Egyéniben és csapatban is nagyszerűen teljesítettek a magyarok az athéni kick-box Európa-kupán, amelyen 21 ország több mint 550 versenyzője indult. Egyéniben a felnőttek közül Bálint Martin és Busa Andrea volt a legeredményesebb két-két aranyéremmel. A görögországi verseny legjobbjaink számára fontos felkészülési állomás volt a júniusi Európa Játékok előtt.

Az Athens Challenge elnevezésű viadalon a pointfighting szabályrendszerben Bálint Martin megnyerte súlycsoportja, a 74 kg küzdelmeit. A 2019-ben a felnőtt világelitbe ifjú újoncként világbajnoki címmel berobbant kick-boxos azóta már elismert klasszissá nőtte ki magát, amit a görög fővárosban a súlycsoport nélküli kategória megnyerésével bizonyított: Bálint Martin öt győzelemmel harcolta ki a királykategória aranyérmét.

A nőknél Busa Andrea is kétszer állhatott fel egyéniben a dobogó tetejére. A négyszeres világbajnok sportoló kihasználva, hogy több súlycsoportban is lehetett nevezni, a 65 kg-os kategória mellett diadalmaskodott a 70 kilósok között is. Busa Andrea is elindult az openben, ahol egy további bronz lett a jutalma.

Aranyérmes lett az elmúlt bő évtized egyik kiválósága, a sokszoros világ- és Európa-bajnok, rutinos Veres Richárd is, aki a 63 kg-ban mind az öt meccsét sikerrel abszolválta.

Csapatban is taroltak a magyarok: a Halker-Király Team felnőtt együttesei a pointfighting és a light-contact szabályrendszerekben két-két aranyat, míg a kick-lightban egy aranyat és egy ezüstöt termeltek.

Az eredményeknek köszönhetően Magyarország a nemzetek versenyében a harmadik helyen zárt, míg a klubok között a Halker-Király Team a második legeredményesebbnek bizonyult.

A görögországi teljesítmény biztató a júniusi Európa Játékok szempontjából is. Az Európai Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó multisport-eseményre ugyanis kilenc kick-boxos is kvalifikációt szerzett, köztük az Athénban remeklő Bálint Martin, Busa Andrea és Veres Richárd.

Kick-box Európa-kupa, Athén a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

63 kg: 1. Veres Richárd, 2. Viczián Dániel

74 kg: 1. Bálint Martin

Open: 1. Bálint Martin

Csapat: 1. Halker-Király Team

Nők:

50 kg: 3. Petró Lili

65 kg: 1. Busa Andrea

70 kg: 1. Busa Andrea

+70 kg: 2. Haider Katrin

Open: 3. Busa Andrea

Csapat: 1. Halker-Király Team

Light-contact:

Férfiak:

Csapat:

74 kg: 1. Halker-Király Team

+74 kg: 1. Halker-Király Team

Kick-light:

Férfiak:

Csapat:

74 kg: 2. Halker-Király Team

+74 kg: 1. Halker-Király Team

Low-kick:

Férfiak:

+91 kg: 3. Demeter Gergő