A férfiaknál Beda Szabolcs, a nőknél pedig Hornyák Zita nyerte a Maratonmant . A Balaton partján, kellemes tavaszi időben, több száz futó részvételével rendezték meg a 2013-as Maratonman-sorozat első állomását. Félmaratonon Pelsőczy Attila és Garami Kata végzett az élen. A balatonfüredi mezőnyben két profi ökölvívó világbajnok is futott, Balzsay Károly és a német Sebastian Zbik egyaránt félmaratont teljesített.

Balzsay első félmaratonján van túl. „Ugyan korábban az edzőtáborokban, vagy egy-egy profi meccsre készülve, futottam már ennyit egyszerre, de hivatalosan ez volt az első félmaratonom. Kellemes tempóban, gyakorlatilag mosolyogva futottam végig. Óriási volt végig a hangulat. Nagy szükség van az ilyen rendezvényekre, mert kedvet csinálnak a sportolásra.” – mondta a befutónál Balzsay Károly.        

A Zelcsényi Miklós által szervezett prémiumkategóriás versenyen azok is kikapcsolódhattak, akik nem sportoltak. Nick Árpi erőművész bemutatót tartott, valamint a rendezvény csúcspontjaként Tóth Gabi egy fergeteges koncerttel búcsúztatta a 2013-as Maratonman-sorozat nyitófordulóját.

 A Maratonman-sorozat június 15-én folytatódik, a helyszín ugyancsak Balatonfüred lesz. Azt a versenyt a II. Balatonman Triatlon Fesztivál részeként rendezik meg. A triatlon fesztivál egyik betétprogramjaként különleges élménynek ígérkezik az esti fáklyás futás, ahol kivilágított pályán futnak majd a versenyzők. Bővebb tájékoztatás a www.maratonman.hu internetes oldalon olvasható.

2013-as Maratonman, Balatonfüred

Győztesek

Férfi maraton:

Beda Szabolcs, 2 óra 37.03 perc

Női maraton:

Hornyák Zita, 3 óra 33.04

Férfi félmaraton:

Pelsőczy Attila, 1 óra 16.21 perc      

Női félmaraton:

Garami Kata, 1óra 27.27 perc

Férfi 6.5 km:

Nick Márton, 24.02 perc

Női 6.5 km:

Gábor Ildikó, 34.00 perc