Magyar muaythai-os is indul az idei Küzdősportok Világjátékán. A női 60 kilogrammos mezőnyben ugyanis Nardelotti Ajsa lép küzdőtérre. A magyar versenyző így a birminghami Világjátékok, és a lengyelországi Európa Játékok után újabb multisport eseményen szerepelhet.

A Küzdősportok Világjátékának a szaúd-arábiai Rijád ad otthont október 20. és 30. között. A Világjátékok Magyar Csapat koordinációját ellátó Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) korábbi információi szerint grapplingben, jiu-jitsuban, szkanderban és szumóban lesz magyar induló Szaúd Arábiában, de további sportágak bejelentése várható.

Nardelotti Ajsa a birminghami Világjátékokon megszerzett bronzérmével szerzett kvalifikációt Rijádra. „A felkészülés finisében vagyunk. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok, az utóbbi időszakban volt egy-két olyan meccsem, amely nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, ezért mentálisan kell egy kicsit még erősödnöm. Cél a dobogó Rijádban is” – mondta Nardelotti Ajsa.

Dudok Károly, a Magyar Muaythai Szövetség elnöke kiemelte, ez a hazai sportág sikere, hogy folyamatosan van magyar induló a nagy világversenyeken. „Ajsa sokra hivatott. Sokat edz, felkészülése a mentális ráhangolódással is kiegészül. Bízom benne, hogy elkapja a fonalat Rijádban, mert akkor benne van egy éremszerzés” – jegyezte meg az elnök, aki a sportági delegációt vezeti majd Szaúd-Arábiában, ahol a muaythai-os különítmény tagja lesz Nardelotti Ajsán kívül Nagy Balázs edző, és Vojvoda György bíró is.

A teljes magyar delegáció kiutazását és versenyzését a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatja.