A teke egy olyan sportág, amelyet az idősek és a fiatalok is egyaránt gyakorolhatnak, ezért nem csoda, hogy reneszánszát éli, fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András.

Győr polgármesterét a 2022-es teke BL Final Four sajtócsapata abból az apropóból kérdezte, hogy a „folyók városa” ad otthont a rangos verseny női küzdelmeinek.

A város kiemelkedően támogatja a sportéletet és büszke a sportolóira. A teke sportág meghatározó alakjai közé tartozik pl. Mráz László, kétszeres világbajnok, aki 97-szer ölthette magára a címeres mezt.  Az elmúlt évben, Győr királyi várossá válásának 750. évében, adta át az önkormányzat az ötszörös világbajnok Kristyán Zsuzsáról, a magyar tekesport koronázatlan királynőjéről elnevezett tekepályát. Itt guríthatnak majd a legjobbak is a Bajnokok Ligája négyes döntőben. Kristyán Zsuzsa egyébként ötszörös világbajnok, háromszoros magyar bajnok és világkupa-győztes is volt. Köszönjük a Magyar Teke Szövetségnek a verseny szervezését, lebonyolítását, és azt, hogy Győr lehet az egyik házigazda” – mondta a polgármester, aki hozzátette: hobbiszinten ő is szívesen tekézik, a szabadidejében szokott gurítani a baráti társaságával együtt.

A nőknél a német Bamberg, a horvát Rijeka, az osztrák Neunkirchen és a romániai Marosvásárhely harcolta ki négyes döntőbe jutást.

A férfiaknál két német csapatot láthatunk Magyarországon, miután a Zerbst és a Raindorf is bejutott a legjobb négy közé, de ott lesz a szlovák Podbrezova és az olasz Neumarkt is. A férfi mezőny Pápán lép pályára.

Az idei Bajnokok Ligája négyes döntőjének első versenynapja április 2-án lesz. Ekkor az elődöntőket bonyolítják le mindkét városban, a helyosztókra, azaz a bronzmeccsekre és a finálékra április 3-án kerül sor.