Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hét kick-boxos arany az Európai Egyetemi Játékokon

Hét arany, kilenc ezüst- és tizenegy bronzérmet nyertek a hazai versenyzők az Európai Egyetemi Játékok kick-box tornáján. A kontinens egyetemistáinak és főiskolásainak legrangosabb multisport rendezvényét az idén Magyarország két nagyvárosa, Debrecen és Miskolc látja vendégül. A játékok kick-box versenyszámaiban – amelynek Miskolc adott otthont – a magyarok bizonyultak a legeredményesebbnek.

A kick-box hét szakága közül négy mutatkozhatott be Mickolcon. A pointfighting szabályrendszerben Bozók Szabolcsnak sikerült súlycsoportját megnyernie, a kick-lightosoknál pedig a fiatal kora ellenére már többszörös világbajnok Száraz Gergő diadalmaskodott. Érdekesség, hogy ezúttal a ringben több arany született, mint a tatamin. A full-contactosok küzdelmeiben Petrovics Péter, illetve a korábban a tatamin világ- és Európa-bajnoki címet is nyert Kovács Laura Fanni lett első. A K1-esek mezőnyében Rehák Márk három győzelmet követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a nőknél pedig Gera Zorka nyakába akasztottak aranyérmet. 

Kifejezetten jól szervezett és roppant hangulatos versenyt sikerült megrendezni, amiben a Magyar Kick-box Szakszövetségnek is jelentős része volt, hiszen ők biztosították a tatamikat, a ringeket, a bírók nagy részét és a segítők zömét. A helyszínre sem lehet panasz, hiszen egy vadonatúj teniszcsarnokban bonyolították le a versenyt, és a nagy melegben a csarnokbeli légkondicionálás rendkívül sokat számított – dicsérte a körülményeket Galambos Péter, az MKBSZ elnöke. 

 

"A küzdelmek szakmailag változó színvonalat hoztak, hiszen volt olyan súlycsoport, ahol a felnőtt világranglista első három helyezettje itt volt, ugyanakkor akadtak gyengébb kategóriák is. De tudomásul kell venni, hogy ez egy ilyen verseny. Az eredményeket tekintve örömteli, hogy a magyarok jeleskedtek, és jó érzés, Európa itt megjelent egyetemista kick-boxosainak a jelentős részét a mieink tették ki. Ez azt mutatja, hogy sportolóink fontosnak tartják, hogy egyéb területeken is képezzék magukat, és gondolnak a későbbi életükre. Meggyőződésem, hogy ez jó az egyénnek is, de jó az egész hazai kick-boxnak is. Egyúttal köszönetemet szeretném kifejezni az egyetemeknek és főiskoláknak, hogy támogatták, támogatják a náluk tanuló kick-boxos fiatalokat" – nyilatkozta Galambos Péter.

 

A viadalon az éremtáblázaton Magyarország végzett az élen, megelőzve Horvátországot és Törökországot.

Európai Egyetemi Játékok, Miskolc, kick-box, a magyar érmesek:


Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Bozók Szabolcs, 2. Száraz Gergő
74 kg: 1. Maruscsák László
84 kg: 2. Szmolek Emánuel
+84 kg: 3. Bondár Dávid és Bálint Zoltán
Nők:
55 kg: 2. Karácsondi Réka
+65 kg: 3. Török Dóra

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 1. Száraz Gergő, 3. Bozók Szabolcs
74 kg: 3. Maruscsák László
84 kg: 2. Szmolek Emánuel
+84 kg: 3. Bálint Zoltán
Nők:
55 kg: 3. Karácsondi Réka
+65 kg: 3. Zsíros Annamária

Full-contact:
Férfiak:
75 kg: 2. Tóth-Szabó Vilmos
86 kg: 1. Petrovics Péter
Nők:
56 kg: 2. Szeleczki Lilla
+65 kg: 1. Kovács Laura Fanni, 2. Tímár Boglárka

K1:
Férfiak:
67 kg: 1. Rehák Márk, 2. Forgó Zalán
81 kg: 3. Gondos Gergely és Tóth Bendegúz
Nők:
56 kg: 2. Nagy Zsófia
60 kg: 3. Boldizs Nikolett
65 kg: 1. Gera Zorka

0 Tovább

29. Magyar Kick-box Világkupa: Kiváló magyar szereplés!​​​​​​​

A kick-box továbbra is hungarikum

A vasárnapi zárónapon folytatták remek szereplésüket a magyar kick-boxosok a hazai rendezésű világkupán

Kick-light szabályrendszerben Enyingi Ádám szerzett aranyérmet a 63 kilogrammosok között. Ugyancsak a dobogó legmagasabb fokára tudott állni Mezei Nikolett (kick-light, 65 kg), Korcsok Nikolett (kick-light, +70 kg). K1-ben is volt magyar győztes, miután Szabó-Tóth Dávid a 91 kilós mezőnyben nyert.

Bíró Emese Júlia és Nagy István Gábor két elsőséget is bezsebelt. Előbb a kreatív, majd a zenés fegyveres formagyakorlatban lettek elsők mix-ben. Utóbbi kategóriában Schersing András is VK-győztes lett a férfiaknál.

Vasárnap a felnőtt válogatott tagjai 6 ezüstöt és 12 bronzot nyertek, így az 50 ország 2700 versenyzőjét felvonultató VK-t a magyarok 9 arannyal, 15 ezüsttel és 16 bronzzal zárták, ezen kívül a különböző utánpótlás kategóriákban számos dobogós helyezéssel büszkélkedhet a sportág.

Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke elmondta, sikeres, de ugyanakkor rendhagyó világkupán vannak túl.

„Amikor megláttuk a számokat, sejtettük, hogy nehéz lesz. Aztán az élet annyiban ránk cáfolt, hogy nem nehéz, hanem nagyon nehéz lett a lebonyolítás, de úgy gondolom, a szervező csapat megugrotta a szintet. 2700 induló mérlegelése, szállásolása, zökkenőmentes versenyeztetése a világ bármely pontján dolgozó szervezők becsületére válik. A jövővel kapcsolatban felvetődött, hogy ha így fokozódik a magyar világkupa iránti érdeklődés, akkor plusz versenynapot, vagy egy fél napot beiktatunk majd. A magyar szerepléssel kapcsolatban elégedett vagyok, hiszen ha az összes szabályrendszerben végig vesszük a hazai éremszerzőket, akkor elég színes a paletta. Biztos vagyok abban, hogy ez a VK hozzájárul a magyar kick-box fejlődéséhez.” - összegzett a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke.

29. Magyar Kick-box Világkupa, a felnőtt magyar érmesek:

 

Pointfighting:

Férfiak:

57 kg: 2. Hammer Máté

63 kg: 3. Viczián Dániel

69 kg: 3. Zajácz Bence

74 kg: 2. Bálint Martin

+94 kg: 1. Nagy Zalán

Grand champion:

3. Bálint Martin

Csapat: 1. Halker-Király Team

Nők:

50 kg: 2. Török Szonja

60 kg: 2. Busa Andrea

Grand champion:

2. Busa Andrea

 

Light-contact:

Férfiak:

94 kg: 3. Kovács Marcell Tamás

74 kg: 3. Kajtár Bence

 

Kick-light:

Férfiak:

63 kg: 1. Enyingi Ádám

84 kg: 2. Szmolek Emanuel

94 kg: 2. Szabó Balázs

Nők:

65 kg: 1. Mezei Nikolett

+70 kg: 1. Korcsok Nikolett

70 kg: 3. Szalai Gréta Rebeka

60 kg: 3. Szabó Anna

60 kg: 2. Nagy Rita

 

Formagyakorlat:
Kreatív:
Férfiak: 2. Brebovszky Zoltán, 3. Mónus Viktor
Nők: 2. Halustyik Cintia

Vegyescsapat:

1.      Bíró Emese Júlia, Nagy István Gábor

Kreatív fegyveres:

Férfiak: 2. Mónus Viktor, 3. Brebovszky Zoltán
Nők: 2. Tar Petra

Zenés:

Nők:

2. Udvarhelyi Fanni

Zenés fegyveres:

Férfiak:

1. Schersing András

2. Brebovszky Zoltán

3. Mónus Viktor

Nők:

2. Tar Petra

3. Udvarhelyi Fanni

Vegyescsapat: 1. Bíró Emese Júlia, Nagy István Gábor

Full-contact:

Nők:

60 kg: 3. Tóth Anna

+74 kg: 3. Nagy Tímea

48 kg: 3. Szeleczki Lilla

Low-kick:

Nők:

65 kg: 3. Szilágyi Viktória

K1:

Férfiak:

91 kg: 1. Szabó-Tóth Dávid

91 kg: 3. Tési-Vass Gergely

Nők:

52 kg: 3. Bálint-Pálfi Viktória Dóra

 

(Fotók: Tóth Péter / Sportfotóth)

0 Tovább

Elsőség csapatban a budapesti kick-box világkupa nyitónapján​​​​​​​

Magyar csapatarannyal kezdődött a BOK Sportcsarnokban péntektől vasárnapig tartó 29. Magyar Kick-box Világkupa, amelyen rekordlétszám, 50 ország mintegy 2700 versenyzője lép tatamira és száll ringbe. Az első napon a férfi pointfighting csapatküzdelmek során született a legértékesebb magyar eredmény: a Halker-Király Team együttese első lett. A veteránoknál különleges aranynak örülhettek a pointfightingosok, hiszen a szakág hazai vezetője, Csikós Péter is diadalmaskodott.

A budapesti eseményen, amely az utóbbi években a WAKO kick-box világszervezet világkupa sorozatának legjelentősebb állomásává nőtte ki magát, a sportág mind a hét szakágában – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick, K1 és formagyakorlat – a gyerekektől a felnőtteken át a veteránokig több korcsoportban avatnak bajnokokat.

A felnőtteknél pénteken megkezdték a ringes küzdelmek selejtezőit, és lebonyolították a pointfighting csapatversenyt. Utóbbiban a tavalyi Európa Játékok-győztes Bálint Martint és a Küzdősportok Világjátékán elsőséget szerzett Zajácz Bencét is a soraiban tudó Halker-Király Team az első fordulóban erőnyerő volt, a nyolc közé jutásért 19-13-ra vert egy osztrák együttest, majd a döntőbe kerülésért 9-3-ra felülmúlta brit riválisát. A fináléban egy amerikai gárda volt az ellenfél, de a csepeliek megoldották ezt a feladatot is, és 12-7-es sikerük aranyérmet ért

A veteránoknál példaértékű módon elindult a pointfighting szakág vezetője, Csikós Péter. A korábbi sokszoros vb- és Eb-érmes versenyző ezúttal is kitett magáért: három győztes meccsel aranyérmet nyert súlycsoportjában, a 94 kg-ban, majd a nehézsúlyúak között is bejutott a döntőbe, ahol végül ezüstérmet szerzett. A veteránoknál a legeredményesebb magyar Kovács Marianna volt, aki négy éremmel (egy arany és három ezüst) zárta a küzdelmeket. Rajtuk kívül még Hesz Márton állhatott fel a dobogó tetejére a magyarok közül.

A 29. Magyar Kick-box Világkupa folytatásában a küzdelmek szombaton és vasárnap is 9 órakor kezdődnek.

0 Tovább

Az év két legjelentősebb kick-box versenyét is Budapesten rendezik​​​​​​​

Péntektől vasárnapig rendezik a budapesti BOK Sportcsarnokban a 29. Magyar Kick-box Világkupát, amely az esztendő egyik legnagyobb és legrangosabb eseményének ígérkezik a sportágban. Érdekesség, hogy jelentőségében éppen egy másik budapesti viadal verseng a világkupával: a kick-boxosok ugyanis 2019 után ismét hazai rendezésű világversenynek lesznek házigazdái. Ahogyan öt éve, úgy idén augusztusban is utánpótlás világbajnokságot rendez a Magyar Kick-box Szakszövetség. Mindkét eseményen hatalmas létszám, két-háromezres sportolói mezőny indul, és mindkét BOK Sportcsarnokbeli megméretésen kiugró magyar sikereket vár a hazai szövetség vezetése a versenyzőktől – hangzott el az MKBSZ sajtótájékoztatóján.

Rekordnevezést hozott a 2024-es a magyar világkupa

A budapesti az utóbbi években a WAKO világszervezet világkupa sorozatának legjelentősebb állomásává nőtte ki magát. A BOK Sportcsarnokban és a Körcsarnokban sorra kerülő 29. Magyar Kick-box Világkupán rekordlétszám, 50 ország mintegy 2700 versenyzője lép tatamira és száll ringbe.

„A korábban erős ír és osztrák verseny kiesését követően nem szerénytelenség azt állítani, hogy a magyarországi vált a legrangosabb és legszínvonalasabb WAKO világkupává. Úgy is fogalmazhatok, hogy ez a világkupák zászlóshajója. Versenyzői létszámában egyedül a török vk-n vannak többen, ám ott a mezőny legalább hetven százalékát a hazai versenyzők teszik ki. Hozzánk viszont a világ minden tájáról szívesen jönnek a legjobbak, és gyakorlatilag mindenki, aki számít a sportágban, itt lesz” – mondta Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A sportvezető hozzátette: a korábbiakkal szemben ezúttal nem csupán a BOK Sportcsarnokot fogják használni a verseny lebonyolítására, hanem a formagyakorlat versenyszámokat szombaton és vasárnap a Körcsarnokban rendezik.

A tavaly világra szóló sikereket elért hazai klasszisok közül a nevezők között van az Európa Játékokat megnyert Bálint Martin (pointfighting 74 kg), a Küzdősportok Világjátékán diadalmaskodó Zajácz Bence (pointfighting 69 kg) és Busa Andrea (pointfighting 60 kg), valamint a világbajnokságon aranyérmes Cselovszki Patrik (pointfighting 57 kg), Szmolek Emánuel (light-contact 84 kg és kick-light 84 kg), Nagy Rita (light-contact 60 kg és kick-light 60 kg) és Mezei Nikolett (light-contact 65 és kick-light 65)

„Az eddigi évekhez hasonló, kiváló eredményekre számítok a sportolóinktól. Úgy gondolom, hogy a hazai környezet inspirálóan hat majd rájuk, és képesek lesznek mozgósítani a bennük rejlő erőtartalékokat, és a legjobbjukat tudják majd nyújtani a magas színvonalú, erős mezőnyökben. A világkupán való szereplés pedig jól szolgálja majd a felkészülést az év második felében sorra kerülő felnőtt Európa-bajnokságra és utánpótlás világbajnokságra” – bizakodott Galambos Péter.

A 29. Magyar Kick-box Világkupán a küzdelmek pénteken 10, szombaton és vasárnap pedig 9 órakor kezdődnek.

Ismét hazai rendezésű világverseny házigazdája Magyarország

Öt esztendővel ezelőtt, 2019 augusztusában, Győrben az Audi Arénában már rendezett utánpótlás világbajnokságot az MKBSZ. Az akkori sikereken felbuzdulva a sportág hazai vezetői újra megpályázták a versenyt, amelyet ezúttal a fővárosba hoznak: a világkupához hasonlóan a vb-nek is a BOK Csarnok lesz a helyszíne augusztus 26. és 31. között.

A 7-18 éves fiatalok több korosztályban a kick-box mind a hét szakágában – pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1 – nyolc tatamin és négy ringben küzdenek majd az érmekért.

A hatnapos, hétfőtől szombatig tartó versenyre az előzetes becslések szerint 70 ország több mint 2000 ifjú tehetsége érkezhet, és a világbajnokság égisze alatt bonyolítják le a kick-box világszövetség, a WAKO kongresszusát is.

0 Tovább

Kettős téttel bírt a kick-box ringes magyar bajnokság

Debrecenben rendezték meg a kick-box sportág ringes szakágainak magyar bajnoki döntőjét a felnőtt, illetve a junior korú sportolók számára. A versenyre a korábbiaknál több, 127 nevezés érkezett be, és gyakorlatilag kétszer annyi küzdelmet bonyolítottak le, mint az elmúlt évek bajnokságain. Örömtelinek nevezte a létszám gyarapodását Galambos Péter. A Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke hozzátette: külön tét volt a fiataloknak az augusztusi budapesti utánpótlás vb-n való indulás kivívása, egyes felnőtt kategóriákban pedig egy lépéssel közelebb lehetett kerülni a 2025-ös Világjátékokon való induláshoz.

"A mecsszámmal teljesen meg voltunk elégedve... Úgy gondoljuk nagyon jó úton haladunk annak érdekében, hogy a ringes szakág egy régen várt nagy létszámú csapatot tegyen ki" – büszkélkedett Facebook oldalán a rendező Debreceni Bázis Sport Klub Egyesület.

"Jó volt látni, hogy hosszú évek óta most lépett kötelek közé a legtöbb kick-boxos a magyar bajnokságon. Ez részben annak volt köszönhető, hogy a light-contact és a kick-light szakágakban jeleskedők elkezdtek kacsintgatni a kiütésre menő ringes szabályrendszerek felé, és megpróbálták a felkészülésüket ennek megfelelően átalakítani. Az, hogy ez a váltás mennyire lesz sikeres, akkor derül ki, ha hosszútávon is bennmaradnak ezek a harcosok a ringes szabályrendszerekben. De rajtuk kívül számos új arcot is láttam, ezért is növekedett az indulók száma" – értékelt Galambos Péter.

Az MKBSZ elnöke arról is beszámolt, hogy sokaknak dupla téttel bírt a szereplés.

"A juniorok számára az volt a magyar bajnokság jelentősége, hogy a győztes megszerezte a jogot az augusztus végi budapesti utánpótlás világbajnokságon való indulásra. De mivel a vb-n országonként két versenyzőt lehet nevezni egy-egy kategóriában, a másik indulót a ranglista pontok határozzák meg, és azokat most is lehetett gyűjteni. A felnőttek közül pedig többek szeme előtt már a 2025-ös Világjátékok lebegett, ahol a tatamis pointfighting szakág mellett egyes K1-es súlycsoportokat is megrendeznek. Ezekben a debreceni győztesek kvótát szereztek az őszi athéni felnőtt Európa-bajnokságra, és ha ott bejutnak a legjobb négybe, akkor a csengdui Világjátékokra is kvalifikálnak" – magyarázta az MKBSZ elnöke.

A sportvezető szerint a debreceni magyar bajnokság összecsapásai technikailag magas színvonalt hoztak, az erőnlét tekintetében viszont itt-ott kiütköztek hiányosságok. Ugyanakkor lehetett nagyszerű meccseket is látni, ahol még a harmadik menetben is kőkemény adok-kapok folyt, ami azt bizonyítja, hogy a felek komolyan felkészültek a megméretésre – mondta Galambos Péter.

0 Tovább

Kick-box világkupa: hat magyar arany Isztambulban

Hatan is a dobogó legfelső fokára állhattak a felnőtt magyar versenyzők közül a kick-box sportág világkupa sorozatának törökországi állomásán. Az isztambuli versenyen 41 ország 3000 sportolója indult. A verseny az elindult 21 magyar kick-boxos számára remek felkészülési állomás volt a közelgő 29. Magyar Kick-box Világkupa előtt, amelyet június 14-16-án rendeznek a BOK Sportcsarnokban.

A pointfightingosok közül a fiatal Viczián Dániel megnyerte súlycsoportját, és az eggyel nagyobbak között is beverekedte magát a döntőbe. A nőknél a többszörös világ- és Európa-bajnok Busa Andrea Isztambulban is bizonyította, hogy az idén is jó formában van, három magabiztos győzelmet követően állhatott fel a dobogó tetejére a 60 kg-osok között.

A light-contactban Kajtár Bence a 74 kg-osok mezőnyében két nyertes meccse után a döntőben visszavágott a világranglistát vezető osztrák Kassaringnak a zágrábi Európa-kupa fináléjában elszenvedett vereségért, és 3-0-ás győzelemmel érdemelte ki az aranyérmet.

Formagyakorlatban a fegyveres specialista Tar Petra a nőknél két elsőséget is bezsebelt, míg a felnőtt férfiak mezőnyben Mónus Viktor minden színű éremből szerzett egyet-egyet.

Kick-box világkupa, Isztambul, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Viczián Dániel
69 kg: 2. Viczián Dániel
Nők:
50 kg: 2. Török Szonja
60 kg: 1. Busa Andrea

Light-contact:
Férfiak:
74 kg: 1. Kajtár Bence

Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív: 3. Mónus Viktor
Zenés: 2. Mónus Viktor
Zenés fegyveres: 1. Mónus Viktor
Nők:
Kreatív fegyveres: 1. Tar Petra
Zenés fegyveres: 1. Tar Petra

0 Tovább

Több mint 300-an kick-boxoltak Nádudvaron​​​​​​​

Immár a kilencedik alkalommal zajlott le a Nádudvari Gasztro Kupa elnevezésű kick-box verseny 2024. április 27-én. A Rácz Kickboxing Team Sportegyesület által megrendezett viadalon 26 klub több mint 300 versenyzője húzott kesztyűt a kupákért, övekért.

Az immár hagyományosnak mondható országos kick-box versenyt szokás szerint igen jó hangulat és szervezés jellemezte. Az egyenlőbb esélyek érdekében a nádudvari sportcsarnokban a négy tatamin külön küzdöttek egymással a "kezdők" és a "haladók". A "kezdő" kategóriában korosztályonként adott szint alatt lévő övfokozattal rendelkező versenyzők indulhattak, míg a "haladó" csoportban a rutinosabb sportolók néztek egymással farkasszemet.

"2016-ban volt az első országos kick-box verseny Nádudvaron, akkor még nem gondoltuk, hogy ilyen hosszú életű lesz! Ezen a néven a kilencedik, egyébként a tizennegyedik verseny volt, amit a klubunk szervezett!" – büszkélkedett a szervező Rácz Krisztián.

0 Tovább

Kondár Anna: ha véget ér a sportpályafutás, akkor is talpon kell tudni maradni!

A kick-boxos Kondár Anna fizikálisan és mentálisan is kipihente magát. Volt mit, hiszen 27 év élsport után nemrég döntött a visszavonulás mellett, igaz, hogy döntését több makacs sérülés „megkönnyítette”. A sportágban rekordot jelentő tízszeres világbajnoknak azonban most már ismét hiányzik a mozgás, és az a rendszeresség, amit a sporttól kapott.

- Hiányzik a versenyzés?

- Természetesen nem múlik el nyomtalanul. De nem is szeretném, hogy elmúljon. Bírói vizsgám is van, szeretnék majd bíráskodni, illetve az edzői pálya gondolatával is kacérkodom.  Most jutottam el oda, hogy sikerült kipihennem magam, mentálisan és fizikailag is, úgyhogy jöhet némi aktivitás az életembe.

- Tízszeres vb-arany tulajdonosa vagy. Mikor fogalmazódott meg benned, hogy te lehetsz az első női versenyző, aki ilyen eredménysort fel tud mutatni?

- Sosem éltem a rekordok bűvöletében, nem ezek megdöntése motivált. Én mindig apróbb célokat tűztem ki magam elé, de ezek viszonylag gyorsan teljesültek. Mikor elkezdtünk nemzetközi versenyekre, illetve világkupákra járni, azt szerettem volna, hogy egyszer az olaszországi Best Fighteren, ami az egyik legnagyobb világkupa volt akkoriban, megnyerjem a Grand Championt, vagyis a súlycsoportok nélküli versenyszámot. Ez aztán már elsőéves juniorként összejött, de ugyanez volt az Irish Open vagy a felnőtt világbajnoki cím esetében is. Így minden alkalommal lehetett nagyobbat álmodni.

- Utolsó versenyed a tavaly őszi, rijádi Küzdősportok Világjátéka volt. Egy bronzérmet hoztál haza onnan. Elégedett vagy a sportkarriereddel?

- Összességében elégedett vagyok vele. Az utolsó év miatt volt bennem némi hiányérzet, de ahogy telik az idő, egyre inkább kerekebbnek érzem az egészet. Meg kellett hoznom a döntést, és úgy gondolom, hogy nem döntöttem rosszul.

- Pénzügyi vezetőként dolgozol. A munkatársak, üzleti partnerek mennyire vannak tisztában azzal, hogy akivel épp az aktuális negyedéves elszámolást egyeztetik, az a világ legeredményesebb kick-boxosa?

- A közvetlen kollégák tudják, akikkel meg újonnan kerülök munkakapcsolatba, azoknak később esik le az infó. A közösségi média persze elég árulkodó, és amikor rám keresnek az interneten, kérdezik, hogy tényleg te vagy az?

- A klubotokról, a Halker-Király Teamről köztudott, hogy nagy hangsúlyt fektetnek ott az utánpótlás képzésre. Szerinted a te sikersorozatod mennyire inspiráló a fiataloknak?

- Nagyon remélem, hogy az. Az egyesületünkben mindig nagy hangsúly volt azon, hogy ne csak a sportban járjunk az élen, hanem a tanulásban is. Ezt a szemléletet szeretném én is mutatni minden fiatal felé, mert hiába jut el valaki több világbajnoki címig, egyszer véget ér a sportpályafutás, és akkor is talpon kell maradni az életben.


Névjegy

Kondár Anna

VI. dan övfokozatú, tízszeres világbajnok kick-boxos
Versenyszám: pointfighting 70 kg
Nevelő egyesület: Bajnai KBSZSE
Egyesület: Halker KiralyTeam
Nevelőedző: Szabó Vilmos
Edzői: Király István, Jároszkievicz Krisztián

0 Tovább

Négy aranyérmet nyertek a magyar kick-boxosok a plovdivi Európa-kupán​​​​​​​

Négy arany-, négy ezüst- és három bronzérmet hoztak a felnőtt magyar versenyzők a kick-box sportág Európa-kupa sorozatának bulgáriai állomásáról. A Plovdiv városában megrendezett versenyen 21 ország több mint 800 sportolója húzott kesztyűt. Az éremtáblázaton Magyarország a harmadik helyet érdemelte ki.

Az Európa-kupán a felnőttek között négy magyar aranyérem született. Ebből a pointfightingosok zsebeltek be hármat is: a férfiaknál Bondár Dániel, a nőknél pedig az egy héttel korábban a szarajevói Európa-kupán is elsőséget szerzett Haider Katrin diadalmaskodott. Rajtuk kívül a csapatversenyek során a dobogó tetejére állhatott fel a nőknél a Halker-Király Team együttese is, amelynek egyik tagja, Busa Andrea egyéniben egy ezüstöt is szerzett.

Szintén aranyéremmel utazhatott haza Bulgáriából Száraz Gergő. A tatamin zajló, félerejű technikákat megengedő szabályrendszerekben már több világbajnoki címmel rendelkező magyar kick-box klasszis mostanában a kiütésre menő ringes szabályrendszerek egyikében, a K1-ben próbálgatja magát. A sokoldalú harcos Plovdivban sikerrel járt, miután a 63,5 kg-os súlycsoportban a legjobbnak bizonyult.

Kick-box Európa-kupa, Plovdiv, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

57 kg: 1. Bondár Dániel

Nők:

50 kg: 3. Petró Lili és Török Szonja

60 kg: 2. Busa Andrea

70 kg: 2. Haider Katrin

+70 kg: 1. Haider Katrin

Csapat: 1. Halker-Király Team

 

Full-contact:

Nők:

52 kg: 3. Kamarás Petra

 

K1:

Férfiak:

63,5 kg: 1. Száraz Gergő

Nők:

52 kg: 2. Bálint-Pálfi Viktória

60 kg: 2. Kovács Laura Fanni

0 Tovább

Tizenegy arany a szarajevói kick-box Európa-kupán​​​​​​​

A hétvégén Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban folytatódott a kick-box sportág Európa-kupa sorozata. A versenyen 19 ország 650 versenyzője vett részt. A mieink a felnőtteknél 11 aranyérmet nyertek, összességében pedig Magyarország végzett az első helyen az éremtáblázaton.

Kiemelendő, hogy a legjobb hazai felnőttek mind az öt megrendezett szabályrendszerben hoztak aranyat Szarajevóból. Pointfightingban Viczián Dániel nevéhez két elsőség is fűződik, és szintén kétszer állhatott fel a dobogó tetejére Szabó Anna a kick-lightosoknál.

A duplázók mellett egy-egy aranyérmet szerzett a pointfightingban Petró Lili, Bárdos Inez, a sokszoros vb- és Eb-győztes Busa Andrea, valamint Haider Katrin. A light-contact szakágban Kajtár Bence lett első. A ringben kiütésre menő küzdelmekben a low-kickben indult Tóth Anna nyakába is aranyérem került, mint ahogyan K1-ben a korábban a Világjátékokat megjárt Bálint-Pálfi Viktória is megnyerte kategóriáját.

Az Európa-kupán a nemzetek között összességében Magyarország végzett az élen  az éremtáblázaton, a klubok versengését pedig két magyar egyesület uralta: a Halker-Király Team lett a legeredményesebb a JALTE-Debreczeni Team előtt.

Kick-box Európa-kupa, Szarajevó, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

63 kg: 1. Viczián Dániel, 2. Csiernyik Zsombor

69 kg: 1. Viczián Dániel

Nők:

50 kg: 1. Petró Lili, 2. Török Szonja

55 kg: 1. Bárdos Inez, 3. Török Szonja és Petró Lili

60 kg: 1. Busa Andrea

+70 kg: 1. Haider Katrin

 

Light-contact:

Férfiak:

74 kg: 1. Kajtár Bence

79 kg: 3. Veszelovszki Péter

 

Kick-light:

Férfiak:

63 kg: 2. Enyingi Ádám

79 kg: 2. Veszelovszki Péter

Nők:

60 kg: 1. Szabó Anna

65 kg: 1. Szabó Anna

 

Low-kick:

Nők

60 kg: 1. Tóth Anna

 

K1:

Férfiak:

63,5 kg: 3. Száraz Gergő

Nők:

52 kg: 1. Bálint-Pálfi Viktória

65 kg: 2. Kolozsvári Enikő

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum