Fantasztikus magyar siker! Aranyérmet szerzett a Bárány György kapitány által irányított Magyar Péter (képünkön), Szappanos Géza, Dumbovich Miklós, Kovács Mihály összetételű magyar együttes a Lille-ben megrendezett XIV. Bridzsolimpián. A mieink a csoportgyőzelem után Szingapúr, a nagy esélyes Lengyelország, majd Svédország ellen nyertek, a döntőben pedig az Amerikai Egyesült Államok csapatát győzték le.


Bridzsben az elmúlt 70 évben nem volt ehhez hasonló magyar siker. A harmincas években kétszer Európa-bajnok volt a magyar válogatott. Az utóbbi 10 évben pedig junior csapataink szereztek érmet és világbajnoki helyezéseket. Nyolc évvel ezelőtt pedig az akkori Bridzsolimpián 5. helyezett volt a magyar együttes.

A bridzs bemutató sportágként szerepelt a 2002-es Salt Lake Cityben rendezett téli olimpia műsorán; 2008 óta a NOB és az IMSA (szellemi sportok világszövetsége) megállapodása értelmében közvetlenül a nyári olimpia után rendezik meg a Szellemi Sportok Világjátékát (World Mind Sport Games), melyen a bridzs mellett a sakk, a go és a dáma szerepel.