Csodák márpedig vannak! Ezt többek között Barát Péter sztorija is igazolja. A sportember két éve még kómában feküdt, az orvosok már lemondtak róla, most pedig a balatonfüredi Balatonman versenyre készül, és rajthoz áll az idei Ultrabalatonon is.

Barát Pétert két évvel ezelőtt, kerékpározás közben, elütötte egy autó. A cserbenhagyásos gázolás után többszörösen összetört gerinccel kórházba került, majd kómába esett. Az orvosok valójában lemondtak róla. Nem így Barát saját magáról! Nem ment tovább a leépülés és a megsemmisülés felé vezető lejtőn! Felébredt a kómából és amilyen hamar csak lehetett elkezdett mozogni, sétálgatott, majd kocogott. Közben már túl van egy maratonon, most pedig a június közepén megrendezendő Balatonman-re készül.

„Az iron távot néztem ki magamnak, azaz a tervek szerint a júniusi versenyen 3,8 kilométert fogok úszni, 180 kilométert kerékpározom, és a végén futok egy maratoni távot” – mondja derűsen Péter.

„A felkészülésbe természetesen jól illeszkedik az idei Ultrabalaton is, ahol szintén elindulok az egyik csapat tagjaként futok majd. A rendszeres sport kitartásra nevel, és vidámságot ad. Minden olyan embernek csak ajánlani tudom, akik nem sportolnak rendszeresen. Mindegy, hogy úsznak, futnak, kerékpároznak, vagy gyalogolnak, a lényeg, hogy csinálják!” – hangsúlyozza Barát Péter.

Az Ultrabalaton a május 29. és 31. között rendezik meg, míg a füredi Balatonman versenyt június 12. és 14. között bonyolítják le. További részletek a www.ultrabalaton.hu és a www.balatonman.hu oldalakon.