Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Régi-új szövetségi kapitány a férfi teke-válogatottnál​​​​​​​

A magyar tekesport a sikerre ítéltetett – állítja a férfi válogatott új szövetségi kapitánya. Fehér László valójában visszatér a kapitányi posztra, hiszen korábban már irányította a nemzeti csapatot, méghozzá nem is akárhogy. 2013-ban az ő irányításával a válogatott világbajnok lett a hazai rendezésű vb-n. Dolgozott az utánpótlásban is. 2010-ben és 2012-ben sprint versenyszámban segítette világbajnoki címig játékosait, valamint 2014-ben egyéni versenyszámban is.

A visszatérésről elmondta, nagy kihívásnak tartja, hogy ismét válogatottal dolgozhat. „Megtiszteltetés ezt a munkát végezni. Sokan biztattak, hogy pályázzak, mire megtettem, és kettőzött erővel fogok azért dolgozni, hogy akár már a jövő évi világbajnokságon ismét legyen magyar aranyérmes (az egyéni vb lesz, és Szlovákia lesz a házigazda – a szerk.), de ez egy folyamat.” – mondta Fehér László, aki a Szuperligás Zalaegerszegi TK edzője is egyben.

„Szeretnék minél több fiatalt beépíteni a válogatottba. Már most látok a magyar bajnokságban olyan fiatal tehetségeket, akiket megfelelően menedzselve, el lehet oda juttatni, hogy a világ legjobbjai között is megállják a helyüket. Kell nekik a motiváció és az irányítás, és úgy gondolom, hogy ebben én tudok segíteni.”

A szakember szerint példát kell venni az osztrákoktól, akik nem voltak türelmetlenek, rászánták az időt az csapatépítésre, és meglett az eredménye. Ausztria ugyanis jelenleg a regnáló világbajnok a férfiaknál csapatban. Sok fiatalt beépítve a válogatottba, gyakorlatilag végigverték a világot a horvátországi vb-n, és meglepetésre a fináléban a németeket is lelépték.

Fehér László az idén elhunyt Csányi Bélát váltja a kapitányi poszton.  

0 Tovább

Teke-vb: Ausztria és Horvátország szerezte meg a vb-aranyat

Véget ért a teke-világbajnokság a horvátországi Varasdon. A férfiaknál a döntőben Ausztria meglepetésre legyőzte a németeket, míg a nőknél hazai győzelem született: Horvátország az osztrákok ellen nyert a fináléban. Mind a női, mind a férfi válogatott az ötödik helyet szerezte meg.

A férfiak a későbbi világbajnok ellen maradtak alul, miután a negyeddöntőben 5-3-ra kikaptak, a nőket pedig a németek búcsúztatták 6-2-vel, ugyancsak a negyeddöntőben.

„Mindkét válogatottunkra büszkék vagyunk. Vb-pontszerző helyen zártak, ezt a munkát kell folytatnunk. Külön szót érdemel a nők Szerbia elleni teljesítménye az utolsó csoportmeccsen, hiszen 3700 feletti fával végeztek. Ezt egyik női válogatott sem tudta megközelíteni az egész világbajnokság alatt, de természetesen a férfiak is odatették magukat.” – összegzett Bátor Gábor, a Magyar Tekesport Szövetség főtitkára.

Teke-világbajnokság

Varasd, Horvátország

Férfi döntő

Ausztria-Németország 6-2

Női döntő

Horvátország-Ausztria 7-1

0 Tovább

Teke-vb: A női válogatott legyőzte a szerbeket!​​​​​​​

Negyeddöntős a női válogatott a teke-világbajnokságon! A Varasdon zajló világversenyen 7-1-re nyertek a magyarok a Szerbia elleni csoportrangadón, ezzel a kvartett legjobbjaként jutottak az egyenes kieséses szakasz első körébe.

A nemzeti csapat Németországgal csap össze a folytatásban, miután meglepetésre az osztrákok 5-3-ra győztek a németek ellen.

A női válogatott szerbek elleni győzelme azért is kiemelkedő, mert a csapat 3712-es összfás eredménnyel zárt. Idén ez az első alkalom, hogy a válogatott 3700 felett zár.

Teke-világbajnokság, Varasd

C-csoport, utolsó meccs

Magyarország-Szerbia 7-1 (3712-3426)

0 Tovább

Teke-vb: magyar sikerek eddig Horvátországban

Menetelnek a magyar válogatottak a felnőtt teke csapat-világbajnokságon. A varasdi világversenyen a nők és a férfiak is megnyerték eddig mindegyik csoportmeccsüket.

A férfiaknál az A-csoportban a magyarok eddig hibátlanok. Az első fordulóban 6-2-re verték a svédeket, majd következtek az olaszok. A nemzeti csapat ugyancsak 6-2-re győzte le a Olaszországot, majd Bosznia és Hercegovina ellen léptek pályára Kakuk Leventéék, és egy szorosabb összecsapáson végül 5-3-ra nyertek.

A nők a D-csoportban gurítanak a világbajnokságon. Méhész Anitáék Szlovákiát 7-1-re, Dániát 8-0-ra verték. A csoportelsőségről döntő összecsapáson a szerbek ellen gurítanak.

A felnőtt csapat-világbajnokság előtt az utánpótlás vb-t rendezték meg Varasdon. Kiváló magyar szerepléssel zárult az a világbajnokság.

A dobogó legmagasabb fokára állhatott fel Sziklási Tibor egyéniben. A fiatal tehetség 628 fás teljesítménnyel lett a világ legjobbja.

Sprint versenyszámban Kis Horváth Luca bronzérmes lett, akárcsak Lázár Brigitta és Bognár Barbara tandemben. Kis Horváth Luca tandem mixben is dobogóra tudott állni, miután Sziklási Tiborral harmadik lett. Az ötödik érmet az U18-as fiú válogatott gyűjtötte be. A csapatban Banai Bence, Balázs Ádám, Sziklási Tibor, Sidó László, Várvölgyi Milán és Mazzag Dávid kapott helyet.

0 Tovább

Teke-vb: Öt érem, közte egy arany az U18-asoknál

Kiváló magyar szereplés utánpótlásban a teke-világbajnokságon. A hazai sportági szövetség tájékoztatása szerint a magyarok az U18-as korosztályban egy aranyat és négy bronzérmet szereztek a horvátországi Varasdon.

A dobogó legmagasabb fokára állhatott fel Sziklási Tibor egyéniben. A fiatal tehetség 628 fás teljesítménnyel lett a világ legjobbja.

Sprint versenyszámban Kis Horváth Luca bronzérmes lett, akárcsak Lázár Brigitta és Bognár Barbara tandemben. Kis Horváth Luca tandem mixben is dobogóra tudott állni, miután Sziklási Tiborral harmadik lett.

Az ötödik érmet az U18-as fiú válogatott gyűjtötte be. A csapatban Banai Bence, Balázs Ádám, Sziklási Tibor, Sidó László, Várvölgyi Milán és Mazzag Dávid kapott helyet.

Varasdon az előttünk álló napokban a felnőtt csapat-világbajnokságot bonyolítják le, ahol Magyarország a női, és a férfi vonalon is érdekelt. 

0 Tovább

Teke - Elhunyt Csányi Béla

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Csányi Béla, minden idők legeredményesebb tekézője, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya.  

Pályafutása során kilenc világbajnoki aranyérmet szerzett, emellett az FTC színeiben 32 magyar bajnoki elsőséget is begyűjtött. Ebből 13 egyéni, 11 páros és 8 csapat arany. A kilenc világbajnoki cím mellett nyolcszoros vb-ezüstérmesnek, négyszeres vb-bronzérmesnek mondhatta magát. Öt alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligája elődjének számító világkupát. Tizenhét alkalommal volt az év férfi tekézője. Magyarországi sportpályafutása után 1989-ben a Bamberg játékosaként tízszeres német bajnok volt. 2000-ben Budapesten, a 20. század 50 legnagyszerűbb magyar sportolóját ünnepelték, ahol a labdarúgó Puskás Ferenccel és Albert Flóriánnal, az ökölvívó Papp Lászlóval, vagy az öttusázó Balczó Andrással együtt köszöntötték, 2015-ben pedig a Nemzetközi Teke Szövetség (NBC) által alapított Halhatatlanok Klubjának első tagja lett. Edzőként volt időszaka, amikor a magyar férfi és női szövetségi kapitányi tisztet is betöltötte. Haláláig a férfi nemzeti csapatnál volt, bár betegsége miatt biztosnak tűnt, hogy nem lehet ott a jövő héten kezdődő horvátországi világbajnokságon. Csányi Béla 73 éves volt.  

0 Tovább

Teke-vb: Beindul a nagyüzem Varasdon​​​​​​​

Ma megkezdődnek a teke világversenyek a horvátországi Varasdon. Egészen 17-éig U14-es Világkupát rendeznek, ezzel párhuzamosan zajlik majd az U18-as vb, zárásként pedig a felnőtt csapat-világbajnokságon szurkolhatunk a magyaroknak.

A csapatvilágbajnokságon a férfiak az A-csoportba kerültek, Bosznia-Hercegovinával, Olaszországgal, Németországgal és Svédországgal. A nőknél a D jelű kvartettben Szerbia, Szlovákia és Dánia lesz a csoportellenfél. A férfiaknál és a nőknél is az első két válogatott jut tovább az egyenes kieséses rendszerbe. 

A Magyar Teke Szövetség főtitkára szerint a világversenyek mindig teljes keresztmetszetet adnak a sportágról. „Izgatottan várjuk, hogy hol tartunk, hiszen több korosztály válogatott versenyzői is megmérettetnek. Bízunk benne, hogy tekéseink méltón képviselik Magyarországot az előttünk álló hetekben” – fogalmazott Bátor Gábor.

0 Tovább

Teke – Kialakult a végső sorrend a bajnokságban

Véget ért a bajnokság. Megvan a végső sorrend a Positive Adamsky Férfi Szuperligában, valamint a Női Szuperligában is a tekéseknél. A férfiaknál az már korábban eldőlt, hogy a 2022/2023. szezon bajnoka a Zengő Alföld Szegedi TE csapata lesz, míg a Zalaegerszegi TK együttese második, a Répcelaki SE gárdája harmadik helyen zár. Ennek ellenére az első és a harmadik helyezett mérkőzése egy kiélezett, izgalmas mérkőzést hozott, ahol az utolsó gurításoknál dőlt el a mérkőzés végeredménye. A répcelaki és szegedi csapat 4:4-et játszott az utolsó fordulóban, míg a zalaiak magabiztos győzelemmel zárták az idei Szuperligát a Ferencvárosi TC otthonában.

A Szuperliga Férfi Ifjúsági Bajnokságot idén a Szentgotthárdi VSE csapata nyerte, második helyen a Zalaegerszegi TK, míg harmadik helyen a Répcelaki SE végzett. Az utolsó forduló rangadóját a Répcelaki SE vívta a Zengő Alföld Szegedi TE csapatával. A mérkőzés előtt fej-fej mellett álltak a csapatok, végül győzelmének köszönhetően a répcelaki fiatalok örülhettek a bronzéremnek.

A Női Szuperligában az utolsó forduló mérkőzéseinek végéig kellett várni a végeredményre, hiszen az Ipartechnika Győr SE és a Ferencvárosi TC női együttese azonos pontszámmal állt a tabellán. Jobb egymás elleni eredményének köszönhetően ugyan a győriek vezettek, de az utolsó forduló mérkőzése nagy izgalmakat tartogatott. A BKV Előre SC vendégeként lépett pályára az Ipartechnika Győr SE csapata, míg az FTC Tatabányára utazott. Mindkét mérkőzés szorosan alakult, végül győzelmének köszönhetően az Ipartechnika Győr SE csapata ünnepelhette címvédését.

A harmadik helyezést a Rákoshegyi VSE I. csapata szerezte meg, aki ugyan kikapott a ZTE-ZÁV TK együttesétől az utolsó fordulóban, de biztos bronzérmesként utazott a mérkőzésre.

A Női Ifjúsági Szuperliga küzdelmeiben a Balatoni Vasas SE egyesülete nem lépett már pályára az utolsó fordulóban, azonban korábban eldőlt, hogy csapatuk megnyeri a bajnokságot. A második helyezést a fiatalok között is a Ferencvárosi TC csapata szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig az Ipartechnika Győr SE fiataljai állhattak fel.

 

Positive Adamsky Férfi Szuperliga első három helyezettje:

1. Zengő Alföld Szegedi TE

2. Zalaegerszegi TK

3. Répcelaki SE

 

Ifjúsági Férfi Szuperliga első három helyezettje:

1. Szentgotthárdi VSE

2. Zalaegerszegi TK

 3. Répcelaki SE

Női Szuperliga első három helyezettje:

1. Ipartechnika Győr SE

2. Ferencvárosi TC

3. Rákoshegyi VSE I.

Ifjúsági Női Szuperliga első három helyezettje:

1. Balatoni Vasas SE

2. Ferencvárosi TC

3. Ipartechnika Győr SE

0 Tovább

Teke – Magyar bronz az egyéni világkupán

Világkupa-éremmel debütált az új szövetségi kapitány. A tekéseknél Rijekában rendezték meg az idei vk-t, ahol Hári Boglárka dobogóra tudott állni, miután harmadik lett. Orosz István ezzel vk-éremmel kezdett a női szövetségi kapitányi székben.

„Büszkék vagyunk Hári Boglárka érmére, egyben arra, hogy a szövetségi kapitányunk sikerrel kezdett. Ne feledjük, Boginak ez volt az első felnőtt világkupája. A férfi mezőnyben hiába volt jó formában Zapletán Zsombor, a sorsolás nem kedvezett neki. ” -összegzett Bátor Gábor, a Magyar Tekeszövetség főtitkára.

Ebben a sportágban minden évben csapatvilágkupát, kétévente pedig egyéni világkupát rendeznek. Ezek színvonala helyenként felér egy világbajnokságéval.

A világversenyek sorában a májusi csapat-világbajnokság következik, amelyet a horvátországi Varasdon rendezik meg. A vb-n mind a női, mind a férfiválogatott is indul.

0 Tovább

Teke Világkupa -  Rijekában gurítanak a legjobbak

Jön az egyéni Világkupa a tekéseknél! A Nemzetközi Szövetség (WNBA-NBC) Rijekában rendezi meg a VK-t, amely a csapatvilágbajnokság erőfelmérője is lesz egyben.

Magyarországról az U23-as csapat tagjaként utazik Németh Enikő, az SKC Kleinwarasdorf versenyzője, aki tagja volt a 2022. észtországi világbajnokság U23-as csapatának is. Férfi oldalról Cserpnyák Martin, a Szentgotthárdi VSE versenyzője képviseli hazánkat az utánpótlás korosztályban. Harcos Ágnes és Tróbert József szövetségi kapitányok segítik versenyzőinket a rangos nemzetközi eseményen.

A Magyar Tekeszövetség információi szerint a felnőtt mezőnyben Méhész Anita Világkupa-győzelmének köszönhetően a magyarok két versenyzővel vághatnak neki a küzdelmeknek. Részt vesz a versenyen az észtországi világbajnokságon egyéni versenyszámban ezüstérmes és 2022. év felnőtt női sportolója Hári Boglárka (Ferencvárosi TC versenyzője), valamint a Tandem-mix versenyszámban világbajnoki ezüstérmes Sass Edit (Ipartechnika Győr SE versenyzője). A férfiaknál a 2022. évet szintén kiemelkedően sikeresen teljesítő Zapletán Zsombor, a Zengő Alföld Szegedi TE versenyzője bizonyíthat majd. A felnőtteket Orosz István (női szövetségi kapitány), Sáfrány Anita és Kiss Zsolt (szövetségi edzők) segítik majd.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum