Fantasztikus magyar szereplés a kick-box Európa-bajnokságon! A görögországi Loutrakiban zajló kontinensbajnokságon, az első döntős napon, hét aranyérmet szereztek a magyarok, emellett négy ezüstérmet gyűjtöttek be.

 Veres Roland kétszer is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, miután a csepeli Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia kiválósága a pointfighting és a kick-light szabályrendszerben is Európa-bajnok lett. Ugyancsak kontinensbajnoki címet szerzett Mórádi Zsolt (84 kg) Jároszkievicz Krisztián (+94 kg) Murvai Lívia (50 kg), Busa Andrea (65 kg) és Kondár Anna (70 kg) pointfightingban, Szabó Dorina (60 kg) pedig ezüstérmesként zárt.

 

A kick-light szabályrendszerben Veres Rolandon kívül Bayer Péter (+94 kg), Dr. Busa Gabriella (55 kg) és Gremen Petra (60 kg) végzett dobogósként, miután mindhárman súlycsoportjukban ezüstérmesek lett.

Király István, a Magyar Kick-box Szövetség alelnöke elmondta, hogy az Eb-n 15 egyéni aranyérmet osztottak ki és a résztvevő 34 országból csak 7 ország kick-boxosai szereztek Európa-bajnoki címet.

„A magyar csapat az egyetlen, amelyik az elmúlt 10 évben folyamatosan a legjobbnak bizonyult a tatamis szabályrendszerben, míg az olyan nagy múltú nemzetek, mint a britek vagy az írek, most aranyérem nélkül tértek haza.” – mondta Király István.

Helyszíni tudósítás 

Pointfighting

57 kg: Veres Roland (17 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, 3x felnőtt Európa-bajnok) – Donmez Tayfun (TUR) ellen TKO győzelem (13-2)a harmadik menetben, így Veres Roland 2016 Európa-bajnoka pointfightingban!

1. menet: 4-1

2. menet: 8-1

3. menet: 13-2
A török fiú sem úszta meg a TKO vereséget Roland ellen, aki egy látványos fejrúgással alakította ki a 11 pontos különbséget, így megszerezve a magyar csapat első, és saját maga második felnőtt Európa-bajnoki címét, így csatlakozva ezzel két bátyjához, Veres Richárdhoz és Veres Alexhez, akik már hamarabb megszerezték az Európa-bajnoki aranyat.

84 kg: Mórádi Zsolt (28 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 8x felnőtt világbajnok, 9x felnőtt Európa-bajnok) – Robbie McMenamy (IRL) ellen pontozásos győzelem (7-6), így Mórádi Zsolt 2016 pointfighting Európa-bajnoka!

1. menet: 2-3

2. menet: 4-4

3. menet: 7-6
Zsolti VB és EB címvédőként érkezett meg a döntőbe, hogy azzal az ír versenyzővel csapjon össze sokadjára az aranyéremért. Ennek megfelelően óriási taktikai csata volt a mérkőzésen, de Zsolt mentális erejét és elszántságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harmadik menet végén egy tökéletes fejrúgással egyértelművé tette, hogy ma is ő volt a jobb, így megszerezte a magyar csapat mai második, önmaga kilencedik felnőtt Európa-bajnoki címét.

 

+94 kg: Jároszkievicz Krisztián (29 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: Küzdősport Világjátékok-győztes, 7x felnőtt világbajnok, 9x felnőtt  Európa-bajnok ) – Celik Erdogan (GER) ellen győzelem a második menetben, 9-5-ös magyar vezetésnél a német versenyző feladta a számára már reménytelen küzdelmet, így Jároszkievicz Krisztián 2016 pointfighting Európa-bajnoka!

1. menet: 5-4

2. menet: 9-5, a német versenyző feladta
Krisztián az első menetben óvatosan kezdett, szokása szerint felmérte ellenfelét, és kontrákból szerezte pontjait, hogy aztán a második menetben egyértelművé tegye a német fiú számára, hogy neki ez a mai nap csak ezüstnap lehet. 7-5-ös vezetésnél rúgott egy tökéletes, tankönyvekbe illő fordított köríves rúgást ellenfele fejére, ami után a német versenyző feladta a mérkőzést. Krisztián ezzel megszerezte a magyar csapat mai negyedik, önmaga kilencedik felnőtt Európa-bajnoki címét!

50 kg: Murvai Lívia (18 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnok, junior világbajnok) – Anna-Sophie Kreis (GER) ellen TKO győzelem (11-1) a második menetben

1. menet: 9-1

2. menet: TKO 11-1

Livi, akit elsőre egy, a világ cudarságától félteni való ábrándos tekintetű törékeny és védtelen szőke kislánynak gondolna az ember, olyan jéghideg és könyörtelen precizitással gázolt át rutinos, többszörös VB- és EB érmes német ellenfelén, hogy az még az őt jól ismerőkből is borzongással vegyes elismerést váltott ki. Bő két és fél perc alatt megszerezte a magyar csapat mai ötödik és önmaga első felnőtt Európa-bajnoki címét, bátyja, Murvai Márton 2013-as felnőtt világbajnoki ezüstérme után gyarapítva ezzel a családi éremkollekciót.

60 kg: Szabó Dorina (18 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnoki 3. helyezett, felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezett) – Luisa Gullotti (ITA) ellen pontozásos vereség aranyponttal (5-6), így Szabó Dorina 2016 Európa-bajnoki ezüstérmese pointfightingban!

1. menet: 1-1

2. menet: 2-3

3. menet: 4-4

Dorina sérült bokával versenyezve is végig egyenrangú ellenfele volt a többszörös világ- és Európa-bajnok, Küzdősport világjátékok-győztes olasz ellenfelének és az aranypontot vitatható bírói döntéssel ellenfele kapta, így a tavalyi VB-bronz mellé a vitrinjébe idén egy EB-ezüst került.

65 kg: Busa Andrea (23 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnok, 2x felnőtt Európa-bajnoki 3. helyezett) - Elena Pantaleo (ITA) ellen pontozásos győzelem (16-13), így Busa Andrea 2016 pointfighting Európa-bajnoka!

1. menet: 2-2

2. menet: 7-8

3. menet: 16-13

Andi tökéletes harmadik menetet bemutatva megverte a VB- és EB címvédő olasz lányt, akinek nem volt orvossága Andi esze, önbizalma, higgadtsága és fegyelme ellen, így Andi a testvére, Gabriella délelőtti ezüstje mellé megszerezte a magyar csapat hatodik és önmaga első Európa-bajnoki címét!

+70 kg: Kondár Anna (25 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: 7x felnőtt világbajnok, 5x felnőtt Európa-bajnok) – Deborah De Vita (ITA) ellen pontozásos győzelem (11-6), így Kondár Anna 2016 pointfighting Európa-bajnoka!
1. menet: 2-2

2. menet: 4-5

3. menet: 11-6

Panni az átaludt két menet után, ahol átvette rutinos olasz ellenfele övénél jelentősebben lassabb tempóját, a harmadik menetben a sportág minden elemére kiterjedő szemléltető oktatást tartott többszörös EB- és VB-érmes ellenfelének, aki számára az utolsó felvonásban nyilvánvalóvá vált, hogy a mai nap nem lesz aranyérmes, mert Pannit nincs esélye megverni, így a magyar lány megszerezte a magyar csapat mai hetedik, önmaga ötödik felnőtt Európa-bajnoki címét.

Kick-light

57 kg: Veres Roland (17 éves, Egyesület: Halker-KiralyTeam Kickbox Akadémia, Edző: Király István, legjobb eredményei: felnőtt világbajnok, 3x felnőtt Európa-bajnok) – Patryk Kurylek (POL) ellen TKO győzelem ((3-0); (22-7, 17-6, 27-10)) a harmadik menetben, így Veres Roland 2016 kick-light Európa-bajnoka!

1. menet: 3-0; (4-1, 5-1, 9-1)

2. menet: 3-0; (13-5, 9-3, 16-4)

3. menet: TKO 3-0; (22-7, 17-6, 27-10)

Ahogy tegnap az orosz versenyzőt, úgy ma a lengyel versenyzőt sem volt eddig szokás ilyen fölénnyel, TKO-val verni, de ezen a napon Roland megállíthatatlannak bizonyult, és azt csinált a lengyel fiúval, amit akart. A TKO-hoz szükséges 15 pontos különbséget a harmadik menet közepére szedte össze, így szerezve meg a magyar csapat mai harmadik, és önmaga szintén harmadik felnőtt Európa-bajnoki címét.

+94 kg: Bayer Péter (36 éves, Egyesület: Zrínyi Miklós Kickbox Akadémia, Edző: Zrínyi Miklós, eredményei: felnőtt Európa-bajnok, felnőtt európa-bajnoki 2. helyezett) – Blaz Potocnik (SLO) ellen TKO vereség ((0-3); (10-25, 10-34, 43-51)) a második menetben, így Bayer Péter 2016 Európa-bajnoki ezüstérmese kick-lightban!

1. menet: 0-3; (3-14, 5-13, 14-22)

2. menet: TKO vereség 0-3; ( 10-25, 10-34, 43-51)

Peti ezen a meccsen nem hozta a tőle eddig megszokott agresszív, sok mozgásos, vívó jellegű harcmodorát, szlovén ellenfele agresszivitásával, elszántságával és erejével nem tudott mit kezdeni, így egy szépen csillogó ezüstéremmel zárta a 2016-os Európa-bajnokságot.

55 kg: Dr. Busa Gabriella (28 éves, Egyesület: Combat DSC Szeged, Edző: Tóth Gábor, legjobb eredményei: 2x felnőtt világbajnoki 2. helyezés, 2x felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezés) – Tereza Martinkova (CZE) ellen pontozásos vereség (0-3), így Dr. Busa Gabriella 2016 ezüstérmese kick-lightban!

1. menet: 0-3; (6-7, 3-7, 3-6)

2. menet: 0-2; ( 12-12, 5-13, 8-11)

3. menet: 0-3; (21-22, 10-18, 13-18)
A cseh lány agresszívabb volt, jobban akarta a győzelmet, pontosabban talált, így megérdemelten nyert, Gabinak így egy fényesen csillogó ezüstérem került a nyakába.

60 kg: Gremen Petra 18 éves, Egyesület: Zrínyi Miklós Kickbox Akadémia, Edző: Zrínyi Miklós, legjobb eredményei: felnőtt Európa-bajnoki 2. helyezés, junior világbajnok) – Paulina Jarzmik (POL) ellen TKO vereség ((0-3); (2-13, 6-21, 4-19)) a második menetben, így Gremen Petra 2016 ezüstérmese kick-lightban!

1. menet: 0-3; (1-7, 5-13, 2-13)

2. menet: TKO 0-3; (2-13, 6-21, 4-19)
Petra ellenfele az a lengyel lány volt, aki pointfighting alapú stílusával egy hónapja Mariborban könnyedén nyerte a light-contact Európa-bajnokságot, és már a döntő előtti küzdelmek során is jelezte a mezőnynek, hogy ő bizony az aranyért jött. El is vitte, Petra első éves felnőttként még nem tudta megnehezíteni a lengyel versenyző dolgát, de bártan küzdött, így minden dicséretet megérdemelve egy szépen csillogó ezüstéremmel fejezte be első felnőtt Európa-bajnokságát.