Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teke BL – Első kör pipa!

Mindhárom  magyar csapat továbbjutott az első körből a teke BL-ben. A nőknél az Ipartechnika Győr Lengyelországban, míg a férfiaknál a Szeged és Zalaegerszeg is Németországban lépett pályára.  A Rába-partiak a hazai 5-3-as siker után a visszavágón 6-2-re verték az Alfa-Vectort.

A női mezőnyben szintén visszavágót játszott Méhész Anita és Sáfrány Anita, a KK Mlaka Rijeka színeiben. A KK Caltic Kamnik otthonában is győztek, így a horvát együttes továbbjutást ünnepelhetett.

A férfi mezőnyben nagy izgalmakat tartogatott a Zalaegerszeg vendégszereplése, hiszen az első mérkőzésen 6-2-es vereséget szenvedtek hazai pályán a zalaiak. A magyar együttes azonban bravúros, 7-1-es sikerrel zárta az első kör második meccsét, és továbblépett.

A Zengő Alföld Szegedi TE ennél nyugodtabban várta a visszavágót: a Tisza-parti 7-1-es győzelem után végül 4-4-re végzett a TSV Breitengüßbach vendégeként és szintén várhatja a következő kört. 

Még volt egy magyar érdekeltségű BL-összecsapás: továbbjutást ünnepelhetett Kiss Tamás is, immáron olasz versenyzőként. A KK Neumarkt csapatával kettős sikerrel túllépett a német Neunkirchenen.

0 Tovább

Teke BL – Nyert a Győr és a Szeged, kikapott a Zalaegerszeg

Elstartolt a Bajnokok Ligája új kiírása a tekézőknél. A nőknél az Ipartechnika Győr SE 5-3-ra verte a vendég lengyel Alfa-Vectort.

teke

A férfiaknál két magyar csapat érdekelt a legrangosabb európai kupasorozatban: az első körben a Zengő Alföld Szegedi TE hazai környezetben 7-1-re győzött a német TSV Breitengüßbach ellen, míg a Zalaegerszegi TK otthon kikapott az ugyancsak német SKK Raindorftól.


A nőknél a többek között a magyar világbajnokokkal felálló horvát Rijeka 6-2-es sikert aratott a szlovén Calcit Kamnik felett. A horvátoknál pályára lépett Méhész Anita és Sáfrány Anita is. A visszavágók december 10-én lesznek.

0 Tovább

Teke – Egy ezüst és két bronz a kupákban

Magyar érmek a nemzetközi teke kupákban. A Magyar Teke Szövetség információi szerint a Zengő Alföld Szegedi TE férfi csapata az Európa Kupában ezüstérmet szerzett, miután Münchenben 7-1-re kikapott a horvát KK Zapresicstől. Zalaegerszeg mindkét csapata dobogóra állt.

 

A férfiak ugyancsak Münchenben bronzérmesek lettek a Világkupán, a nők pedig Kolozsváron zártak harmadikként az NBC Kupában. További magyar sikerek is voltak, igaz nem hazai csapatok színeiben. Méhész Anita és Sáfrány Anita is a KK Mlaka Rijeka versenyzőjeként Vk-győztes lett, a férfi Világkupa-döntőben – olasz színekben – Kiss Tamás pedig, a KK Neumarkt együttesével kikapott, így ezüstérmet szerzett.

Ebben a sportágban a nemzetközi kupákat egy hét alatt bonyolítják le. Ez alól a Bajnokok Ligája kivétel, amely több fordulós. 

0 Tovább

Teke – Kiss Norbert és Berki Zita sikere Szegeden

Véget ért a huszadik alkalommal megrendezett szegedi BB Mentor Kupa Világranglista verseny. A viadalon öt ország versenyzői vettek részt.

A Magyar Teke Szövetség információi szerint a nőknél Berki Zita, a férfiaknál pedig Kiss Norbert szerezte meg az aranyérmet.

Tóth Andrea és Szél Tibor egyaránt ezüstérmesként zárt, míg a dobogó harmadik fokára Bugáné Fenyvesi Lívia állhatott fel, a férfiaknál pedig két harmadik helyezett lett: Brancsek János és Zapletán Zsombor személyében.

A 10 napos nemzetközi versenyen a magyarokon kívül osztrák, cseh, horvát és szerb játékosok gurítottak a Tisza-parton. 

0 Tovább

Teke-világbajnokság – Három ezüsttel zártak a magyarok

Három világbajnoki ezüst Észtországban. A teke-világbajnokságon vegyespárosban, vagy ahogy a sportágban hívják, tandem mixben második lett a Sass Edit, Móricz Zoltán kettős. Ugyancsak ezüstérmet gyűjtött be Zapletán Zsombor is, aki sprint versenyszámban állhatott fel a dobogó második fokára. Egyéniben Hári Boglárka is éremszerző lett, miután másodikkként zárt.

A vb-nek Elva városa ad otthont, ahol ezt megelőzően az U18-as korosztálynak Világkupát, az U23-asoknak pedig világbajnokságot rendeztek.

U18-ban Kis Horváth Luca és Oswald Dániel párosban aranyérmes lett. Kis Horváth Luca ezenkívül két ezüstöt is szerzett miután egyéniben és összetettben is második lett. „Az U23-asoknál egy fiatal csapattal vettünk részt a versenyen. Ott több pontszerző helyezés jött össze Észtországban, több versenyzőnk közel volt ahhoz, hogy dobogóra álljon. Úgy gondolom, hogy két év múlva ebben a korosztályban egy kifejezetten erős vb-csapattal fogunk rendelkezni” – nyilatkozta Bátor Gábor, a Magyar Teke Szövetség főtitkára.

„Fantasztikus világbajnokságon vagyunk túl amelyet Észtország nagyon magas minőségben rendezett meg” – állapította meg Pintyőke Marcell, a nemzetközi, és a hazai szövetség elnöke.  Jó volt látni, hogy a sport és a verseny szeretete minden nemzetnél legyőzte a távolságot. Amikor egy vb elkezdődik, mit vár az ember? Nagy meccseket, fantasztikus győzelmeket, világcsúcsokat és új világbajnokokat. Itt mindenből jutott a nézőknek. És persze magyar érmekből is jócskán. Utánpótlás arany, felnőtt ezüstök. Csodálatos két hét volt.” – összegzett a sportvezető.

0 Tovább

Teke-világbajnokság – Ezüstös magyarok

Két világbajnoki ezüst Észtországban. A teke-világbajnokságon vegyespárosban, vagy ahogy a sportágban hívják, tandem mixben második lett a Sass Edit, Móricz Zoltán kettős.

Ugyancsak ezüstérmet gyűjtött be Zapletán Zsombor is, aki sprint versenyszámban állhatott fel a dobogó második fokára. A hétvégéig tartó vb-nek Elva városa ad otthont, ahol ezt megelőzően az U18-as korosztálynak Világkupát, az U23-asoknak pedig világbajnokságot rendeztek.

U18-ban Kis Horváth Luca és Oswald Dániel párosban aranyérmes lett. Kis Horváth Luca ezenkívül két ezüstöt is szerzett miután egyéniben és összetettben is második lett. „Az U23-asoknál egy fiatal csapattal vettünk részt a versenyen. Ott több pontszerző helyezés jött össze Észtországban, több versenyzőnk közel volt ahhoz, hogy dobogóra álljon. Úgy gondolom, hogy két év múlva ebben a korosztályban egy kifejezetten erős vb-csapattal fogunk rendelkezni” – nyilatkozta Bátor Gábor, a Magyar Teke Szövetség főtitkára.

0 Tovább

Új sportággal bővült a Nemzeti Versenysport Szövetség

Tagfelvétel is napirendre került a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) közgyűlésén. A nem olimpiai sportágakat összefogó ernyőszervezetbe felvételt nyert a Magyar Köböre és Hagyományőrző Sportok Szövetsége.  A hagyományőrző szervezet együttműködő sportszövetségként került az immár 61 szövetséget számláló NVESZ-tagok közé.   

A közgyűlés a napirendi pontok megtárgyalása során egyhangúlag elfogadta az elnökség 2021-es beszámolóját, a könyvvizsgálói jelentést, a felügyelő bizottság beszámolóját, az egyszerűsített éves beszámolót és közhasznúsági mellékletet, valamint az NVESZ 2022. évi költségvetését.

A megjelentek tájékoztatást kaptak a 2022-es Világjátékokra való felkészülésről. A Világjátékok Magyar Csapat vezetője Vargáné Andrejkó Edina főtitkár lesz, aki elmondta 17 sportágban 54 versenyző kiutazását koordinálják, míg a teljes magyar delegáció 120-130 fős lesz várhatóan.

A Világjátékokat az egyesült államokbeli Birminghamben rendezik meg július 7. és 17. között.

Legutóbb, 2017-ben Wroclawban 14 érmet - hat aranyat, valamint négy-négy ezüstöt és bronzot - szerzett Magyarország. Szakemberek szerint ez az eredmény megismételhető, vagy akár túl is szárnyalható, legalábbis ami a dobogós helyek számát illeti.        

0 Tovább

Teke-vb: Megvan az utazó keret

Vb-keretet hirdettek a tekéseknél. A sportágban május 15-én kezdődik a világbajnokság, melynek az észtországi Elva ad otthont.

 

A magyar 37 fős delegációt a felnőtteken túl U18-s és U23-as versenyzők alkotják Utóbbi korosztályban csapatvilágbajnokságot rendeznek, míg felnőttben és U18-ban egyéni küzdelmekre kerül sor. A kerethirdetést megelőzte az országos egyéni bajnokságot bonyolítottak le Szentgotthárdon és Szegeden.

Az utazó keret:

férfiak

Kiss Norbert - Zengő Alföld Szegedi TE

Brancsek János - Zengő Alföld Szegedi TE

Zapletán Zsombor - Zengő Alföld Szegedi TE

Kakuk Levente - Zalaegerszegi TK

Kozma Károly - Zalaegerszegi TK

Móricz Zoltán - Répcelaki SE

nők

Méhész Anita - KK Mlaka Rijeka

Sass Edit - Ipartechnika Győr SE

Tóth Katalin - Ipartechnika Győr SE

Tóth Andrea - Ferencvárosi TC

Hári Boglárka - Ferencvárosi TC

Nagy Bea - Ferencvárosi TC

Szövetségi kapitány: Csányi Béla

Szövetségi edző: Sáfrány Anita, Kiss Zsolt

Utánpótlás válogatottak utazó kerete a 2022. évi világbajnokságra (U18, U23)

 férfi U23

Oswald Dániel - Zalaegerszegi TK (U18 is)

Banai István Bence - Sárvári Kinizsi SE

Borsos Bence – Zalaegerszegi TK

Gombos Gergely - Balogunyom TK

Ivanyik Richárd Csaba - Zengő Alföld Szegedi TE

Juhász Bence - Ferencvárosi TC

Németh Máté - Győr-Szol TC

Sziklási Tibor Levente - Köfém SC

női U23

Kis-Horváth Luca – Rákoshegyi VSE (U18 is)

László Kata – ZTE-ZÁÉV TK

Bázsa Viktória – Balatoni Vasas SE

Jezsoviczki Anna - Balatoni Vasas SE

Hegedűs Tímea – Ferencvárosi TC

Bálintfy Cintia – Rákoshegyi VSE

Végh-Soltész Zsófia – BKV Előre SC

Németh Enikő – KSC Kleinwarasdorf

Szövetségi kapitányok: Harcos Ágnes, Tróbert József

0 Tovább

Teke BL – Horvát és szlovák győzelem a hazai rendezésű négyes döntőben

A nőknél a Rijeka, a férfiaknál pedig a Podbrezova nyerte idén a teke Bajnokok Ligáját!

2022-ben Magyarország ad otthont a négyes döntőnek. A nők Győrben, a férfiak pedig Pápán gurítottak. A Magyar Tekeszövetség információi szerint Győrben a világbajnok Méhész Anitával felálló horvát Rijeka szoros küzdelemben legyőzte a német Bamberget. 4-4 lett a végeredmény, a szettpontokkal (13-11) pedig a horvátok nyertek. Pápán ugyancsak kiélezett finálét hozott a szlovák Podbrezova és a német Zerbst összecsapása. Végül a szlovákok 4.5-3.5-re győztek.

A bronzérmet a hölgyeknél az osztrák Neunkirchen szerezte meg, miután a kisdöntőben 5-3-ra nyert a romániai Marosvásárhely ellen. A férfiaknál az olasz Neumarkt együttese állhatott fel a dobogó harmadik fokára, azt követően, hogy 6-2-re győzött a német Raindorf ellen.

0 Tovább

Teke BL – Kialakultak a finálék párosításai a hazai rendezésű Final Fourban

A nőknél és a férfiaknál is lesz német csapat a döntőben a teke Bajnokok Ligájában.

Idén Magyarország ad otthont a négyes döntőnek. A nők Győrben, a férfiak pedig Pápán gurítanak. A Magyar Tekeszövetség információi szerint Győrben a német Bamberg 5-3-ra győzött az elődöntőben az osztrák Neunkirchen ellen, míg a Méhész Anitával felálló horvát Rijeka 7-1-re verte a romániai Marosvásárhely csapatát.

Pápán a német Zerbst 4.5-3.5-re nyert az olasz Neumarkt ellen, a szlovák Podbrezova pedig 5-3-ra verte a német Raindorfot.

Pintyőke Marcell, a hazai és a nemzetközi szövetség elmondta, színvonalas négyes döntőnek adhat otthont Magyarország. „Rendkívül megtisztelő, hogy 13 év után ismét rangos nemzetközi tornát rendezünk. Ráadásul két város a házigazda. Mindkét helyszínen teltház volt már az első napon, és az online közvetítések iránt is nagy az érdeklődés” – tette hozzá a sportvezető.

A döntők párosításai:

Nők

Bamberg-Rijeka

Férfiak

Zerbst-Podbrezova

Az elődöntők vesztesei a bronzcsatákat vívják majd a vasárnapi finálék előtt.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum