Magyar siker a hegyi Európa-bajnokság ausztriai állomásán. Nagy Norbertnek megmaradt a tavalyi lendülete, sőt gyorsulni is tudott.

Győzelemmel kezdte a szezont a címvédő Nagy Norbert Rechbergben. A hegyi Európa-bajnokság 5-ös kategóriájában a tavalyi Eb-aranyérmes autóversenyző rendkívül szoros csatában utasította maga mögé az olasz Lucas Bicciattót és az osztrák Chris-Andre Mayert a dobogón. A Nagy Norbi Racing Team szakmai vezetőjeként is tevékenykedő pilóta sportkarrierje 20. szezonját kezdte meg Ausztriában.

„Bejöttek a fejlesztések az autóban, a nagy vetélytársakat nézve szükség is volt erre, hiszen mindhárman gyorsultunk tavalyhoz képest. Egy másodpercen belül zártunk az első három helyen. Hihetetlenül kiélezett verseny volt. Annak különösen örülök, hogy győzelemmel sikerült indítani az évet, mert ez megadja az alaphangot egész évre.” – nyilatkozta a BMW E46 pilótája.

A hegyi Európa-bajnokság két hét múlva a spanyol futammal folytatódik. Nagynak jó emlékei vannak a Subida al Fitóban megrendezendő versenyről, hiszen tavaly ott győzni tudott.