Miután az utolsó fordulóban Geri Gergellyel a kispadján elérte a célját az FC Kassa, és megőrizte első osztályú tagságát, a többségi magyar tulajdonban lévő klub véglegesítette a vezetőedzői poszton a magyar szakembert. Farkas Balázs sportigazgató elmondta, a klub további egy év bizalmat szavazott Gerinek.

„Vele együtt alakítjuk át a Kassa játékoskeretét. Folyamatosan fogjuk bejelenteni az új játékosok igazolását. Igyekszünk megerősíteni a csapatot” – hangsúlyozta Farkas Balázs.
A sportvezető hozzátette, a következő szezon végét nem szeretnék ennyire izgalmassá tenni.


„A csapat élvonalbeli tagsága az utolsó fordulóban dőlt el. Ilyen izgalmakkal nem tervezünk a következő szezonban, ugyanakkor hangzatos kijelentéseket nem kívánunk megfogalmazni az elvárásokat illetően. Megvárjuk a keret összetételét, és utána beszélünk majd a célokról.” – szögezte le Farkas Balázs.


Az FC Kassa az utolsó fordulóban biztosította be a bennmaradást. A szezonban többször okozott pozitív és negatív meglepetést is, de a hazai közönség végig kitartott az együttes mellett.


„A szurkolótáborra egy rossz szavunk sem lehet. Elég egy olyan adatot szemügyre venni, amely eléggé árulkodó. Az utolsó két meccsen összesen közel 16 ezres nézőszámot tudunk felmutatni, ami azt bizonyítja, hogy a legnehezebb pillanatokban is a közönség a csapat mellett volt. Ugyanakkor, ha beleülök az ő székükbe, akkor jogos kritika, hogy helyenként a játék sem ment úgy, ahogy azt elvárták, és az eredmények sem úgy alakultak. Éppen ezért nagy köszönet a szurkolóknak a kitartásért.”


Farkas Balázs kitért arra is, hogy jó volt látni, hogy a kassai meccsek eredményeit a magyar közvélemény is folyamatosan nyomon követte.
„Az FC Kassa túlmutat a sportban betöltött szerepén. Az együttes a magyar és a szlovák szurkolókat is megmozgatja.” – zárta nyilatkozatát az FC Kassa sportigazgatója.

Geri Gergely hangsúlyozta, tudja, hogy milyen munkavégzésre van szükség Kassán. „A lényeg, hogy a bajnoki rajtra ütőképes csapatunk legyen. Egy sor fontos felkészülési meccset vívunk majd úgy, hogy közben alakul a csapat. Szlovák és lengyel együttessel is összecsapunk majd, és nagy élmény lesz az olasz AS Roma elleni hivatalos stadionavató július 22-én. Hatalmas megtiszteltetés dolgozni a kassai sikerekért. Célom, hogy látványos és támadó szellemű együttest küldjek pályára meccsről meccsre” – mondta Geri Gergely.

Fotó: Tomáš CICOŇ