Pigniczki Fanninak két döntője már biztosan lesz Taskentben. Az üzbegisztáni világkupán a magyar klasszis karikával és labdával kvalifikálta magát a legjobbak közé. Előbbi gyakorlatára 34.650, utóbbira pedig 32.150 pontot kapott. Wiesner Hanna karika gyakorlata a pontozók szerint ezúttal 31.700 pontot ért, míg labdával 30.200-zal zárt.

Pigniczki Fanni az egyéni összetett negyedik helyéről várja a szombati folytatást. Wiesner Hanna a 16. helyen fejezte be az első selejtezős napot.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszer csapat pénteken 5 karikával versenyzett, és 30.850 ponttal a 7. helyről várja a második selejtezős napot.

Az rg-seknek a VK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

Fotó: Anna Kull