Kammerer Zoltán az ötödik olimpiájára készül, gyakorlatilag edzőtáborokban él, csütörtökön azonban előadást tartott a Pécsi Tudományegyetemen. A „Megjártam a hadak útját, avagy siker és kudarc a sportban” címmel megrendezett konferencián a háromszoros olimpiai bajnok kajakos arról a motivációról beszélt, amely a londoni felkészülés minden egyes pillanatában vezérli őt.

Elbert Gábor és Kammerer Zoltán

Szeretném, ha a fiam látná azt, ahogy valami nagyot csinálok az olimpián, és Kucsit is boldognak látnám a verseny után” – mondta Kammerer. „Elsősorban a párosra koncentrálunk Kucsera Gáborral, a válogatók májusban kezdődnek, és mindketten bízunk a sikerben, hogy kijutunk a játékokra, ott aztán nagyon meg kell mutatni, hogy mire vagyunk képesek” – tette hozzá az előadás után a kajakos, aki vasárnaptól egy újabb háromhetes portugáliai edzőtáborban folytatja a felkészülést.

A nagyszabású baranyai konferenciát Pintér Ádám, a PTE harmadéves hallgatójának ötlete alapján szervezték meg. A házigazda, dr. Elbert Gábor szerint a cél az volt, hogy őszinte, hiteles és felkészült emberek beszéljenek a sportról, a sikerről és a kudarcról. Az eseményen Pásztory Dóra paralimpiai bajnok úszó, Györfi János stratégiai tanácsadó, dr. Katics László, volt válogatott tornász, számos világbajnok nevelőedzője, Török László, a Magyar Rádió korábbi sportriportere, Harsányi Gergely válogatott kézilabdázó, Takács Rita, a Sport TV műsorvezetője, Prukner László labdarúgóedző, Török Olivér MOB-sajtófőnök, valamint dr. Járai Róbert sportpszichológus is előadást tartott.

 

ElberTeam Média