Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Döntetlen a Trnava ellen

A válogatott szünet után a Kassa FC labdarúgói hazai pályán iksszel folytatták a szlovák Niké Ligát! A hetedik fordulóban a többségi magyar tulajdonban lévő csapat 1-1-re végzett a Trnavával.

A vezetést a vendégek szerezték meg, viszonylag korán, hiszen Lukáš Štetina az 5. percben betalált. Az egyenlítésig egészen a 43. percig kellett várni, amikor Dávid Gallovič volt eredményes.

A fordulást követően is jól játszott a Kassa, ám végül a helyzetek kimaradtak, így 1-1-es döntetlennel ért véget az összecsapás.

 

FC Košice - Trnava 1-1 (1-1)

 Gól: Gallovič (43.), ill. Štetina (5.).

 

 Kassa: Šípoš - Jakubko (72. Dos Santos), Kružliak, Innocenti - Fabiš, Gallovič (81. Takač), Zsigmund, Magda - Faško - Medved, Niarchos (81. Miljanić). Edző: Geri Gergely.

 Trnava: Frelih - Holík, Štetina, Ujlaky, Jureškin - Procházka, Zeljković, Kratochvíl (69. Ofori) - Daniel (90. Sabp), M. Ďuriš, Azango (77. Pich). Edző: Michal Gašparík.

 FOTÓ: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Autósport – Nagy Norbert Európa-bajnok lett!​​​​​​​

Fantasztikus magyar siker autósportban! Nagy Norbert idén is Európa-bajnok lett.

Nagy Norbert megvédte Európa-bajnoki címét! A hegyi Európa-bajnokság zárófutamán a magyar klasszis ezüstérmes lett, közben nagy vetélytársa, az olasz Lukas Biciatto megszerezte az első helyet, így mindkét pilóta 212 ponttal zárt az 5-ös kategória élén, és mindketten átvehetik az Európa-bajnoknak járó trófeát.

A mindent eldöntő futamnak a horvátországi Buzetski Dani adott otthont, ahol a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselői szerint nem is alakulhatott volna ennél izgalmasabban a szezon ebben a kategóriában.  Az idei Eb-t Nagy Norbert fantasztikusan kezdte, és úgy is folytatta. Több futamgyőzelme volt, és az előnye kitartott az Európa-bajnokság végéig. Minden egyes állomáson dobogón állt.

Nem véletlen, hogy az FIA-szakemberek megállapították: ez a versenyévad Nagy és Biciatto szemszögéből egy egész estés film alapjául szolgálhatna.

„Kemény szezon van mögöttem. Tanulságos volt. Nehéz volt abból a szempontból, hogy itt nem lehetett hibázni, de ugyanakkor elég gyorsnak kellett lenni, hiszen a különbségek nagyon kicsik lettek az egyes pilóták között” -  mondta az BMW E46-tal versenyző magyar.

„Minden bizonnyal ez volt az utolsó szezonom ebben a kategóriában. Jövőre eggyel feljebb lépek” – tette hozzá az immár kétszeres Európa-bajnok.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb - A csapatvezető szerint egységes válogatott versenyzett Berlinben

A magyar búvárúszók Berlinben is letették névjegyüket. A válogatott összesen 20 éremmel zárta a 2024-es Tájékozódási Búvárúszó Európa-bajnokságot, ezzel az egyik legsikeresebb kontinensbajnoki szereplést produkáltak.

Drimál Bálint csapatvezető szerint egységes magyar válogatott utazott Berlinbe. „Felkészült nemzeti csapattal vágtunk neki az idei kontinensbajnokságnak. Bár voltak nehézségeink az elején a szél miatt, hiszen a Störitzsee tó víze eléggé hullámzott, így még a legtapasztaltabb búvárokat is megtudták lepni a körülmények” – kezdte értékelését a csapatvezető.

„A válogatott háza táján azonban mindenki hozzátette a saját tudását a nagy közös sikerhez. Mindenki segítette a másikat. Külön köszönöm az edzők, Kosztin Tibor és Gurisatti Róbert munkáját. Ez vezetett a 20 éremhez.” – tette hozzá Drimál Bálint.

A berlini Európa-bajnokságon a nemzeti csapat tagjai – az összes kategóriát és korosztályt beleszámítva – 12 arany-, 3 ezüst-, és 5 bronzérmet szereztek.

Tájékozódási búvárúszásban Monk, csillag, öt bója, szlalom, paralel és csoportos számokban rendeznek versenyeket, ezekben külön-külön bajnokokat is avatnak.

0 Tovább

Fallabda – Soha nem látott lehetőségek előtt a sportág ​​​​​​​

Fürjes Balázs, a NOB magyar tagja az esemény fővédnöke 

Rangos PSA világranglista versenyt rendez Budapest. Ehhez hasonló megmérettetés a sportágban 16 évvel ezelőtt volt itthon, az idei torna azonban mégis más, hiszen a squash történetében először bemutatkozik a következő olimpián. Kékesi Zsuzsanna, a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség főtitkára ismertette: a PSA Budapest Opennek Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) magyar tagja lesz a fővédnöke.

„A Squash Világszövetség (WSF) 1967-es alakulása óta 2023 október 16-a a legjelentősebb dátum az egész sportág történetében, így a mi életünkben is. Ezen a napon került be a 2028-as olimpia programjára a squash, s mint egyetlen új egyéni sportág vesz részt Los Angelesben” – mondta a sportvezető.

Kékesi Zsuzsanna beszámolt arról, hogy a magyar verseny iránti érdeklődést jól mutatja, hogy a nevezés megnyitása után egy héttel a 24 főtáblás hely betelt, a várólistán lévők száma napról napra nőtt a világ minden részéről a határidő végéig.

„Az épp aktuális világranglista helyezés alapján kerülhet be egy játékos a főtáblára, a verseny iránti rendkívüli érdeklődést az is jelzi, hogy a 8 kiemelt a világranglista legjobb 50 helyezettjei közül kerül ki. Farkas Balázs, első számú hazai játékosunk is csak 3. kiemeltként vág neki a tornának, rajta kívül két feltörekvő tehetségnek adunk lehetőséget indulni szabadkártyával: az Amerikában tanuló egyetemista Takács Benedeknek és a soproni gimnazista Sáli Barnabásnak. A magyar játékosok mellett 11 országból érkeznek versenyzők. Európán kívül Malajziából, Kolumbiából, Argentínából és a squash jelenlegi fellegvárából, Egyiptomból. Érdemes megemlíteni az egyiptomi Mohamed Abouelghart (korábbi világranglista 7.), az angol James Declant (korábbi 15.), vagy a szintén angol Patrick Rooney-t (korábbi 18.). Pályára lép Budapesten a 19 éves angol tehetség Jonah Bryant, aki az elmúlt két évben a legmagasabb junior korosztályban, U19-ben Európa-bajnok lett” – sorolta a főtitkár.

Magyarország tavaly óta szorosabban együttműködik az Európai Squash Szövetséggel (ESF). A kontinens junior és masters körverseny magyar fordulóit szervezte meg, ezúttal pedig eljött az ideje a PSA rendszerébe való visszatérésnek.

„A 2028-as olimpia kvótaszerzési feltételei még nem körvonalazódtak, a nemzetközi szövetség tájékoztatásából azt azonban tudjuk, hogy a világranglista helyezés számítani fog a kijutásban. Hazai élversenyzőinknek ez, és remélhetően a következő évek PSA-versenyei remek lehetőséget adnak a pontgyűjtésre. A népszerűsítés, az utánpótlás fejlesztése a jövő szempontjából elengedhetetlen, ehhez remek alkalom a profi szint bemutatása. Kiváló magyar versenyzőink vannak, azonban ennyi és ilyen szintű klasszist egyszerre, egy helyen látni biztosan nem lesz lehetőség más alkalommal 2024-ben. A verseny helyszínéül szolgáló Ormai

Csarnokot béreljük, ahogy az üvegpályát is, célunk egy szövetségi létesítmény létrehozása 8+1 üvegpályával, hogy minél több nemzetközi egyéni és csapatversenyt hozhassunk Magyarországra, amiben a WSF partnersége a garancia. Az a tény, hogy a NOB-tag Fürjes Balázs első felkérésre elvállalta az esemény fővédnöki szerepét mutatja, hogy nemcsak a magyar, de a nemzetközi olimpiai család is figyel a squash-ra, köszönettel és hálával tartozunk érte. Mind ő, mind szövetségünk elnöke Oszkó Péter személyesen részt vesznek a verseny előtti sajtótájékoztatón és a szeptember 26-i döntőn, ami hatalmas megtiszteltetés sportágunknak. Jelen állás szerint, ha 2028-ban nemzetenként korlátozott számú játékos vehet részt a 32-es táblán egyéni squash sportágban, Farkas Balázsnak minden esélye megvan.” – nyilatkozta Kékesi Zsuzsanna, a Magyar Fallabda (SQUASH) Szövetség főtitkára.

A PSA Budapest Opent szeptember 22. és 26. között rendezik meg az Ormai László Csarnokban.

0 Tovább

Szombathelyen kvalifikáltak Athénra a kick-boxosok​​​​​​​

A hétvégén Szombathelyen bonyolították le a Kick-box Felnőtt és Master Class Országos Bajnokságot, amelyen a sportág hét szabályrendszeréből háromban avattak magyar bajnokokat. A verseny rangját emelte, hogy a győztesek indulási jogot szereztek a novemberi athéni Európa-bajnokságra.

Nincs megállás a hazai kick-box életben, hiszen egy héttel a rekordlétszámot hozó, budapesti utánpótlás világbajnokságot követően már felnőtt és veterán magyar bajnokságra került sor light-contactban, kick-lightban és formagyakorlatban. A szombathelyi Controll SE által az ELTE SEK Sportcsarnokában megrendezett ob-n 23 egyesület 128 nevezést adott le.

 

Örömteli, hogy sok új arcot lehetett látni az indulók között, és helyenként nagyszerű mérkőzéseket is – számolt be róla Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

 

„Szeretném kiemelni a két szakágban is aranyérmes Enyingi Sára szereplését, nagyon tetszett, ahogyan küzdött. Szintén remek meccseket vívott egymással Müncz Kata és Kolozsvári Enikő, a light-contactban Müncz tudott nyerni, a kick-lightban pedig Kolozsvári, úgyhogy mindketten kivívták az Eb-szereplés lehetőségét. A férfiaknál Kajtár Bence, Veszelovszki Péter és a már világversenyeken is több aranyérmet elért Szmolek Emánuel tett rám jó benyomást, utóbbi két fiatalember két szabályrendszerben is kvalifikált. Érdekesség, hogy formagyakorlatban az eddigi legsikeresebb női versenyzőnknek, Halustyik Cintiának ezúttal nem sikerült győznie, hiszen Udvarhelyi Fanni, illetve egy másik számban Bíró Emese megelőzte. A férfiaknál Brebovszky Zoltán és Mónus Viktor megosztozott az aranyérmeken” – osztotta meg a látottakat Galambos Péter.

A felnőttek mellett a veterán (master class) versenyzők is tatamira léptek Szombathelyen.

 

„Jó volt látni, hogy olyan versenyzők is feltűntek, mint Wappel Tibor. Korábbi kiválóságunk sok év után versenyzett ismét, de rögtön két arannyal tért vissza immár a veteránok között. És érdemes arról is szót ejteni, hogy a sportágunk olyan versenyzőkkel rendelkezik, akik más területeken is komoly megbecsülésnek örvendenek. Ilyen például Prof. Dr. Karsai Krisztina, aki a Szegedi Tudományegyetem Bűnügyi Tudományok Intézetének intézetvezető egyetemi tanára, ő a veteránok között két szakágban is versenyzett most” – büszkélkedett az MKBSZ elnöke. 

 

Ezzel az is eldőlt, hogy kik szereplhetnek majd az idei Eb-n, hiszen a szombathelyi aranyérmesek indulási jogot szereztek a kontinensviadalra. A többi szakág közül a ringeseknél (full-contact, low-kick, K1) már a nyár elején kiderült, hogy kik utazhatnak majd Athénba, míg az ugyanerről döntő pointfighting magyar bajnokságra pár hét múlva kerül sor.

 

A felnőtt és veterán kick-boxosok Európa-bajnokságát november 4. és 9. között rendezik Athénban.

 

Kick-box Felnőtt és Master Class Országos Bajnokság, Szombathely:

Eredmények:

 

Light contact:

Felnőttek

Nők

50 kg

1. Enyingi Sára Anna                    Halker-KirályTeam

2. Vakán Viktória                          Bajnai KBSzSE

3. Kovács Sára Kata                      Controll SE

3. Oláh Adél                                    Harcklub R.S.E.

55 kg

1. Bartus Mónika                          Halker-KirályTeam

2. Karácsondi Réka                       Combat „D” SC

3. Makkai Anna Janka                 Harcklub R.S.E.

3. Gyevi-Tóth Sarolta Krisztina Kovács Team KBSzKSE    

70 kg

1. Müncz Kata                                Halker-KirályTeam

2. Kolozsvári Enikő                                   Szigetszentmiklósi KBSE

3. Gajdán Anna                             Combat „D” SC      

Férfiak

63 kg

1. Baráth Patrik                             Halker-KirályTeam           

2. Enyingi Ádám                            Halker-KirályTeam           

3. Kiss Levente                               Combat „D” SC

69 kg

1. Csorba Ádám                            Esztergomi KBSE

2. Marschall Viktor                       Bajnai KBSzSE

3. Pelle Péter                                  Budaörsi KBSE

3. Czeglédi Tamás                         JALTE

74 kg

1. Kajtár Bence                              Esztergomi KBSE

2. Gazsó Ákos Pál                         Combat „D” SC

3. Bálint Martin                              Halker-KirályTeam

3. Molisz Zoltán                             Halker-KirályTeam

79 kg

1. Veszelovszki Péter                   Combat „D” SC

2. Kovács Máté                              Controll SE

3. Parniczky Gergő                                   Harcklub R.S.E.

84 kg

1. Szmolek Emánuel                     Controll SE

2. Polgár Dávid                              Controll SE

94 kg

1. Kovács Marcell Tamás                        Esztergomi KBSE

2. Révai Kornél                              Esztergomi KBSE

+94 kg

1. Tüsér Bence                               LSP Team

2. Horváth Martin                        Controll SE

Master Class korosztály

Nők

+65 kg

1. dr. Zsellér Orsolya Veronika Controll SE

2. dr. Karsai Krisztina                  Combat „D” SC

Férfiak

74 kg

1. Gábor Zoltán                             Halker-KirályTeam

2. Darnai János                              Herendi Taekwondosok B. E.

3. dr. Erdei Norbert                      Zrínyi Miklós KBA

84 kg

1. Molnár László                            Halker-KirályTeam

2. Acélos Gábor                             Harcklub R.S.E.

94 kg

1. Dohányos András                    JALTE

2. Vojnic Tunic Vlatko                  Halker-KirályTeam

+94 kg

1. Wappel Tibor                            Agrobio Classic KBBC

2. Pődör Csaba                              Agrobio Classic KBBC

 

Kick-light:

 

Felnőttek

Nők

50 kg

1. Enyingi Sára Anna                    Halker-KirályTeam

2. Kovács Sára Kata                      Controll SE

3. Vakán Viktória                          Bajnai KBSzSE

3. Oláh Adél                                    Harcklub R.S.E.

55 kg

1. Makkai Anna Janka                 Harcklub R.S.E.

2. Gyevi-Tóth Sarolta Krisztina Kovács Team KBSzKSE

3. Klencsák Dóra                           Harcklub R.S.E.

3. Karácsondi Réka                       Combat „D” SC

60 kg

1. Nagy Rita Katalin                      Combat „D” SC

2. Szabó Anna                                Halker-KirályTeam

70 kg

1. Kolozsvári Enikő                                   Szigetszentmiklósi KBSE

2. Müncz Kata                                Halker-KirályTeam

3. Gajdán Anna                             Combat „D” SC

+70 kg

1. Korcsok Nikolett                       Rácz Kickboxing TKSE

2. Dézsi Boglárka                          Papp László DSE

3. Zsíros Annamária                     Controll SE

Férfiak

63 kg

1. Enyingi Ádám                            Halker-KirályTeam

2. Kiss Levente                               Combat „D” SC

69 kg

1. Csorba Ádám                            Esztergomi KBSE

2. Szabó Bence                              LSP Team

3. Czeglédi Tamás                         JALTE

3. Pelle Péter                                  Budaörsi KBSE

74 kg

1. Holló Balázs                               Halker-KirályTeam

2. Molisz Zoltán                             Halker-KirályTeam

3. Balogh Csaba                             Papp László DSE

3. Somogyi Zénó                           Controll SE

79 kg

1. Veszelovszki Péter                   Combat „D” SC

2. Parniczky Gergő                                   Harcklub R.S.E.

3. Kovács Máté                              Controll SE

84 kg

1. Szmolek Emánuel                     Controll SE

2. Polgár Dávid József                 Controll SE

94 kg

1. Révai Kornél                              Esztergomi KBSE

2. Kovács Marcell Tamás                        Esztergomi KBSE

+94 kg

1. Tüsér Bence                               LSP Team

2. Horváth Martin                        Controll SE

Master Class korosztály

Nők

+65 kg

1. dr. Zsellér Orsolya Veronika Controll SE

2. dr. Karsai Krisztina                  Combat „D” SC

Férfiak

74 kg

1. Darnai János                              Herendi Taekwondosok B. E.

2. Gábor Zoltán                             Halker-KirályTeam           

84 kg

1. Molnár László                           Halker-KirályTeam

2. Szóka Tamás                              Halker-KirályTeam

3. Acélos Gábor                             Harcklub R.S.E.

94 kg

1. Dohányos András                    JALTE

2. Vojnic Tunic Vlatko                  Halker-KirályTeam

+94 kg

1. Wappel Tibor                            Agrobio Classic KBBC

2. Pődör Csaba                              Agrobio Classic KBBC

 

Formagyakorlat:

 

Felnőttek

Nők

creative forms

1. Udvarhelyi Fanni Alina                       Halker-KirályTeam

2, Mihály Anna Ilona                   Hurricane SE

3. Bíró Emese Júlia                                   Halker-KirályTeam

creative forms weapon

1. Bíró Emese Júlia                                   Halker-KirályTeam

2. Halustyik Cintia                         Contact K.T.H.E.

musical forms weapon

1. Udvarhelyi Fanni Alina                       Halker-KirályTeam

2. Halustyik Cintia                         Contact K.T.H.E.

3. Bíró Emese Júlia                                   Halker-KirályTeam

Férfiak

creative forms

1. Mónus Viktor                            Halker-KirályTeam

2. Brebovszky Zoltán                   Contact K.T.H.E.

3. Schersing András                     KiME

musical forms weapon

1. Brebovszky Zoltán                   Contact K.T.H.E.

2. Mónus Viktor                            Halker-KirályTeam

3. Nagy István Gábor                   Halker-KirályTeam

0 Tovább

Szumó-világbajnokság: Buzás és Pap is ötödik​​​​​​​

Junior vb-érmek Lengyelországban

A felnőtteknél két magyar is világbajnoki bronzmérkőzést vívott Krotoszynban! A lengyelországi világbajnokságon Buzás Patrik a 85 kilogrammos súlycsoportban, Pap Arnold pedig openben végül ötödik lett.

A Magyar Sumo Szakszövetség információi szerint a juniorok viszont több érmet is szereztek: Jámbor Kristóf a 80 kilogrammosoknál ezüstérmes lett, Kaszás Elza (60 kg), és Róna Cintia (nehézsúly) bronzérmesként végzett. Gyenes Bence a 100 kilósok mezőnyében szintén közel volt az éremszerzéshez, végül 5. lett.

Címvédőként a 65 kilogrammos súlycsoportban Elekes Enikő nem indult a lengyelországi világbajnokságon.

Ancsin László, a Magyar Sumo Szakszövetség elnöke szerint sikeres világbajnokságot zártak a mieink. „A felnőtteknél két kategóriában is közel voltunk az éremszerzéshez, de azt gondolom, hogy két világbajnoki ötödik helyezéssel sem kell szégyenkeznünk. Juniorjaink hoztak érmeket, ez mindenképp pozitív” – összegzett Ancsin László.

A szumósok egy nagyszabású nemzetközi csapatversenyre készülnek. Az eseményt Tar Mihály emlékére rendezik meg szeptember 22-én. A Magyar Sumo Szakszövetség társelnöke tavaly hunyt el. Tar Mihálynak elévülhetetlen érdemei vannak a sportág hazai elterjedésében.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság: A magyarok 20 érmet hoztak haza Berlinből!​​​​​​​

Ismét nagyot versenyeztek a magyar tájékozódási búvárúszók! A berlini Európa-bajnokságon a nemzeti csapat tagjai – az összes kategóriát és korosztályt beleszámítva – 12 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek.

Tájékozódási búvárúszásban Monk, csillag, öt bója, szlalom, paralel és csoportos számokban rendeznek versenyeket, ezekben külön-külön bajnokokat is avatnak.

Csillag gyakorlatban Európa-bajnok lett Balázs Péter és Hatházi Katalin, míg a junioroknál Katona Ádám és Takács Liliána győzött. A Monk-számban második lett a Balázs Péter, Szász Tamás duó, valamint a junioroknál a Katona Ádám, Rendes Linda kettős.

5 bójában egy magyar arany született: a junior Csipkó Hanga mindenkit megelőzött, ugyanitt ezüstérmes lett Virág Anna. Csipkó az M-gyakorlat aranyérmét is begyűjtötte a junior lányoknál.

A zárónapon paralelben avattak Európa-bajnokokat, valamint megrendezték a csoportos versenyeket. Előbbiben a felnőtt mezőnyben Szász Tamás, a junioroknál Katona Ádám győzött, míg a nőknél is magyar sikereket hozott ez a szám, mivel a felnőtteknél Hatházi Katalin, utánpótlásban pedig Takács Liliána is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A slusszpoént végül a csoportok Eb-sikere jelentette. Aranyérmes lett ugyanis a Hatházi Katalin, Virág Anna, Csipkó Hanga, Rendes Linda kvartett, akárcsak a  Balázs Péter, Szász Tamás, Katona Ádám, Várszegi Vendel alkotta férfi csapat.

A magyar bronzérmesek:

Hatházi Katalin (felnőtt, 5 bója)

Várszegi Vendel (felnőtt, paralel)

Virág Anna (junior, csillag-gyakorlat)

Katona Ádám (junior, 5 bója)

Hetyei Imre (junior, paralel)

0 Tovább

IV. Hungarian Darts Trophy – Csóka és Jehirszki is élete egyik legnagyobb versenyére készül​​​​​​​

A legnagyobb hazai rendezésű darts verseny következik

Célegyenesbe fordult a IV. Hungarian Darts Trophy szervezése. Az már biztos, hogy a legszínvonalasabb verseny lesz szeptemberben ebben a sportágban, ugyanis egy friss szabálymódosításnak köszönhetően mindhárom nap lesznek világsztárok az MVM Dome színpadán.

A magyar színeket Bezjian Alberto, Végső János, Csóka András és Jehirszki György képviseli, miután ők szereztek indulási jogot a budapesti European Tour állomásra.

A Magyar Kupa ezüstérmes játékos Csóka András szerint élete legfontosabb versenye lesz a budapesti.  

„Igyekszem a tőlem telhető legjobb felkészüléssel a hátam mögött megérkezni majd a budapesti színpadra. Lesz még egy rövidebb pihenőm is, és több kisebb versenyen való részvétel is tervben van. Az biztos, hogy szurkolókból nem lesz hiány, hiszen a magyarok nagyon szeretik ezt a sportágat, és a szombathelyi klubomból is sokan érkeznek majd a fővárosba” – mondta Csóka András.

Jehirszki György a Lengyel Darts Mastersen szerzett tapasztalatait is hasznosítani szeretné Budapesten. „Lengyelországban nem volt szerencsém a sorsolásnál, hiszen az ellenfelem az aktuális  világbajnok, Luke Humphries volt. Sokat tanultam azon a versenyen, és végül egy leg-et sikerült nyerni ellene. Budapesten is hasonló hangulatra számítok majd, azzal a különbséggel, hogy a magyar közönségtől nagyobb támogatást kapunk.„ – nyilatkozta a csapatban többszörös magyar bajnok Jehirszki György.

Az esemény szeptember 20. és 22. között lesz az MVM Dome-ban. A sportágban a világ legjelentősebb szervezete, a PDC szabályt módosított, ennek köszönhetően eldőlt, hogy a világranglista első 16 helyezettje is lehetőséget kap az indulásra. Korábban a Pro Tour ranglista TOP 16-os mezőnye állhatott tábla elé. A verseny játékoskiemelése azonban továbbra is az utóbbi rangsor alapján történik.

A korábbi gyakorlat szerint a pénteki nap amolyan "bemelegítő" volt, de a szabályváltozás következtében és a nagyágyúk névsorát elnézve ez megdőlt.

Így már az első napon színpadra lép többek között az angol Michael Smith, az angol Nathan Aspinall, a skót Peter Wright, és a holland Raymond van Barneveld.

Szombaton a holland Michael van Gerwen, az angol regnáló világbajnok Luke Humphries és honfitársa Luke Littler, a walesi Gerwyn Price, sokak nagy kedvence a skót Gary Anderson, és a tavalyi budapesti győztes Dave Chisnall (angol) játszik majd, hogy csak pár világklasszist említsünk.

További információk a www.dartsevent.com oldalon.

0 Tovább

Teqball – Több magyar dobogós helyezés Portugáliában

A magyar teqball sikerek Portugáliában folytatódtak. Santarém adott otthont a Challenger Teqball League legutóbbi állomásának, ahol több magyar világklasszis is asztalhoz állt. A Magyar Teqball Szövetség információi szerint női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra aranyérmes lett, akárcsak a férfi duók versenyében Blázsovics Ádám, aki a lengyel Marek Pokwappal indult.

A Vicsek Nóra, Marek Pokwap kettős megnyerte a vegyespárost, ugyanebben a kategóriában a Péchy-Blázsovics páros ezüstérmes lett. A női párosok mezőnyében is volt még egy magyar éremszerzés: Dezsényi Zsófia, a francia Amelie Julian oldalán második lett.

Magyar dobogósok:

Női páros

1. Péchy Petra, Vicsek Nóra (REAC Sportiskola SE, Magyarország)

2. Dezsényi Zsófia (Rába ETO, Magyarország), Amelie Julian (Teqball Stork, Franciaország)

Férfi páros:

1. hely Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE, Magyarország), Marek Pokwap (Góbék Teqball Team, Románia)

Vegyespáros:

1. Vicsek Nóra (REAC Sportiskola SE), Marek Pokwap (Góbék Teqball Team)

2. Péchy Petra, Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE)

0 Tovább

Közel az Eb-arany - Nagy Norbert ezüstérmes lett Szlovéniában is

Nagy Norbert Szlovéniában is dobogósként zárt. Ilirska Bistrica adott az FIA Hegyi Európa-bajnokság szlovén állomásának, ahol az 5-ös kategória magyar címvédője ezúttal is nagyot küzdött az olasz Lukas Biciattóval. A szlovéniai száguldást végül az olasz nyerte meg Nagy Norbert lett a második, míg a dobogó harmadik fokára az osztrák Chris-Andre Mayer állhatott fel. A kontinensbajnoki sorozat zárófutama előtt Nagy összetettben 194 ponttal vezet, a 2. Biciattónak 184 pontja van.

Az eredményhirdetés után Nagy Norbert elmondta, sok meglepetést nem okozott neki a szlovén verseny. „Amire számítottam, az bejött. Egy picit talán melegebb volt, és a gumik túlságosan felmelegedtek, de sikerült jól lehozni ezt a versenyt is. A horvát futammal véget ér az idei sorozat, de azt még végig kell tolni, valamint az is körvonalazódni látszik, hogy a szívómotoros korszakom a végéhez közeledik. A következő szezonra építeni kell egy turbó motoros autót” – összegzett a BMW E46-tal versenyző magyar pilóta.

Az FIA Hegyi Európa-bajnokság horvát állomása két hét múlva lesz.

0 Tovább

Döntetlen a Szakolca ellen

Iksszel zárt a válogatott szünet előtt az FC Kassa. A Szlovák Labdarúgó Niké Liga 6. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő csapat 0-0-ra végzett a Szakolca ellen idegenben.

Geri Gergely, a vendégek edzője elsősorban a védelemben volt kénytelen változtatni, ahol a piros lapos Ján Krivák helyére Nassim Innocenti érkezett a csapatba.

A kassaiak új, sötétkék mezben léptek pályára, és a kezdetektől kontrollálták a találkozót, főleg védekezésben. Előbb a hazaiak előtt adódott lehetőség, a 12. percben Krčík jobb oldali ívelésére Fábry érkezett, végül Šípoš védett. Negyed óra játék után szögletet végeztek el a kassaiak Fabiš beadása után Innocentihez pattant a labda, a próbálkozását Junas kapus hárította. A játék képe nem sokat változott a folytatásban. A memezőnyjáték után hol a hazaiak, hol pedig a kassaiak próbálkoztak, de gól nem esett.

Szakolca - FC Kassa 0-0

Szakolca: Junas - Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek - Mášik (82. Kopas), Nagy - Leginus (71. Emmanuel), Alves (82. Vlasko), Morong - Fábry (82. Jibril). Edző: Pavol Majerník.

Kassa: Šípoš - Jakubko, Kružliak, Innocenti - Fabiš, Gallovič (90.+3. Takač), Faško (76. Varga), Zsigmund, Bokros (66. Magda) - Medved, Niarchos (76. Miljanić). Edző: Geri Gergely.

0 Tovább

Budapesti kick-box vb: öt elsőség a zárónapon​​​​​​​

Öt aranyérmet nyertek a magyarok a BOK Sportcsarnokban szombaton befejeződött utánpótlás kick-box világbajnokság zárónapján. A hazai rendezésű világversenyen összességében 25 világbajnoki címet szereztek a magyar fiatalok. Hazánk ezzel a második helyen végzett az éremtáblázaton. A Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke elégedettségét fejezte ki mind a vb megrendezése, mind pedig a magyarok eredményei kapcsán.

A hétfőtől szombatig tartó hatnapos versenyen rekordlétszámot jelentő 68 ország 2200 fiatalja indult a sportág hét szakágának (pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1) versenyszámaiban, ahol több korosztályban (gyermek, kadet és junior) mérték össze tudásukat a 19 éven aluli fiatalok.

Az utolsó versenynapra maradt egyéni küzdelmi döntőkben hat magyar fiatal volt érdekelt. Közülük Fekete Zsombor (kick-light, kadet 1, 69 kg) és Kiss Zsófia (light-contact, kadet 1, 50 kg) aranyérmet nyert, Rózsa Szonja, Szebenyi-Nagy Szabolcs, Nagy Míra és Müncz Kata pedig ezüstérmes lett.

A pointfighting csapatküzdelmek során három magyar együttes is az első helyen végzett. Világbajnok lett a kadet 2-es korosztályban a Debreczeni Frida, Kiss Zsófia, Jancsó Lili és Hadra Bíborka összeállítású magyar lány csapat. Rajtuk kívül a gyerek korcsoportban a fiú (Varga-Bata Zalán, Baranyi Gergő, Ekwoge Marcus Elong, Szépe Emmett)  és a lány (Szász Petra, Fekete Fanni, Sütő Barbara, Tóth Emma) együttesünk is győzött. Ezüstérmesek lettek a kadet 2-es fiúk, míg a kadet 1-es fiú alakulat harmadikként végzett.

Sikeres eseményt rendeztek meg – vélekedett Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

"A feladat azért volt különösen nagy, mert ez volt a kick-box történetének legnagyobb világbajnoksága, mind az országok, mind pedig a résztvevők számát illetően. De nagyon örülünk, hogy pozitív visszajelzéseket kaptunk, és nemcsak a világszövetség elnökétől, hanem az egyes országok képviselőitől, versenyzőktől és bíróktól egyaránt. Hatalmas munka áll mögöttünk, ami nem ment volna a sok önkéntes nélkül, akik éjt nappallá téve segítettek. A legnagyobb támogatónk a sportért felelős államtitkárság volt, a Nemzeti Sportügynökség pedig a lebonyolításban segédkezett. Fontos volt a számunkra, hogy ők is lássák a saját szemükkel, hogy a pénz, amit odaadtak nekünk a vébére, megfelelően hasznosul. Büszke vagyok rá, hogy mindkét szervezet képviselői meglátogatták a versenyt, és ők is pozitívan nyilatkoztak. Ami a mieink eredményeit illeti: hozzávetőleg hoztuk a tavalyi utánpótlás Európa-bajnokság számait. A mostani eredmény ugyanakkor értékesebb, hiszen itt, a világbajnokságon sokkal több ellenféllel kellett megküzdeni. Továbbra is a pointfighting szakágunk a legerősebb, de biztató, hogy sikerült a másik két tatamis küzdelmi ágban és a ringben is aranyérmeket szerezni. A formagyakorlatban is komoly fejlődést mutattak a versenyzőink. Az amerikai kontinensről roppant erős csapatok érkeztek, de a mieink mellettük is megállták a helyüket" – értékelte a világbajnokságot Galambos Péter.

A magyarok összességében 25 első, 28 második és 40 harmadik helyet szereztek. Ezzel a nemzetek közötti éremtáblázaton Magyarország Nagy-Britannia mögött és Kazahsztán előtt a második helyen végzett.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum