Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teke – Megvédte bajnoki címét a Szegedi TE​​​​​​​

Mozgalmas napok a tekézőknél. A férfiaknál a Szegedi TE megszerezte újabb magyar bajnoki aranyát, a nőknél pedig kupagyőztest avattak. A mindent eldöntő összecsapás végül szegedi győzelemmel ért véget, miután a hazaiak 7-1-re nyertek, ezzel a címvédő begyűjtötte a 17. bajnoki aranyát.

Az Investment Közutasok Kaposvári TK története legjobb eredményével szerezte meg a Szuperliga ezüstérmet. A mérkőzést követően a csapatok Bátor Gábortól, a Magyar Teke Szövetség főtitkárától  vehették át az érmeket.

Közben befejeződött a nőknél Magyar Kupa négyes döntője. A rangos hazai versenynek a Veszprém vármegyei Pápa adhatott otthont, ahová az Ipartechnika Győr SE, a Rákoshegyi VSE, a Ferencvárosi TC és a Balatoni Vasas SE kvalifikálta magát. A kiélezett küzdelemből végül a Rába-partiak jöttek ki győztesen, ezzel megnyerték a trófeát. A második helyen tavalyi győzelmét követően a Rákoshegyi VSE együttese végzett. A harmadik helyet a  Ferencvárosi TC csapatának sikerült megszerezni, míg a Balatoni Vasas SE a negyedik helyen zárt.

A 2023/2024. évi Positive Adamsky Férfi Szuperliga Végeredménye:

1. Szegedi TE

2. Investment Közutasok Kaposvári TK

3. Répcelaki SE

4. Zalaegerszegi TK

5. Szentgotthárdi VSE

6. Szanki OBSE

7. Köfém SC

8. Bábolna SE

9. Rába ETO Győr SE

10. Pápai Vasas TK

0 Tovább

Teke BL – A Tisza-partiak nem jutottak be a BL négyes döntőjébe​​​​​​​

Nem jutott be a legjobb négy közé a Szegedi TE férfi csapata a teke Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak a horvát KK Zapresic otthonában léptek pályára a negyeddöntő visszavágóján, és 6-2-re kikaptak, így kettős győzelemmel a hazaiak mentek tovább.

A válogatott Nemes Irén csapatával bejutott a Final Four-ba, miután együttesével. a KK Mlakával 6-2- legyőzte a Méhész Anitát és Sáfrány Anitát is a soraiban tudó CS Electromures Romgazt a visszavágón. Mindhárom magyar válogatott játékos megszerezte saját csapatpontját a mérkőzésen, azonban a továbbjutásnak és győzelemnek Nemes Irén örülhetett.

Kiss Tamás 718 fás eredményt ért el az olasz KK Neumarktban, amellyel a csapatpontot elhozta, és a mérkőzés legjobbja lett. Együttese azonban nem bírt a házigazda SKV Rot Weiss Zerbsttel, így a hazaiak örülhettek a továbbjutásnak.

0 Tovább

Teke Bajnokok Ligája – Jönnek a negyeddöntő visszavágók​​​​​​​

A tekéseknél következnek a Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzései. Horvátországban léphet pályára a Szegedi TE, Marosvásárhelyen bizonyíthat több női válogatott játékosunk is.

A szegedi férfi csapat az első mérkőzésen 5-3 ra kikapott a KK Zapresic együttesétől, így a párharc még nyitott maradt. A magyar bajnoki címvédő csapat szombaton 13 órakor lép pályára idegenben. A női mezőnyben a KK Mlaka Rijeka a CS Electromures Romgaz otthonába látogat. A Nemes Irénnel felálló horvát csapat 5-3-ra nyert az első mérkőzésen, azonban a Méhész Anitával és Sáfrány Anitával menetelő erdélyi együttes szeretne visszavágni. A mérkőzést holnap 13 órakor rendezik Marosvásárhelyen. 

0 Tovább

Teke - Ők lettek a legjobbak 2023-ban

Eldőlt, hogy kik lettek a legjobbak 2023-ban a tekézőknél, emellett további díjak odaítéléséről is döntött a Magyar Teke Szövetség (MATESZ).

Íme az év játékosai korosztályonként:

U14 fiú: Ifj. Szojka Miklós - Nyíregyházi TK

U14 leány: Szabó Boglárka - Ipartechnika Győr SE

U18 fiú: Sziklási Tibor Levente - Investment Közutasok Kaposvári TK

U18 leány: Kis Horváth Luca - Rákoshegyi VSE

U23 férfi: Borsos Bence - Szentgotthárdi VSE

U23 női: Hegedűs Tímea - Ferencvárosi TC

Felnőtt férfi: Móricz Zoltán - Répcelaki SE

Felnőtt női: Hári Boglárka - Ferencvárosi TC

 

 A MATESZ idén is újra odaítélte az Év edzője és a Tekesportért kitüntetés díjakat is. A 2022-ben megalakult Posztumusz Tekesportért díj, a MATESZ Elnökségének döntése értelmében 2023-tól "Csányi Béla díj"-ként folytatódik tovább, a legendás kilencszeres világbajnok, az idei évben elhunyt tekés, szövetségi kapitány emlékére.

 Az Év edzője díj nyertese 2023-ben:  Horváth László, az Investment Közutasok Kaposvári TK edzője

Horváth László a 2023. évben a kaposvári tekecsapat edzőjeként eddig nem látott magasságokba segítette jutni csapatát . A 2021/2022. évad Magyar Kupa küzdelmeiben a bronzéremig jutott a somogy vármegyei alakulattal. Az NBC-Kupán újoncként bronzérmet szerzett csapatával. A 2023/2024. évi Szuperliga Férfi Bajnokság őszi szezonját követően az első helyet szerezte meg az együttes, az élről várhatják a tavaszi szezon küzdelmeit.

A Tekesportért kitüntetés díjazottja 2023-ban: Koltai László

Koltai László a Tekesportban már több, mint 50 éve tevékenykedik. Játékosként több csapattal a bajnoki címig jutott, köztük a ZTK és a Szentgottárdi VSE egyesület tagjaként is. Később játékos-edzőként tevékenykedett, majd edző is volt. Világbajnok játékosokkal volt szerencséje együtt dolgozni, mint például Kiss Tamás, Nemes Attila, Fehér László vagy olyan ifjúsági játékosokkal, mint Cserpnyák Martin, Karba Bálint, Karba Noel. Alapítóként és támogatóként vett részt többek között a "Vas Megyei Teke Utánpótlásért díj" vagy a zala vármegyei "Reménység díj" megalapításában. Ő maga is több kitüntetést érdemelt ki az évek során, ilyen volt például a "Vas Megye Tekesportjáért díj" vagy a "Zala Megye Tekesportjáért díj" is. A 2013. évi hazai rendezésű Világbajnokságot önkéntesként segítette, de részt vett határmenti szenior teketalálkozók szervezésében vagy iskolai programok megvalósításában is. Mottója: Mert egy életen át lehet játszani!

Az I. "Csányi Béla díj" díjazottja 2023-ban: Ferencz József

József 2023. március 26-án hunyt el, tragikus hirtelenséggel. Szövetségi Kapitányként a 2007. évi Világbajnokságon, Kassán, a férfi csapattal aranyérmet szerzett. A következő évben eredményei elismeréseként az Év Edzője lett. A soron következő 2009-es Dettenheim-i Világbajnokságon, óriási küzdelemben a csapata bronzérmes lett. A Budapesti Tekézők Szövetségével és a Magyar Teke Szakági Szövetséggel is sok-sok éven át dolgozott együtt. Több, mint 15 évig a MATESZ Műszaki Bizottságában a pályák hitelesítése volt a feladata, melyet maximális lelkesedéssel végzett.

 A díjakat, elismeréseket várhatóan 2024. első negyedévében adják át.

Közben befejeződött a 2023. évi Országos Serdülő és Ifjúsági, valamint Szenior Egyéni Bajnokság.

Az ifjúsági férfi mezőnyben Sziklási Tibor Levente bizonyult a legjobbnak 652 fás, új országos ifjúsági egyéni bajnoki csúccsal. Kimagasló eredmények születtek a dobogó többi fokán is, második helyen Borsos Bence végzett 647 fás fantasztikus eredménnyel, harmadik helyet Oswald Dániel szerezte meg 633 fával. Összetettben is ők végeztek a dobogón, míg a sprint versenyt Borsos Bence nyerte meg.

A serdülő fiúk mezőnyében Várvölgyi Milán magabiztosan nyerte meg az egyéni és összetett versenyszámot, míg a sprint számban Sziklási Szabolcs Tibor bizonyult a legjobbnak.

Az ifjúsági női versenyen Hegedűs Tímea tarolt, megnyerte az egyéni és összetett versenyszámot is. A sprint versenyen a pápai Rieger Dorka győzedelmeskedett.

A serdülő leány kategóriában Fister Dorina végzett az élen egyéni és összetett számban is, a szintén pápai Müller Barbara pedig megnyerte a sprint versenyszámot.

A szenior mezőnyben  az igazolt férfiak között Kállai Zoltán, az igazolt nőknél pedig Gajdos Violetta bizonyult a legjobbnak. Az amatőrök mezőnyében Schmidt János és Deli Edit lett az egyéni bajnok.

0 Tovább

Teke BL – Egy magyar csapat lesz érdekelt a negyeddöntők során​​​​​​​

Befejeződtek a nyolcaddöntők visszavágói a tekézők Bajnokok Ligájában. A magyar színeket egy együttes képviseli majd a folytatásban, miután a szegediek továbbléptek a legrangosabb európai kupában. A Tisza-partiakon kívül lesznek még magyarok a negyeddöntőkben, hiszen idegenlégiósaink közül többen is sikert ünnepelhettek a nyolcaddöntős párharcban.

A férfiak mezőnyében hazai pályán is győzött, így továbbjutott a Szegedi TE együttese a magyar rangadón. A hazai csapat legjobb játékosa Karsai László volt 661 fás eredménnyel, a ZTK részéről 647 fával Fehér Zoltán bizonyult a legjobbnak. Szegedi TE- Zalaegerszegi TK 6:2 (3644 - 3583).  Az Investment Közutasok Kaposvári TK hazai pályán fogadta a rutinos SKK Raindorf csapatát. Az újoncnak otthon sem sikerült nyerni, így a vendégek léptek tovább. A somogy vármegyei alakulat azonban pozitív tapasztalattal lett gazdagabb első Bajnokok Ligája szereplésén. A magyar csapat legjobbja Farkas Sándor lett 631 fás eredménnyel. Investment Közutasok Kaposvári TK - SKK Raindorf 0:8 (3538 - 3730).

Továbbjutott csapatával Kiss Tamás, aki a visszavágón 660 fás eredménnyel szerzett csapatpontot. Búcsúzott az idei kiírás küzdelmeitől az SK FWT - Composites Neunkirchen játékosaként Cserpnyák Martin, miután csapata az első mérkőzés győzelmét követően idegenben kikapott (7:1).

A nőknél közel járt a bravúrhoz a Ferencvárosi TC. A zöld-fehéreknek sikerült visszavágni az odavágós vereség után, 7-1-re nyert a Fradi, azonban összesítésben 1,5 szettponttal a szerbek bizonyultak jobbnak, és ezzel bejutottak a negyeddönttőbe. A magyarok legjobbja a világbajnoki ezüstérmes Hári Boglárka (619 fa) lett. Ferencvárosi TC - KK Alimenta 7:1 (3493 - 3338) .

Jól zárult a légióskodó magyar női játékosok számára a visszavágó. Méhész Anita és Sáfrány Anita idegenben is sikert ünnepelhetett a CS Electromures Romgaz csapatával és továbbjutott. Méhész Anita csapata legjobbja volt 621 fás eredménnyel. Fantasztikus 631 fás eredményt ért el Nemes Irén is, aki együttesével (KK Mlaka) ugyancsak továbbjutott.

0 Tovább

Teke BL – Szoros meccsen nyert a Szegedi TE​​​​​​​

A teke Bajnokok Ligájában megrendezték a nyolcaddöntők első meccseit, a férfiaknál összekerültek a szegediek a zalaiakkal, így biztos, hogy lesz magyar negyeddöntős a legrangosabb európai kupasorozatban.

Nagyon szoros és izgalmas mérkőzést játszott egymással a Zalaegerszegi TK és a Szegedi TE csapata, ahol kiváló teljesítmények születtek. A mérkőzés legjobbja a zalai csapat játékosa, Kakuk Levente lett 710 fás eredménnyel, de nem sokkal maradt el tőle csapattársa, Nemes Attila sem (693 fa). A szegediek legjobbja a játéknapon Szél Tibor (671 fa) volt, de Zapletán Zsombor (657 fa) és Karsai László (646 fa) is említésre méltó egyéni teljesítményt nyújtott. A mérkőzést végül a Szegedi TE csapata nyerte meg, mindössze 10 fa különbséggel 5-3-ra, így minimális előnnyel utazhatott haza az első mérkőzésről.

Az SKK Raindorf otthonában lépett pályára az Investment Közutasok Kaposvári TK csapata. A Somogy megyei együttes történetének első BL mérkőzésén szépen küzdött és helytállt a rutinosabb ellenfele ellen. A mérkőzésen végül 6-2-es hazai győzelem született, de a kaposvári játékosok teljesítménye mutatja, van keresnivalójuk a Bajnokok Ligája sorozatában. A magyar csapat legjobb játékosa Botházy Péter volt 654 fás egyéni teljesítménnyel.

Az SK FWT - Composites Neunkirchen játékosaként pályára lépett Cserpnyák Martin, aki végül 636 fás eredménnyel szerzett csapatpontot. Együttese 5.5-2.5 arányban győzedelmeskedett ellenfele ellen. A KK Neumarkt tagjaként a már olasz színekben versenyző Kiss Tamás (643 fa) is győzedelmeskedett a VfB  Hallbergmoos csapatával szemben.

A női mezőnyben a Ferencvárosi TC lépett pályára idegenben, a KK Alimenta vendégeként. A zöld-fehérek legjobbja Hári Boglárka lett 576 fával. A magyar együttes végül 7-1-re alulmaradt.

A CS Electromures Romgaz együttesét győzelemre vezette Méhész Anita és Sáfrány Anita. Az erdélyi egyesület 6-2-re győzött hazai pályán a BBSV Wien ellen, a hazaiak legeredményesebb játékosa Méhész Anita (587 fa) lett. A Nemes Irénnel felálló KK Mlaka Rijeka is megnyerte mérkőzését a ZKK Vojvodina csapata ellen, 7-1-re.

0 Tovább

Teke Bajnokok Ligája – A nyolcaddöntők következnek több magyar csapattal

Hazai rangadóval indul a teke Bajnokok Ligája nyolcaddöntő! A férfiak mezőnyében összesorsolták a a Szegedi TE és a Zalaegerszegi TK együtteseit. Rajtuk kívül az Investment Közutasok Kaposvári TK csapata bizonyíthat, míg a nőknél a Ferencvárosi TC csapata mérheti össze tudását riválisaival.

A magyar rangadón az első mérkőzésen a zalai csapat hazai pályán fogadja a szegedieket szombaton.

A kaposvári egyesület abszolút újoncként vesz részt a Bajnokok Ligájában, miután az NBC Kupáról kvalifikálta magát. Ellenfele a németországi SKK Raindorf csapata lesz. Az első mérkőzésen idegenben lép pályára a Somogy megyei csapat.

A Ferencvárosi TC női csapata a szerb KK Alimenta együttesével mérheti össze tudását a legjobb 16 csapat között. Az első mérkőzésen Szerbiában lép pályára az FTC.

A magyar csapatok mellett több magyar játékos is érdekelt a sorozatban, hiszen a CS Electromures Romgaz csapatában ott lehet Méhész Anita és Sáfrány Anita, a KK Mlaka együttesében Nemes Irén bizonyíthat. Az SK FWT - Composites Neunkirchen egyesületet képviselve a szentgotthárdi Cserpnyák Martinnak, valamint a KK Neumarkt együttes tagjaként a már olasz színekben versenyző Kiss Tamásnak is szurkolhatunk.

A nyolcaddöntő visszavágókra december 9-én kerül sor.

0 Tovább

Teke – Célkeresztben a jövő évi vb​​​​​​​

A szövetségi kapitányok kijelölték a felnőtt válogatottak bő keretét. A nemzeti csapatok a jövő évi egyéni világbajnokságra készülnek. A világversenynek a szlovákiai Brezno ad otthont jövő májusban.

A sportágban közben félidőnél tart itthon a szuperliga. Meglepetésre az Investment Közutasok Kaposvári TK vezet, megelőzve a Szegedi TE csapatát és a Répcelaki SE együttesét. A nőknél az Ipartechnika Győr SE az éllovas, 2. a ZTE - ZÁÉV TK, 3. a Ferencvárosi TC.

A férfi válogatott:

Kiss Norbert - Zengő Alföld Szegedi TE

Zapletán Zsombor - Zengő Alföld Szegedi TE

Kozma Károly - Zengő Alföld Szegedi TE

Karsai László - Zengő Alföld Szegedi TE

Kakuk Levente - Zalaegerszegi TK

Nemes Attila - Zalaegerszegi TK

Fehér Zoltán - Zalaegerszegi TK

Horváth Zoltán - Zalaegerszegi TK

Móricz Zoltán - Répcelaki SE

Németh Máté - Investment Közutasok Kaposvári TK

Rudolf Balázs - SKC Kleinwarasdorf

Szövetségi kapitány: Fehér László

A női válogatott:

Méhész Anita -  C.S.Electromures Romgaz

Sáfrány Anita -  C.S.Electromures Romgaz

Hári Boglárka - Ferencvárosi TC

Sass Edit -  Ipartechnika Győr SE

Tóth Katalin - Ipartechnika Győr SE

Bálintfy Cintia - Ipartechnika Győr SE

Tóth-Móricz Kata - Ipartechnika Győr SE

Nemes Irén - KK Mlaka Rijeka

Airizer Emese - ZTE-ZÁÉV TK

László Kata - ZTE-ZÁÉV TK

Csongrádi Gyöngyi - Rákoshegyi VSE

Németh Enikő - SKC Kleinwarasdorf

Szövetségi kapitány: Orosz István

0 Tovább

Befejeződött a tekézők látássérültek országos bajnoksága​​​​​​​

A tekézőknél véget ért a Magyar Látássérültek Országos Bajnoksága. Az FTC tekepályán megrendezett utolsó forduló a Vakok és Csökkentlátók Wesselényi Miklós Sportegyesület, a Látássérültek BAZ Megyei Denevér Sportegyesület, a Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesület és a BVGY PEAC versenyzői léptek pályára.

Idén az előző éveknél több fordulóból álló magyar bajnokságot a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Magyar Teke Szakági Szövetség, valamint Czuth Gábor szakágvezető közreműködésével bonyolították le.

 Az összesített eredmények alapján az aranyérmet Juhász Ferencné (K Barcika) szerezte meg, megelőzve Oláhné Sz. Margitot (Wesselényi), míg a bronzérmet Liska Tünde (K Barcika) érdemelte ki.

0 Tovább

Emléktáblát avattak Csányi Béla tiszteletére!​​​​​​​

A kilencszeres világbajnok tekéző nevét a Népligetben őrzi emléktábla.

Csányi Béla 1969 és 1989 között erősítette a Ferencvárost. Kilencszer állhatott a világbajnoki dobogó tetején, 39-szer nyert magyar bajnokságot, tízszer német bajnokságot. Ötször hódította el a Világkupát, kétszer nyert Bajnokok Ligáját, és edzőként is BL-győztes volt.

A klasszist tizenhétszer választották meg Magyarországon az Év legjobb tekésének, 2015-ben a Nemzetközi Teke Szövetség által alapított Halhatatlanok Klubjának első tagja lett. 2016-tól a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, egészen haláláig.

Idén, május 13-án, 73 éves korában hunyt el, emléktáblája az FTC-MVM Népligeti Sportközpontjában található – írja a fradi.hu.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum