A közönség véleményét is kikérték a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság színvilágának kialakításában.

Egy-egy világverseny látványvilága mindig hangsúlyos. A májusi budapesti ritmikus gimnasztika kontinensbajnokság színvilágában markáns szerepet kap a zöld. Kovács Andrea versenyigazgatótól megtudtuk, hogy ebben a sportágban az egyes eseményeken szívesen nyúlnak a rózsaszínhez, a magentához, a lilához. A hazai szervezők azonban nem így gondolkodtak, mindenképpen szerettek volna egy egyedi színvilágot kialakítani, és ehhez kikérték a közönség véleményét is. Méghozzá úgy, hogy hazai versenyeken adhatták le voksukat a nézők a színekről, így eldőlt, hogy a „zöld” fog dominálni az esemény logójában és az arculati elemekben.
Ráadásul az Eb logója különleges is lett, kettős funkciót is betölt: első ránézésre szalag, de abból kirajzolódik egy kettes és egy négyes szám, amely a kontinensviadal megrendezésének évszámára utal.

A ritmikus gimnasztika 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Bővebb információk az Eb hivatalos honlapján, az rg2024.eu-n.