Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Szegedi TE nyerte a tekézőknél a Magyar Kupát​​​​​​​

Debrecen adott otthont idén a férfi teke négyes döntőnek. A final fourba a Rigó Dezső Tekecsarnokban a Szegedi TE, az Investment Közutasok Kaposvári TK, a Salgóbátony TK és a Sárvári Kinizsi SE jutott be.

A versenysorozatot végül a Szegedi TE nyerte meg 21 ponttal, ezzel megvédte címét a Magyar Kupában is.

A Somogy vármegyeiek, azaz a Kaposvár alakulata ezüstérmet szerzett (18 pont), a Szuperligába feljutó Salgóbátony TK pedig harmadik helyen zárt (13 pont), míg a Sárvári Kinizsi SE csapata negyedik lett (8 pont).

0 Tovább

Teke – Magyar világbajnoki ezüst!

Utánpótlás érmek Szlovákiában

Fantasztikus magyar ezüst a tekézők világbajnokságán. A szlovákiai Breznóban zajló világversenyen a férfiak sprint számában Zapletán Zsombor másodikként zárt. A Szegedi TE világklasszisa egy nagyon nehéz sorsolást követően, hosszú menetelés után eljutott a szám döntőjéig. Az aranyérmet végül a német Christian Wilke nyerte meg.

Ugyancsak Breznóban a fiatalok is jól teljesítettek: Kis Horváth Luca ugyanis U23-ban  összetett egyéni vb-aranyat szerzett. A tehetség 632 fás eredménnyel a második helyen zárt az egyéni versenyben, ezzel összetettben világbajnoki címet nyert. Az U18-asoknál bronzérmesként zárt az Ivanyik Dávid, Hegedüs Dominik, valamint a Sziklási Szabolcs, Tóth Levente páros is. Ebben a korosztályban Eb-t rendeztek. Az első magyar érmeket ezen a kontinensbajnokságon Fábián Adelin és Várvölgyi Milán, valamint Ivanyik Dávid gyűjtötte be. A Fábián-Várvölgyi egység tandem mix-ben aranyérmes lett, Ivanyik pedig sprintben szerezte meg a harmadik helyet.

0 Tovább

Teke – Utánpótlás vb-, és Eb-érmek

A fiatalok folytatták remek sorozatukat a breznói világbajnokságon. Kis Horváth Luca U23-ban  összetett egyéni vb-aranyat szerzett. A tehetség 632 fás eredménnyel a második helyen zárt az egyéni versenyben, ezzel összetettben világbajnoki címet nyert.

A Szlovákiában megrendezett világversenyen korábban az U18-asoknál bronzérmet szerzett az Ivanyik Dávid, Hegedüs Dominik, valamint a Sziklási Szabolcs, Tóth Levente páros is. Ebben a korosztályban Eb-t rendeztek. Az első magyar érmeket ezen a kontinensbajnokságon Fábián Adelin és Várvölgyi Milán, valamint Ivanyik Dávid gyűjtötte be. A Fábián-Várvölgyi egység tandem mix-ben aranyérmes lett, Ivanyik pedig sprintben szerezte meg a harmadik helyet.

0 Tovább

Teke – U18-as Eb-arany, kerethirdetés a felnőtteknél a vb-re

Magyar utánpótlás Európa-bajnoki cím tekében. A szlovákiai Breznóban zajló U18-as Eb-n a Fábián Adelin, Várvölgyi Milán kettős aranyérmes lett tandem mix-ben. Ugyanezen a világversenyen Ivanyik Dávid sprintben bronzérmesként végzett.

Ebben a sportágban az utánpótlás versenyzők hagyományosan jól szerepelnek a különböző világversenyeken, mint ahogyan a felnőttek is, ahol már kihirdették a vb-keretet.

Ugyancsak a szlovákiai Breznóban rendezik meg a felnőtt egyéni világbajnokságot, amelyre a nők Méhész Anita (C.S.Electromures Romgaz), Sáfrány Anita (C.S.Electromures Romgaz), Hári Boglárka (Ferencvárosi TC), Tóth Katalin (Ipartechnika Győr SE), Bálintfy Cintia (Ipartechnika Győr SE), Nemes Irén (KK Mlaka Rijeka) összeállításban utaznak ki.

A férfi vb-keret: Móricz Zoltán (Répcelaki SE), Nemes Attila (Zalaegerszegi TK), Zapletán Zsombor, Kozma Károly, Karsai László. Utóbbi három játékos a Zengő Alföld Szegedi TE tekézője.

A férfi válogatottat Fehér László, míg a nőit Orosz István szövetségi kapitányok irányítják. 

0 Tovább

Teke – Utánpótlás világversenyek

A tekézőknél rangos nemzetközi versenyek következnek. Az U18-asoknál holnap kezdődik az Európa-bajnokság, az U23-as korosztálynak pedig vb-t rendeznek, ez a világverseny május 21-én veszi kezdetét a szlovákiai Breznóban.

Az utazó keretek

Európa-bajnokság:

Fiú csapat

Tóth Levente - Balogunyom TK

Hegedüs Dominik - Pápai Vasas TK

Sziklási Szabolcs Tibor - Köfém SC

Várvölgyi Milán - Ferencvárosi TC

Ivanyik Dávid - Szegedi TE

Edző: Farkas Imre

Lány csapat

Bodó Bettina - Ferencvárosi TC

Fábián Adelin - Ferencvárosi TC

Salakta Dominika - Ipartechnika Győr SE

Szabó Boglárka - Ipartechnika Győr SE

Müller Barbara - Pápai Vasas TK

Szövetségi kapitány: Harcos Ágnes

Világbajnokság

Férfi csapat

Balázs Ádám - Sárvári Kinizsi SE

Borsos Bence - Szentgotthárdi VSE

Cserpnyák Martin - SK FWT-Comp. Neunkirchen

Gombos Gergely - KSV Wien

Juhász Bence - Investment Közutasok Kaposvári TK

Karba Bálint - Szentgotthárdi VSE

Sziklási Tibor Levente - Investment Közutasok Kaposvári TK

Oswald Dániel - Szentgotthárdi VSE

Szövetségi kapitány: Tróbert József

Női csapat

László Kata - ZTE-ZÁÉV TK

Végh-Soltész Zsófia - ZTE-ZÁÉV TK

Jezsoviczki Anna - SKC Kleinwarasdorf

Hegedűs Tímea - Ferencvárosi TC

Istenes Hanna - Ipartechnika Győr SE

Rieger Dorka - Pápai Vasas TK

Kis Horváth Luca - Rákoshegyi VSE

Lakatos Dominika - Rákoshegyi VSE

Szövetségi kapitány: Harcos Ágnes

0 Tovább

Teke – Bajnokavatás az egyéni ob-n​​​​​​​

A tekézőknél két helyszínen zajlott az egyéni országos bajnokság. Kaposváron a fiúk, míg Répcelakon a nők gurítottak. mindkét nemnél egyéniben, sprintben és összetettben avattak bajnokot.

A férfiak mezőnyében megvédte egyéni bajnoki címét Móricz Zoltán (Répcelaki SE), aki összetettben is az élen tudott zárni. A sprint versenyszámot a Somogy vármegyei versenyen Botházy Péter, a kaposvári egyesület versenyzője nyerte meg. A nőknél egyéniben  László Kata (ZTE-ZÁÉV TK), összetettben Méhész Anita (C.S Electromures Romgaz) győzedelmeskedett, míg a sprint versenyszám elsőségéért járó elismerést Bálintfy Cintia (Ipartechnika Győr SE) zsebelte be.

Dobogós helyezések:

Férfiak

EGYÉNI

1. Móricz Zoltán  (Répcelaki SE)

2. Horváth Zoltán (Zalaegerszegi TK)

3. Somodi Károly (Répcelaki SE)

SPRINT

1. Botházy Péter (Investment Közutasok Kaposvári TK)

2. Nemes Attila (Zalaegerszegi TK)

3. Karsai László (Szegedi TE) és Németh Attila (Köfém SC)

ÖSSZETETT

1. Móricz Zoltán (Répcelaki SE)

2. Horváth Zoltán (Zalaegerszegi TK)

3. Molnár Pál (Répcelaki SE)

Nők

EGYÉNI

1. László Kata (ZTE-ZÁÉV TK)

2. Hári Boglárka (Ferencvárosi TC)

3. Sáfrány Anita (C.S Electromures Romgaz)

SPRINT

1. Bálintfy Cintia (Ipartechnika Győr SE)

2. Airizer Emese (ZTE-ZÁÉV TK)

3. Tóth Katalin (Ipartechnika Győr SE) és Szabó Mónika (Ferencvárosi TC)

ÖSSZETETT

1. Méhész Anita (C.S Electromures Romgaz)

2. Hári Boglárka (Ferencvárosi TC)

3. László Kata (ZTE-ZÁÉV TK)

0 Tovább

Teke – Megvédte bajnoki címét a Szegedi TE​​​​​​​

Mozgalmas napok a tekézőknél. A férfiaknál a Szegedi TE megszerezte újabb magyar bajnoki aranyát, a nőknél pedig kupagyőztest avattak. A mindent eldöntő összecsapás végül szegedi győzelemmel ért véget, miután a hazaiak 7-1-re nyertek, ezzel a címvédő begyűjtötte a 17. bajnoki aranyát.

Az Investment Közutasok Kaposvári TK története legjobb eredményével szerezte meg a Szuperliga ezüstérmet. A mérkőzést követően a csapatok Bátor Gábortól, a Magyar Teke Szövetség főtitkárától  vehették át az érmeket.

Közben befejeződött a nőknél Magyar Kupa négyes döntője. A rangos hazai versenynek a Veszprém vármegyei Pápa adhatott otthont, ahová az Ipartechnika Győr SE, a Rákoshegyi VSE, a Ferencvárosi TC és a Balatoni Vasas SE kvalifikálta magát. A kiélezett küzdelemből végül a Rába-partiak jöttek ki győztesen, ezzel megnyerték a trófeát. A második helyen tavalyi győzelmét követően a Rákoshegyi VSE együttese végzett. A harmadik helyet a  Ferencvárosi TC csapatának sikerült megszerezni, míg a Balatoni Vasas SE a negyedik helyen zárt.

A 2023/2024. évi Positive Adamsky Férfi Szuperliga Végeredménye:

1. Szegedi TE

2. Investment Közutasok Kaposvári TK

3. Répcelaki SE

4. Zalaegerszegi TK

5. Szentgotthárdi VSE

6. Szanki OBSE

7. Köfém SC

8. Bábolna SE

9. Rába ETO Győr SE

10. Pápai Vasas TK

0 Tovább

Teke BL – A Tisza-partiak nem jutottak be a BL négyes döntőjébe​​​​​​​

Nem jutott be a legjobb négy közé a Szegedi TE férfi csapata a teke Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak a horvát KK Zapresic otthonában léptek pályára a negyeddöntő visszavágóján, és 6-2-re kikaptak, így kettős győzelemmel a hazaiak mentek tovább.

A válogatott Nemes Irén csapatával bejutott a Final Four-ba, miután együttesével. a KK Mlakával 6-2- legyőzte a Méhész Anitát és Sáfrány Anitát is a soraiban tudó CS Electromures Romgazt a visszavágón. Mindhárom magyar válogatott játékos megszerezte saját csapatpontját a mérkőzésen, azonban a továbbjutásnak és győzelemnek Nemes Irén örülhetett.

Kiss Tamás 718 fás eredményt ért el az olasz KK Neumarktban, amellyel a csapatpontot elhozta, és a mérkőzés legjobbja lett. Együttese azonban nem bírt a házigazda SKV Rot Weiss Zerbsttel, így a hazaiak örülhettek a továbbjutásnak.

0 Tovább

Teke Bajnokok Ligája – Jönnek a negyeddöntő visszavágók​​​​​​​

A tekéseknél következnek a Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzései. Horvátországban léphet pályára a Szegedi TE, Marosvásárhelyen bizonyíthat több női válogatott játékosunk is.

A szegedi férfi csapat az első mérkőzésen 5-3 ra kikapott a KK Zapresic együttesétől, így a párharc még nyitott maradt. A magyar bajnoki címvédő csapat szombaton 13 órakor lép pályára idegenben. A női mezőnyben a KK Mlaka Rijeka a CS Electromures Romgaz otthonába látogat. A Nemes Irénnel felálló horvát csapat 5-3-ra nyert az első mérkőzésen, azonban a Méhész Anitával és Sáfrány Anitával menetelő erdélyi együttes szeretne visszavágni. A mérkőzést holnap 13 órakor rendezik Marosvásárhelyen. 

0 Tovább

Teke - Ők lettek a legjobbak 2023-ban

Eldőlt, hogy kik lettek a legjobbak 2023-ban a tekézőknél, emellett további díjak odaítéléséről is döntött a Magyar Teke Szövetség (MATESZ).

Íme az év játékosai korosztályonként:

U14 fiú: Ifj. Szojka Miklós - Nyíregyházi TK

U14 leány: Szabó Boglárka - Ipartechnika Győr SE

U18 fiú: Sziklási Tibor Levente - Investment Közutasok Kaposvári TK

U18 leány: Kis Horváth Luca - Rákoshegyi VSE

U23 férfi: Borsos Bence - Szentgotthárdi VSE

U23 női: Hegedűs Tímea - Ferencvárosi TC

Felnőtt férfi: Móricz Zoltán - Répcelaki SE

Felnőtt női: Hári Boglárka - Ferencvárosi TC

 

 A MATESZ idén is újra odaítélte az Év edzője és a Tekesportért kitüntetés díjakat is. A 2022-ben megalakult Posztumusz Tekesportért díj, a MATESZ Elnökségének döntése értelmében 2023-tól "Csányi Béla díj"-ként folytatódik tovább, a legendás kilencszeres világbajnok, az idei évben elhunyt tekés, szövetségi kapitány emlékére.

 Az Év edzője díj nyertese 2023-ben:  Horváth László, az Investment Közutasok Kaposvári TK edzője

Horváth László a 2023. évben a kaposvári tekecsapat edzőjeként eddig nem látott magasságokba segítette jutni csapatát . A 2021/2022. évad Magyar Kupa küzdelmeiben a bronzéremig jutott a somogy vármegyei alakulattal. Az NBC-Kupán újoncként bronzérmet szerzett csapatával. A 2023/2024. évi Szuperliga Férfi Bajnokság őszi szezonját követően az első helyet szerezte meg az együttes, az élről várhatják a tavaszi szezon küzdelmeit.

A Tekesportért kitüntetés díjazottja 2023-ban: Koltai László

Koltai László a Tekesportban már több, mint 50 éve tevékenykedik. Játékosként több csapattal a bajnoki címig jutott, köztük a ZTK és a Szentgottárdi VSE egyesület tagjaként is. Később játékos-edzőként tevékenykedett, majd edző is volt. Világbajnok játékosokkal volt szerencséje együtt dolgozni, mint például Kiss Tamás, Nemes Attila, Fehér László vagy olyan ifjúsági játékosokkal, mint Cserpnyák Martin, Karba Bálint, Karba Noel. Alapítóként és támogatóként vett részt többek között a "Vas Megyei Teke Utánpótlásért díj" vagy a zala vármegyei "Reménység díj" megalapításában. Ő maga is több kitüntetést érdemelt ki az évek során, ilyen volt például a "Vas Megye Tekesportjáért díj" vagy a "Zala Megye Tekesportjáért díj" is. A 2013. évi hazai rendezésű Világbajnokságot önkéntesként segítette, de részt vett határmenti szenior teketalálkozók szervezésében vagy iskolai programok megvalósításában is. Mottója: Mert egy életen át lehet játszani!

Az I. "Csányi Béla díj" díjazottja 2023-ban: Ferencz József

József 2023. március 26-án hunyt el, tragikus hirtelenséggel. Szövetségi Kapitányként a 2007. évi Világbajnokságon, Kassán, a férfi csapattal aranyérmet szerzett. A következő évben eredményei elismeréseként az Év Edzője lett. A soron következő 2009-es Dettenheim-i Világbajnokságon, óriási küzdelemben a csapata bronzérmes lett. A Budapesti Tekézők Szövetségével és a Magyar Teke Szakági Szövetséggel is sok-sok éven át dolgozott együtt. Több, mint 15 évig a MATESZ Műszaki Bizottságában a pályák hitelesítése volt a feladata, melyet maximális lelkesedéssel végzett.

 A díjakat, elismeréseket várhatóan 2024. első negyedévében adják át.

Közben befejeződött a 2023. évi Országos Serdülő és Ifjúsági, valamint Szenior Egyéni Bajnokság.

Az ifjúsági férfi mezőnyben Sziklási Tibor Levente bizonyult a legjobbnak 652 fás, új országos ifjúsági egyéni bajnoki csúccsal. Kimagasló eredmények születtek a dobogó többi fokán is, második helyen Borsos Bence végzett 647 fás fantasztikus eredménnyel, harmadik helyet Oswald Dániel szerezte meg 633 fával. Összetettben is ők végeztek a dobogón, míg a sprint versenyt Borsos Bence nyerte meg.

A serdülő fiúk mezőnyében Várvölgyi Milán magabiztosan nyerte meg az egyéni és összetett versenyszámot, míg a sprint számban Sziklási Szabolcs Tibor bizonyult a legjobbnak.

Az ifjúsági női versenyen Hegedűs Tímea tarolt, megnyerte az egyéni és összetett versenyszámot is. A sprint versenyen a pápai Rieger Dorka győzedelmeskedett.

A serdülő leány kategóriában Fister Dorina végzett az élen egyéni és összetett számban is, a szintén pápai Müller Barbara pedig megnyerte a sprint versenyszámot.

A szenior mezőnyben  az igazolt férfiak között Kállai Zoltán, az igazolt nőknél pedig Gajdos Violetta bizonyult a legjobbnak. Az amatőrök mezőnyében Schmidt János és Deli Edit lett az egyéni bajnok.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum