Az összes korosztályt figyelembe véve a magyar fekvenyomó-válogatott 16 érmet szerzett a franciaországi Mérignacban megrendezett Európa-bajnokságon.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint felnőttben – vagy ahogy a sportágban jegyzik openben – Salamon Erika ezüstérmet szerzett a támasztóruha nélküli kategóriában (classic), az 57 kilósoknál. Szabó Ágnes a +84 kilós classic kategóriában harmadikként zárt, akárcsak Palágyi Zsanett a classic 63 kilogrammos súlycsoportban. A többszörös világbajnok és Világjátékok-résztvevő Szabó Ágnes a támasztóruhás kontinensbajnokságon (EQ) is dobogóra tudott állni, ahol szintén harmadik lett.

Európa-bajnoki címet szerzett Cserna János a masters II-es korosztályban (m2, classic 120 kg), Salamon Erika (m2, EQ 57 kg), ő egyébként az abszolút aranyat is begyűjtötte, valamint a dobogó tetejére tudott állni Lója Krisztina (m1, EQ, 69 kg), és az ifiknél Sajben Dániel (EQ, 59 kg).

Petróczki Magdolna két érmet szerzett: az m2-es korosztályban második lett a támasztóruhás versenyben, míg harmadikként végzett classicban az 52 kilósoknál. Az m2-es korosztályban a női csapat is érmes, miután a harmadik helyen fejezte be az Eb-t.

További ezüstérmesek: Schneider Erzsébet (m2, EQ, 84 kg), Kőhalmi Borsika (63 kg, classic), Szekeres Ábel (+120 kg, classic) Utóbbi két versenyző ifjúsági korú.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke:„Nagy létszámú csapattal utaztunk az Eb-re, és dobogós reményeink jó része meg is valósult. Külön öröm, hogy openben is voltak dobogósaink. Sikeresnek értékelem a magyar válogatott teljesítményét. Jövőre Amerikában vb-t rendeznek, és arra kezdjük meg lassan a felkészülést. Dicséretes továbbá az is, hogy a dobogós helyeken túl több Eb-pontszerző pozíciót is szereztek a magyar válogatott tagjai!” Berke Lóránd egyébként maga is versenyzett, m1 classicban a 93 kilósoknál 6. lett. Open classicban a hazai szövetség alelnökéért is szoríthattunk, Schauer Kornél végül 4. lett a 120 kg-os súlycsoportban.

Kromek András szövetségi kapitány: „Hihetetlenül sűrű lett a mezőny. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy olyan világklasszisnak, mint Szabó Ágnesnek is meg kellett küzdenie a dobogós helyekért. A támasztóruha nélküli versenyen a magyar válogatott 69 százalékban sikeres gyakorlatot tudott bemutatni, a támasztóruhás kategóriában ez a mutató pedig 81 százalék. Az érmeken túl ezt is sikerként könyvelhetjük el.”