Magyar sportdiplomáciai siker! Dudok Károlyt, a Magyar Muaythai Szövetség elnökét beválasztották az Európai Muaythai Szövetség (EMF) elnökségébe az Antalyában megrendezett kontinentális tisztújító közgyűlésen. Az európai szövetségben korábban soha nem volt magyar képviselet.
 

A közgyűlés után a sportvezető elmondta, hatalmas megtiszteltetés, hogy a jövőben az EMF-ben dolgozhat a sportág népszerűsítéséért. „A muaythai egyre nagyobb figyelmet kap világszerte, így különösen fontos, hogy Európában milyen képviseletet kap. Külön öröm és megtiszteltetés, hogy egyedüli magyarként a kontinentális szövetség legfontosabb testületében dolgozhatok az előttünk álló években.” – mondta Dudok Károly, akit szinte napra pontosan egy éve választottak újra a hazai szövetség élére.

A muaythai egyre komolyabb elismerést vívott ki magának az elmúlt években. Ez a világbajnokságok és Európa-bajnokságok mellett a multisport eseményeken is tetten érhető, hiszen mind a 2022-es birminghami Világjátékokon, mind pedig a rijádi Küzdősportok Világjátékán az egyik legnépszerűbb sportágnak számított.