Jó formában vannak az erőemelő hölgyek. Megrendezték a női országos bajnokságot, ahol összesen 21 országos csúcsdöntés volt – adta hírül a Magyar Erőemelő Szövetség. Közben magyar aranyérem született a luxemburgi egyetemi Európa Kupán, ahol Kovács Kata Ráhel győzött.

Berke Lóránd szerint sikeres és eredményes országos bajnokságon vannak túl a legjobb erőemelő hölgyek. „A 21 országos csúcsdöntés magáért beszél. A mi sportágunk is a határok feszegetéséről szól. Megállapítható, hogy a női országos bajnokságon is kiderült: az erőemelés sokak számára több, mint egy sportág” – összegzett a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, aki hozzátette: igyekeznek a sportág minden résztvevőjét képezni és motiválni.

„Soha rosszabb országos bajnokságot! A G4 Fitness jó házigazdának bizonyult, és itt jegyezném meg, hogy az ob mellett bírói vizsgák is zajlottak, több bírójelölt sikeres megmérettetésen van túl” – tette hozzá Berke Lóránd.

Egyetemi arany

Kovács Kata Ráhel aranyérmes lett Luxemburgban. Az ELTE hallgatója ugyanis 405 kilogrammos összetett eredménnyel győzött az Egyetemi Erőemelő Európa Kupán. A hazai szövetség információi szerint Kovács Kata Ráhel felkészülését kisebb betegség hátráltatta, az EK-ra össze tudta szedni magát, és felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. Kata versenyzését Árvai István szövetségi kapitány irányította.

A debreceni erőemelő ob bajnokai:

47 kg

Csábi Dorka (Vitalitás)

52 kg

Ács Fruzsina (Powerbuild)

57 kg

Hódi Enikő (Powerbuild)

63 kg

Rozsnyai-Kovács Aletta (Vasdisznó Erőemelő SE)

69 kg

Sallai Eszter (Powerbuild)

76 kg

Petresevics Fanni (Erőtér Powerlifting Erőemelő Egyesület)

84 kg

Idem Ubong Raphael (Vasdisznó Erőemelő SE)

+84 kg

Lovas Mónika (Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület)