Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sporttörténelmi rögbi meccs Budapesten!

Budapesten játssza le az Európai Szuper Kupa elődöntőjét a Tel Aviv Heat. Az izraeli rögbicsapat a Romanian Wolves együttesével csap össze a Kincsem parkban található Budapest Rugby Centerben.

A feszült politikai és háborús helyzetre tekintettel döntött úgy a Tel Aviv Heat vezetése, hogy nem lép pályára otthon, az európai szövetség (Rugby Europe) pedig a magyar szövetség segítségét kérte. „Magyarország a rögbi alapértékeinek jegyében, a szolidaritás és összetartozás szellemében az esemény mellé állt. Magyarországon egyébként ilyen szintű, profi 15-ös tétmérkőzés még nem volt.” – áll a Magyar Rögbi Szövetség közleményében.

Az elődöntőt szombaton rendezik meg a Rugby Centerben, a kezdőrúgás fél kettőkor lesz. Egyfajta világválogatottat láthatunk Budapesten, a csapatokban 9, a franciaországi világbajnokságon is pályára lépett játékos szerepel. A Rugby Europe Super Cup a Heineken Kupa és a Challenge Kupa mellett a 3. számú profi rögbi kupa Európában.

0 Tovább

Rögbi Európa-bajnokság BUDAPEST: Ötödik mennyország

A nem túl kedvező csoportmérkőzéseknek köszönhetően a nőkhöz hasonlóan a férfiak is a létező legerősebb ellenféllel találták szemben magukat a második, egyben döntő tornanap kezdetén Budapesten.

A hazai gárda nem dédelgetett hiú ábrándokat, ennek ellenére az első pillanattól az utolsóig óriási nyomást helyezett az első, zágrábi fordulót is hibátlanul teljesítő ukrán alakulatra. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy csupán egy hajszálon múlott a győzelem.

A play-off szakasz második ütközetén a moldáv együttessel néztek farkasszemet, ahol egy elég kétségbeejtő 0-14 állásról sikerült magabiztos győzelmet aratniuk a végső sípszóra. 

A hangulat a lelátón és a csapaton belül is a tetőfokára hágott az utolsó esti ütközetre, ahol az ötödik helyért Svájc alakulatával mérkőztek meg a férfiak, sikeresen.

Ugyan a zágrábi fordulón megszerzett negyedig pozíciót nem sikerült megtartani, de a budapesti etap előtt megfogalmazott remények megvalósultak, hiszen a férfiaknak sikerült az ötödik helyre küzdeniük magukat. Ez az eredmény újfent történelmi, hiszen TROPHY szinten és hazai közönség előtt még soha nem tudta ezt a helyet megkaparintani magyar férfi csapat.


FÉRFI PLAY-OFF EREDMÉNYEK

Ukrajna (19-12) Magyarország
Magyarország (28-19) Moldávia
Magyarország (19-7) Svájc[ötödik helyért]

Fotók: Hidvégi János Gábor

0 Tovább

Rögbi Európa-bajnokság: legjobb ötben a magyar nők

A budapesti rendezésű TROPHY SERIES Olimpiai Rögbi Európa-bajnokság első két napjának tanulsága, hogy hazai közönség előtt a férfiak, illetve a nők is kissé megszeppenve indítják a napot.

A szombati versenynap több szempontból is kulcsfontosságú volt a magyar delegáció számára. A nők a pénteki csoportmérkőzések után élérték a kieséses szakaszt, a férfiak pedig a csoportmérkőzéseknek veselkedtek neki.

A férfiak a dán együttes elleni első csoportmérkőzésüket az első pillanattól kezdve kezükben tartották. A sors fintora, hogy ennek ellenére az összecsapásvégeredménye döntetlen lett. A sort a hasonló kaliberű Izrael ellen folytatták, ahol minden erőfeszítésük ellenére alulmaradtak. A rendkívül feszített tempójú napot egy, a svédek elleni újfent döntetlennel zárták. Pontjaiknak köszönhetően minden nehezítő tényező ellenére a vasárnapi negyeddöntőkbe verekedték magukat, ahol a zágrábi tornagyőztes ukrán különítmény lesz ellenfelük.

FÉRFI CSOPORT EREDMÉNYEK [2023.07.08., szombat]

Magyarország (19-19) Dánia
Magyarország (0-7) Israel 
Svédország (12-12) Magyarország


A nem túl kedvező pénteki eredmények okán magyar nők a második helyen álló török csapattal indították a napot. A második helyen tanyázó türkök ellen sajnos nem sikerült pontokat gyűjteni. A kieséses szakasz soron következő mérkőzésén sikerült a hazai csapatnak revansot venni az osztrák sógornőkön. A végső, ötödik helyezésért folyó küzdelemben harapni lehetett a levegőben a küzdeni akarást, fölényes győzelmet arattak a Dánia ellen, így a reményeknek megfelelően, nem hogy a legjobb nyolc között, de ötödikként végeztek Budapesten.

NŐI PLAY-OFF EREDMÉNYEK [2023.07.08., szombat]

Törökország (24-0) Magyarország
Magyarország (19-12) Ausztria
Dánia (5-27) Magyarország


Fotók: Hidvégi János Gábor

 

0 Tovább

Rögbi Európa-bajnokság: Lányaink a halál torkából tértek vissza ​​​​​​​

Sajnálatos módon nem az előzetes terveknek megfelelően rajtolt el a női rögbi válogatott első napja a budapesti rendezésű TROPHY SERIES Olimpiai Rögbi Európa-bajnokságon.

Első csoportellenfelük, az osztrák együttes rövid időn belül másodszor tört borsot a magyar lányok orra alá, ezúttal a mérkőzés utolsó pillanatában. Ekkor még ráadásul úgy tűnhetett, hogy a végletekig ki-ki mérkőzés végeredménye sajnos már akár önmagában végzetes lehetett volna a hazai csapat számára.


A második, ukrán mérkőzést megelőzően senkinek nem voltak irreális elvárásai a csapattal szemben, hiszen az egyel magasabb szintű championship-ből érkező [*a háború okozta nehézségek miatt az előző évben nem indult a csapat] és zágrábi fordulógyőztes ukrán alakulat a mezőny összes résztvevője számára nagy falatnak bizonyul. A kilátások ellenére a magyarok felvették a bokszkesztyűt és szép akciókat vezetve ők szerezték meg a mérkőzés első pontjait. A végletekig kiélezett mérkőzés eredménye tovább csorbította az zágrábi teljesítmény alapján jogosan áhított helyezés elérését.


Az utolsó csoportmérkőzés, így a bolgárok elleni magas pontarányú győzelem legjobb harmadikként egyenesen a negyeddöntőbe repítette a lányokat.


A riasztó kezdés ugyan megnehezítette az utat, de semmivel sincsen rosszabb helyzetben a csapat, mint a három héttel korábbi zágrábi csoportelsőség esetén. Legjobb harmadikként jutottak a negyeddöntőbe.

 
Legközelebb szombaton [2023.07.08] 11 óra 37 perckor Törökország válogatottjával küzdhetnek meg a legjobb négy közé kerülésért.

EREDMÉNYEK

Magyarország (12-19) Ausztria

Ukrajna (33-10) Magyarország

Magyarország (57-5) BulgáriaFotók: Vereczkei Benjamin

0 Tovább

Rögbi Európa-bajnokság Budapest: Női esélyek és lehetőségek

2023. július 7-9. között Budapesten rendezik meg a régió kiemelt tojáslabdás eseményét, a TROPHY SERIES Olimpiai Rögbi Európa-bajnokság második fordulóját. A versenynek a Kincsem Park területén elhelyezkedő Budapest Rugby Center ad otthont. A play-off rendszerű találkozó három napja alatt összesen 24 csapatot és 68 mérkőzést láthatnak majd a sport szerelmesei.

Látva a női mezőny, de kiemelten a csoport erősségét Thomas Aponte vezető edző együttese számára a legjobb nyolc közé jutás már önmagában is embertelen feladat. A csapategység kiváló, történelmi pillanat kapujában állnak, hiszen először sikerülhet nekik akár belépni az előkelő legjobb négy közé is. A budapesti esemény első napján az osztrák, a tornagyőztes ukrán, valamint a bolgár csapatokkal mérhetik majd össze tudásukat a csoportmérkőzések keretein belül.

Hollósi-Szigeti Erika női szakágvezető: „ A női keretben nem történt változás a zágrábi fordulót követően. A csapat minden tagja a magyar bajnokságban készült fel a nemzetközi megmérettetésekre, ami nagy fegyvertényező lehet a kezünkben. A lányok jól ismerik egymást, a fiatal játékosok egyre nagyobb erőt képviselnek a csapatban. A tapasztaltabb játékosok nagy segítséget adnak nekik ebben. A hazai fordulón a minimum kitűzött cél a 8 közé kerülés, azonban a zágrábi fordulót követően reális cél lehet a legjobb 4 közé jutásuk is. Reméljük, hogy a hazai közeg plusz motivációt tud ehhez adni nekik és javítani tudnak az előző fordulón elért hetedik helyezésen.”

NŐI CSOPORTMÉRKŐZÉSEK [2023.07.07. péntek]

12:20 Ausztria - Magyarország ; 15:20 Ukrajna - Magyarország; 18:20 Magyarország – Bulgária

JEGYVÁSÁRLÁS
https://tixa.hu/rugby-europe-sevens-trophy-series

0 Tovább

Rögbi Európa-bajnokság Budapest: A negyedik pozíció megtartása a cél 

2023. július 7-9. között Budapesten rendezik meg a régió kiemelt tojáslabdás eseményét, a TROPHY SERIES Olimpiai Rögbi Európa-bajnokság második fordulóját. A versenynek a Kincsem Park területén elhelyezkedő Budapest Rugby Center ad otthont. A play-off rendszerű találkozó három napja alatt összesen 24 csapatot és 68 mérkőzést láthatnak majd a sport szerelmesei.

Gareth Lloyd vezetőedző alakulata kedvező pozícióból vág neki a soron következő küzdelmeknek a magyar fővárosban. A legjobb nyolc közé kerülés a reális, mégis monumentális eredmény lenne, ha a csapat hazai közönség előtt tudná megőrizni negyedik, zágrábi pozícióját. A csoportban a dán, svéd és izraeli együttesekkel vívnak majd harcot.

Gareth Lloyd vezetőedző: „A első, zágrábi forduló tanulsága, hogy már nincsenek gyenge együttesek. Minden egyes csapat számít, illetve mindenkinek a tudása legjavát kell adnia egy-egy győzelemért. Szükség van a tapasztalatra, így két jól ismert és gyakorlott játékossal erősítünk a hazai fordulóra, természetesen nem lebecsülve ezzel a fiatalok zágrábi teljesítményét. A csapatnak fejlődnie és tanulnia kell az első etap zökkenőiből, hogy megtarthassuk vagy javíthassuk jelenlegi negyedik pozíciónkat. Az első mérkőzésünk Dánia ellen lesz, akikkel tavaly már volt szerencsénk megbirkózni Budapesten. Versenytársunk sokat fejlődött, nehéz ellenfél lesz. Az első mérkőzés hangulata és kimenetele mindig kritikus fontosságú, hiszen ez határozza meg a soron következő küzdelmek képét, így az izraeli és svéd csoportmérkőzéseket. Egy biztos, a fiúk izgatottan várják, hogy hazai közönség előtt bizonyíthassanak.”


FÉRFI CSOPORTMÉRKŐZÉSEK [2023.07.08. szombat]

10:50 Magyarország – Dánia ; 15:20 Magyarország – Izreal ; 19:50 Svédország – Magyarország

JEGYVÁSÁRLÁS
https://tixa.hu/rugby-europe-sevens-trophy-series

0 Tovább

Budapesten rendezik meg a régió kiemelt tojáslabdás eseményét

2023. július 7-9. között Budapesten rendezik meg a régió kiemelt tojáslabdás eseményét, a TROPHY SERIES Olimpiai Rögbi Európa-bajnokság második fordulóját. A versenynek a Kincsem Park területén elhelyezkedő Budapest Rugby Center ad otthont. A play-off rendszerű találkozó három napja alatt összesen 24 csapatot és 68 mérkőzést láthatnak majd a sport szerelmesei.


A hölgyek összecsapásait pénteken és szombaton, míg a férfiakét szombaton és vasárnap vehetik majd szemügyre az érdeklődők. Az első, zágrábi forduló sikerei után bizton állítható, hogy a magyar csapatok küzdelmei népes szurkolótábort vonzanak majd a hazai lelátóra.


A horvát fővárosban női, illetve férfi vonalon is fergeteges előre lépésnek lehettek szemtanúi a rajongók.

 
A Thomas Aponte által vezényelt lányok nem kevesebb, mint két helyet javítottak tavalyi eredményükön. Kiemelkedő siker, hogy csoportelsőként meneteltek a negyeddöntőig és a hatból nem kevesebb, mint négy mérkőzésen kerekedtek felül. A hetedik helyen végeztek. Látva a mezőny, de kiemelten a csoport erősségét a legjobb nyolc közé jutás már önmagában is embertelen feladat. A csapategység kiváló, történelmi pillanat kapujában állnak, hiszen először sikerülhet nekik akár belépni az előkelő legjobb négy közé is. A budapesti esemény első napján az osztrák, a tornagyőztes ukrán, valamint a bolgár csapatokkal mérhetik majd össze tudásukat a csoportmérkőzések keretein belül.

A férfiak mind a két esztendőben a negyedik helyre sorolták magukat Zágrábban, de a tavalyi három győzelem, idén már négyre emelkedett. Zsinórban négy mérkőzést zsebeltek be, a nőkhöz hasonlóan ők is veretlenül és csoportelsőként jutottak a negyeddöntőkig. Gareth Lloyd vezetőedző alakulata kedvező pozícióból vág neki a soron következő küzdelmeknek a magyar fővárosban. A legjobb nyolc közé kerülés a reális, mégis monumentális eredmény lenne, ha a csapat hazai közönség előtt tudná megőrizni negyedik, zágrábi pozícióját. A csoportban a dán, svéd és izraeli együttesekkel vívnak majd harcot.

0 Tovább

Rögbi Gála – Könyvbemutató és díjazás

Nagyszabású gálával kezdték az évet a rögbisek! A Francia Intézet adott otthont az rögbiesi díjátadó ceremóniának, amely egy könyvbemutatóval egészült ki.

Kiss Antal a Magyar Rögbi Szövetség elnöke elmondta, hogy sok közös cél van a franciákkal való együttműködésben, főként, hogy a világ 3. legnagyobb sporteseményét, a közel 3 millió helyszíni  nézőt vonzó rögbi világbajnokságot (RWC) idén Franciaországban rendezik.

A mintegy 200 meghívott résztvevő a rögbis társadalom egészét képviselték. Dr. Dénes Tamás, Szepesi-díjjal kitüntetett író munkája, a magyar rögbi sport történetét bemutató mintegy 400 oldalas kötet és a rögbis szerkesztő bizottság és magyar rögbi társadalom közreműködésével született meg. Az egy éven át készült könyv létrehozását vitéz Bene Kálmán, a szövetség társadalmi alelnöke határozta el, aki a merész terv megvalósításában az alkotási folyamat végéig vezető szerepet játszott – hangzott el a Rögbi Gálán.

A szövetség egyébként kiemelkedő évet tudhat maga mögött. Többek között júniusban Magyarország rendezte meg az európai szövetség legnagyobb eseményét, a 7’s Trophy-t.  Emellett a magyar válogatottak a világ legjobb csapatai ellen küzdöttek meg a párizsi olimpiára vezető út első állomásán - többek között a tokiói  olimpián is indult Írország, Anglia és Wales ellen. A rendkívüli kihívás után Magyarországnak továbbra is van esélye az olimpiai  kvalifikációs döntőre való kijutásra,  a folytatás a World Series eredmények függvénye.

A díjazottak

 A legdinamikusabban fejlődő egyesület: Honfoglalók RC

Év játékosa 2022 - u16 fiú  7's:  Kade Zalán (Esztergomi Vitézek RAFC

Év játékosa 2022 - u16 lány  7's:  Szűcs Kinga (Nádasdladány RC

Év játékosa 2022 - u16 XV:  Mesterca Dávid (Nagykovácsi Dragons RC)

Év áttörő támadó játékosa: Kritzer Dorina (Esztergomi Vitézek RAFC)

Év játékosa 2022 - u18 fiú  7's: Kade Zsombor (Esztergomi Vitézek RAFC)

Év játékosa 2022 - u18 lány  7's: Jakubecz Lili (Fehérvár RC)

Év játékosa 2022 - u18 XV: Szűcs Máté (Fehérvár RC)

Év játékosa 2022 - férfi  7's: Gyurcsik Mózes (Battai Bulldogok SZVISE)

Év játékosa 2022 - női 7's: Oláh Dorottya (Fehérvár RC)

Év játékosa 2022 – XV: Márki Roland (Fit World SE Gorillák RC)

Év önkéntese: vitéz Bene Kálmán

Év játékvezetője: Dr. Mátrai Norbert

Év edzője: Regan Phillips (Fit World SE Gorillák RC)

 

Fotók: Lehotzky István

0 Tovább

Rögbi Eb: Kiss Antal szerint reális eredmények születtek, és büszkék lehetünk válogatottjainkra

A magyar férfi rögbi-válogatott hetedik lett a Rugby Europe Trophy 7’s budapesti állomásán – ezzel a kontinensbajnokság 5. helyén zárt. A nők szintén hetedikek lettek a fővárosban, így összesítésben a nyolcadik helyen végeztek. Kiss Antal szerint valahol reális eredmények születtek, és a sportág sokat fejlődhet itthon.

„Mi teljesen amatőr magyar és magyar felmenőkkel rendelkező sportolókkal értük el ezeket az eredményeket egy olyan sportágban, amelyről Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta, hogy a rögbi nem fog kikerülni az olimpiai programból, hiszen olyan nézettséggel bír öt földrészen, amilyen nem minden sportág tud elmondani magáról.” – mondta a sportvezető, aki hozzátette: a Rugby Europe Trophy 7’s budapesti állomásán ott volt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, valamint Schmidt Gábor, sportért felelős helyettes államtitkár.

„Úgy gondolom, hogy sikeres tornán vagyunk túl. El kell döntenünk, hogy dolgozunk-e ezen a szinten, vagy sokkal professzionálisabban tervezzük meg a sportágunkat. Jó példa a cseheké, ahol van rögbiközpontú klub, amely sikeres generációkat nevel ki.” – mondta Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke.

0 Tovább

Rögbi Eb – Romániával negyeddöntőzik a férfi válogatott!

Hetedikek lettek a nők, sporttörténelem kapujában a férfi válogatott Budapesten.

A magyar férfi rögbi-válogatott ki-ki meccsre készül az Eb-n! A Rugby Europe Trophy 7’s budapesti állomásának zárónapján a nemzeti csapat Románia legjobbjai ellen lép pályára a negyeddöntőben.

Ez azt jelenti, hogyha megnyeri a 11.36 perckor kezdődő összecsapást, akkor a sportág valaha volt legjobb magyar eredményét produkálva indulhat majd a vb-selejtezőn. Kiegyenlített párharc várható, hiszen a két válogatott közel azonos játékerőt képvisel.

A nők befejezték a küzdelmeket a Kincsem Parkban található Rugby Centerben. A magyarok a hetedik helyen végeztek. Ez a kétfordulós Európa-bajnokság zárása.

0 Tovább
«
123

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum