Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ritmikus gimnasztika Eb – Látványos az Eb promófilmje

Már több platformon is látható a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság promófilmje. Az alkotásban a magyar válogatott felnőtt versenyzői szerepelnek. Központi alakja a kétszeres olimpikon, vb-érmes Pigniczki Fanni.

A forgatást megelőzte az edzőtermi feltérképezés, ahol a stáb a szakmai vezetőkkel konzultálva megnézte a ritmikus gimnasztikázók gyakorlatait. A klipet stúdióban rögzítették.

A kisfilm visszaadja azokat a látványos művészi mozdulatsorokat, nőiességet és zeneiséget, amit a ritmikus gimnasztika tud nyújtani a nézőknek. Egyben ott lüktet végig a „Together in Motion” érzés. Ez az Eb szlogenje, amely magyarul így hangzik: „Együtt Mozgásban”.

Az 1 perc 20 másodperces videó öltözői jelenettel indul, zárásként pedig együtt láthatjuk a teljes felnőtt válogatottat. A hazai rendezésű Eb alatt a nézők minden bizonnyal többször is megnézhetik Pigniczki Fanni, Wiesner Hanna és az együttes kéziszer csapat tagjainak produkcióját.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Promófilm:
https://www.youtube.com/watch?v=0pDgULwlH3M

0 Tovább

Kondár Anna: ha véget ér a sportpályafutás, akkor is talpon kell tudni maradni!

A kick-boxos Kondár Anna fizikálisan és mentálisan is kipihente magát. Volt mit, hiszen 27 év élsport után nemrég döntött a visszavonulás mellett, igaz, hogy döntését több makacs sérülés „megkönnyítette”. A sportágban rekordot jelentő tízszeres világbajnoknak azonban most már ismét hiányzik a mozgás, és az a rendszeresség, amit a sporttól kapott.

- Hiányzik a versenyzés?

- Természetesen nem múlik el nyomtalanul. De nem is szeretném, hogy elmúljon. Bírói vizsgám is van, szeretnék majd bíráskodni, illetve az edzői pálya gondolatával is kacérkodom.  Most jutottam el oda, hogy sikerült kipihennem magam, mentálisan és fizikailag is, úgyhogy jöhet némi aktivitás az életembe.

- Tízszeres vb-arany tulajdonosa vagy. Mikor fogalmazódott meg benned, hogy te lehetsz az első női versenyző, aki ilyen eredménysort fel tud mutatni?

- Sosem éltem a rekordok bűvöletében, nem ezek megdöntése motivált. Én mindig apróbb célokat tűztem ki magam elé, de ezek viszonylag gyorsan teljesültek. Mikor elkezdtünk nemzetközi versenyekre, illetve világkupákra járni, azt szerettem volna, hogy egyszer az olaszországi Best Fighteren, ami az egyik legnagyobb világkupa volt akkoriban, megnyerjem a Grand Championt, vagyis a súlycsoportok nélküli versenyszámot. Ez aztán már elsőéves juniorként összejött, de ugyanez volt az Irish Open vagy a felnőtt világbajnoki cím esetében is. Így minden alkalommal lehetett nagyobbat álmodni.

- Utolsó versenyed a tavaly őszi, rijádi Küzdősportok Világjátéka volt. Egy bronzérmet hoztál haza onnan. Elégedett vagy a sportkarriereddel?

- Összességében elégedett vagyok vele. Az utolsó év miatt volt bennem némi hiányérzet, de ahogy telik az idő, egyre inkább kerekebbnek érzem az egészet. Meg kellett hoznom a döntést, és úgy gondolom, hogy nem döntöttem rosszul.

- Pénzügyi vezetőként dolgozol. A munkatársak, üzleti partnerek mennyire vannak tisztában azzal, hogy akivel épp az aktuális negyedéves elszámolást egyeztetik, az a világ legeredményesebb kick-boxosa?

- A közvetlen kollégák tudják, akikkel meg újonnan kerülök munkakapcsolatba, azoknak később esik le az infó. A közösségi média persze elég árulkodó, és amikor rám keresnek az interneten, kérdezik, hogy tényleg te vagy az?

- A klubotokról, a Halker-Király Teamről köztudott, hogy nagy hangsúlyt fektetnek ott az utánpótlás képzésre. Szerinted a te sikersorozatod mennyire inspiráló a fiataloknak?

- Nagyon remélem, hogy az. Az egyesületünkben mindig nagy hangsúly volt azon, hogy ne csak a sportban járjunk az élen, hanem a tanulásban is. Ezt a szemléletet szeretném én is mutatni minden fiatal felé, mert hiába jut el valaki több világbajnoki címig, egyszer véget ér a sportpályafutás, és akkor is talpon kell maradni az életben.


Névjegy

Kondár Anna

VI. dan övfokozatú, tízszeres világbajnok kick-boxos
Versenyszám: pointfighting 70 kg
Nevelő egyesület: Bajnai KBSZSE
Egyesület: Halker KiralyTeam
Nevelőedző: Szabó Vilmos
Edzői: Király István, Jároszkievicz Krisztián

0 Tovább

Nagy Bernadett: A párizsi játékokon való szereplés lehetősége tartotta bennem a lelket!​​​​​​​

A kórházi ágytól az olimpiáig

Nagy Bernadett számára jutalomjáték a párizsi szereplés. A 76 kilogrammosok kategóriájában olimpiai kvótát szerző birkózó karrierje 2022-ig felfelé ívelt, majd a hazai rendezésű kontinensbajnokságon keresztszalag-szakadást szenvedett. Innen hosszú út vezetett a párizsi olimpiai repülőjegyig.

„Bennem az tartotta végig a lelket, hogy kitűztem: ott leszek az olimpián. Lehet, hogy sokan nem vették ezt eléggé komolyan, de számomra nem volt kétség” – mondta a birkózó.

„A közel két éves lábadozás és felépülés minden egyes napja úgy kezdődött számomra, és úgy is ért véget, hogy Párizsra koncentráltam, és elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy összejött” – tette hozzá Nagy Bernadett.

Az UTE kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes sportolója végül Bakuban harcolta ki az olimpiai részvételt. Ebben a sportágban korábban Muszukajev Iszmail (szabadfogás 65 kg) és Losonczi Dávid (kötöttfogás 87 kg) szerzett kvótát

Fotók: MBSZ

0 Tovább

A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén

Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág teljes mezőnye Miskolcra érkezik, az ORB mellett az ORB2, az ORB3 és a Historic párosai is rajthoz állnak a futamon.

- A tavaly őszi visszajelzések azt mutatták, hogy minden szempontból sikeres volt a bemutatkozásunk, egyben a visszatérésünk - mondta Jacsó Tibor, az Észak-Magyarországi Autó és Motorsport Zrt. (ÉMAM Zrt.) vezérigazgatója, a II. Hell Diósgyőr Rally főszervezője. -. A csapatok, a versenyzők és a nézők is elismerően beszéltek a 2023-as futamunkról. Sportszakmai szempontból tehát van egy jó alap, amire építhetünk. Idén azonban az ORB1 és a Historic is érkezik hozzánk, a nagyobb mezőny értelemszerűen több feladatot hárít ránk. A kollégáimmal együtt azon dolgoztunk, hogy május utolsó vasárnapján is mindenki elégedett legyen, és ismét jó szájízzel távozzanak a magyar rali egyik fellegvárából.

A II. Hell Diósgyőr Rally központja ismét a DVTK Sportliget lesz, ahol maradéktalanul ki lehet szolgálni a versenyre érkező párosokat, a csapatokat és természetesen a szurkolókat is.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy a tavaly ősszel sikeresen lebonyolított Rally2-es és Rally3-as viadal után idén sikerül szintet lépni - fogalmazott egy hónappal a verseny előtt Dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs igazgatója. - Most az első osztály párosai is ellátogatnak hozzánk, bízom benne, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a II. Hell Diósgyőr Rallyn is R5-ös dömping lesz. Idén a DVTK Stadion lesz a központ, itt fog működni a verseny - és a sajtóiroda, valamint a létesítményünk biztosítja a szervizpark területét is. A tavalyihoz hasonlóan a ceremóniák, a díjkiosztó ünnepségekre is itt álllítjuk fel a dobogót. A nézők számára ez egy olyan helyszín lesz, ahol az egész mezőnyt láthatják, találkozhatnak a pilótákkal és a navigátorokkal és több látványossággal is készülünk, vasárnap például gyermeknapi programokkal.

A futam versenykiírása hamarosan nyilvános lesz, a nevezési időszak zárása után pedig az is kiderül, hogy a különböző bajnoki osztályokban mekkora mezőny várható. A II. Hell Diósgyőr Rallyval kapcsolatban folyamatosan frissülő tartalmakat talál az esemény hivatalon honlapján, a diosgyorrally.hu weboldalon, valamint a közösségi médiában is.

II. Diósgyőr Rally, a HUNDA ORB, ORB2, ORB2 és Historic bajnokság idei második futama
Időpont: 2024. május 24-26.
Helyszín: DVTK Stadion, Bükk Hegység
www.diosgyorrally.hu

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb - Vukmir Elena és Barkóczi Boglárka Belgrádban versenyzett​​​​​​​

Gőzerővel készülnek a juniorok is a hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Vukmir Elena és Barkóczi Boglárka Belgrádban versenyzett. A 18. FIG Ritam Cup-on két-két szerrel mutatták be gyakorlataikat Szerbia fővárosában.

Vukmir Elena karikával 5. lett (28.400 pont), labdával pedig a 12. helyet szerezte meg (25.800 pont). Barkóczi Boglárka a buzogány gyakorlatára 28.850 pontot kapott, ezzel második lett, szalaggal pedig a harmincötödik helyen zárt 17.250 ponttal.

A junior rg-seknek a 18. FIG Ritam Cup egyben felkészülési verseny is volt a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

0 Tovább

Nagykorú lett az NN Ultrabalaton​​​​​​​

Rekordokkal jön a 18., mely jótékony célokat is támogat

Több, mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén. A XVIII. NN Ultrabalatont május 2. és 5. között rendezik meg balatonfüredi versenyközponttal. A táv 211 kilométer. A BioTechUSA NN Ultrabalton Charity keretében idén hatodik alkalommal biztosítanak lehetőséget a futóknak az adományozásra.

A részvételi rekordon túl a szervezőknek továbbra is fontos a környezetbarát lebonyolítás. A váltópontokon nem használnak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtik a szemetet. A szemléletnek köszönhetően évről-évre sikerül jelentősen csökkenteni a szemét mennyiségét. A 21. századi szemlélethez hozzátartoz egy a lehető legtöbb részletre kiterjedő applikáció, amely a futókat segíti majd. A XVIII. NN UB kapcsolódott a Sportoló Nemzet Programhoz, és a balatonfüredi versenyközpontban megrendezi a térség legnagyobb sportszakmai expóját.

BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity: ismét egészségügyi céloknak adományozhatunk

BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton közös jótékony kampánya keretében idén hatodik alkalommal biztosítanak lehetőséget a futók számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját karitatív célra ajánlhassák fel, melyet a vállalat két különböző forrásból is kiegészít. Egyrészről fogyasztói a márka webshopján történő vásárlásukhoz május 2. éjfélig tetszőleges összeget adhatnak hozzá, másrészről a helyszíni felajánlásokat a cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programjának égisze alatt összesen 15 millió forinttal egészíti ki saját költségvetésből.

Ezúttal is egészségügyi célokat, intézményeket, civil szervezeteket és alapítványokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán. A több mint 1000 ajánlásból egy előszűrést követően 6 intézmény került kiválasztásra, melyek közül közönségszavazás útján lehetett eldönteni, hogy 2024-ben a közösség kit szeretne támogatni. Idén a döntőbe jutottakra közel 9000 szavazat érkezett. A nyertesek: Konduktív Óvodáért Alapítvány – 2577 szavazattal, Őrzők Alapítvány – 1595 szavazattal és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet – 1536 szavazattal. Az intézmények a támogatást kulcsfontosságú rehabilitációs és diagnosztikai eszközök beszerzésére, valamint kórházi épületek modernizálására fordítják.

 

Az idei év újdonsága, hogy a kezdeményezés állandó arca, Kovács-Nyári Diána színésznő, a BioTechUSA jótékony márkanagykövete mellé Erős Tibor ultrafutó is csatlakozott, akik maguk is futnak a versenyen. A BioTechUSA ezúttal is egyedi, összesen 15 000 darab shakerrel jutalmazza a nagyvonalú helyszíni felajánlásokat. További részletek itt!

https://www.youtube.com/watch?v=o9_Igbd5OWs&t=1s

Embert próbáló rekordkísérlet

Az NN UB egyik emblematikus alakja Takács Krisztián „Csipi". Az ultrafutó tavaly előbb letekert a Balatonra Budapestről, majd körbefutotta a magyar tengert, aztán újra nyeregbe pattant, és visszakerékpározott a fővárosba. Az idei UB-n emeli a tétet: a tervei szerint, miután teljesíti a több, mint 200 kilométeres távot, alvás nélkül újra nekivág a körnek, azaz egymás után kétszer akarja lefutni Magyarország egyik legpatinásabb ultraversenyét a jótékonyság jegyében.

A 211 kilométernek közel 300-an vágnak neki egyéniben, de a távot lehet teljesíteni duóban, trióban és többféle összetételű váltóban is, hiszen 2500 csapat indul. Azok az országok, ahonnan érkeznek versenyzők: Albánia, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Kanada, Horvátország, Csehország, Dánia, Franciaország, Németország, Izrael, Olaszország, Lettország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Korea, Spanyolország, Törökország, Ukrajna, Egyesült Királyság.

0 Tovább

Autósport – Nagy Norbert győzelemmel kezdte a szezont a hegyi Eb-n

Magyar siker a hegyi Európa-bajnokság ausztriai állomásán. Nagy Norbertnek megmaradt a tavalyi lendülete, sőt gyorsulni is tudott.

Győzelemmel kezdte a szezont a címvédő Nagy Norbert Rechbergben. A hegyi Európa-bajnokság 5-ös kategóriájában a tavalyi Eb-aranyérmes autóversenyző rendkívül szoros csatában utasította maga mögé az olasz Lucas Bicciattót és az osztrák Chris-Andre Mayert a dobogón. A Nagy Norbi Racing Team szakmai vezetőjeként is tevékenykedő pilóta sportkarrierje 20. szezonját kezdte meg Ausztriában.

„Bejöttek a fejlesztések az autóban, a nagy vetélytársakat nézve szükség is volt erre, hiszen mindhárman gyorsultunk tavalyhoz képest. Egy másodpercen belül zártunk az első három helyen. Hihetetlenül kiélezett verseny volt. Annak különösen örülök, hogy győzelemmel sikerült indítani az évet, mert ez megadja az alaphangot egész évre.” – nyilatkozta a BMW E46 pilótája.

A hegyi Európa-bajnokság két hét múlva a spanyol futammal folytatódik. Nagynak jó emlékei vannak a Subida al Fitóban megrendezendő versenyről, hiszen tavaly ott győzni tudott. 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Taskentben folytatódott az Eb-re való felkészülés​​​​​​​

Közel volt a dobogó Pigniczki Fanninak. Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója a taskenti világkupán három szerrel is bejutott a döntőbe. A karika finálé sikerült a legjobban, miután 34.400 ponttal a negyedik lett. A labda gyakorlatára 31.750 pontot kapott, ezzel hatodikként zárt, míg szalaggal a 8. helyen (31.050) zárta az üzbegisztáni VK-t.

Gelle Noémi edző értékelése: „Fanni karikával és szalaggal szépen teljesített, labdával sajnos hibázott. Megyünk tovább és készülünk a hazai rendezésű Euróba-bajnokságra.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszer csapat 5 karikával a 8. (30.100), a 3 szalag, 2 labda döntőben pedig hetedik (26.450) lett.

Az rg-seknek a VK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

Fotó: Anna Kull

0 Tovább

Kikapott a Kassa az Aranyosmaróttól​​​​​​​

Meglepetésre 2-0-ás vereséget szenvedett a Kassa az Aranyosmaróttól. A szlovák labdarúgó liga rájátszásának 7. fordulójában közel 10 ezer néző volt kíváncsi a többségi magyar tulajdonban lévő kassaiak meccsére.

Jól kezdett a Kassa. A hazai közönség támogatását élvező együttes aktívabb volt ellenfelénél, de Michal Fasko és Kristi Qose sem tudott kapuba találni. Fasko ráadásul kétszer is helyzetbe került. És jött a foci nagy igazsága: a kihagyott helyzeteket megbosszulta az ellenfél. A 22. percben vezettek az aranyosmarótiak. Marek Kuzma volt eredményes.

Úgy tűnt, hogy Ján Kozák rendet tett a fejekben a szünetben. A második félidő eleje is a hazaiaké volt, Dominik Kruzliak egy kapufáig is eljutott, de gólt nem sikerült szerezni a Kassának. A második aranyosmaróti találat Brenkus nevéhez fűződik, aki az 59. percben szerzett gólt.

Kassa (Kosice) – Aranyosmarót (Zlate Moravce) 0-2 (0-1)

Gólok: Kuzma (22. p.), és Brenkus (59. p.).

Kassa: Figueiredo - Fabiš, Kruzliak, Gorosito, Davis - Hocko (73. Sovic), Faško (73. Gressák), Qose (63. Gallovic) - Obounet (63. Moha), Medved, Jones (79. Petrák). Edző: Ján Kozák Jr.

Aranyosmarót: Richter - Sula, Gono, R. Nagy, Jinjolava - Nonikasvili (87. Dramé), Duga, Brenkus - Mondek (87. Maidan), Kuzma (90.+1. Moško), Svec (72. Tabatadze). Edző: Dusan Uhrín Jr.

0 Tovább

Futókörök Napja 2024 - Kaposvár nyert

A kaposváriak megnyerték az idei Futókörök Napját! 10508 kilométert futottak a somogyiak, akik külön csatát vívtak a fővárosi 18. kerületiekkel. A nap során az összes helyszínen 10364 futó 80724 kilométert teljesített.

Az országos vetélkedő történetében ez volt az első alkalom, amikor nem Dabas nyert. A Pest vármegyeiek korábban sorozatban háromszor szerezték meg a győzelmet, ezt a szériát szakították most meg a kaposváriak. Dabas idén harmadik lett.

Idén is nagyszabású aktív napot tartott az ország. Idén immár negyedszer rendezték meg a Futókörök Napját ezúttal 20 helyszínnel. Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi években több rekortán borítású, legalább 800 méter hosszú futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával. Ezek a futókörök várták a mozogni vágyókat, egyben a szervezők mindenkit arra ösztönöztek, hogy vállaljanak lakóhelyükhöz közel egy-két kilométert.

Bicskén, Budapesten (IV., X., XV., XVIII. kerületek), Cegléden, Dabason, Egerben, Fóton, Gödöllőn, Gyömrőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Kazincbarcikán, Kiskőrösön, Mosonmagyaróváron, Pápán, Sárváron, Szarvason, és Szolnokon lehetett futni a IV. Futókörök Napján.

A végeredmény:

1.       Kaposvár - Cseri Park: 894 futó, összesen 10508 km

2.       Budapest XVIII. kerület – Havanna úti lakótelep: 1354, 9737 km

3.       Dabas – Jubileumi Park: 1000, 6928 km

4.       Mosonmagyaróvár – Báger-tó: 603, 5021 km

5.       Sárvár – Csónakázó tó: 546, 5018 km

6.       Kazincbarcika – Csónakázó tó: 603, 4624 km

7.       Hajdúböszörmény – Fürdőkerti futópálya: 491, 4168 km

8.       Eger – Szmrecsányi Lajos Érsekkert: 436, 3727 km

9.       Szarvas – Erzsébet-liget: 620, 3606 km

10.   Szolnok – Tiszaliget: 372, 3356 km

11.   Budapest X. kerület – Sportliget: 416, 3341 km

12.   Budapest IV. kerület – Óceánárok utca: 445, 2989 km

13.   Gödöllő – Alsópark: 412, 2879 km

14.   Kiskőrös – Záportározó: 320, 2568 km

15.   Budapest XV. kerület – Páskom park: 384, 2520 km

16.   Gyömrő – Táncsics utca: 264, 2388 km

17.   Pápa – Külső-Várkert: 214, 2378 km

18.   Bicske – Bicske Szíve Park: 321, 1982 km

19.   Cegléd – Malomtó szél: 501, 1798 km

20.   Fót – Királydomb: 168, 1188 km

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A kontinensbajnokság előtt több döntős hely Taskentben​​​​​​​

Pigniczki Fanni három szerrel is döntőbe jutott Taskentben. Az üzbegisztáni világkupán a magyar klasszis szalaggal, karikával és labdával kvalifikálta magát a legjobbak közé.

A második selejtezős napon buzogánnyal és szalaggal mutatta be gyakorlatát. Mindkettőre 31.05 pontot kapott, és a pénteki két döntős szere mellé szalaggal is csatlakozott. Pigniczki Fanni az egyéni összetettben az ötödik helyen zárt. Ebben a rangsorban Wiesner Hanna a 18. helyen végzett. Ő buzogánnyal 30.300, szalaggal 28.950-nel fejezte be a versenyt.

Gellen Noémi edző: „Hanna a vártnál sajnos rosszabbul teljesített. Fanni kiegyensúlyozottan versenyzett, holnap még van lehetősége a szerenkénti döntőben tovább csiszolni a gyakorlatait. Fejlődni kell az előttünk álló hetekben, hogy a budapesti Eb-n a legjobb formájukat hozzák!”

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszer csapat a 3 szalag, 2 labda gyakorlatára 29.950 pontot kapott. Az összetett versenyben az ötödik helyen végeztek a magyarok, így vasárnap mindkét gyakorlatukkal ott lesznek a fináléban.

Az rg-seknek a VK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

fotó Ulrich Fassbender

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A kontinensbajnokságra készülő Pigniczki Fanni két szerrel is döntős Taskentben​​​​​​​

Pigniczki Fanninak két döntője már biztosan lesz Taskentben. Az üzbegisztáni világkupán a magyar klasszis karikával és labdával kvalifikálta magát a legjobbak közé. Előbbi gyakorlatára 34.650, utóbbira pedig 32.150 pontot kapott. Wiesner Hanna karika gyakorlata a pontozók szerint ezúttal 31.700 pontot ért, míg labdával 30.200-zal zárt.

Pigniczki Fanni az egyéni összetett negyedik helyéről várja a szombati folytatást. Wiesner Hanna a 16. helyen fejezte be az első selejtezős napot.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszer csapat pénteken 5 karikával versenyzett, és 30.850 ponttal a 7. helyről várja a második selejtezős napot.

Az rg-seknek a VK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

Fotó: Anna Kull

0 Tovább

Megvan a válogatott a karate Eb-re

Keretet hirdettek a karatésok a közelgő felnőtt Európa-bajnokságra. A horvátországi Zadarban május 8. és 12. között sorra kerülő kontinensviadalon Magyarországot 13 versenyző képviseli majd – köztük az olimpiai bronzérmes és a tavalyi budapesti vb-n ezüstérmes Hárspataki Gábor, valamint a különböző világversenyekről és multisport eseményekről számos érmet hozott Tadissi Martial.

A Karate Világszövetség, a WKF 2024-gyel átalakította a világbajnokságok menetét: immár külön rendezik meg az egyéni és a csapat vb-ket, és mindkettőn csak a kvalifikáltak vehetnek részt. Az új rendszer kihat a zadari Európa-bajnokságra, hiszen a versenyen a kontinensbajnoki címek eldöntése mellett tét a minél jobb szereplés a vb-kre való kijutás érdekében. 

A magyar válogatott alapvetően a tavaly októberi, nagysikerű budapesti világbajnokságon részt vett sportolókra épül. És mivel azóta legjobbjaink kevés igazán nagy megméretésen vettek részt, ezért nehéz a formájukból szakmai következtetéseket levonni, de a versenyzők korábbi eredményei és tapasztalatai alapján gyakorlatilag bármelyiküktől várható kiugró eredmény – vélekedett Büchler Zsolt szövetségi kapitány. 

"Kumitéseink közül Hárspataki Gábor és Tadissi Martial képesek bárkit legyőzni, de szinte minden indulónk mutatott fel már olyan produkciót korábban, hogy ha azt sikerül megismételni, akkor abból nagyszerű eredmény jöhet ki. Csapatban a lányok a Budapesten elért ötödik helyükkel kvalifikálták magukat az őszi csapat vb-re, csodálatos lenne, ha a fiúknak is összejönne hasonló az Eb-n. Formagyakorlatban tavaly Nagy Botond előbb kijutott az Európa Játékokra, majd a hetedik helyen végzett a vb-n, és Zadarban képes lehet arra, hogy megszerezze az első magyar felnőtt Eb-érmet katában" – nyilatkozta Büchler Zsolt.

 

Karate Európa-bajnokság, Zadar, a magyar indulók:

Formagyakorlat (kata):
Férfiak: Nagy Botond
Nők: Fábián Csenge

Küzdelem (kumite):
Férfiak:
60 kg: Kiss András
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: Botos Botond
Csapat: Botos Botond, Csöppű Bence, György Dániel, Hárspataki Gábor, Kiss András, Nichols Dávid, Tadissi Martial
Nők:
50 kg: Molnár Réka
55 kg: Boussebaa Aicha
61 kg: Ilankovic Aleksandra
Csapat: Boussebaa Aicha, Fleischer Dóra, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka

0 Tovább

A Kassánál a cél a bennmaradás​​​​​​​

Fontos meccsek állnak a Kassa előtt. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásában a többségi magyar tulajdonban lévő csapat szombaton az Aranyosmarótot (Zlate Moravcé) fogadja. Jelenleg a Kassa a bentmaradást eldöntő osztályozós helyért folytatott küzdelemben 3 pont előnyben van a Nagymihállyal (Michalovce) szemben.

„Az már eldőlt, hogy az Aranyosmarót ki fog esni a bajnokságból, ennek ellenére nem lesz sima meccs. Nagyot fogunk küzdeni, de bízom a csapatban” – mondta a kassaiak sportigazgatója.

„Jó lenne összehozni 3 pontnál nagyobb előnyt a két idegenbeli találkozónk előtt, mert a zárómeccs a nagymihályiak ellen lesz majd” – tette hozzá Farkas Balázs.

A Kassa legutóbb nem kis meglepetést okozva, 2-1-re tudott nyerni a Trencsén otthonában. 

Fotó: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Neveztek az egyes nemzetek​​​​​​​

Lezárult a név szerinti nevezés az idei ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra. Az egyes nemzetek döntöttek arról is, hogy például egyéniben melyik versenyzőt hány szerrel nevezik. Ez azért hangsúlyos, mert ahhoz, hogy valaki az egyéni összetett fináléjába bejusson, minimum három szer összesített pontszáma szükséges. A szabályoknak megfelelően a legjobb három pontszám számít bele az összetettbe.

Ezt figyelembe véve szembeötlő a románok és az olaszok nevezése, akik 4-2-2 szerleosztást alkalmaztak a versenyzői között, ami azt vonja maga után, hogy csak egy-egy indulójuk juthat be a 24-es döntőbe. Esetükben elképzelhető, hogy változtatnak majd. A magyarok Pigniczki Fannit és Wiesner Hannát is négy-négy szerrel nevezték.

A hazai rendezésű kontinensbajnokságon Európa legjobbjait láthatja a közönség. Olyan klasszisok mutathatják be gyakorlataikat például, mint a német Darja Varfolomeev, az izraeli Daria Atamanov, az ukrán Viktoriia Onopriienko, vagy az olasz Sofia Raffaeli.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Fotó: Anna Kull

0 Tovább

Fitnesz és testépítés – A Magyar Kupa után megvan az Eb-keret​​​​​​​

Kialakult az idei IFBB Fitness és Testépítő Európa-bajnokságon induló magyar csapat kerete. A Magyar Fitness és Testépítő Szövetség információi szerint az utolsó nagy hazai megmérettetés a Budapesten megrendezett Magyar Kupa volt, amely után eldőlt, hogy kik képviselhetik a magyar színeket a spanyolországi kontinensbajnokságon.

Huber István, a hazai szövetség elnöke szerint egyre népszerűbb itthon a sportág. „A Magyar Kupán is érzékelni lehetett egyfajta létszámnövekedést az egyes kategóriákban, de a versenyzők felkészültségét tekintve is van előrelépés. A kontinensbajnokságon minden bizonnyal 10 körül lesz azon magyar indulók létszáma, akik döntőbe jutnak, közülük többeknek jó esélyük van dobogóra állni” – mondta az elnök.

Az IFBB Fitness  és Testépítő Európa-bajnokságot május 1. és 6. között rendezik meg Santa Susannában.

Íme a magyar válogatott:

Bogdán Szofia - Artistic Fitness

Pásztor Lilien - Bikini Fitness

Tomsits Linda - Acrobatic Fitness

Balaska Andrea - Bikini Fitness

Bárdi Rebeka - Artistic Fitness

Csasztvan Lilla - Fit Model

Deme Vanda - Bikini Fitness

Fürjes Adél - Acrobatic Fitness

Győrfi Liza - Acrobatic Fitness

Horváth Vivien - Bikini Fitness

Kolozsvári Veronika - Bodyfitness

Kummer Melinda - Fit Model

Lengyel Fruzsina - Acrobatic Fitness

Mészáros Alexandra - Artistic Fitness

Molnár Hanna - Artistic Fitness

Sarkadi Virág - Bikini Fitness

Saska Lili - Acrobatic Fitness

Somfai Gergely - Men's Physique

Suto Imola - Bikini Fitness

Szabó Kinga - Acrobatic Fitness

Tóth Tímea - Bodyfitness

Vörös Adrienn - Bikini Fitness

0 Tovább

Érdi Mária átvette a vezetést a világranglistán​​​​​​​

Érdi Mária újabb sporttörténelmi sikere! Az ILCA 6 hajóosztályban versenyző klasszisunk átvette a vezetést a világranglistán. Az MVM SE világ- és Európa-bajnoka a rangsor dobogós helyein a német Julia Buesselberget és dán Anne-Marie Rindomot előzi meg.

A Szerencsejáték Zrt. támogatásával az olimpiára készülő magyar vitorlás versenyző az utóbbi időszakban többször írt  sporttörténelmet. Női egyéni hajóosztályban világbajnoki aranyat szerzett, majd az Eb-érme után kontinensbajnoki elsőséget is begyűjtött. A 2023-as év eredményei alapján itthon átvehette az év női sportolójának járó díjat. Ezt a sort folytatva sportkarrierje során először a világranglistán is élre állt.

„Örülök, hogy első magyarként olimpiai hajóosztályban világranglista éllovasként készülhetek az olimpiára. Jelenleg a hyéres-i világkupára koncentrálok, de mindenesetre a világranglistán elfoglalt hely biztató az előttem álló feladatok előtt.” – mondta Érdi Mária, aki a harmadik olimpiájára készül. 

fotó: porthole.hu

0 Tovább

Négy aranyérmet nyertek a magyar kick-boxosok a plovdivi Európa-kupán​​​​​​​

Négy arany-, négy ezüst- és három bronzérmet hoztak a felnőtt magyar versenyzők a kick-box sportág Európa-kupa sorozatának bulgáriai állomásáról. A Plovdiv városában megrendezett versenyen 21 ország több mint 800 sportolója húzott kesztyűt. Az éremtáblázaton Magyarország a harmadik helyet érdemelte ki.

Az Európa-kupán a felnőttek között négy magyar aranyérem született. Ebből a pointfightingosok zsebeltek be hármat is: a férfiaknál Bondár Dániel, a nőknél pedig az egy héttel korábban a szarajevói Európa-kupán is elsőséget szerzett Haider Katrin diadalmaskodott. Rajtuk kívül a csapatversenyek során a dobogó tetejére állhatott fel a nőknél a Halker-Király Team együttese is, amelynek egyik tagja, Busa Andrea egyéniben egy ezüstöt is szerzett.

Szintén aranyéremmel utazhatott haza Bulgáriából Száraz Gergő. A tatamin zajló, félerejű technikákat megengedő szabályrendszerekben már több világbajnoki címmel rendelkező magyar kick-box klasszis mostanában a kiütésre menő ringes szabályrendszerek egyikében, a K1-ben próbálgatja magát. A sokoldalú harcos Plovdivban sikerrel járt, miután a 63,5 kg-os súlycsoportban a legjobbnak bizonyult.

Kick-box Európa-kupa, Plovdiv, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

57 kg: 1. Bondár Dániel

Nők:

50 kg: 3. Petró Lili és Török Szonja

60 kg: 2. Busa Andrea

70 kg: 2. Haider Katrin

+70 kg: 1. Haider Katrin

Csapat: 1. Halker-Király Team

 

Full-contact:

Nők:

52 kg: 3. Kamarás Petra

 

K1:

Férfiak:

63,5 kg: 1. Száraz Gergő

Nők:

52 kg: 2. Bálint-Pálfi Viktória

60 kg: 2. Kovács Laura Fanni

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Taskentben versenyeznek az rg-sek

Folytatódik a vk-sorozat! A magyar ritmikus gimnasztikázók közül egyéniben Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna utazott el Taskentbe, valamint a felnőtt együttes kéziszercsapat, azaz Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika is versenyez majd Üzbegisztánban. A magyar delegáció tagjai továbbá Gellei Noémi és Márton Minea edzők, valamint Kiss Katalin bíró is.

Taskentben 49 egyéni versenyző és 16 csapat indul majd.

Az rg-seknek a VK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

A magyar versenyzők programja (magyar idő szerint)

2024. április 26. péntek

13:00 felnőtt egyéni (C csoport) - karika, labda

15:45 felnőtt együttes kéziszercsapat (B csoport) - 5 karika

2024. április 27. szombat

9:45 felnőtt egyéni (C csoport) - buzogány, szalag

15:15 felnőtt együttes kéziszercsapat (B csoport) -3szalag/2labda

2024. április 28. vasárnap

Szerenkénti döntők bejutás alapján.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – MTK-s győzelmek a magyar bajnokságon​​​​​​​

Az MTK Budapest elsöprő sikerével ért véget a 2024-es Ritmikus Gimnasztika Magyar Bajnokság. A hazai rendezésű Eb-re készülő élmezőnynek fontos állomása volt a Törökbálinton megrendezett bajnokság. Közben a bakui világkupán Gyulai Blanka az egyéni összetett 33. helyén végzett. A fiatal versenyzőnek ez volt élete első VK-ja.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Magyar Bajnokság 2024

Felnőtt

Egyéni csapatverseny:

1. MTK Budapest

2. Csepeli RG Club

Egyéni összetett:

1. Wiesner Hanna (MTK Budapest) 132.050

2. Pigniczki Fanni (MTK Budapest) 131.992

3. Király Gréta (LSC RG SE) 96,384

karika

1. Pigniczki Fanni (MTK Budapest)

2. Wiesner Hanna (MTK Budapest)

3. Király Gréta (LSC RG SE)

labda

1. Wiesner Hanna (MTK Budapest)

2. Pigniczki Fanni (MTK Budapest)

3. Tschürtz Anna Emese (Hegyvidéki Szabadidősport)

buzogány

1. Pigniczki Fanni (MTK Budapest)

2. Wiesner Hanna (MTK Budapest)

3. Király Gréta (LSC RG SE)

szalag

1. Pigniczki Fanni (MTK Budapest)

2. Wiesner Hanna (MTK Budapest)

3. Király Gréta (LSC RG SE)

Junior

Egyéni csapatverseny:

1. MTK Budapest "A"

2. MTK Budapest "B"

3. Pécsi RG SE

Egyéni összetett:

1. Vukmir Elena (MTK Budapest)

2. Barkóczi Boglárka (MTK Budapest)

3. Grek Fruzsina (MTK Budapest)

Az 1-3. hely minden szeren ugyanez a sorrend.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Wiesner Hanna új gyakorlatokkal készül a kontinensbajnokságra

Wiesner Hanna gyakorlatilag minden napja már a hazai rendezésű Európa-bajnokság jegyében telik. Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója elmondta, jól halad a felkészüléssel.

„Nagyjából ott tartok, ahol terveztük. Változatosak és újak a gyakorlataim. Labdával például egy elegánsabb vonalat képviselek majd, a szalaggal pedig keményebb stílust láthat tőlem a közönség.” – mondta Wiesner Hanna.

„Mindig van mit tökéletesíteni. Sok edzőtáborban eltöltött óra van mögöttem. És a hazai versenyek mellett már a világkupákon is hangolódunk az Eb-re” – tette hozzá az rg-s.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Fotó: Ulrich Fassbender

0 Tovább

Kezdetét vette a teqball országos bajnokság​​​​​​​

Az elit számára a tét a vb-indulás

Megkezdődött a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem adott otthont.

A Ludovika Arénában asztalhoz állók az országos bajnoki cím mellett a világbajnoki részvételért is harcoltak – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.

Egyéniben Izsák Anna és Blázsovics Ádám, női párosban Kota Gabriella és Ács Krisztina győzött, a férfi duók versenyét pedig Bányik Csaba és Katz Balázs nyerte meg. Vegyespárosban Kota Gabriella és Katz Balázs szerezte meg az első helyet Budapesten.

A szervezők amatőröknek és az utánpótlás kategóriában indulóknak is rendeztek versenyt. A teqball egy magyar fejlesztésű sportág. Egyre több országban játsszák, és itthon is nagy népszerűségnek örvend.

Eredmények:

Férfi egyéni

1. Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE)

2. Cséri Soma (Infinity Teqball)

3. Dombai Gergő (Rába ETO)

Női egyéni

1. Izsák Anna (Puskás Akadémia)

2. Janicsek Zsanett (Rába ETO)

3. Dezsényi Zsófia (Rába ETO)

Női páros

1. Kota Gabriella & Ács Krisztina (Rába ETO)

2. Péchy Petra & Vicsek Nóra (REAC Sportiskola SE)

Férfi páros

1. Bányik Csaba & Katz Balázs (Rába ETO)

2. Levik Boldizsár & Tóth Benjámin Patrik (Rába ETO)

3. Csereklye Martin (Rába ETO) & Cséri Soma (Infinity Teqball)

Vegyespáros

1. Kota Gabriella & Katz Balázs (Rába ETO)

2. Péchy Petra & Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE)

3. Dezsényi Zsófia & Bányik Csaba (Rába ETO)

0 Tovább

A hajrában döntötte el a meccset a Kassa​​​​​​​

Kassai győzelem Trencsénben! A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 6. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő együttes 2-1-re nyert a Trencsén otthonában

Rendhagyó összeállításban kezdett a Kassa. Ifj. Ján Kozák sérülések miatt három változtatásra kényszerült. Kirát Figueiredo váltotta a kapuban, valamint Golikov és Qose kezdett Sindelár és Gallovic helyett, Varga Péter pedig felépült a sérüléséből, és ő is kezdőként kapott bizalmat.
A gólgyártást Kristi Qose kezdte meg. Az albán középpályás Fabis passzából volt eredményes. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a gól fog dönteni ezen a meccsen, ám a hazaiak a 90. percben egyenlítettek. A trencséniek fiatal játékosa, Bright Donkor talált be. A mindent eldöntő találatot pedig Lukas Fabis szerezte a hosszabbításban.

Trencsén-Kassa 1-2 (0-0)

Gólok: Donkor (90.),illetve Qose (69.) és Fabis (90.+7.)

Trencsén: Vozinha - Kmet, Bondarenko, Skovajsa, Kozlovsky - Derlek (99. Donkor), Baris, Ibrahim - Kupusovic (70. Gong), Akila (59. Emeka), Sunday (70. Uchekbu). Edző: Ilija Stolica.

Kassa: Figueiredo - Fabis, Gorosito, Innocenti (62. Petrák) - Golikov (70. Jonec), Qose (77. Gallovic), Hocko, Davis - Medved, Fasko, Obounet (77. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Fontos pillanatok a sportágban​​​​​​​

Jeles napok következnek az rg-seknél. A hétvégén megrendezik az idei magyar bajnokságot. Eközben Bakuban világkupa is lesz, ahol Gyulai Blanka is indul. Jövő hétfőn pedig kiderül, hogy milyen mezőnyt láthatunk a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A magyar bajnokságnak Törökbálint ad otthont vasárnap. Az esemény a sportág egyik legnagyobb hazai megmérettetése a juniorok és a felnőttek számára is. Bakuban háromfős magyar delegáció képviseli a magyar színeket: Gyulai Blanka versenyzőként, Klavora-Kolozsy Alexandra edzőként, Kiss Katalin pedig bíróként vesz részt az azerbajdzsáni VK-n.

Közben zajlanak a budapesti Európa-bajnokság előkészületei. Jövő héten pedig azt is láthatjuk majd, hogy kiknek a gyakorlataiban gyönyörködhetünk a Papp László Sportarénában megrendezendő Eb-n, ugyanis hétfőn lesz a nominatív nevezés határideje.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Ilyen gyakorlatokkal készül a felnőtt együttes kéziszer csapat​​​​​​​

Tóth Gabi sláger és reneszánsz stílusból induló, majd Pink számával záruló gyakorlatokat láthat a közönség a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Eb-n a magyar felnőtt együttes kéziszer csapattól. Az 5 karikával, valamint a vegyes szerrel (3 szalag, 2 labda), készül a csapat.

Mindkét gyakorlatot Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke koreografálta.

Lauber Zsófia elmondta, az Európa-bajnokság finisében vagyunk, a lányokkal azon dolgoznak nap, mint nap, hogy két tiszta és hatásos gyakorlatot mutassanak be a Papp László Sportarénában. „Mindannyiunk számára kiemelt fontossággal bír a hazai rendezésű Eb. Egyik gyakorlattal a hazai közönségnek is szeretnénk kedvezni, ez az 5 karika lesz, Tóth Gabi zenéjére. A 3 szalag, 2 labda Pink slágerével ér véget úgy, hogy egy reneszánsz stílusból indul. Mindkét gyakorlat anyagerős, mind a testtechnikáját, mind a szernehézséget nézve. Bízunk a hazai környezet erejében, hogy a lányok két jó gyakorlatot produkálnak majd” – mondta Lauber Zsófia.

Az 5 karika gyakorlatban Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula, Szabados Dóra, Pesti Dalma és Jurca Lilla kap lehetőséget. A 3 szalag, 2 labda gyakorlatot Szabados Dóra, Pesti Dalma, Mészáros Mandula, Urbán-Szabó Mónika és Hagymási Kira mutathatja be. Utóbbi versenyző a sérült Farkas Júlia helyére került be a válogatottba, de Farkas ugyanúgy csapattag maradt, és ott lesz a kontinensbajnokságon.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Tizenegy arany a szarajevói kick-box Európa-kupán​​​​​​​

A hétvégén Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban folytatódott a kick-box sportág Európa-kupa sorozata. A versenyen 19 ország 650 versenyzője vett részt. A mieink a felnőtteknél 11 aranyérmet nyertek, összességében pedig Magyarország végzett az első helyen az éremtáblázaton.

Kiemelendő, hogy a legjobb hazai felnőttek mind az öt megrendezett szabályrendszerben hoztak aranyat Szarajevóból. Pointfightingban Viczián Dániel nevéhez két elsőség is fűződik, és szintén kétszer állhatott fel a dobogó tetejére Szabó Anna a kick-lightosoknál.

A duplázók mellett egy-egy aranyérmet szerzett a pointfightingban Petró Lili, Bárdos Inez, a sokszoros vb- és Eb-győztes Busa Andrea, valamint Haider Katrin. A light-contact szakágban Kajtár Bence lett első. A ringben kiütésre menő küzdelmekben a low-kickben indult Tóth Anna nyakába is aranyérem került, mint ahogyan K1-ben a korábban a Világjátékokat megjárt Bálint-Pálfi Viktória is megnyerte kategóriáját.

Az Európa-kupán a nemzetek között összességében Magyarország végzett az élen  az éremtáblázaton, a klubok versengését pedig két magyar egyesület uralta: a Halker-Király Team lett a legeredményesebb a JALTE-Debreczeni Team előtt.

Kick-box Európa-kupa, Szarajevó, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

63 kg: 1. Viczián Dániel, 2. Csiernyik Zsombor

69 kg: 1. Viczián Dániel

Nők:

50 kg: 1. Petró Lili, 2. Török Szonja

55 kg: 1. Bárdos Inez, 3. Török Szonja és Petró Lili

60 kg: 1. Busa Andrea

+70 kg: 1. Haider Katrin

 

Light-contact:

Férfiak:

74 kg: 1. Kajtár Bence

79 kg: 3. Veszelovszki Péter

 

Kick-light:

Férfiak:

63 kg: 2. Enyingi Ádám

79 kg: 2. Veszelovszki Péter

Nők:

60 kg: 1. Szabó Anna

65 kg: 1. Szabó Anna

 

Low-kick:

Nők

60 kg: 1. Tóth Anna

 

K1:

Férfiak:

63,5 kg: 3. Száraz Gergő

Nők:

52 kg: 1. Bálint-Pálfi Viktória

65 kg: 2. Kolozsvári Enikő

 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanninak ez lesz a 2. budapesti kontinensbajnokság, amelyen indul​​​​​​​

Zsúfolt napjai vannak Pigniczki Fanninak! A hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra készülő versenyzőnk versenyről versenyre utazik, közben egyéb kötelezettségeknek is eleget tesz.

„Az a tervem, hogy amikor az Eb előtti finisben leszünk,  ott már semmivel nem szeretnék foglalkozni, csak a hazai rendezésű kontinensbajnoksággal. Addig a versenyek és az edzések mellett a vizsgáimat is le szeretném zárni.” – mondta az MTK kiválósága, aki Tokió után a párizsi olimpiára is kijutott.

Pigniczki Fanninak az idei lesz a második budapesti Európa-bajnoksága. „2017-ben első felnőtt Eb-n vehettem részt Budapesten, hatalmas élmény volt hazai közönség előtt versenyezni. Akkor labdával és szalaggal indultam. Most is hasonló hangulatra számítok. Persze azóta eltelt jó pár év, és más pozícióból várom már a világversenyt” – tette hozzá a vb-bronzérmes klasszis.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Teqball – A hétvégén indul a vb-kvalifikáció és az ob​​​​​​​

A hétvégén megkezdődik a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem ad otthont szombaton és vasárnap.

A Ludovika Arénában asztalhoz állók az országos bajnoki cím mellett a világbajnoki részvételért is harcolnak – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.

A mezőnyben többszörös világbajnokok, Európa-bajnokok, világbajnoki helyezettek lesznek. A közönség láthatja Blázsovics Ádámot (4-szeres vb-aranyérmes), Bányik Csabát (3-szoros világbajnok, emellett Európa-bajnok) és Janicsek Zsanettet (2-szeres világbajnok és kontinensbajnok).

 

Indul az ob-n Katz Balázs (világbajnok és 2-szeres Európa-bajnok), Bakó Ádám (vb-aranyérmes), Vicsek Nóra és Péchy Petra (a 2023-as vb ezüstérmesei) és Ács Krisztina (a 2023-as vb vegyes ezüstérmese).

A Ludovikában a profik mellett az amatőröket is várják 2 kategóriában, azaz egyéniben és párosban.

A Magyar Teqball Szövetség megreformálta a junior kategóriát, ahol szintén 2 kategóriában indulhat minden szárnyát bontogató fiatal, aki szívesen kipróbálná magát versenyhelyzetben az egyik legdinamikusabban fejlődő sportágban.

Mindezek mellett az aktív, sportot szerető iskolák részvételére is számítanak. A leglelkesebb sulik – a tavalyhoz hasonlóan – ismét nyerhetnek teqball asztalt.

A program:

Ápr 20. (szombat): Profi kategóriák egészen addig amíg meg nem születnek a döntősök, a finálék vasárnap lesznek

Április. 21 (vasárnap): Amatőr és junior verseny, plusz profi döntők.

Az ob-állomás egyben kitűnő lehetőség arra, hogy bárki kipróbálja a magyar fejlesztésű sportágat.

Bővebb információk a teqballhungary.hu oldalon.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Bemutatkozik a kontinensbajnokság honlapja​​​​​​​

„Together in Motion” – ez lett az Eb szlogenje

A 40. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság közeledtével egyre több médium foglalkozik Magyarország idei egyik legnagyobb sporteseményével. Az újságíróknak, illetve a szurkolóknak is kiváló információs alapot jelenthet az Eb hivatalos honlapja, amely az rg2024.eu-n érhető el.

A portál megjelenésében hűen tükrözi az Eb színvilágát, hasznos információkat oszt meg itt a szervező bizottság, de jegyvásárlással kapcsolatos elérhetőségek is megtalálhatók, valamint tájákozódni tudnak többek között az önkéntesek is.

A honlapnak Facebook-os és Instagramos felülete is van, és itt megtalálhatók lesznek többek között a rajtlisták és az Eb ideje alatt az eredmények, beszámolók, fotók is.

Mivel a sportág kommunikációja nemzetközileg angolul zajlik, a 40. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság szlogenje először ezen a nyelven fogalmazódott meg. A „Together in Motion” visszaadja azt a mondanivalót, amelyet a ritmikus gimnasztika és ez az Európa-bajnokság közvetíteni akart. Az „Együtt Mozgásban” kifejezi azt a sportélményt, amelynek a versenyzők a közönséggel együtt átélve részesei lehetnek Budapesten.

A sportág 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Szkander Eb – A Nemzeti Döntőn kialakult a kontinensbajnoki keret

Színvonalas Nemzeti Döntővel hangoltak a magyar szkanderosok az idei Európa-bajnokságra. A finálét Madarason rendezték meg. Ez volt az utolsó Eb-válogató megmérettetés. A csapatversenyt a Donkesz Team nyerte meg, a második helyen a Dóró Team  végzett, harmadik pedig a Sárosdi SE lett.

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke elmondta, rangos hazai eseményen vannak túl. „A nemzeti döntőre 390 nevezés érkezett. Közben kialakult a válogatott keret. A magyar válogatott a tervek szerint 68 fővel vesz részt az Európa-bajnokságon, ebből 24 szkanderos az utánpótlás kategóriákból érkezik. A nemzeti csapatban tizenkét hölgy kap helyet.” – mondta Csabai Atilla. 

Az idei szkander Európa-bajnokságnak Pozsony ad otthont május 2. és 12. között.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Folytatódik a felkészülés...​​​​​​​

Ma befejeződik a szófiai ritmikus gimnasztika világkupa. Az már szombaton kiderült, hogy Pigniczki Fanni az egyéni összetett rangsor 20., Wiesner Hanna pedig a 23. helyén zárt. A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra,  Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszercsapat a 3 szalag, 2 labda gyakorlatára 24.550 pontot kapott, ezzel a 15. helyen végeztek.

Fotó: Ulrich Fassbender

Gelle Noémi edző az egyéni versenyzőkkel kapcsolatban elmondta, folytatják a felkészülést a hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

"Sajnos a gyakorlatokban több hibát vétettek a lányok, így nem úgy sikerült teljesíteniük, ahogy szerettek volna. A munka folytatódik és haladunk tovább." – mondta Gelle Noémi.

Lauber Zsófia edző az együttes kéziszercsapatot értékelte: „A pénteki erős karika után szombaton vegyes szerrel több probléma is adódott. A hazai rendezésű Európa-bajnokságig sokat kell még mentálisan is fejlődnie a csapatnak és minimalizálni a hibákat.”

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Három gól, és hazai vereség a Szakolca elleni összecsapáson​​​​​​​

A Kassa 2-1-es vereséget szenvedett a vendég Szakolca ellen. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 5. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő együttesbe kezdőként visszatért Obounet, a védelem jobb oldalán pedig Sindelár váltotta a sérült Kruzliakot.

Gyorsan beindult a sárga-kék együttes, a 20. másodpercben Obounet passzolt Fasek elé, aki egy technikás lövéssel veszélyeztetett. Az első gól a 27. percben született, amikor Matejov talált a kapuba. Ezzel vezettek a vendégek. Sokáig úgy tűnt hogy ez egy tipikus egygólos meccs lesz, ám a 82. percben Podhorín büntetőből növelte a Szakolca előnyét. A becsületgólról Jones gondoskodott, a hazaiak csatára a 90. percben állította be a végeredményt.

Kassa-Szakolca 1-2 (0-1)

Gólok: Jones (90. p.)- Matejov (27. p. ), Podhorín (82. p.).

Kassa: Kira - Sindelár (77. Qose), Gorosito, Innocenti - Fabis, Hocko, Gallovic (66. Jones), Davis (77. Petrák) - Fasko, Medved, Obounet. Edző: Ján Kozák Jr.

Szakolca: Junas - Krcík, Hradecky, Podhorín, Cernek - Morong (89. Gazi), Nagy (70. Ranko), Másik, Matejov (58. Davi Alves) - Sobczyk (58. Hasa), Smékal. Edző: Pavol Majerník.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A kontinensbajnokságra készülő magyarok Szófiában versenyeztek​​​​​​​

A második selejtezős nap után Pigniczki Fanni az egyéni összetett 20., Wiesner Hanna pedig a 23. helyen zárt a szófiai ritmikus gimnasztika világkupán. A rangos mezőny szombaton buzogánnyal és szalaggal mutatta be gyakorlatát.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra,  Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszercsapat a 3 szalag, 2 labda gyakorlatára 24.550 pontot kapott, ezzel a 15. helyen végeztek.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

A magyarok pontszámai:

20. Pigniczki Fanni

buzogány:  28.600,  szalag: 30.800

23. Wiesner Hanna

buzogány: 28.150, szalag: 30.150

Az együttes kéziszer csapat pontszáma: 24.550 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A kontinensbajnokságra készülő mezőny a szófiai VK-n versenyzik

Az első selejtezős nap után Pigniczki Fanni az egyéni összetett 15., Wiesner Hanna pedig a 22. helyéről várja a folytatást a szófiai ritmikus gimnasztika világkupán.

A rangos mezőny pénteken karikával és labdával mutatta be gyakorlatát. Az élen a hazai környezetben versenyző Stiliana Nikolova áll, megelőzve honfitársát, Boryana Kaleynt. Szombaton szalaggal és buzogánnyal selejteznek Bulgária fővárosában.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra,  Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszercsapat öt karikával selejtezett, és végül a 12. helyen fejezte be a pénteki napot.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

A magyarok pontszámai:

15. Pigniczki Fanni

karika: 30.650, labda: 32.650

22. Wiesner Hanna

karika: 30.300, labda: 31.300

Az együttes kéziszer csapat pontszáma: 32.950

0 Tovább

Bajnokokat avattak az erőemelőknél​​​​​​​

Rangos országos bajnokságon vannak túl az erőemelők. Az Angyalföldi Láng Sportcsarnokban megrendezett ob volt az utolsó válogató verseny a litvániai Druskininkaiban megrendezendő erőemelő-világbajnokságra.

Fekete Miklós, az erőemelők szövetségi kapitánya elmondta, színvonalas országos bajnokságot zártak.

„Népes mezőny vett részt a versenyen, itt minden helyezésért meg kellett küzdeni. A június 15-én kezdődő vb-re koncentrálunk, ez a világbajnokság azért fontos, mert ott lehet indulási jogot szerezni a jövő évi Világjátékokra, amelyet Kínában rendeznek meg” – összegzett a szövetségi kapitány.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke: „A vb szempontjából fontos országos bajnokság volt ez. Úgy gondolom, hogy színvonalas versenyen vagyunk túl, és a szövetség történetében például egy profi stream közvetítéssel szolgáltuk ki mindazokat, akik nem tudtak a helyszínen szurkolni.

A 2024-es erőemelő magyar bajnokok:

Nők

47 kg: Horváth Zsanett

52 kg: Lehóczkyné Fawal Margit

57 kg: Tóth Viktória Flávia

63 kg: Dr. Kiss Anett

69 kg: Sallai Eszter

 76 kg: Tóth Enikő

84 kg: Juhász Anna Csilla

+84 kg: Lovas Mónika   

Csapat:  Vasdisznó Erőemelő SE             

Férfiak

59 kg: Sajben Dániel     

66 kg: Somodi Vince

74 kg: Póta László

83 kg: Viski Ferenc

93 kg: Temesvári Tamás              

105 kg: Hegedűs Áron  

120 kg: Susa Olivér

+ 120 kg: Nagy Hunor

Csapat: Erőtér Powerlifting Egyesület

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Egyedi színvilága lesz a hazai kontinensbajnokságnak

A közönség véleményét is kikérték a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság színvilágának kialakításában.

Egy-egy világverseny látványvilága mindig hangsúlyos. A májusi budapesti ritmikus gimnasztika kontinensbajnokság színvilágában markáns szerepet kap a zöld. Kovács Andrea versenyigazgatótól megtudtuk, hogy ebben a sportágban az egyes eseményeken szívesen nyúlnak a rózsaszínhez, a magentához, a lilához. A hazai szervezők azonban nem így gondolkodtak, mindenképpen szerettek volna egy egyedi színvilágot kialakítani, és ehhez kikérték a közönség véleményét is. Méghozzá úgy, hogy hazai versenyeken adhatták le voksukat a nézők a színekről, így eldőlt, hogy a „zöld” fog dominálni az esemény logójában és az arculati elemekben.
Ráadásul az Eb logója különleges is lett, kettős funkciót is betölt: első ránézésre szalag, de abból kirajzolódik egy kettes és egy négyes szám, amely a kontinensviadal megrendezésének évszámára utal.

A ritmikus gimnasztika 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Bővebb információk az Eb hivatalos honlapján, az rg2024.eu-n.

0 Tovább

Teqball – Magyar érmek a Belga Nemzetközi Teqball Openen​​​​​​​

Női párosban, vegyespárosban és férfi duóban is magyar sikerrel ért véget a Belga Nemzetközi Teqball Open. A nőknél – duóban – Péchy Petra és Vicsek Nóra (REAC Sportiskola SE) sikerével ért véget a viadal, itt a 2. helyen is magyarok zártak, miután Kota Gabriella és Ács Krisztina (Rába ETO)  lett az ezüstérmes. Vegyespárosban Bányik Csaba és Ács Krisztina (Rába ETO) nyert, megelőzve a Kota Gabriella, Katz Balázs (Rába ETO) párost.

A férfiaknál a duót Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE) és Györgydeák Apor (Góbék Teqball Team) nyerte meg, Bányik Csaba és Katz Balázs előtt. Női egyéniben a Puskás Akadémia játékosa, Izsák Anna ezüstérmes lett. A Belga Nemzetközi Teqball Openen a Blázsovics Ádám, Péchy Petra kettős is dobogóra állt, mivel ők vegyespárosban harmadikok lettek.

A sportágban hamarosan megkezdődik a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem ad otthont április 20-án és 21-én. A Ludovika Arénában asztalhoz állók az országos bajnoki cím mellett a világbajnoki részvételért is harcolnak majd.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Új ruha is készülhet Pigniczki Fanninak

Pigniczki Fanninak négy versenyruhája lesz a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ritmikus gimnasztikában nagy hangsúlyt kapnak az esztétikai elemek, ilyen például a ruha is.

„Régóta ugyanazokkal a varrónőkkel dolgozom. Fontos, hogy jól ismerjem őket, és ők is ismerjenek engem” – mondta első számú ritmikus gimnasztikázónk.

Általában minden szerhez van egy dressz, de ez nincs kőbe vésve, hogy melyik ruhában lehet buzogánnyal, vagy karikával gyakorlatot bemutatni.

„Ott van például a fekete dresszem, ezt a labdához használtam, de szalagozni is fogok vele. Nagyon jól ötvözhető a művészi hatás ugyanis a szalag színével kombinálva.” – tette hozzá Pigniczki Fanni, aki azt is elárulta, hogy elképzelhető, hogy a hazai rendezésű Európa-bajnokságra egy újabb dresszel bővül a versenykollekciója.

A sportág 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Teke – Megvédte bajnoki címét a Szegedi TE​​​​​​​

Mozgalmas napok a tekézőknél. A férfiaknál a Szegedi TE megszerezte újabb magyar bajnoki aranyát, a nőknél pedig kupagyőztest avattak. A mindent eldöntő összecsapás végül szegedi győzelemmel ért véget, miután a hazaiak 7-1-re nyertek, ezzel a címvédő begyűjtötte a 17. bajnoki aranyát.

Az Investment Közutasok Kaposvári TK története legjobb eredményével szerezte meg a Szuperliga ezüstérmet. A mérkőzést követően a csapatok Bátor Gábortól, a Magyar Teke Szövetség főtitkárától  vehették át az érmeket.

Közben befejeződött a nőknél Magyar Kupa négyes döntője. A rangos hazai versenynek a Veszprém vármegyei Pápa adhatott otthont, ahová az Ipartechnika Győr SE, a Rákoshegyi VSE, a Ferencvárosi TC és a Balatoni Vasas SE kvalifikálta magát. A kiélezett küzdelemből végül a Rába-partiak jöttek ki győztesen, ezzel megnyerték a trófeát. A második helyen tavalyi győzelmét követően a Rákoshegyi VSE együttese végzett. A harmadik helyet a  Ferencvárosi TC csapatának sikerült megszerezni, míg a Balatoni Vasas SE a negyedik helyen zárt.

A 2023/2024. évi Positive Adamsky Férfi Szuperliga Végeredménye:

1. Szegedi TE

2. Investment Közutasok Kaposvári TK

3. Répcelaki SE

4. Zalaegerszegi TK

5. Szentgotthárdi VSE

6. Szanki OBSE

7. Köfém SC

8. Bábolna SE

9. Rába ETO Győr SE

10. Pápai Vasas TK

0 Tovább

Socca Eb – Németek, románok és írek lesznek a mieink ellenfelei​​​​​​​

Nehéz csoportba került a socca-válogatott az idei Eb-n – adta hírül a SOCCA Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség.

Sorsoltak a socca Európa-bajnokságra. A magyar válogatott a B-csoportba került, ahol a németekkel, a románokkal és az írekkel játszik majd Roni Ribeiro da Silva együttese. Közben kijelölték a kispályás labdarúgó-válogatott keretét is a május 8-án kezdődő kontinensbajnokságra. Az Eb-nek Kisinyov ad otthont.

Kapusok: Szacskó László, Iváncsik Norbert.

Mezőnyjátékosok: Petric Branko, Czerman Márk, Sós Márkó, Jáger Roland, Szabó Marcell, Sóron Tibor, Vörös-Torma Martin, Huszty Dániel, Tolnay Rokkó, Nyilas Elek és Sztojka Márk.

A socca a kispályás labdarúgásnak az egyik legdinamikusabban feljődő változata. Öt plusz egyes felállásban játsszák.  

0 Tovább

Szkander Eb – A Nemzeti Döntőn kialakult a kontinensbajnoki keret​​​​​​​

Színvonalas Nemzeti Döntővel hangoltak a magyar szkanderosok az idei Európa-bajnokságra. A finálét Madarason rendezték meg. Ez volt az utolsó Eb-válogató megmérettetés. A csapatversenyt a Donkesz Team nyerte meg, a második helyen a Dóró Team  végzett, harmadik pedig a Sárosdi SE lett.

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke elmondta, rangos hazai eseményen vannak túl. „A nemzeti döntőre 390 nevezés érkezett. Közben kialakult a válogatott keret. A magyar válogatott a tervek szerint 68 fővel vesz részt az Európa-bajnokságon, ebből 24 szkanderos az utánpótlás kategóriákból érkezik. A nemzeti csapatban tizenkét hölgy kap helyet.” – mondta Csabai Atilla.

Az idei szkander Európa-bajnokságnak Pozsony ad otthont május 2. és 12. között. 

0 Tovább

Visszautasítja a hazug csepeli vádakat a Magyar Birkózók Szövetsége!

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöksége megtárgyalta és a leghatározottabban elhatárolódik, visszautasítja, elítéli Märtz József, a Csepeli Birkózó Club (CSBC) elnökének a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA) ért valótlan és otromba vádjait, politikai és üzleti indíttatású támadásait.

Sajnos Märtz Józsefnek a sajtóban fake newsként terjedő hazug állításai nem újkeletűek. Ő már tavaly, még az MBSZ elnökségi tagjaként indított becstelen és sunyi támadást a magyar birkózócsalád ellen. Lejáratásunkra, ellenünk való gyűlöletkeltésre irányuló vádjai akkor is ugyanazok voltak, mint legutóbb:

• a KIMBA az ő tulajdona, ő „szerzett rá” állami támogatást, amit elloptunk tőle,

• a KIMBA nem kollégiumot, hanem luxusszállodát és luxuséttermet akar építeni a csarnok mellé,

• nem engedjük be a KIMBA-ba a csepeli birkózókat, anyagilag ellehetetlenítjük a CSBC-t.

Märtz József állításai teljesen egybecsengenek, egy tőről fakadnak Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester hamis szavaival. Vajon miért? Egyébként valóságtartalmukat a baloldali politikai, sőt a közpénzen kitartott csepeli önkormányzati média sem vizsgálta, hanem „igazságként”, „leleplezésként”, „lebukásként” kürtölte szét az ország és a kerület nyilvánosságában, besározva, befeketítve, megalázva ezzel az MBSZ-t, a KIMBA-t, a magyar birkózókat. Nyugodtan kimondhatjuk: egy előre kitervelt politikai-üzleti forgatókönyv alapján játszottak össze. Az MBSZ, a KIMBA dokumentumokkal is tudja cáfolni Märtz József hazug állításait. Az MBSZ elnöksége az ügyben tisztázó jellegű etikai eljárást is indított. Azonban Märtz József birkózóhoz méltatlan módon, ez elől – inkább elnökségi tagságáról gyáván lemondva – elmenekült. A márciusi tisztújításon pedig már egyetlen MBSZ-tagszervezet – még a saját egyesülete – sem jelölte elnökségi tagságra, sőt – a hivatalos meghívás ellenére – a beszámoló-tisztújító közgyűlésen sem jelent meg, így nem képviselhette a CSBC-t senki sem. Pedig a közgyűlésen is szóba került a fenti ügy. Többek között az, hogy a KIMBA diákkollégiumának helyén éppen Märtz József és Borbély Lénárd épített, ráadásul engedélyek nélkül, törvénytelenül, közpénzen luxuséttermet, „Hollandi 8” néven. (Budapest Főváros Kormányhivatala épp’ ezért rendelte el az étterem lebontását.) Ők építettek oda – zöld beruházásnak és „közösségi tervezésnek” álcázva – műanyagborítású tenisz- és padelpályákat is, amelyeket Märtz József éttermében lehet kibérelni. A KIMBA-ban hatvannál több csepeli birkózó - köztük kilenc CSBC-tag is – edz, de a már négy évvel ezelőtt az egyesületeknek felkínált bérleti szerződést egyedül Märtz nem írta alá. A CSBC nyolc év alatt – pénzügyi dokumentumokkal igazolhatóan – 138 millió (!!!) forint működési támogatást kapott az MBSZ-től stb. stb. Érdekes tény még az is, hogy a CSBC társelnöke, Hajdú Imre önkormányzati képviselőjelölt a Borbély Lénárd és Csapata nevű formációban.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanni frissített a gyakorlatain

Megújított gyakorlatokkal készül Pigniczki Fanni a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra. Ebben a sportágban külön hangsúlyt kap a zene, és a ruha összhangja is.

„Az előttünk álló budapesti Európa-bajnokságra kettőzött erővel készülök, ami pozitívan kihathat majd a párizsi olimpiai szereplésemre is. Érdekesség, hogy például a buzogány gyakorlatomhoz a szert Olaszországban gyártattam úgy, hogy elküldtem a kivitelezőnek azt, hogy milyen ruhában leszek, és milyen zenére versenyzek majd” – mondta elsőszámú rg-versenyzőnk.

Pigniczki Fanni hozzátette: a szalaggyakorlat is sok új elemet tartalmaz. „Oda új dressz is készült. Nagyon várom, hogy hazai közönség előtt hogy fog szólni Michael Bublé zenéje. A karika gyakorlatom stílusát megtartottuk, de a labda, az alaposan megújult. Tartalmaz egy karakteres dinamikai váltást, és egy kicsit keményebb is lett az egész.” – számolt be az előkészületekről  Pigniczki Fanni.

A sportág 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Darts – Több világsztár jön Budapestre!​​​​​​​

Már most kijelenthető, hogy idén több nagyágyú érkezik Budapestre a IV. Hungarian Darts Trophy-ra. A European Tour magyarországi állomása szeptember 20. és 22. között lesz az MVM Dome-ban.

A sportágban a világ legjelentősebb szervezete, a PDC szabályt módosított, ennek köszönhetően eldőlt, hogy a világranglista első 16 helyezettje is lehetőséget kap az indulásra. Korábban a Pro Tour ranglista TOP 16-os mezőnye állhatott tábla elé. A szombati kiemelés azonban továbbra is az utóbbi rangsor alapján történik.

„A szabálymódosítás értelmében szeptember 20-án, pénteken, a magyar versenyzők mellett már világsztároknak is szurkolhatunk. Az aznapi kedvező jegyárak miatt így szinte garantált a teltház és a hagyományosan kiváló hangulat a European Tour budapesti állomásának első estéjén is.” – áll a szervezők közleményében.

A Hungarian Darts Trophy tavaly nézőcsúccsal zárt. Összesen 19 ezren váltottak jegyet az MVM Dome-ba. A háromnapos versenyen áttörésnek számított az, hogy Major Nándor személyében a pénteki nap után volt magyar továbbjutó. A döntőben az azóta világbajnoki címet szerző - és Budapesten kilencnyilast dobó -  Luke Humphries végül kikapott Dave Chisnall-től.  

Tavaly olyan klasszisok érkeztek még a magyar fővárosba többek között, mint a skót Peter Wright, az ír Gerwyn Price, a holland Michael van Gerwen, vagy az angol Michael Smith.

További hírek és jegyinformációk: dartsevent.com

0 Tovább

Besztercebányai siker Kassán​​​​​​​

Kimaradtak a hazai helyzetek, győzött a Besztercebánya. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 4. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő kassai együttes óvatosabb kezdés után több góllal kecsegtető támadást is vezetett, ám ezek kimaradtak.

A találkozó egyetlen találatát  Pisoja szerezte az 57. percben. A bekapott gól nem fogta meg a Kassát: a hajrában Obounet, Gallovic és Medved is gólt szerezhetett volna, ám ezúttal a Besztercebánya végül lehozta 1-0-ra idegenben a meccset.

Kassa - Besztercebánya 0-1 (0-0)

Gólszerző:  Pisoja (57. p.)

Kassa: Kira - D. Kruzliak, Gorosito, Innocenti - Fabis, Gallovic (79. Qose), Hočko (82. Gressák), Davis (79. Petrák) - Medved, Fasko (82. Sovic), Jones (44. Obounet) ). Edző: Ján Kozák Jr.

Besztercebánya: Trnovsky - Mensah, Willwéber, Migala - Pisoja, Hlinka, Richtárech (90+3. Guimaraes), Marquinho (74. Povazanec) - Slebodník (74. Hanes), Rymarenko (88. Luppeták), Veselovskyris ). Edző: Márió Auxt.

0 Tovább

Érdi Mária: Boldog vagyok, hogy én lehettem az első magyar, aki nyerni tudott a Trofeo Princesa Sofia-n​​​​​​​

Érdi Mária Palma de Mallorcán is legyőzhetetlen volt. A magyar vitorlásversenyző, akit a tavalyi eredményei alapján itthon az év legjobb női sportolójának választottak a sportújságírók, megnyerte az egyik legrangosabb világkupát, az 53. Trofeo Princesa Sofia-t.

Az ILCA 6-os hajóosztályban 116-an indultak. Az MVM SE sportolója az élről kezdte meg az éremfutamot, amelyen végül 9. lett, de az előnye olyan nagy volt, hogy ez is elég volt a végső sikerhez. A második helyen az ausztrál Zoe Thomson végzett, megelőzve a dobogón a brit Matilda Nichollst.

A mezőnyben ott volt a két legutóbbi olimpia aranyérmese is. Tokió bajnoka, a dán Anne-Marie Rindom a 11., míg a riói győztes, a holland Marit Bouwmeester a 18. lett. A Szerencsejáték Zrt. támogatásával versenyző Érdi Mária tavaly világbajnok lett, idén a vb-t a hetedik helyen fejezte be, majd megnyerte az Európa-bajnokságot.

„Ez az egyik legrangosabb vitorlás verseny. Nagyon boldog vagyok, hogy én lehettem az első magyar, aki nyerni tudott a Trofeo Princesa Sofia-n. Hosszú, és fárasztó hét van mögöttem. A VK erős széllel kezdődött, és a végére legyengült. Sikerült minden helyzethez a lehető legjobban alkamazkodnom. A következő versenyem Hyères-ben lesz, ahol szintén VK-állomáson ülök hajóba” – mondta Érdi Mária.

0 Tovább

Szabadidősport – Az elmúlt évtized legnagyobb felmérése zajlott​​​​​​​

Régóta várunk erre! Az utóbbi tíz év legátfogóbb szabadidősportos közvéleménykutatása során hamarosan kiderül, hogy mennyit sportol a magyar.

A Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) megrendelésére, az Aktív Magyarország támogatásával és Testnevelési Egyetem közreműködésével átfogó kutatás készül a magyarok sportolási szokásaival kapcsolatban.

A SZEOSZ információi szerint a felmérés során 1300 embert kérdeztek meg személyesen, amely reprezentatívnak számít. Külön figyeltek a fővárosi, a városi és a vidéki megoszlásra. Az elmúlt tíz év Eurobarométer felmérései szerint rendre igen alacsony a lakosság fizikai aktivitásban résztvevők aránya. A 2014-ben publikált adatok értelmében a magyar lakosság 44%-a soha nem sportol. Ritkán, ami azt jelenti, hogy körülbelül havi 3 alkalommal: 18%, kisebb rendszerességgel heti 1-4 szer: 23%. A most készülő felmérésből kiderül, mennyit sportolunk mi, magyarok, mit csinálunk legszívesebben a szabadidőnkben, számít-e az iskolai végzettség, és az anyagi háttér, ha a rendszeres sportolást vizsgáljuk. De fény derül arra is, mi tartja vissza azokat, akik csak keveset, vagy egyáltalán nem sportolnak.

A kutatás a 2023-as év végén zajlott, az eredmények vizsgálata és összesítése jelenleg is zajlik. Az adatokat a Testnevelési Egyetem Társadalomkutatási Tanszéke az ELTE Data for Good kutatócsoporttal elemzi. Az Aktív Magyarország Államtitkárság tavasz végén ismerteti a felmérés friss adatait.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum