A női válogatott után a férfiak is a negyedik helyen végeztek a rögbi Európa-bajnokság budapesti állomásán! A férfi válogatott bronzmeccset játszhatott, amit a nőkhöz hasonlóan elvesztett, de így is történelmi eredményt ért el a Trophy Series olimpiai rögbi Eb-n.

Két negyedik helyezés lett a vége tehát a budapesti meccsdömpingnek. A kánikulában lejátszott mérkőzések során mind a nők, mind a férfiak bizonyították, hogy a hőn áhított előrelépésre képesek.

A nők szombati negyedik helye után a férfiak megnyerték a Monaco elleni negyeddöntőt (36-14), aztán következett a svédek elleni elődöntő, ahol végül a mieink alulmaradtak 21-14-re. A bronzmérkőzésen Lengyelország ellen léptek pályára a magyarok, és 26-5-re alulmaradtak.

A két állomásból álló kontinensbajnokság összesített eredményeit tekintve mind a két válogatott megszerezte az összetett negyedik helyet, amely szintén egyedinek számít, hiszen magyar válogatottak ilyen sikereket korábban nem értek el ebben a sportágban

Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke:

„Ez a két negyedik hely, ez csillagos ötös. Ezek a sportolók, akik munka és tanulás mellett – persze van köztük profi is – bizonyítottak. Korábban felkaptuk a fejünket amikor egy-egy feröeri csapat meglepetést okozott. Most a mieink bizonyították, hogy Európa élmezőnyének közvetlen közelében vannak. Beért az a sportágfejlesztési munka, amit 8 éve indítottunk”