Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztivál - Nagykorú lett az esemény

 Ismét nagy dobásra készül a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ). A szervezet ugyanis szeptember 11-én több száz családot invitál a Kopaszi-gátra egy nagy közös testmozgásra. A Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválon való részvétel ingyenes.

A The Lancet című orvosi hetilap a közelmúltban premiernek számító vizsgálatot végzett, és ennek alapján először számszerűsítette azt, hogy mibe kerül az emberiségnek az immár világméretű problémát jelentő elhízás, amely elsősorban a mozgáshiányra vezethető vissza. Erről a magyar sajtó is beszámolt, hiszen ez a probléma Magyarországon különösen aktuális. Az összefoglalóból kiderül, hogy 2013-ban 67,5 milliárd dollárba került a főleg mozgáshiányból származó beteges elhízás. A vizsgálatot 142 országban végezték el, vagyis lényegében globálisnak tekinthető.

Az MSZSZ itthon a rendezvényeivel igyekszik felhívni a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára, és ez nem lesz másképp a Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválon sem. A Kopaszi-gáton rengeteg sportágat kipróbálhatnak az érdeklődők, emellett egészségügyi tanácsadások, szűrések is lesznek.

Az esemény az Európai Sporthét (EWOS) hazai nyitórendezvénye is lesz egyben. Az Európai Sporthetet másodszor rendezik meg, melyet az Európai Bizottság hívott életre 2015-ben. A nemzetközi eseménysorozat szeptemberben Európa 31 országában zajlik. A cél az, hogy szeptember 10-18. között minél több magyar tegyen az egészségéért, ezzel felkerüljünk Európa sporttérképére, és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország.

További információk: www.masport.hu