Hagyományteremtő céllal idén először rendezik meg az I. dm jótékonysági focitornát. A budapesti eseményen való részvétellel a csapatok a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt és a Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítványt támogatják. A tornán részt vesz Telek András (az FTC volt válogatott játékosa) és Véber György (az Újpest volt válogatott játékosa).

 

A MOM Sport, Sport és Rendezvényközpontban a drogériahálózat labdarúgói, valamint 13 üzleti partnere lép pályára. A benevezett cégek között szerepel a Cewe Magyarország, a Colgate-Palmolive Magyarország Kft., a Primőr Kozmetikai Kft., a Forest Papír, a Prestige Products Hungary Kft. Magyarország, a Johnson & Johnson, valamint az Unilever.

A nevezési díj csapatonként minimum 130.000 forint volt, felső határát nem maximalizálták. Amennyiben nagyobb adománnyal szerették volna támogatni az együttesek az alapítványok munkáját, a szervezők örömmel fogadták a felajánlásokat. A két szervezet egyenlő arányban részesült a tornán induló csapatok nevezési díjaiból, melyek teljes egészét átadták a két alapítványnak. Ennek fényében összesen 2,7 millió forint gyűlt össze, ami 1.350.000 forintot jelentet szervezetenként.