Minden korosztályt beleszámítva összesen három érmet szereztek a magyar fekvenyomók az Austinban megrendezett fekvenyomó-világbajnokságon. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint Szabó Ágnes a felnőtt mezőnyben a +84 kilósoknál bronzérmes lett 145 kilogrammos teljesítménnyel.

fekvenyomás

Világbajnoki címet szerzett Susa Olivér a juniorok 105 kilogrammos kategóriájában, miután 212,5 kilóval zárt az amerikai vébén. A harmadik érmet Cserna János gyűjtötte be, ő a 2. helyen végzett a masters 2-eseknél a +120 kilogrammos kategóriában. Cserna 215 kilóval zárt. Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő-szövetség elnöke is indult a világbajnokságon, aki a masters 1-es mezőnyben a 93 kilósoknál vb-pontszerző lett, mivel az előkelő 5. helyen fejezte be a világversenyt.

„Eredményes és összetartó kis csapat vett részt a világbajnokságon. A sportág hazai erősségét mutatja, hogy minden korosztályban maradandót alkottak az indulóink. Volt győzelem utánpótlásban, ami nagyon fontos a jövőre való tekintettel” – összegzett Kromek András szövetségi kapitány.

Berke Lóránd szerint egyre jobban fejlődik a sportág nemzetközileg is. „Az amerikai vb-n láthattuk, hogy hol tart a világ élmezőnye fekvenyomásban. Az eredmények bizonyítják, hogy mi magyarok nagyon nem lógunk ki lefelé. A maroknyi válogatott helyt állt a világbajnokságon, és ezekre a sikerekre lehet építeni a jövőben” – mondta az elnök.