Hegyi Dóra bízik az éremszerzésben a nyári, wroclawi Világjátékokon. A bakui Európa Játékokon aranyérmet nyerő aerobikos szerint a mezőny nagyon kiegyensúlyozott…

A világbajnoki ezüstérmes aerobikosnak az idei lesz a harmadik Világjátékok, amelyen részt vesz. Korábban a tajvani (2009) és a kolumbiai (2013) játékokon indult. 2009-ben 5. helyezést ért el a csoporttal, míg Caliban nagyon közel volt a dobogóhoz, ugyanis tagja volt annak a csoportnak, amely egy 4., és egy 5. hellyel gazdagodott.

 

A július 20-án kezdődő Világjátékokon Hegyi Dóra két fronton is érdekelt lesz. Előbb párosban Bali Dániellel, majd a Szőllősi Panna, Mazács Fanni, Farkas Balázs, Bali Dániel alkotta csoportban is helyet kap.

Hegyi Dóra egyébként a közelmúltban Lausanne-ban járt, ahol sportága versenyzői bizottsága ülésezett. „Lausanne-ban szó volt a Világjátékokról is. Elhangzott, hogy a szervezők nagyon készülnek, és biztosak abban, hogy rangos versenyeknek adhat otthont Wroclaw. A mezőny roppant kiegyensúlyozott, de nagyon bízom abban, hogy lesz magyar éremszerzés Lengyelországban” – mondja Hegyi Dóra.

Az aerobikosok a Világjátékokra való felkészülés során két Világkupán, a magyar bajnokságon, és a Magyar Kupán vesznek részt.