Ifjabb Tóth János szerint a legfontosabb, hogy végigmenjenek Egerben. Janika három év távolmaradás után tér vissza a gyorsasági szakaszok világába, Szőke Tamással indul az Eger-ralin. A hétszeres abszolút magyar bajnok a Juventus 103.9-en hallható SportBányában elmondta, hogy bajnokság elején az a cél, hogy minél több versenykilométert gyűjtsenek…

Az elmúlt három évben a családi vállalkozásunkban dolgoztam. Bár nem voltam benne a raliban, de folyamatosan képben voltam, hogy hogy alakultak az egyes versenyek” – mondta ifjabb Tóth János, aki hozzátette, hogy már a 2014-es szezonban is szerettek volna indulni, de akkor nem tudták összerakni a bajnoki sorozat anyagi hátterét.

Janika navigátora Szőke Tamás lesz, akivel türelemjátékra készül Egerben. „Én azért tudtam tesztelni ezzel az autóval, de egy, vagy két futamra szükségem van ahhoz, hogy valamilyen formát elérjek. Egy kicsit most én óvatosabb leszek, a cél az, hogy végigmenjünk, és gyűjtsük a versenykilométereket” – vázolta a feladatokat ifjabb Tóth János a Juventus 103.9-en.

„Az autók az elmúlt években átalakultak. A WRC-k nem indulhatnak nemzeti bajnokságokban, ezért bejöttek a Super 2000-esek, és már azoknak is lecsengő szériájuk van, és most itt vannak az újabb generációs autók, az R5-ök. Ez a kategória, amivel mi is indulunk” – tette hozzá Janika.

A SportBányában elhangzott hétfői interjú meghallgatható a Juventus Rádió honlapján.

(Fotó: Peugeot Sport Hungária)