A kétszeres amatőr világbajnok latinpáros bejelentette, hogy mostantól csak a profik között versenyzik. Ez gyakori jelenség a táncsportban. Ha valamelyik páros úgy érzi, hogy eleget letett az asztalra az amatőrök között, akkor veszi a tánccipőjét és ’átmegy profiba’ – ahogy versenytáncos berkekben hívják a váltást. Gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mint a műkorcsolyázóknál. Ha lesarkítjuk, akkor mostanig költötték a pénzt, innentől pedig keresni szeretnének. Az orosz Alekszej Szilde és Anna Firsztova az elmúlt évtized üde színfoltjai voltak.


Bejárták a világot, kétszer nyertek világbajnokságot, egyszer győztek Európa-bajnokságon, egy alkalommal pedig megnyerték a nem olimpiai sportágak seregszemléjét, a Világjátékokat.

A tajvani Világjátékokon. 42-es számmal az oroszok

 

Tíztáncosként kezdték közös pályafutásukat, később felhagytak a standardtáncokkal és csak a latinra koncentráltak. A páros igazi egyéniség már a megjelenést illetően is. Anna egy igazi orosz szépség, Alekszej pedig nem éppen versenytáncos alkat, talán egy picit túl sok izom van rajta, de pont ettől jó a produkciójuk. A kirgiz beütésű – csak első ránézésre – nyers erőt árasztó férfi és a törékeny, gyönyörűség. Biztosak lehetünk benne, hogy a profik között is maradandót alkotnak.

Sosem állt távol tőlük a hülyeség

Rumba