Szombaton éjjel rendezik a Generali Night Run Budapest futóversenyt, ahol az egyéni indulókat három távon, a váltóban versenyzőket félmaratonnal várják a szervezők. A prémium kategóriás versenyen indulók teljes szépségében csodálhatják meg a kivilágított fővárost, az útvonal áthalad az Alagúton és átvezet a Budai Várnegyeden is. A remek hangulatról a Maratonman csapata gondoskodik, de ez a verseny nem jöhetne létre a több mint 4000 futó nélkül.

Már gőzerővel dolgozik a stáb a Generali Night Run Budapest előkészületein; pár nap és a futóktól lesz hangos a Várkert Bazár, a pesti rakpart és a Budai Várnegyed. Az egyéni indulók 6, 9 kilométeren (idén teljesen új fejlámpás és jelmezes bulifutamon is), illetve félmaratonon indulnak, utóbbi távon a váltóban versenyzők is megmérethetik magukat. Az online nevezés múlt pénteken lezárult, a héten már csak néhány kiadó egyéni hely várja gazdáját a XIII. kerületben, a Maratonman DEPO-ban található versenyirodában. 

A versenyközpontnak a patinás Várkert Bazár ad otthont, az épületen belül találhatók majd az öltözők és a ruhatár, valamint a délután 6 órakor kezdődő ingyenes előadásokkal is itt várják az érdeklődőket. Idén elfogadta a szervezők meghívását Csécsei Zoltán ultrafutó, Csere Gáspár hosszútávfutó, valamint Túróczi Réka (IRUNmom), sportblogger, edző. Szintén már hagyományos a versenyen a délutáni, ingyenes gyermekfutam, ahol két távon (500m és 1000m) sportolhatnak a legkisebbek.

Idén a szervezők a koronavírusra való tekintettel néhány szigorítást vezettek be: a 65 éven feletti indulók díjmentesen visszaléphettek a versenytől, több ponton kézfertőtlenítő kerül kihelyezésre, a STAFF tagjai maszkban dolgoznak, a ruhatárakba korlátozott számban léphetnek be a versenyzők és a szintidőn belüli teljesítésért járó érem is a futók kezébe kerül átadásra. A STAFF tagjai a verseny délutánján COVID-19 szűrésen esnek át a Generali szűrőállomásán!

A névadó Generali idei sporteseményeinek fókuszában a THSN (The Human Safety Net) kezdeményezés áll, amellyel a koraszülött babáknak és családjaiknak nyújtanak segítséget. Ennek része a korszerűsítés, eszközadományozás, az „aranyóra népszerűsítése” a szülészeteken, a szülőtámogatás fejlesztése és a prevenció. A program keretében elfogadta a meghívást Erdei Zsolt is, aki maga is koraszülött gyermekek édesapja, az eseményen vele is találkozhatnak a futók. A THSN-ről IDE kattintva olvashatók információk. A futóverseny egyedi érme és minőségi technikai pólója is magán viseli a kezdeményezés vizuális jegyeit, illetve a pólón a „RESPECT” felirat olvasható, amellyel a COVID-19 idején az egészségügyben dolgozók előtt tisztelegnek a futók, a szervezők és a névadó.

Az eseményen 100 orvos és ápoló kapott ingyenes indulási jogot, illetve az idén 150 éves Magyar Tűzoltóság 150 tagja is ott lesz a rajtzónában. Utóbbi évforduló alkalmából, a verseny idején a Szent Flórián Tűzoltóhajó vízágyúi piros-fehér-zöld fényfestést kapnak, ezzel is emelve az este hangulatát. A pályán ismét a BioTechUSA és a Primavera gondoskodik a teljes frissítésről, hogy mindenki a futásra és a sikeres célba érkezésre koncentrálhasson!

Bár az online nevezés már véget ért, aki kedvet kapott a prémium kategóriás futóversenyhez, az még személyesen nevezhet, a XIII. kerület, Népfürdő u. 5/c. alatt található versenyirodában.