Póta Georgina nem sokat pihent az olimpia után. A magyar asztaliteniszező már a következő szezonra készül. Az ősz legfontosabb versenye számára a hazai rendezésű Európa-bajnokság lesz, amelyet október 18. és 23. között rendeznek meg Budapesten.

Örültem volna, ha a harmadik olimpiámon továbbjutok a következő körbe, mivel a korábbi játékokon is idáig jutottam, mint most, és a legjobb 32 között estem ki. Sokat nem pihentem Rió után. Egy hetet kaptam, de már megkezdődött a felkészülés a következő szezonra” – nyilatkozta a 96.4 Rádió1-nek Póta, aki elmondta, hogy sok nemzetközi versenye lesz, köztük természetesen kiemelt szerepet kap a hazai rendezésű Európa-bajnokság.

„A cseh nemzetközivel kezdek, ott ötödik kiemelt leszek, de ott lesz többek között a belga nemzetközi is, úgyhogy nem kifejezetten a hazai Eb-re készülök, hanem az egész versenysorozatra” – hangsúlyozta a magyar válogatott versenyző.

Póta Georgina elmondta, hogy már nem izgul annyira a hazai versenyeken, mint régen. Korábban képes volt túlstresszelni az itthoni megmérettetéseket, de megtanult a hazai környezetből fakadó teherrel együtt versenyezni.

Fotó: MTI