Már a péntek is bitang erős mezőnyt fog felvonultatni a IV. Hungarian Darts Trophy-n. A European Tour magyarországi állomásáról így megállapítható, hogy a legnagyobb és legszínvonalasabb hazai dartsverseny lesz, amit magyar közönség láthat. Az esemény szeptember 20. és 22. között lesz az MVM Dome-ban.

A sportágban a világ legjelentősebb szervezete, a PDC szabályt módosított, ennek köszönhetően eldőlt, hogy a világranglista első 16 helyezettje is lehetőséget kap az indulásra. Korábban a Pro Tour ranglista TOP 16-os mezőnye állhatott tábla elé. A verseny játékoskiemelése azonban továbbra is az utóbbi rangsor alapján történik.

A korábbi gyakorlat szerint a pénteki nap amolyan "bemelegítő" volt, de a szabályváltozás következtében és a nagyágyúk névsorát elnézve ez megdőlt.

Így már az első napon színpadra lép többek között az angol Michael Smith, az angol Nathan Aspinall, a skót Peter Wright, és a holland Raymond van Barneveld.

Négy magyarért szoríthatunk, hiszen Bezjian Alberto, Végső János, Csóka András és Jehirszki György is indulási jogot szerzett.

Szombaton a holland Michael van Gerwen, az angol regnáló világbajnok Luke Humphries és honfitársa Luke Littler, a walesi Gerwyn Price, sokak nagy kedvence a skót Gary Anderson, és a tavalyi budapesti győztes Dave Chisnall (angol) játszik majd, hogy csak pár világklasszist említsünk.

További információk a www.dartsevent.com oldalon.