Budapest 2017-ben magasra tette a lécet. Akkor rendezett a főváros legutóbb ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot. A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke szerint most is hasonló színvonalra törekednek.

„A szervezők, a szövetség ugyanúgy készül az Európa-bajnokságra, mint a versenyzők. Azt szoktam mondani, ha mi is ugyanannyi munkát végzünk az előkészületek során, mint a válogatott tagjai az edzéseken, akkor nem lehet baj. 2017-ben elégedetten távozott minden delegáció Budapestről. A hangulat fantasztikus volt, és magas színvonalú versenyt láthatott a közönség. Mi most is arra törekszünk, hogy mindenki számára emlékezetessé tegyük a 2024-es ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot” – összegzett Bencze György , a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.