tovább

Csúcsra járatott fekvenyomók

Tizenegy országos csúcs dőlt meg a 2017. évi Pascal RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokságon. A vésztőn megrendezett viadalon a legjobbak egyben kvalifikálták magukat az augusztusi finnországi Európa-bajnokságra.

 

„Az ob-n tizenöt egyesület mérette meg magát, a női csapatversenyt zsinórban hatodik alkalommal az RKA Erőművek SE nyerte meg 54 ponttal, míg a férfiaknál a vésztői Marvel Team SE lett a legjobb, megszakítás nélkül hetedik alkalommal” – nyilatkozta a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának Berke Lóránd, a magyar bajnokság szervezője.

A női abszolút bajnok Palágyi Zsanett (Attila SE Budapest), a férfi Havai Viktor (Sebi GYM SE Isaszeg) lett. A verseny nevében a „RAW” jelző azt jelenti, hogy az indulók nem használhattak speciális fekvenyomó ruhát

 

Magyar bajnokok:

NŐK

47 kg: Szabó Anna (RKA Erőművek Budapest) 40 kg

52 kg: Törő Judit (Tiszafüred) 52.5 kg

57 kg: Kovács Dorina (RKA Erőművek Budapest) 65 kg

63 kg: Palágyi Zsanett (Attila SE Budapest) 107.5 kg

72 kg: Szívós Rita (Vault Hunters Budapest) 82.5 kg

84 kg: Olajos Tünde (RKA Erőművek Budapest) 93 kg

+84 kg: Szabó Ágnes (Orosházi Toldi) 143 kg

FÉRFIAK

59 kg: Balog Nátán (Marvel Team Vésztő) 115 kg– új ifjúsági, juniorcsúcs

66 kg: Hocsi Ádám (Herkules SE) 132.5 kg

74 kg: Szívós Ádám (Marvel Team Vésztő) 150 kg

83 kg: Nemes Róbert (Marvel Team Vésztő) 170 kg

93 kg: Farkas Gábor (Sugó Power Baja) 182.5 kg

105 kg: Schauer Kornél (Sugó Power Baja) 210 kg – új masters1csúcs

120 kg: Hegedűs Ádám (RKA Erőművek Budapest) 192.5 kg

+120 kg: Havai Viktor (Sebi Gym Isaszeg) 230 kg

 

ORSZÁGOS REKORDOK:

Női felnőtt:

63 kg: Palágyi Zsanett (Attila Fitness) 107,5 kg,

84 kg: Olajos Tünde (Erőművek) 93 kg,

+84 kg: Szabó Ágnes (Orosházi Toldi) 143 kg,

Női masters1:

72 kg: Pogány Andrea (Orosházi Toldi) 80,5 kg,

Férfi ifjúsági:

59 kg: Balog Nátán (Marvel Team) 115 kg,

Férfi junior:

59 kg: Balog Nátán (Marvel Team) 115 kg,

+120 kg: Véró Alex (Orosházi Toldi) 207,5 kg,

Férfi masters1:

59 kg: Bali József (Gyulai Atlas) 80 kg,

74 kg: Erdélyi Jenő (Delta Beled) 137,5 kg,

105 kg: Schauer Kornél (Sugó Power) 210 kg,

Férfi masters2:

105 kg: Bársony Attila (Sugó Power) 160 kg.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum