Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rögbi Eb – A férfiak is negyedikek lettek Budapesten

A női válogatott után a férfiak is a negyedik helyen végeztek a rögbi Európa-bajnokság budapesti állomásán! A férfi válogatott bronzmeccset játszhatott, amit a nőkhöz hasonlóan elvesztett, de így is történelmi eredményt ért el a Trophy Series olimpiai rögbi Eb-n.

Két negyedik helyezés lett a vége tehát a budapesti meccsdömpingnek. A kánikulában lejátszott mérkőzések során mind a nők, mind a férfiak bizonyították, hogy a hőn áhított előrelépésre képesek.

A nők szombati negyedik helye után a férfiak megnyerték a Monaco elleni negyeddöntőt (36-14), aztán következett a svédek elleni elődöntő, ahol végül a mieink alulmaradtak 21-14-re. A bronzmérkőzésen Lengyelország ellen léptek pályára a magyarok, és 26-5-re alulmaradtak.

A két állomásból álló kontinensbajnokság összesített eredményeit tekintve mind a két válogatott megszerezte az összetett negyedik helyet, amely szintén egyedinek számít, hiszen magyar válogatottak ilyen sikereket korábban nem értek el ebben a sportágban

Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke:

„Ez a két negyedik hely, ez csillagos ötös. Ezek a sportolók, akik munka és tanulás mellett – persze van köztük profi is – bizonyítottak. Korábban felkaptuk a fejünket amikor egy-egy feröeri csapat meglepetést okozott. Most a mieink bizonyították, hogy Európa élmezőnyének közvetlen közelében vannak. Beért az a sportágfejlesztési munka, amit 8 éve indítottunk”

0 Tovább

Fotógaléria: Eb-pillanatok

A rekkenő hőség sem tudta lassítani a magyarokat! A hazai rendezésű rögbi Európa-bajnokságon a női, és a férfi válogatott is elszántabb, mint valaha. Mindkét csapat jelentős előrelépést mutat a korábbi évekhez képest. 

A Budapest Rugby Centerben zajló kontinenstorna támogatója a Szerencsejáték Zrt. Fotók: Tóth Csaba

0 Tovább

Ilyen még nem volt – 4. a női csapat, a férfiak pedig legyőzték a románokat

Sporttörténelmi magyar szereplés a rögbi Európa-bajnokság budapesti állomásán! A magyar női válogatott bronzmeccset játszhatott, amit ugyan elvesztett, de a negyedik helyezés történelminek nevezhető, hiszen korábban soha nem végzett ilyen előkelő helyen a Trophy Series olimpiai rögbi Eb-n.
A nemzeti csapat a kisdöntőben Georgia csapatával találkozott, és végül 28-10-re alulmaradt a Budapest Rugby Centerben zajló kontinenstorna 2. napján.

A szombati napot a mieink a finnek elleni negyeddöntővel kezdték, ahol (hosszabbítás után) 19-14-re nyertek, aztán a svédek elleni elődöntőben 19-12-re kikaptak.

A férfi válogatott is emlékezetessé tette a szombati napot. A válogatott története során először legyőzte Romániát (26-12)! Ez volt az első csoportmérkőzés. A folytatásban következett egy 19-14-es siker a lettek ellen, majd Monaco együttesét verték a magyarok 21-14-re. Mindez azt jelenti, hogy a zárónapon a férfi csapat negyeddöntőzhet. A 11 órakor kezdődő összecsapáson ismét Monaco lesz az ellenfél. 

0 Tovább

Rögbi Eb – A finnekkel negyeddöntőzhetnek a nők

Negyeddöntős a magyar női válogatott a rögbi Európa-bajnokság budapesti állomásán. A nemzeti csapat a Budapest Rugby Centerben rekkenő hőségben kezdte meg a küzdelmeket a Trophy Series olimpiai rögbi Európa-bajnokság második körében.

A magyarok előbb kikaptak Svájctól 15-10-re, majd a második találkozón 19-5-re verték Izraelt.

A harmadik pénteki összecsapáson Georgia legjobbjai következtek és Vitéz Georgináék végül 14-12-re győztek. Ez azt jelenti, hogy a szombati negyeddöntőben a finnekkel meccselhetnek a magyarok 12 óra 21 perctől.

A férfiak is bemutatkoznak szombaton. A magyarok Romániával, Lettországgal és Monacóval csapnak össze a csoportkörben.

Az Eb zárónapján a férfiak helyosztóit rendezik meg a Budapest Rugby Centerben.

Francia és svájci bajnokokkal áll fel a magyar férfi csapat

Mindenki egészséges, és mindenre elszánt játékosok várják az Eb-rajtot. Az olimpia évében különösen nagy figyelmet kap a sportág, mivel a franciáknál a rögbi egész évben fókuszban van. Kade Zalán U18-ban a Rouen, Sacaze Márton pedig a svájci Servette együttesével lett bajnok, amely a francia bajnokságban játszik.

Fotók: Tóth Csaba

0 Tovább

Rögbi Eb – Kezdődik a hazai rendezésű kontinensviadal!​​​​​​​

Francia és svájci bajnokokkal áll fel a magyar csapat

Jön a hazai rendezésű rögbi Európa-bajnokság! A hétvégén a Budapest Rugby Center ad otthont a Trophy Series olimpiai rögbi Európa-bajnokság második fordulójának. A csapatok már érkeznek. 

A Magyar Rögbi Szövetség információi szerint a meccsek már pénteken elkezdődnek és vasárnapig tartanak.

Az első, zágrábi fordulóban a női válogatott az 5. helyen végzett, míg a férfiak hetedikek lettek. A két forduló alapján az összesített első és második helyezett feljut a Championship-be, a 11-12. helyezettek pedig kiesnek, és a „Conference” kategóriában folytatják.

Az Európa-bajnokság budapesti állomásán 12 női és 12 férfi csapat lép pályára.

A magyar női válogatott sorrendben a svájciakkal, az izraeliekkel és a georgiaiakkal találkozik. A női csoportmeccsek pénteken zajlanak.

Szombaton a férfiak Romániával, Lettországgal és Monacóval csapnak össze. Vasárnap a helyosztókat rendezik meg számukra. A női helyosztók szombaton lesznek.

Francia és svájci bajnokokkal áll fel a magyar csapat

Mindenki egészséges, és mindenre elszánt magyar válogatottak várják az Eb-rajtot. Az olimpia évében különösen nagy figyelmet kap a sportág, mivel a franciáknál a rögbi egész évben fókuszban van. Kade Zalán U18-ban a Rouen, Sacaze Márton pedig a svájci Servette együttesével lett bajnok, amely a francia bajnokságban játszik.

A program:

Meccsdömping lesz mindhárom nap. Pénteken, amikor csak a nők játszanak, az összecsapások 10-től 18.10-ig zajlanak. Szombaton az első találkozó 9-kor veszi kezdetét, és este fél 10-ig lehet szurkolni a csapatoknak. Ezen a napon bonyolítják le a női helyosztókat és a férfi csoportmeccseket is. Vasárnap 11 órától 18.30-ig lesznek meccsek.

0 Tovább

Rögbi Eb – Pályán a női és a férfi válogatott is Budapesten!​​​​​​​

Jön a hazai rendezésű rögbi Európa-bajnokság! A hétvégén a Budapest Rugby Center ad otthont a Trophy Series olimpiai rögbi Európa-bajnokság második fordulójának.

A Magyar Rögbi Szövetség információi szerint a meccsek már pénteken, azaz július 12-én elkezdődnek és vasárnapig (júl. 14.) tartanak.

Az első, zágrábi fordulóban a női válogatott az 5. helyen végzett, míg a férfiak hetedikek lettek. A két forduló alapján az összesített első és a második helyezett feljut a Championship-be, a 11-12. helyezettek pedig kiesnek, és a „Conference” kategóriában folytatják.

Az Európa-bajnokság budapesti állomásán 12 női és 12 férfi csapat lép pályára. A magyarok ellenfelei:

A magyar női válogatott sorrendben a svájciakkal, az izraeliekkel és a georgiaiakkal találkozik. A női csoportmeccsek pénteken zajlanak.

Szombaton a férfiak Romániával, Lettországgal és Monacóval csapnak össze. Vasárnap a helyosztókat rendezik meg számukra. A női helyosztók szombaton lesznek.

További információk a Magyar Rögbi Szövetség Facebook oldalán. 

0 Tovább

Centenáriumi rögbi mérkőzés - Emlékezetes meccsen nyert a Cambridge​​​​​​​

A Cambridge University csapata győzött az Albert Kupáért kiírt centenáriumi rögbi mérkőzésen. Száz esztendeje annak, hogy Magyarországon lejátszották az első hivatalos meccset a sportágban.

A Cambridge-i egyetem csapatának ellenfele annó a Rosslyn park együttese volt, az eseménynek pedig a Millenáris adott otthont. A világ egyik legnagyobb és rögbiben leghíresebb egyeteme, a Cambridge University csapata ezúttal visszatért a magyar fővárosba, a  Budapest Rugby Centerben megrendezett összecsapáson végül 41-7-re nyert a magyar válogatott ellen.

„Sporttörténelmi mérkőzésnek lehettünk szemtanúi, kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy milyen játékerőt képvisel a Cambridge. Örömteli, hogy végül egy színvonalas meccsen emlékezhettünk meg arra a pillanatra, amikor a sportág először bemutatkozott Magyarországon.” – fogalmazott Stiglmayer Gábor, a Magyar Rögbi Szövetség sportigazgatója.

A szervezők az Albert Kupát az egykori Cambridge-i diák, a Nobel-díjas tudós, Szentgyörgyi Albert iránti tiszteletből alapították. Szentgyörgyi Albert rendkívül kalandos, regénybe illő fordulatokkal, izgalmas és hősies élethelyzetekkel teli életútja példakép minden sportoló számára. A Cambridge-i egyetemen 1927-ben doktorált, a kémia tudományok professzora lett.

A héten nagyszabású konferenciát is tartottak a sportágról a Testnevelési Egyetemen. A rögbi sport egyetemi sikertörténete - Cambridge University címmel megrendezett eseményt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint a Magyar Rögbi Szövetség szervezte meg.

Fotók: HJG 

0 Tovább

Rögbi – Centenáriumi mérkőzés az Albert Kupáért​​​​​​​

Szentgyörgyi Albert  életműve előtt tisztelegnek a magyar és a Cambridge-i rögbisek. A szombaton megrendezendő centenáriumi mérkőzésen ugyanis az Albert Kupáért lépnek pályára a csapatok Budapesten.

Száz esztendeje annak, hogy Magyarországon lejátszották az első hivatalos mérkőzést a sportágban. A Cambridge-i egyetem csapatának ellenfele akkor a Rosslyn park együttese volt, a meccsnek pedig a Millenáris adott otthont. A világ egyik legnagyobb és rögbiben leghíresebb egyeteme, a Cambridge University csapata most visszatér a magyar fővárosba, a  Budapest Rugby Centerben 12 órakor végzik el a kezdőrúgást, az ellenfél ezúttal a magyar válogatott lesz.

A szervezők az Albert Kupát az egykori Cambridge-i diák, a Nobel-díjas tudós, Szentgyörgyi Albert iránti tiszteletből alapították. Szentgyörgyi Albert rendkívül kalandos, regénybe illő fordulatokkal, izgalmas és hősies élethelyzetekkel teli életútja példakép minden sportoló számára. A Cambridge-i egyetemen 1927-ben doktorált, a kémia tudományok professzora lett. Tudományos munkájának csúcsa a C-vitamin felfedezése, amit a Szegedi Tudományegyetemen végzett kutatása tett lehetővé, és amiért 1937-ben Nobel-díjat is kapott – áll az esemény műsorfüzetében.

A centenáriumi meccs felvezetéseként szerdán a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint a Magyar Rögbi Szövetség nagyszabású konferenciát tart A rögbi sport egyetemi sikertörténete - Cambridge University címmel. A konferencia helyszíne: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, K1 épület, Róma szenátusi terem.

0 Tovább

Rögbi Gála – Díjazott a hazai szövetség, és rendhagyó szezonra készülnek a sportágban​​​​​​​

Nagy dobásra készülnek a magyar rögbisek – derült ki a sportág nagyszabású gáláján, amelyet a Budapest Kongresszusi Központban tartottak meg.

Nyáron Budapest ismét Európa-bajnoki állomásnak ad otthont a Budapest Rugby Centerben. A cél a férfiaknál és a nőknél is a dobogó megszerzése a július 13-án kezdődő Europe Trophy 7’s kategóriában (ez az olimpiai hetes rögbi).

A gálán elhangzott, hogy az Eb előtt centenáriumi meccset is játszanak Budapesten, ugyanis pont száz éve annak, hogy Magyarországon először rögbi meccset bonyolítottak le. A korabeli összecsapáson a magyarok ellenfele a Cambridge Rugby Club volt.

Az angolok március 16-án visszatérnek és összecsapnak a válogatottal az Albert Kupáért, amelyet Szentgyörgyi Albertről neveztek el. A Nobel-díjas magyar tudósnak volt Cambridge-i kötödése, hiszen ott lett a Kémia Tudományok Doktora.

A Budapest Kongresszusi Központban a különböző kategóriákban 16 díj talált gazdára, többségében a 2023-as teljesítmények alapján. A Magyar Rögbi Szövetség három életműdíjat is átadott: Erdélyi Sándor, Körmöczi Béla és Vitéz Bene Kálmán vehette át a magyar rögbi alapítójáról elnevezett Carlo Passalacqua-díjat.

Fotók: Tóth Csaba

0 Tovább

Sporttörténelmi rögbi meccs Budapesten!

Budapesten játssza le az Európai Szuper Kupa elődöntőjét a Tel Aviv Heat. Az izraeli rögbicsapat a Romanian Wolves együttesével csap össze a Kincsem parkban található Budapest Rugby Centerben.

A feszült politikai és háborús helyzetre tekintettel döntött úgy a Tel Aviv Heat vezetése, hogy nem lép pályára otthon, az európai szövetség (Rugby Europe) pedig a magyar szövetség segítségét kérte. „Magyarország a rögbi alapértékeinek jegyében, a szolidaritás és összetartozás szellemében az esemény mellé állt. Magyarországon egyébként ilyen szintű, profi 15-ös tétmérkőzés még nem volt.” – áll a Magyar Rögbi Szövetség közleményében.

Az elődöntőt szombaton rendezik meg a Rugby Centerben, a kezdőrúgás fél kettőkor lesz. Egyfajta világválogatottat láthatunk Budapesten, a csapatokban 9, a franciaországi világbajnokságon is pályára lépett játékos szerepel. A Rugby Europe Super Cup a Heineken Kupa és a Challenge Kupa mellett a 3. számú profi rögbi kupa Európában.

0 Tovább
«
123

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum