Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Fazekasok nagy napja

Fantasztikus napot zárt a magyar olimpiai csapat két Fazekasa. Zur Krisztina délelőtt megadta az alaphangot. A női kajak négyes tagjaként 500-on aranyérmes lett. Ezzel Storcz Botond szövetségi kapitány ezen döntése megkérdőjelezhetetlenné vált. A négyes összeállításánál ugyanis pont Fazekas személye okozott némi feszültséget. A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina magabiztos győzelemmel tehát aranyérmes lett.

Fazekas Nándor és Fazekas-Zur Krisztina

Délután Nándor következett. A férfi kézilabda-válogatott kapusa önkívületi állapotban védte végig a 80 perces találkozót. A kétszeri hosszabbítást hozó összecsapáson büntetőt hárított, közeli és távoli lövést hatástalanított, egyszóval úgy „kitöltötte” a kaput, hogy végül eggyel kevesebb rést találtak rajta az izlandiak, mint mi az övéken: 34-33-ra nyertek Nagy Laciék, és bejutottak a legjobb négy közé.

Még egy Fazekasnak lett volna lehetősége nagyot alkotni Londonban. Őt Róbertnek hívják, és nem utazhatott el a játékokra.

Fotók: www.mob.hu

0 Tovább

Kammerer: szeretném, ha a fiam látná azt, ahogy nagyot alkotok Londonban

Kammerer Zoltán az ötödik olimpiájára készül, gyakorlatilag edzőtáborokban él, csütörtökön azonban előadást tartott a Pécsi Tudományegyetemen. A „Megjártam a hadak útját, avagy siker és kudarc a sportban” címmel megrendezett konferencián a háromszoros olimpiai bajnok kajakos arról a motivációról beszélt, amely a londoni felkészülés minden egyes pillanatában vezérli őt.

Elbert Gábor és Kammerer Zoltán

Szeretném, ha a fiam látná azt, ahogy valami nagyot csinálok az olimpián, és Kucsit is boldognak látnám a verseny után” – mondta Kammerer. „Elsősorban a párosra koncentrálunk Kucsera Gáborral, a válogatók májusban kezdődnek, és mindketten bízunk a sikerben, hogy kijutunk a játékokra, ott aztán nagyon meg kell mutatni, hogy mire vagyunk képesek” – tette hozzá az előadás után a kajakos, aki vasárnaptól egy újabb háromhetes portugáliai edzőtáborban folytatja a felkészülést.

A nagyszabású baranyai konferenciát Pintér Ádám, a PTE harmadéves hallgatójának ötlete alapján szervezték meg. A házigazda, dr. Elbert Gábor szerint a cél az volt, hogy őszinte, hiteles és felkészült emberek beszéljenek a sportról, a sikerről és a kudarcról. Az eseményen Pásztory Dóra paralimpiai bajnok úszó, Györfi János stratégiai tanácsadó, dr. Katics László, volt válogatott tornász, számos világbajnok nevelőedzője, Török László, a Magyar Rádió korábbi sportriportere, Harsányi Gergely válogatott kézilabdázó, Takács Rita, a Sport TV műsorvezetője, Prukner László labdarúgóedző, Török Olivér MOB-sajtófőnök, valamint dr. Járai Róbert sportpszichológus is előadást tartott.

 

ElberTeam Média

 

0 Tovább

Janics már fékez

Két erő mozgatja Janics Natasát, amióta bizonyossá vált, hogy anyai örömöknek néz elébe. Mint a kemény munkához szokott és  a versenyzéssel kapcsolatos feladatokra összpontosító sportolót  a vére és a reflexei  most is egyre csak a pálya felé vinnék, a belső érzések és a józan ész üzenetei viszont egyre inkább arra késztetik, hogy most már fékeznie kell. Sem Kovács László, az edzője, sem pedig az egy személyben edző, férj és leendő apuka Andrian Dusef sem találta még szembe magát hasonló helyzettel, így egyelőre az ösztöneikre hallgatnak, miközben a háromszoros olimpiai bajnok napi visszajelzéseit figyelik és persze a szakorvosok véleményét sem hagyják figyelmen kívül. Hirtelen leállásról szó sincs, aminek bizonyságaképpen az idei Európa-bajnokságról és a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságról is lemondó 18-szoros VB győztes vasárnap ismét edzőtáborba utazik, ezúttal Plovdivba.

- Natasa nehezen barátkozik meg az új helyzettel és annak kötelmeivel, ha csak rajta múlna, talán még a júniusi belgrádi Európa-bajnokságról sem mondana le, pedig már a terhesség negyedik hónapjához érkezett – számolt be tanítványa mostani napjairól Kovács László a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak nyilatkozva. – Tisztességgel, a tőle szokásos tűzzel végigdolgozta a hosszú törökországi edzőtábort, amelynek vége felé az erősítő és a rajtgyakorlatok már kikerültek az edzéstervéből, a kicsit visszafogott tempójú kajakozás viszont nem. Ezt a mozgást az orvosok sem kifogásolják, feltéve, hogy a tempó és a kitűzött táv nem túlzó. Amúgy újabban Natasa is egyre gyakrabban jelzi, hogy fáradékonyabbá vált, ami természetes, az áldott állapotával magyarázható.

 

Bizonyára sokakban merül fel a kérdés, hogy a terhesség félidejéhez közelítve vajon nem túl kockázatos vállalkozásnak számít-e egy újabb, ezúttal közel három hetes edzőtábor, ahová férjén és Kovács Lászlón kívül még három szegedi fiatal versenyző is elkíséri?

 

- Miután hazatért Antalyából, szinte az első útja az orvosához vezetett, aki a magzat fejlődését és Natasa egészségügyi állapotát is teljesen rendben lévőnek találta – folytatta Kovács László. - Véleményét a vérvizsgálat eredménye is alátámasztotta. Plovdivban egy olyan edzőtáborozás következik, amelynek számára egyetlen célja a vízbiztonság fenntartása és a kajakozás mozgássorának napi gyakorlása, ami a későbbiekben inkább már csak gyakorolgatásnak számíthat. Figyelünk minden mozdulatára, mert néha elkapja a hév, ahogy az a profikkal gyakran megtörténik. Óriási energiák gyűltek fel benne, Natasa nem ahhoz szokott, hogy az edzéseken a társai mögött hajózik, eddig ugyanis a többiek mindig a hátát nézték…

 

Sokáig kellett gondolkodnia Kovács Lászlónak, mielőtt választ adott volna arra a kérdésre, hogy meddig engedheti Natasát kajakozni és vajon mikor kell kimondania a „mostantól már csak a parton!” vezényszót?

 

- Szeptemberre várható a baba érkezése, aki ezen a héten az ultrahangos vizsgálatnál kislánynak látszott. Szerintem maga Natasa fog dönteni arról, hogy mikor kell egy időre kiszállnia a hajóból.  Amennyire ismerem őt, még akkor is ragaszkodni fog ahhoz, hogy legalább a kísérő motorosba beülhessen és figyelje a fiatal versenyzők mozgását. Az ennél is nehezebb napok majd akkor következnek, amikor a kicsi világra jövetele után Natasa sietősen jelezni fogja, hogy ideje volna már ellátogatni az edzésre…

 

Janics Natasa és a férje csütörtökön családlátogatásra a bajnoknő édesanyjához Palánkára utaztak, onnan folytatják autóval az útjukat Plovdivba, ahol a már világbajnokságnak is otthont adó pályán folynak majd az edzések. Kovács László három utánpótlás korú versenyzővel szintén gépkocsival közelíti meg a bulgáriai edzőközpontot, ahová ismerősként tér vissza, ugyanis hosszú ideig itt dolgozott  a helyi versenyzők mestereként.

 

T-Mobile Sporthír Szolgálat

Készítette Szalay Péter, a Magyar Telekom Nyrt megbízásából

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum