Dr. Hargitay András szerint egy ember csak úgy élhet teljes életet, ha odafigyel arra, hogy rendszeresen mozogjon, sportoljon. A magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya nagykövetként segíti a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét, amelyet szeptemberben rendeznek meg Tatán. Az úszók kapitánya a várható olimpiai szereplésről is beszélt az állatorvos-agrár sportnap hivatalos honlapjának adott interjújában.

A sportvezető, aki korábbi többszörös világ- és Európa-bajnok úszó, nem áll távol ettől a területtől, hiszen a versenyzői karrierje után állatorvos lett. „A sport nem csak az óvodában, iskolában, az egyetemen fontos, hanem a munkahelyeken is. Ezért tartom jó kezdeményezésnek az állatorvos-agrár sportnapot. Számos munkahelyi sportos pozitív példát lehetne mondani, gondoljunk csak azokra a csapatokra, csoportokra, amelyek munkahelyeken jönnek össze, és közös sportolással kapcsolódnak ki. Valahol ehhez hasonló funkciót tölt be az állatorvos-agrár sportnap is” – mondja a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya.

Hargitay András kiemelte, bízik abban, hogy az állatorvos-agrár sportnap egyre népszerűbb lesz, és idén, szeptember 24-én minél többen részt vesznek a tatai rendezvényen. A szövetségi kapitány tavaly is rajthoz állt az edzőközpontban fogathajtásban versenyzett.

Hargitay András a várható olimpiai szereplésről is beszélt a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége Sajtócsapatának. „Az úszósport szerencsére jó helyzetben van, néhány éremre lehet számítani Rióban. Konkrétabban, én 3-5 éremre gondolok, amit az úszóink megszerezhetnek az előttünk álló olimpián, de ne feledjük, hogy meglepetések mindig lehetnek, hiszen a játékokra mindenki kettőzött erővel készül. Egyet azt hiszem ígérhetek: mindenki tisztességesen helyt fog állni” – összegzett Hargitay András.

Az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét először 2014-ben rendezték meg hagyományteremtő szándékkal. Az eseményen állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok vesznek részt.

Az állatorvos-agrár sportnap fővédnöke:

Dr. Sótonyi Péter, rektor, Állatorvostudományi Egyetem

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, a MOB alelnöke, állatorvos

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

A rendezvény nagykövete:

Dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos

Bővebb információk: www.oaas.hu