A novemberihez hasonló remek hangulatban, de még sokkal profibb körítéssel zajlott le a Total Dance Fesztivál tavaszi kiadása. A fellépők teljesítményéről megoszlanak a vélemények, de összességében remekül szórakozott a főleg 30-asokból álló közönség.

Azt szokták mondani, jó, ha az ember tanul a saját hibáiból. Nos, az az igazság, hogy a Total Dance Fesztivál szervezői valóban kijavították a novemberi bulin tapasztalt hiányosságokat, így egy nagy tízes jár nekik a lebonyolításért. A beengedés ezúttal abszolút zökkenőmentesen zajlott, elmaradtak a tumultusok, a helyszínül szolgáló Hungexpo G-csarnokban pedig jóval nagyobb területen mozoghattak a jelenlévők, így a ruhatár kialakítása is sokkal ideálisabb volt. A fizetési rendszer módosításának is örültek a partira érkezők, a token helyett most feltöltőkártyákkal lehetett kiegyenlíteni a számlát, zökkenők nélkül. Ami talán még mindig sokakat zavart, a bor hiánya volt, az isteni nedűt az őszi fesztiválhoz hasonlóan most sem fogyaszthatták a vendégek.

Ami a zenei felhozatalt illeti, nagyjából hasonló erősségű volt, mint négy hónappal ezelőtt. Akadtak átfedések is, az UFO Update és Zoltán Erika (immár Robby D.-vel „kiegészülve”) és Náksi Attila mellett persze ott voltak a legendás retrodj-k, így Dominique, Juhász Laci és André is. A legmagasabb színvonalat talán a Brooklyn Bounce és a 2 Unlimited produkálta, Mr. President és Ice Mc is hozta a formáját, az E-Rotic viszont egyértelműen csalódást okozott, nagyjából akkorát, mint a La Bouche novemberben.

Egy tizenöt koncertet felvonultató eseményen persze az ilyen arány egyáltalán nem rossz, és a helyzet az, hogy a tíz magyar előadó talán még jobban megmozgatta a 30-as, 40-es korosztályt. Pikáns volt Kefír és Csordás Tibi párharca (mondjuk döntetlennel zárult…), a Happy Gang és a Kerozin szinte őrületbe kergette a publikumot, Zoltán Erika, bocsánat, a 90-es évek óta használt művésznevén Erica C. pedig párjával, Robbyval ma is „tiszta őrület”, amit művel…

Mára Krisztián, az esemény főszervezője már korábban pedzegette, hogy a novemberi buli sikere évekre előre meghatározza a Total Dance sorsát, de nem csak emiatt gondolhatjuk, hogy még idén jön a folytatás: a mosdóban ugyanis az ember „Total Dance – november 28.” feliratú plakátokkal találkozott, vagyis a jelek szerint már írhatjuk is be a naptárba…