Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ritmikus gimnasztika Eb – A szövetség elnöke szerint a közös sikerbe mindenki beletette a munkáját

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke szerint feledhetetlen világverseny zárult vasárnap. Bencze György úgy látja, ezt a sikert felhasználva még népszerűbb lehet a sportág.

„Mindenkitől csak pozitív visszajelzéseket kapunk. Ebbe a közös sikerbe a szervezőbizottságtól, valamint a stafftól az önkénteseken át a sajtócsapatig mindenki sok munkát tett bele. Azon vagyunk, hogy ezt a reflektorfényt felhasználva tovább népszerűsítsük a ritmikus gimnasztikát. Ez egy olyan sportág, amelyet közelről kell látni, ha meg akarjuk érteni. Nos, azt hiszem a Papp László Budapest Sportarénában sikerült így, ebből az aspektusból megmutatni az rg-t. Könnyfakasztó volt helyenként látni, ahogy a  közönség fogadta a magyar versenyzőket, és ahogy szurkoltak a lelátón - mondta Bencze György, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságot a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

0 Tovább

​​​​​​​Dr. Magyar Zoltán: Fantasztikus Eb-n vagyunk túl

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint a magyar sport sokat erősödött ezen a kontinensbajnokságon. Tegnap zárult a 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság Budapesten. A Nemzet Sportolója kiemelte, a sporttörténelmi eredmények mellett Magyarország ismét jelesre vizsgázott vendéglátóként.

„Versenyzőként is és sportvezetőként is sok nemzetközi eseményen vettem, illetve veszek részt, úgyhogy van viszonyítási alapom. A budapesti Eb prémium kategóriás eseménynek számít, hiszen a versenyek színvonala mellett az ellátás, a szállás, a csapatok mozgatása tekintetében is kitűnő munkát végzett a szervező bizottság. Ezt megerősítették a magas rangú sportvezetők és politikusok is, akik kilátogattak a Papp László Budapest Sportarénába.” – összegzett a Magyar Torna Szövetség elnöke.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságot a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Sikeres kontinensbajnokságot rendezett Budapest

Elismerő nyilatkozatok a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A kontinensbajnokság a nemzetközi delegációk megelégedésére színvonalas versenyeket hozott, Magyarország pedig ismét jelesre vizsgázott házigazdaként.

Pigniczki Fanni sporttörténelmi ezüstérmét Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter adta át. A tárcavezető elmondta, ez a siker megkoronázta az egész Eb-t.

„Azért jó hazai rendezésű világversenyt rendezni, mert akkor a sikerben benne van a magyarok szíve, lelke, tapsa. Fantasztikus volt az egész, volt szerencsém látni Pigniczki Fanni döntőjét, és bár ezüst lett a vége, nekünk mégis bearanyozta ez a siker az egész Európa-bajnokságot.” – nyilatkozta a honvédelmi miniszter.

Farid Gayibov, az Európai Torna Szövetség (EG) elnöke biztos volt a kiváló magyar rendezésben. „Nem volt kétségem afelől, hogy Budapest ismét emlékezetes Európa-bajnokságot rendez. Nem először tettek ilyet. Fontos esemény volt, hiszen az olimpia előtti utolsó rangos megmérettetés volt. Sportszakmai szempontból is kimagasló versenyeket láttunk a magyar fővárosban” – mondta Farid Gayibov.

Nicolas Buompane, a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) főtitkára a kontinensbajnokság egyedülálló hangulatát emelte ki. „Óriási volt az atmoszféra. Jó volt látni ezt az Eb-t. Remek munkakapcsolatot alakítottunk ki a magyarokkal, és ezúttal sem csalódtunk. Altorjai Sándorral, a magyar szövetség főtitkárával kiváló kapcsolatot tartunk fenn. Jó volt vendégeskedni ezúttal is Magyarországon” – tette hozzá a sportvezető.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára az Európa-bajnokság szervező bizottságának társelnökeként vett részt a világverseny előkészítésében és lebonyolításában. „Az esemény kezdetekor már éreztük, hogy minden a helyére került. Minden nehézség, amely felmerült az szervezés során, a múlté volt már akkor. A 2017-es Eb volt az alap, azon dolgoztunk, hogy azt a kontinensversenyt is túlszárnyaljuk. Örülök, hogy ebben a projektben is bizonyított Magyarország” – mondta Altorjai Sándor.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Sporttörténelmi hatodik hely​​​​​​​

Magyar pontszerzés a Team versenyben! A Papp László Budapest Sportarénában zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon a két egyéni versenyző, és a kéziszer csapat eredményeit összegző kategóriában a magyarok az előkelő hatodik helyen végeztek. Korábban a mieink soha nem zártak ilyen pozícióban ebben az összesítésben.

A két egyéni versenyző, Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna, valamint a Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszer csapat 321.700 pontot gyűjtött. Ebben a rangsorban a bolgárok végeztek az élen, az olaszok és az izraeliek előtt. Az olimpiai kvótát pedig az azeriek szerezték meg.

A magyar együttes kéziszer csapat 5 karikával 33.250, a 3 szalag, 2 labda gyakorlattal pedig 31.200 pontot gyűjtött, ezzel összetettben kilencedikként zárt.

A 3 szalag, 2 labdával a magyarok első számú tartalékok (9.), 5 karikával pedig a harmadik számú tartalék helyen végeztek (11.).

Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke: Az együttes kéziszer csapat eredménye hosszú idő után az egyik legjobb összetett pontszámnak számít, a teamben elért hatodik hely miatt pedig repdesek örömömben. Sokat dolgoztunk ezért a sikerért. Jobb lett volna, ha hosszabb felkészülés állt volna rendelkezésünkre. Mindenki odatette magát: a szövetség munkatársai, az edzők, és a lányok. Gratulálok mindenkinek.

Lauber Zsófia edző: Két erős gyakorlatot sikerült bemutatni ebben a fantasztikus hangulatban. Voltak ugyan pontatlanságok, de kárpótol a sporttörténelmi team-eredmény, és az összetett kilencedik helyezés, amelyekre nagyon büszkék vagyunk.

Hagymási Kira: Nagyon nagy öröm, elégedettek vagyunk mindegyik gyakorlattal.

Pesti Dalma: Azt gondolom hogy a szalag/labda nagyon jól sikerült, de a karikával volt egy kis hiba.

Mészáros Mandula Virág: Nem foglalkoztunk a pontokkal, és az olimpiai kvóta kérdésével, de hallottuk az ovációt a címvédő azeri csapat gyakorlata után, és akkor már tudtuk, hogy magas pontszámot értek el...

Urbán Szabó Mónika: Fantasztikus volt ilyen környezetben versenyezni, hatalmas ováció fogadott minket, felejthetetlen élmény lesz örökre.

Szabados Dóra: Az 5 karika gyakorlatnál nem szokványos dresszt használtunk, nem ez jellemző az rg-re, ez letisztult fazon volt, mindenképpen újítani szerettünk volna ezzel is.

Jurca Lilla: Ez az eredmény egy közös érdem, büszkék lehetünk. Köszönünk mindenkinek mindent.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanni 8., Wiesner Hanna 12. lett egyéni összetettben​​​​​​​

Bolgár győzelem a Papp László Budapest Sportarénában

Pigniczki Fanni az előkelő 8. helyet szerezte meg az egyéni összetett döntőben a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A mezőny másik magyarja, Wiesner Hanna a 12. helyen fejezte be a kontinensbajnokságot. Mindkét ritmikus gimnasztikázónak élete legjobb egyéni összetett eredményét sikerült elérnie. A dobogó legfelső fokára a bolgár Stiliana Nikolova állhatott fel.

Fantasztikus hangulatban zajlott le az első felnőtt finálé a Papp László Budapest Sportarénában. A magyarok közül a délelőtti csoportban Pigniczki Fanni, a délutániban pedig Wiesner Hanna kapott helyet. Mindkettőjük gyakorlatait hatalmas ováció fogadta, mint ahogy a nagy sztárok produkcióját is vastapssal jutalmazta a közönség.

A bolgár Stiliana Nikolova imponáló magabiztossággal nyerte meg az Eb-aranyat, az olasz Sofia Raffaeli, és a német Darja Varfolomeev előtt.

Pigniczki Fanni: Nagy öröm számomra, hogy életem legjobb egyéni öszetett eredményét itthon sikerült elérni. Hosszú napon vagyok túl.  A buzogány után egy picit dühös voltam, szalaggal összeszedtem magam, karikával megint becsúszott egy kis hiba, de aztán labdával felszabadultan léptem szőnyegre. Életem legmagasabb pontszámát kaptam a labdagyakorlatra, és ez pozitívum. A mezőny eleje nagyon sűrű. Sok múlik azon, hogy kinek milyen az állóképessége. Holnap még lesz két szerdöntőm,  innentől már azokra készülők.

Wiesner Hanna: Elfáradtam a végére. Mindent beleadtam a mai napba is. Rengeteget tanultam ezen a versenyen. A karikára vagyok a legbüszkébb, életem legjobb pontszámát kaptam arra, de a buzogány is jól sikerült. Nagyon köszönöm a nézőknek, hogy ilyen sokan kilátogattak.

Gelle Noémi edző: Büszke vagyok a lányokra, mindketten sokat javítottak a korábbi kontinensbajnokságokon elért eredményeikhez képest. Sikerült fizikálisan és mentálisan is úgy megérkezniük a szőnyegre, hogy jó eredményekkel végezzenek. És még nincs vége, hiszen Pigniczki Fanni a zárónapon döntőzni fog labdával és szalaggal.

Eredmény:

Egyéni összetett döntő (TOP 24)

1.       Stiliana Nikolova (Bulgária) 143.750 pont

2.       Sofia Raffaeli (Olaszország) 139.750

3.       Darja Varfolomeev (Németország) 138.450

     ..8. Pigniczki Fanni (Magyarország) 132.000

     ..12. Wiesner Hanna (Magyarország) 129.050

       

A magyarok pontszámai az egyes szereken

Pigniczki Fanni

Karika: 32.850 pont

Labda: 34.700

Buzogány: 31.950

Szalag: 32.500

 

Wiesner Hanna

Karika: 33.700   

Labda: 32.150                   

Buzogány: 32.350

Szalag: 30.850

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanni egyelőre ötödik az egyéni összetett döntőben​​​​​​​

Zajlik az egyéni összetett döntő a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A mezőnyben ott van Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is. Pigniczki már túl van a gyakorlatain a Papp László Budapest Sportarénában. A kétszeres olimpikon, vb-érmes klasszis 132.000 pontszámmal az ötödik helyen áll jelenleg.

Vezet az olasz  Sofia Raffaeli (139.750), második a német Varfolomeev Darja (138.450), a harmadik helyen a bolgár Kaleyn Boryana (135.550) áll. Végleges eredmény azután lesz, miután a mezőny másik fele – köztük Wiesner Hanna is – bemutatja gyakorlatait.

Pigniczki Fanni: A buzogány után egy picit dühös voltam, szalaggal összeszedtem magam, karikával megint becsúszott egy kis hiba, de aztán labdával felszabadultan léptem szőnyegre. Életem legmagasabb pontszámát kaptam a labdagyakorlatra, és ez pozitívum.

Pigniczki Fanni pontszámai az egyes szereken

Karika: 32.850 pont

Labda: 34.700

Buzogány: 31.950

Szalag: 32.500

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.

0 Tovább

Szumó Európa-bajnokság – Taroltak az U21-esek Loutrakiban​​​​​​​

A görögországi Loutrakiban megkezdődött a szumó Európa-bajnokság! Az első versenynapon már maradandót alkottak a magyarok.

Az U21-es korosztályban Gyuricza Marcell aranyérmet szerzett a 100 kg-os súlycsoportban. A vb-bronzérmes fiatal kiválóság megnyerte az opent is, valamint a fiú csapattal Zsivnovszky Péterrel, Márai Kendével és Mráz Zoltánnal szintén aranyérmes lett.

A nőknél 65 kg-ban Baljer Kitti ezüstérmesként zárt a 85 kilogrammosok mezőnyében, Zsivnovszky Péter pedig bronzérmet nyert. A pénteki éremeső itt nem ért véget, ugyanis a 60 kilogrammban Kaszás Elza 2., ugyanitt Kopasz Hanna 3. lett. Az éremszerzők listájára 77 kg-ban Mráz Zoltán egyéniben is feliratkozott, mivel harmadikként zárt. Nedvig Máthé a 65 kilósoknál állt dobogóra, miután 3. lett.

A folytatásban az U23-as, és a felnőtt kategóriában is Európa-bajnokokat avatnak.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Két szerdöntő és két egyéni összetett finálés hely a magyar mérleg a selejtezők után ​​​​​​​

Pigniczki Fanni két szerenkénti döntőben is érdekelt lesz a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. Ezenkívül az egyéni összetett fináléban is bemutathatja gyakorlatait, akárcsak Wiesner Hanna.

A párizsi olimpiára készülő klasszis pénteken szalaggyakorlatára 32.000 pontot kapott, ezzel nyolcadikként jutott a vasárnapi döntőbe. A másik pénteki selejtezőben buzogánnyal 11. lett (32.900). Wiesner Hanna buzogánnyal 23. (30.200), szalaggal a 13. helyet szerezte meg (31.100). Mindketten bejutottak az egyéni összetett fináléba, amelyet holnap rendeznek meg a Papp László Budapest Sportarénában. Pigniczki tizedikként (99.900), Wiesner pedig tizenhatodikként (95.150) jutott tovább. A vb-érmes Pigniczki Fanni a másik döntős szereplést csütörtökön vívta ki, miután labdával is bejutott a döntőbe. 

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Pigniczki Fanni: Összességében jól éreztem magam a szőnyegen, szalaggal nagyon magabiztos voltam. Buzogánnyal volt hibám, azon leszek, hogy holnap ezt kijavítsam.

Wiesner Hanna: Már nagyon készülök a 24-es döntőre, és alig várom, hogy újra szőnyegre lépjek itt az arénában. Nagyon jó a hangulat, és felemelő érzés itt versenyezni.

Gelle Noémi edző: Nehéz napokon vagyunk túl. Örülök, hogy mindkét versenyzőnk bejutott a TOP 24-be, azon leszünk, hogy előrébb lépjünk a fináléban. 

Fotók: Freschli József 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Emlékezetes megnyitó az arénában​​​​​​​

Látványos és emlékezetes megnyitót láthatott a Papp László Budapest Sportaréna közönsége. A hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság központi eseményén dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára beszédében hangsúlyozta, a hazai kvalifikációs világversenyek rendezésével kettős céljuk van. Amellett, hogy élsportolóink előtt lehetőség nyílik a kvótaszerzésre, a rendszeres sportolás fontosságára is rá szeretnék irányítani a figyelmet.

„A sportirányításban fontos célunk volt, hogy minél több sportágban rendezhessünk olyan versenyeket, amelyekkel segíteni tudjuk kitűnő sportolóink párizsi kvótaszerzését. A legendás magyar szurkolóknak most ismét itt a lehetőség, hogy buzdítsák a legjobbjainkat, és megadják azt a pluszt, amely hozzásegítheti kéziszercsapatunkat a nagy bravúrhoz, az olimpiai indulás kivívásához. A Sportoló Nemzet Programunkkal az Európa-bajnokságon is jelen vagyunk, és igyekszünk mindenkit meggyőzni arról, hogy nemcsak a szurkolók, hanem a sportolók közösségéhez is nagy élmény tartozni.” – tette hozzá az államtitkár.

Farid Gayibov, az Európai Torna Szövetség (EG) elnöke a szervezők munkáját méltatta. „Köszönöm a szervező bizottság, valamint az Európai Torna Szövetség Ritmikus Gimnasztika Technikai Bizottságának a nagyszerű szervezést! Igazán fantasztikus körülmények várják a sportolókat ezen az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon” – jegyezte meg Farid Gayibov.

Bencze György, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke a sportág szépségét emelte ki beszédében. „A ritmikus gimnasztika különleges eleganciát, művészi kifejezőerőt és rendkívüli fizikai teljesítményt ötvöz. Az Európa-bajnokságon résztvevő sportolók hosszú évek kemény munkájával érték el, hogy ma itt lehessenek, ezért kivétel nélkül mindannyiukat a legmélyebb tisztelet illeti meg.” – mondta az elnök.

A nyitóünnepségen előtérbe került a ritmikus gimnasztika és a komolyzene kapcsolata. A show koncepciója a kéziszerekre épült, egy-egy hangszerrel és táncstílussal kiegészülve. 

Az esemény a látvány, a zene és a mozgás összhangjára fókuszált, egy olyan show-t teremtve, melyben a szimfonikus zenekar klasszikus és modern hangzásvilágát ötvözték a sportág jeles képviselői, a Wonderland Show Company tánckara, a Vincze Tünde Produkció világhírű artistaművészei a Budapest Breaking Sportegyesület breakeseinek közreműködésével.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.

Részletes program és további információk az Európa-bajnokságról az rg2024.eu–n.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb - Vukmir Elena 6. és 8. helye az arénában​​​​​​​

Egy előkelő hatodik és egy nyolcadik hely a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A Papp László Sportarénában zajló kontinensbajnokságon a juniorok versenyében Vukmir Elena két szerrel is döntőzött.

Először karikával lépett szőnyegre, és 27.900 ponttal nyolcadik lett, majd következett a labda finálé, ahol a dicséretes hatodik pozíciót csípte el. Erre a gyakorlatára 29.900 pontot kapott.

Az aranyérmet karikával a román Amalia Lica szerezte meg, megelőzve az izraeli Alona Tal Francót, és a lengyel Olivia Maslovot. A labda döntő dobogósai: 1. Maayan Sumkin Meital  (izraeli), 2. Anna Piergentili (olasz), 3. Magdalena Valkova (bolgár).

Vukmir Elena: Elmondhatatlanul boldog vagyok. Karikával sajnos rontottam, de aztán mégis sikerült pozitívan zárni a napot. Nagyon köszönöm a közönségnek, hogy ilyen sokan kilátogattak az arénába.

Koch-Tiringer Tímea edző: A karika gyakorlat nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Igyekeztünk elfelejteni azt a következő fináléig. Ráadásul Elenának még át is kellett öltöznie. Azt hangsúlyoztam neki, hogy csak a következő feladatára koncentráljon. A folytatásban sikerült egy hatodik hely, és ez pozitív. Ebből kell építkeznünk.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum