Fiatalokat megszégyenítő lendülettel ropják a színpadon, a 40 közelében vagy azon is jócskán túl „lebulizzák” akár a 20-as korosztályt is a koncertjeiken a Total Dance Spring Edition fellépői. Vajon hogy csinálják? Mennyire szükséges a sportos életmód egy zenész számára?

Zoltán Erika élete szorosan összefonódik a tánccal. Az 1986-os siófoki Interpop Fesztiválon feltűnt énekesnő ma is „túl szexi”, de ezért maga is sokat tett. Férjével, Kátai Róberttel, alias Robby D.-vel 25 évvel ezelőtt alapították máig sikeres tánciskolájukat, de ez a tevékenység már jóval hamarabb „megtalálta” a szőke előadót.

„Három éves korom óta táncolok, ez tényleg a mindennapjaim részévé vált. Ma is ugyanúgy 200 százalékon pörgök, mintha én magam is 25 éves lennék, persze azért a fellépések után már érzem azok hatását” – mondja nevetve Erica C., hiszen 1994 óta ez a művészneve. Erika 1990-ben ismerkedett meg a hiphoppal, éppen Robbynak köszönhetően, aki szerinte a mai napig a műfaj legnagyobb tudora Magyarországon.

A tánc mellett több mint három évtizede a fitnesztermeket is rendszeresen látogatja a szőke énekesnő, pontosabban egy ideje már otthon tartja karban magát az egyre népszerűbb kardiogépek segítségével.

Ami Robby D.-t illeti, nem meglepő módon tehát a tánc az ő életét is meghatározza, de van még egy nagy szerelme: a foci. Annak idején tehetséges játékosnak számított, a Pécsi MSC utánpótláscsapatának tagja is volt, de végül hivatásként mégis a táncot választotta. Ennek ellenére nem szakadt el a sportágtól, hiszen kispályás együttesével rendszeresen megfordult különböző tornákon. Ma már inkább televízión élvezi a jó focimeccseket, az ízületei ugyanis megakadályozzák, hogy úgy rohangáljon a pályán, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. A színpadon persze mindebből semmit nem fogunk látni, mert a tánc- és énektudása mit sem kopott az évek során!

Ha fociról van szó, Csordás Tibi sem tud nemet mondani. A korábban a Fiesta zenekarban, három éve pedig szólóban dolgozó örökifjú énekes régebben a médiaválogatottban is időről időre fellépett, és ha teheti, ma is elmegy rugdosni a labdát a barátaival.

„Világéletemben sportoltam, mindig jól indul a napom, amikor mozgok egy jót reggel” – kezdi a pályáját rockzenészként, a Junkies tagjaként kezdő előadó. „Az alap nálam a kondizás, ez heti öt alkalmat jelent, de tényleg mindenre vevő vagyok, akár egy jó pingpongozásra vagy mondjuk nyáron egy kis wakeboardozásra. A téli sportok viszont nem a kedvenceim, mert a hideget nagyon nem szeretem.”

Varga Zsoltot Dr. Love-ként, illetve UFO Zsoltiként ismerte meg a nagyközönség a 90-es években, és UFO Update néven újra szórakoztatja a nagyérdeműt a jól ismert dalokkal. Nem mellesleg ő a Total Dance Spring Edition művészeti vezetője is, vagyis a tánc, mint mozgásforma nála is abszolút a number one.

„Emellett persze a sport más formáit sem hanyagolom el” – árulja el a „Szerelemdoktor”.

„Ha nem is mindennap, de hetente háromszor elmegyek futni, ami arra is jó, hogy összeszedjem a gondolataimat. Gyerekként mindenféle fiús sportágba belekóstoltam, cselgáncsoztam, fociztam, görkorcsolyáztam, később pedig a jógát is kipróbáltam, ami nagyon hasznos, csak éppen ezzel a pörgős életformával nehéz szinkronba hozni.”

Ha azt mondjuk, Paréj Zoltán, nem biztos, hogy sokan felkapják a fejüket, ha viszont Cory neve kerül szóba, mindenki tudja, hogy a Happy Gang egyik frontemberéről van szó. A szentendrei énekes gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a 90-es években, amikor arany- és platinalemezek egész sora jelezte a sikereiket. Ennek titka, hogy nála is mindig kulcsszerepet töltött be a sport. Jó barátja, az atlantai olimpikon, korábbi kiváló hármas- és távolugró, Ordina Tibor ismertette meg vele az atlétikát, rengeteg versenyen volt ott személyesen. Persze maga is több sportágat űzött. „A teniszt például nagyon szerettem, de az az igazság, hogy a családom nem volt gazdag, nem engedhettem meg magamnak, hogy a fehér sportnak hódoljak” – vallotta be Cory.

A mai napig rendszeres vendég a fitneszteremben, ha pedig az időjárás is megengedi, kerékpározással tartja karban magát.

Aki a saját szemével szeretne meggyőződni arról, hogy az X generáció legbulisabb zenészei hogyan „teljesítenek” a színpadon, megteheti, méghozzá március 28-án a Hungexpo G Arénájában, a Total Dance Fesztivál tavaszi kiadásán!