2016. október 18. és 23. között Budapest ad otthont az asztalitenisz Európa-bajnokságnak. 75 nappal az esemény megkezdése előtt a szervezés megfelelő ütemben halad.

„A zágrábi ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon találkoztunk az európai szövetség vezetőivel, akikkel egyeztettünk a szervezés jelenlegi állásáról. Mindkét fél számára megnyugtató volt a megbeszélés, a szervezéssel pontosan ott tartunk, így a nyár közepén, ahol kell. Napi szinten szervezik a kollégák a szövetségben az eseményt, az egyes részfeladatok megoldását. Minden egyes szervezési pont a felügyeletünk alatt áll. Azt gondolom, hogy egy nagyon magas színvonalú és kifejezetten élvezetes Európa-bajnokságot fogunk látni októberben a Tüskecsarnokban. Hogy pontosan hány országból mennyi versenyző érkezik, azt még nem lehet tudni, de azt például tudjuk, hogy 1200 labdát használnak majd a versenyzők.” – mondta mosolyogva Nátrán Roland a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke.

„Bízom benne, hogy a három versenyzőnk az olimpián, Póta Georgina, Lovas Petra és Pattantyús Ádám úgy szerepelnek majd, hogy a lendületük kitart az Eb-re. Egyébként rendezőként mi indíthatjuk a legtöbb versenyzőt, összesen 10 főt. Így lesz kiért szurkolni a budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.” –fejezte be az elnök.

„Az idei Európa-bajnoksággal az asztalitenisz visszatér egyik otthonába. Magyarország a sportágon belül tettrekész és nagyon aktív. Jó házigazdák lesznek a magyarok” – mondta az Európai Asztalitenisz Szövetség elnöke, Ronald Kramer, még januárban az Eb szerződés aláírásakor.