Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Világ Gyalogló Nap – Túrázásra fel!

Javában zajlanak a Világ Gyalogló Nap eseményei. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) idén is csatlakozott a világszerte népszerű World Walking Day kezdeményezéshez, amely Magyarországon az egész októberi hónapra kiterjed.

Az MSZSZ információi szerint eddig 152 eseményt bonyolítottak le országszerte, és további gyalogos megmozdulások várhatók a hónap végéig.

A Világ Gyalogló Nap rendezvényeinek az a célja, hogy felhívja a gyaloglás fontosságára a figyelmet. A szervezők mindenkit bátorítanak a részvételre, mondván, a gyalogolás nem megerőltető az ízületeknek, edzettséget sem igényel, és bármely életkorban elkezdhető.

Salga Péter, az MSZSZ főtitkára elmondta, a hangsúly azon van, hogy ez az esemény csak pozitív érzéseket keltsen az emberekben a gyaloglással kapcsolatban, és persze azon is, hogy ne csak ebben a hónapban, hanem az év más napjain is minél többet gyalogoljanak az emberek

Tavaly a szövetség tagszervezetei mellett nyugdíjas csoportok, iskolák, nordic walking instruktorok és egyéb sportegyesületek vállalták, hogy túrát szerveznek a rendezvény keretében. Ebből 174 iskolai rendezvény volt. A lelkes túrázók több, mint 150 ezer kilométert tettek meg októberben a Világ Gyalogló Napi túrák alkalmával.

A Világ Gyalogló Nap 26 éve indult útjára, amelyen az elmúlt években a világ 60 országában több mint 10 millióan kirándultak, sétáltak. 

Bővebb információk: www.masport.hu

0 Tovább

Érdi Mária győzött, Vadnaiék Splitben készülnek, Berecz csak fizikai felkészülést végez

Sydneyben győzött Érdi Mária! A magyar vitorlázó az Austral Laser "Coast Championship" elnevezésű versenyen lett első.

 A Sydney melletti Lake Macquarie adott otthont a viadalnak, ahol a Laser Radial olimpiai hajóosztály női mezőnyében Érdi Mária ismét fantasztikusan versenyzett. Egy hónap alatt ugyanis már a harmadik versenyét sikerült megnyernie Ausztráliában, ahol a decemberben megrendezendő felnőtt Világkupa-döntőre és az Új-Zélandon lebonyolítandó ifjúsági világbajnokságra készül.

A Rióban szerepelt vitorlázók közül Berecz Zsombor a pihenését tölti, míg a Vadnai testvérek Horvátországban edzőtáboroznak – tudtuk meg Brencsán Ábeltől, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzserétől. „Vadnai Jonatán és Benjamin Splitben készül a szezonra. Berecz Zsombor családi elfoglaltságai miatt csak fizikai felkészülést végez” – mondta Brencsán.  

0 Tovább

Fekvenyomás - Könye ezüstérmes az Eb-n

Újabb világversenyről tért haza éremmel az erőemelő magyar válogatott. A luxemburgi Hamm adott otthont a masters fekvenyomó Európa-bajnokságonak, ahol Könye Szabolcs ezüstérmet szerzett.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint Könye 255 kilós teljesítménnyel hódította el az ezüstérmet a 93 kilogrammos súlycsoportban. Az aranyérmet a lengyel Grzegorz Nocek nyerte meg, míg harmadikként az osztrák Thomas Wetzstein zárt. A 120 kilogrammos súlycsoportban is volt egy magyar induló: Rajos István a 6. helyen végzett.

A sportág következő nagyversenye november közepén lesz Orlandóban. Ott rendezik meg az erőemelő világbajnokságot. A vb-n Szabó Ágnes is indul, és amennyiben az első háromban végez, kvótát szerez a 2017-es Világjátékokra.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpia utáni évben rendezik meg. Ez az a világverseny, amelyen a nem olimpiai sportágak kiválóságai vesznek részt. Jövőre a lengyelországi Wrocław rendezi a Világjátékokat.

0 Tovább

Itt az októberi Sportime Magazin!

Megjelent a Sportime Magazin legújabb száma. Ezúttal is olvashattok életmódtanácsokról, találhattok ebben a számban ismét tartalmas Technika rovatot, amelyben többek között Felipe Massa is megszólal.

Az újság összeállítói minden egyes lapszám megírásánál arra törekszenek, hogy a sportot, a rendszeres mozgást időről időre úgy mutassák be, hogy azok is kedvet kapjanak az aktivitáshoz, akik egyébként általában a fotelben pöffeszkedve jól megmondják a tutit.

A tartalomból: A Maratonman bemutatta: NN Family Run - Életveszélyben volt Mányoki Attila - Ki vigyáz a fogakra? - Ötkarikás napló -  Erdélyi Zsófia portré - Új dimenzióban a magyar torna - Aki Balzsay Károllyal kesztyűzik… - Küszöbteljesítmény és edzészónák - Sebesség és állóképesség - Kitartás - Nyersen enni, vagy jól megfőzni? Az itt a kérdés! - Miért délelőtt teljesítesz jól, míg ellenfeled az esti órákban van kirobbanó formában? - A Kinesiotape karrierje - A nyújtás szerepe és fontossága - Főszerepben a fehérje - Őszi hajrituálé - Mindenkinek szüksége van egy kis extrára! - Ahol a WTCC elkezdődött - Felipe Massa karrierről, családról – Exkluzív interjú - A bajnokcsapat a bajnok nélkül - Sok Kiss-dobogó, nagy fesztivál - Swift Cup Europe fesztiválhangulatban

Bővebb infók: http://sportime.hu/sportime-minta-magazinok/sportime-magazin-2016-2108

0 Tovább

Megkötötték a 2017-es vb megrendezéséről szóló megállapodást

Aláírták a jövő évi szkander-világbajnokság megrendezéséről szóló szerződést. A budapesti világbajnokságot 2017 szeptember 5. és 10. között bonyolítják le, a világverseny megrendezéséről szóló megállapodást pedig Assen Hadjitodorov, a Szkander Világszövetség elnöke és Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke írta alá.

A sajtóeseményen bejelentették, hogy Deutsch Tamás lesz a 2017-es szkander-világbajnokság fővédnöke. A sportágban rangos Világkupát rendeznek a hétvégén. A MOM Sportközpontban lesz a XIII. Judgement Day. Az eseményre várhatóan 15 ország 200 szkanderese érkezik.

A pénteki sajtótájékoztatón Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója elmondta, örömteli, hogy egyre több sportágban rendeznek Magyarországon világversenyeket. A sportvezető példaértékűnek tartja, ahogy a szkandereseknél felkarolják a parasportolókat. Buranits Ildikó, a MOM Sportközpont igazgatója hangsúlyozta, régi kapcsolatot ápolnak a Magyar Szkander Szövetséggel, és tárt karokkal várják a világ legjobb szkandereseit a jövő évi világbajnokságon is.

Nyolc éremmel zárták a magyarok a világbajnokságot

Sikeres világbajnokságot zárt a magyar szkander-válogatott Bulgáriában. A küldöttség 1 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett Szófiában.

„Sportágunkban nagy hangsúlyt fektetünk a parasportolók versenyeztetésére is, ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy több magyar is érmes lett ebben a kategóriában” – kezdte összegzését Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke, akit a sportág nemzetközi szövetségének szófiai kongresszusán megerősítettek a Szkander Világszövetség alelnöki pozíciójában.

„Budai Miklós a parasportolók között aranyérmes lett, majd szerzett egy ezüstérmet is, ugyanis nálunk külön eredményt hirdetnek a jobbkezes és a balkezes küzdelmekben is. Budain kívül Simon Dániel és Fenyvesi József szerzett ezüstérmet, ugyancsak a parasportolók között. Simon Dániel egy bronzérmet is szerzett, akárcsak a felnőtt női kategóriában Ivánfi Brigitta, a senior grand masters kategóriában Józsa Mihály, és a grand masters mezőnyben Simon Ferenc” – számolt be a sikerekről a sportvezető.

Az érmeken kívül számos pontszerző helyet csíptek el a szkanderesek azon a világbajnokságon, amelyen 53 ország 1200 versenyzője vett részt.

0 Tovább

Együttműködik a Magyar Vitorlás Szövetség és a Testnevelési Egyetem

Hosszú távra szóló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Vitorlás Szövetség és a Testnevelési Egyetem, amelynek fő célja a vitorlázás területén tevékenykedő szakemberek képzési színvonalának javítása. A megállapodást pénteken, ünnepélyes keretek között írta alá Mocsai Lajos, az egyetem rektora, és Dr. Kollár Lajos, a sportági szakszövetség elnöke.

 

A megállapodás szerint a két fél közös tematikát állít össze egy testnevelő tanár hallgatók számára választható tantárgyi képzéshez. Azok, akik felveszik ezt a tárgyat, nagyobb nyitottsággal tudnak majd helyet adni az iskolai oktatásban a vitorlázás-specifikus foglalkozásoknak. A két fél megegyezett abban is, hogy évtizedes szünet után újraindítják az egyetemen a vitorlás szakedzői képzést. Megállapodás született ezen kívül az együttműködésről többek közt sportszakmai felmérések, sporttudományos kutatások, továbbképzések, kiadványok és a sportmenedzser-képzés területén.

 

A megállapodást a budapesti Millenárison tartott vitorlás évzáró rendezvény kereteiben írták alá, amelyen a Magyar Vitorlás Szövetség megköszönte támogatóinak és partnereinek a 2016. évi segítséget és közös munkát. Évértékelőjében Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára aláhúzta, hogy a riói olimpián vitorlázás sportágban elért fejlődés – két magyar vitorlázónak is sikerült futamot nyernie – egyértelműen köszönhető az anyagi lehetőségek bővülésének, amelynek fő forrása az EMMI és a MOB támogatása volt. A rendezvényre az Art Market kiállításon került sor, s a vendégek az MVSz meghívására közös tárlatvezetésen is részt vettek.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum