Megérkezett Magyarországra a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) szemlebizottsága. Budapest és Gödöllő közösen kandidál a nem olimpiai sportágak közös versenyének 2017-es megrendezésére.

A delegáció tagja Ron Froehlich, az IWGA elnöke és Joachim Gossow, a szervezet ügyvezető igazgatója. A rangos sportdiplomatákat Szántó Éva, a Nemzeti Sportszövetség főtitkára fogadta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A szemlebizottság az elkövetkezendő két napban végiglátogatja a tervezett versenyhelyszíneket, szállodakomplexumokat, tájékozódik az egészségügyi- és médialehetőségekről. A látogatás fő eseményeként dr. Schmitt Pál köztársasági elnök fogadja a küldöttséget szerdán délelőtt a Sándor-palotában.


- Nagyon várom régi ismerősömmel a találkozást, sokat dolgoztunk együtt a nemzetközi sportszervezetekben - nyilatkozta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának Ron Froehlich a repülőtéren. - De összességében is nagy várakozással tekintek az elkövetkezendő két nap elé. Budapest és Gödöllő remek pályázatot adott be, biztos vagyok abban, hogy a magyarok felkészültségéről a személyesen is meggyőződhetünk.

Az IWGA elnöke elmondta: a pályázó városok közül eddig Wroclawban jártak, ahol kedvező tapasztalatokat szereztek, Budapest után pedig Fokvárosba is ellátogatnak.

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)