Tíz nap múlva kezdődik a Maratonman-sorozat. Április 14-én Balatonfüreden állhatnak rajthoz a futók. A szervezők is szépen haladnak az előkészületekkel, az a céljuk, hogy a résztvevők maradandó élményeket szerezzenek, illetve hogy azok is jól érezzék magukat, akik nem húznak futócipőt – mondja Zelcsényi Miklós főszervező.

"A finishben vagyunk, jó ütemben haladunk az előkészületekkel, mindennel idejében végzünk majd" - árulta el a főszervező, aki szerint elsősorban azokat várják a versenyre, akik imádnak futni, és szeretik a kihívásokat. A prémium kategóriába sorolt megmérettetés főszervezője szerint idehaza kevesen sportolnak rendszeresen, ám ezek a versenyek épp arra jók, hogy a résztvevők és kísérők felejthetetlen pillanatokat éljenek át. A nevezési díj fejében a futók mindent megkapnak, ami ahhoz szükséges, hogy jól érezzék magukat az embert próbáló táv teljesítése során. A vendégek pedig Tóth Gabi ingyenes koncertjén bulizhatnak egy jót.

Akit az motivál, ha a mezőnyben az élsportból jól ismert arcok is vannak, az sem fog csalódni. Ott lesz Balzsay Károly (képünkön) is, aki egy félmaratonra vállalkozott. A korábbi kétszeres profi ökölvívó a visszavonulása után sem hagyta abba a sportot, folytatta az edzéseket, hiszen jelezte, hogy indul az ironmanen, a félmaratont is a felkészülés részének tartja. Már korábban is teljesítette a 21 kilométeres távot, de versenyen még soha nem futotta le. A fő cél azonban az ironman, amelyen 3,8 kilométert kell úszni, 180 kilométert kerékpározni és 42,2 kilométert futni. Tavaly váltóban indult a Balatonman mezőnyében, és már akkor elhatározta, hogy idén is ott lesz.

Az idei Maratonman-sorozat április 14-én, Balatonfüreden startol, a második állomás a Balatonman lesz, ugyancsak az üdülővárosban június 15-én, míg a tervek szerint ősszel zárul egy budai versennyel, amelynek időpontját egyelőre még nem tűzték ki.

További tájékoztatás: www.maratonman.hu és www.balatonman.hu.