Stadionavató Kassán! A többségi magyar tulajdonban lévő Kassa FC hétfőn az olasz sztárcsapatot, az AS Romát fogadja. A találkozó az új kassai stadion hivatalos átadója lesz. A meccs iránt az anyaországból is sokan érdeklődnek.

Biztosan teltház lesz Kassán, hiszen már nem lehet jegyet kapni a Roma elleni összecsapásra. „Újabb fontos mérföldkő lesz a hétfői nap klubunk életében, és jó érezni azt a kiemelt figyelmet, amely övezi a csapatot a napokban. A környező országokból is sok érdeklődő e-mailt kaptunk, illetve kapunk.” – számolt be a stadionavatóval kapcsolatban Geri Ádám ügyvezető.

„Előzetes információk szerint az olaszok csaknem a legerősebb összeállításukkal érkeznek, és biztos, hogy nem veszik félvállról a hétfői meccset” – mondta Geri Ádám, aki hozzátette: a két együttes legutóbb 15 évvel ezelőtt az Európa Ligában találkozott egymással.

„2009-ben az Európa Liga rájátszásának első mérkőzésén a Kassa nagy meglepetést okozva, 3-3-ra végzett a Francesco Tottival felálló olaszokkal. A visszavágót a Roma aztán 7-1-re nyerte, de az FC Kassáról beszélt fél Európa a két meccs között.” – emlékezett az ügyvezető.

A Kassai Futball Aréna ünnepélyes megnyitója hétfőn 19.30-tól lesz. Az ünnepi találkozót 12.400 néző előtt játsszák le. 


FOTÓ: Tomáš CICOŇ