Sporttörténelmi magyar szereplés a rögbi Európa-bajnokság budapesti állomásán! A magyar női válogatott bronzmeccset játszhatott, amit ugyan elvesztett, de a negyedik helyezés történelminek nevezhető, hiszen korábban soha nem végzett ilyen előkelő helyen a Trophy Series olimpiai rögbi Eb-n.
A nemzeti csapat a kisdöntőben Georgia csapatával találkozott, és végül 28-10-re alulmaradt a Budapest Rugby Centerben zajló kontinenstorna 2. napján.

A szombati napot a mieink a finnek elleni negyeddöntővel kezdték, ahol (hosszabbítás után) 19-14-re nyertek, aztán a svédek elleni elődöntőben 19-12-re kikaptak.

A férfi válogatott is emlékezetessé tette a szombati napot. A válogatott története során először legyőzte Romániát (26-12)! Ez volt az első csoportmérkőzés. A folytatásban következett egy 19-14-es siker a lettek ellen, majd Monaco együttesét verték a magyarok 21-14-re. Mindez azt jelenti, hogy a zárónapon a férfi csapat negyeddöntőzhet. A 11 órakor kezdődő összecsapáson ismét Monaco lesz az ellenfél.