Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rekordlétszám és magyar esélyek a kick-box vb-n​​​​​​​

Soha ilyen sok ország nem nevezett még kick-box világbajnokságra, mint a héten Portugáliában zajló vb-re. A hétfőtől szombatig tartó világversenyen 70 nemzet csaknem 1400 kick-boxosa lép tatamira és száll ringbe, A magyar színeket 45-en képviselik, köztük a közelmúltban megrendezett Küzdősportok Világjátékán aranyérmet nyert három sportolónk, A csapattól ezúttal is jó eredményekre számít a Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A kick-box mind a hét szabályrendszerében – pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1 – avatnak világbajnokokat az albufeirai vb-n a felnőtt és a veterán korosztályokban.

A magyar válogatott erős összeállításban utazott Portugáliába. A csapatban több korábbi világbajnok is található, és az indulóink között van az október végén megrendezett Küzdősport Világjátékokon aranyérmet szerzett Zajácz Bence, Fésű Lajos és Busa Andrea, valamint a júniusi Európa Játékokon elsőként végzett Bálint Martin. A csapat nagy hiányzója a tíz világbajnoki címével a világ legeredményesebb női kick-box versenyzője, Kondár Anna, aki a Küzdősportok Világjátékán elszenvedett sérülése miatt nem tarthatott társaival.

A felkészülés jól sikerült, mindenki motivált – osztotta meg Galambos Péter, az MKBSZ elnöke, aki „esélyekkel teli csapatnak” nevezte a magyar küldöttséget.

„Panni kiesésével sajnos egy jelentős eséllyel kevesebb lett, de így is erősnek ítélem a válogatottat, hiszen számos világklasszisunk indul a világbajnokságon. Az idei multisporteseményeken aranyérmes sportolóink mellett tatamis versenyzőink közül Száraz Gergő, Szmolek Emánuel, Mezei Nikolett és Kovács Laura Fanni is világ- vagy Európa-bajnokként méreti meg magát. Formagyakorlatban Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia is már több vb- és Eb-érem gazdája, a ringben pedig ott lesz a magyar csapatból az idei Európa Játékokon bronzéremig jutott Czégény Cintia és tavalyi Világjátékokon ötödik Pálfi Viktória. Ők az eredményeikkel és a tapasztalatukkal magabiztosan vághatnak neki a vb-nek, de van számos újoncunk is, akik pedig éhesek a sikerre. Mellettük természetesen fokozottan számítok azokra a csapattagokra is, akinek eddig még nem sikerült Eb-vb érem közelébe jutnia. Ők most ott állnak a siker kapujában, bízom benne, hogy sokan élni is fognak a lehetőséggel” – hangsúlyozta a sportvezető.

A résztvevő országokat tekintve rekordot jelentő indulói létszám ugyanakkor az eddigieknél nehezebbé teszi egy-egy érem megszerzését.

„Világszerte folyamatosan fejlődik a versenyzői gárda, és egyre többen érezhetik úgy, hogy eljött az ideje, hogy kipróbálják magukat egy világbajnokságon” – vélekedett Galambos Péter. – „És bizonyára az is az okok között van, hogy a kick-box egyre több nagy multisporteseménynek került a programjára az elmúlt években, és a sportágnak ez is eléggé motiváló tényező. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy roppant erős lesz a világbajnokság, és semmit nem fognak ingyen adni.”

A vb-n a felnőttek mellett a veteránoknál is rendeznek versenyeket. Érdekesség, hogy itt a pointfighting válogatott szakvezetője, Csikós Péter, valamint a korábbi hétszeres egyéni világbajnok Debreczeni Dezső is harcba száll.

Kongresszust is tart a kick-box világszövetség, a WAKO, ahol Király István, a szervezet magyar alelnöke tisztsége meghosszabbítására pályázik.

0 Tovább

Tatán készült a világbajnokságra a kick-box válogatott

Ötnapos edzőtábort tartott a Magyar Kick-box Szakszövetség a jövő heti portugáliai világbajnokság előtt. A  Tatai Olimpiai Központban lebonyolított táborban a sportág küzdelmi szakágainak legjobb felnőtt és veterán sportolói vettek részt, köztük a közelmúltban megrendezett Küzdősportok Világjátékán aranyérmet nyert versenyzők.

A tatai komplexumban a küzdősport hét szabályrendszere közül a tatamin félerős technikákat alkalmazó pointfighting, light-contact és kick-light, valamint a ringben kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szakágakban a világbajnoki kvalifikációt kiharcolt kick-boxosok vettek részt. A formagyakorlatosok külön készülnek a jövő hétfőtől szombatig a portugáliai Albufeirában sorra kerülő vb-re, ahol 78 ország közel 1500 versenyzője méreti majd meg magát. 

Jól sikerült a tábor, amihez a helyszín szellemisége is hozzájárult - mondta a válogatott egyik edzője, a korábbi sokszoros világ- és Európa-bajnok Dancsó Zoltán. 

"Jó volt viszajönnöm ismét Tatára. Emlékszem, hogy annakidején versenyzőként milyen nagy megtiszteltetés volt, hogy Tatán készülhetek, ahol a fantasztikus eredményeket elért olimpikonok. Hogy ugyanabban a szobában lakhatok, ahol ők laktak, és ugyanabban a teremben edzhetek, mint ők. Most pedig ott tarthattam edzést a válogatottnak. A Tatai Olimpiai Központ nyújt egy ilyen felemelő érrzést, és szerintem ezt most is átérezték a versenyzők, és ennek is szerepe volt abban, hogy jó hangulat alakult ki és közben kemény munka folyt" - mesélte a korábbi legendás kick-boxos. 

A szakágvezetők a különböző szabályrendszerek küzdőstílusának és felkészülési igényeinek megfelelően hangolták össze és tartották meg az edzéseket. Így aztán külön dolgoztak a pointfightingosok, a másik két tatamis szakág és a ringesek pedig részben közösen gyakoroltak. 

A sportolók között ott volt a szaúd-arábiai Rijádban október végén a Küzdősportok Világjátékán pointfightingban aranyérmet nyert Zajácz Bence, Fésű Lajos és Busa Andrea. Közülük Fésű nagy feladatra vállalkozik Portugáliában: a pointfighting mellett a másik két tatamis szakágban, light-contactban és kick-lightban is éremre tör a vb-n. 


"Mindenki ráhangolódott a világbajnokságra és várja az indulást. A folytatásban a sportolók otthon, a klubjukban végzik el az utolsó simításokat" - közölte Dancsó Zoltán, aki kitért az - Olasz Attilával párban - általa irányított light-contact és kick-light válogatottra is.  

"Remek kis fiatal csapat kovácsolódott össze, akik jó formában vannak és éhesek a sikerre. Jó szereplést várunk tőlük, hiszen közülük többen, Mezei Nikolett, Szmolek Emánuel, Fésű Lajos és Száraz Gergő, fiatal koruk ellenére már voltak világbajnokok, és Portugáliába újabb aranyérem reményében utaznak."

A tatai táborban meglátogatta a válogatottat Galambos Péter, az MKBSZ elnöke, aki buzdító beszédet mondott mind a versenyzőknek, mind pedig a szakágak vezetőinek. 

0 Tovább

Galambos Péter: Kiélezett helyzetekben nagyon tudunk egymásnak szurkolni!​​​​​​​

Korábbi megállapítás: a kick-box már-már hungarikumnak számít. Ezt a négy fős versenyzői gárda, amely küzdőtérre lépett Rijádban bizonyította is. Zajácz Bence, Fésű Lajos és Busa Andrea aranyat, Kondár Anna pedig bronzérmet szerzett a III. Küzdősportok Világjátékán.

Mindhárman point fighting szabályrendszerben voltak eredményesek. Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke a helyszínen izgulta végig a versenyeket.

„A mi sportos közegünk rendkívül egységes. Kiélezett helyzetekben pedig nagyon tudunk egymásnak szurkolni. Mindenesetre az sok mindent elárul, hogy ebben a szabályrendszerben három női és három férfi kategória volt, a hat súlycsoport felében pedig magyar győzelem született, és volt még egy bronzérem.” – értékelt Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) szakmai alelnöke.

A kick-boxosok egyébként már a kiutazás előtt nagyon egyértelmű célokat fogalmaztak meg, amelyeket gyakorlatilag megvalósítottak. A magyar küldöttség lelkes és eredményes blokkját képezték a tőlük megszokott kick-boxos fegyelemmel és eleganciával.

Fésű Lajosnak protokoll feladatai is akadtak még a kiutazás előtt, hiszen a szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigittával ő mondta a magyar csapat eskütételén a fogadalom szövegét.

0 Tovább

Majdnem 300-an kick-boxoltak Nádudvaron​​​​​​​

A hétvégén rendezték meg a VIII. Nádudvari Gasztro Kupa nyílt országos kick-box versenyt, amelyen 39 klub 293 versenyzője összesen 400 nevezést adott le. A helyi Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola sportcsarnokába lebonyolított egész napos esemény sok színvonalas mérkőzést hozott a népes mezőnyökben.

A megmérettetés az évek folyamán a keleti országrész egyik legjelentősebb kick-box versenyévé nőtte ki magát, és ezúttal is hazánk több szegletéből érkeznek a harcosok, hogy próbára tegyék magukat. A verseny három szabályrendszerben – pointfighting, light-contact és kick-light – zajlott le.
 

0 Tovább

A kick-boxos Zajácz és Bálint diadala a Küzdősportok Világjátéka előtt

Több magyar tornagyőzelem is született a Cseh Open nemzetközi kick-box viadalon. A felnőttek között magyar részről Holczmüller Bence bizonyult a legeredményesebbnek két arany- és két bronzéremmel. Jól melegített Zajácz Bence is a közelgő Küzdősportok Világjátékára, hiszen a pointfighting szabályrendszerben megnyerte a súlycsoportját.

 

A  Rijádban biztos résztvevő Zajáczhoz hasonlóan a szaúd-arábiai multisport-eseményen kategóriájában elsőszámú tartalék Bálint Martin is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A nyáron sporttörténelmi sikert aratva Európa Játékokat nyert kick-boxos emellett Prágában a királykategóriában, a Grand Champion versenyszámban is begyűjtött egy érmet, egy bronzot.

Aranyéremmel utazhatott haza még a cseh fővárosból Viczián Dániel, Opauszki Dávid, Petró Lili és Gombás Zsombor is.

Cseh Open, Prága, a felnőtt magyar érmesek:

 

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Viczián Dániel, 3. Csiernyik Zsombor és Loneán Tamás
69 kg: 1. Zajácz Bence
74 kg: 1. Bálint Martin
89 kg: 1. Opauszki Dávid
94 kg: 3. Opauszki Dávid
Grand Champion: 3. Bálint Martin
Nők:
50 kg: 1. Petró Lili, 2. Bárdos Inez
55 kg: 2. Viczián Vivien, 3. Bárdos Inez
+70 kg: 2. Török Dóra

Light-contact:
Férfiak:
84 kg: 1. Holczmüller Bence        
94 kg: 3. Holczmüller Bence              
Nők:
65 kg: 2. Schmidt Zsófia                                  

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 1. Gombás Zsombor
84 kg: 1. Holczmüller Bence                                  
94 kg: 3. Holczmüller Bence
Nők:
65 kg: 2. Schmidt Zsófia

0 Tovább

Küzdősportok Világjátéka:  Éremesélyes kick-boxosok a magyar csapatban

Négy kick-boxos indul a Küzdősportok Világjátékán (World Combat Games). A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) információi szerint pointfighting szabályrendszerben Kondár Anna (70 kg), Busa Andrea (65 kg), Zajácz Bence (69 kg) és Fésű Lajos (79 kg) lesz ott Rijádban ebben a sportágban. Bálint Martin (79 kg) első számú tartalékként folyamatosan készül, bármikor behívhatják, amennyiben valaki megsérül vagy visszalép a súlycsoportjában. Magyarországon az NVESZ koordinálja a Szaúd-Arábiába utazó csapatot, a kick-boxosok bejelentésével így teljessé vált a magyar küldöttség, miszerint 7 sportágban 15 versenyzőért szoríthatunk az október 20-án kezdődő multisport eseményen, amely a hónap végéig tart.

Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke szerint a sportága eddig is sikeres volt a Combat Games-ek során, és ezúttal is több éremesélyes indulónk van. „Eddig kétszer rendezték meg a Küzdősportok Világjátékát. Először Pekingben 2010-ben, majd Szentpéterváron 2013-ban voltak játékok, és a magyar kick-boxosok eddig három aranyérmet szereztek, emellett több érmet is begyűjtöttek. Ebből kiindulva úgy megyünk Szaúd-Arábiába, hogy több dobogó várományosunk is van” – mondta Galambos Péter, aki  sportági delegációvezető lesz.

A kick-boxos csapatban edzőként szerepet kap még Jároszkievicz Krisztián, aki Pekingben aranyérmes volt, míg bíróként Balázs Jácint is utazik a csapattal.

Azok a sportágak, amelyekben szurkolhatunk magyaroknak a Küzdősportok Világjátékán: grappling, jiu-jitsu, szkander, szumó, kendó, muaythai és kick-box. A Küzdősportok Világjátékára készülő magyar csapatot és a kiutazást  a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatja.

A World Combat Games-re készülő kick-boxosok így látják a saját esélyeiket:   

Busa Andrea:

Utolsóként kerültem be a kiutazó csapatba. A visszavonulás határán voltam, amikor kiderült, hogy képviselhetem a magyar színeket Rijádban. Bízom benne, hogy a formaidőzítésem jó lesz, és minden úgy alakul, ahogy szeretném. Először versenyezem majd Szaúd-Arábiában. Izgalmas lesz.

Zajácz Bence:

Ismerem a mezőnyt, amely indul a súlycsoportomban Rijádban. Azzal a szándékkal megyek ki, hogy meg szeretném nyerni. Úgy érzem, hogy a felkészülésben ott tartok, ahol most jelenleg lennem kell.

Kondár Anna:

Célegyenesben vagyunk már a felkészülésben. Jövő héten elindul egy hajrá, hiszen Csepelen kezdődik egy edzőtáborunk. A Küzdősportok Világjátékán várhatóan az európai mezőny fog dominálni, de lesznek más földrészekről is indulók. Az Európa Játékokról jól ismerem a magasabban jegyzett ellenfeleimet. Bizakodó vagyok.

Fésű Lajos:

Egy kicsit zsúfolt időszakot élek, mert tanulásban és a sportban is megsokasodtak a tennivalók, de természetesen teszem a dolgom, és egyértelmű, hogy a győzelemre hajtok majd. A cél az, hogy  felkészülten érkezzek meg a játékokra.

Bálint Martin (tartalék):

Alapvetően 74 kilogrammos súlycsoportba tartozom, de a játékokon a 79 kilósok között indulok, ha lesz rá lehetőségem. Az aranyért mennék Szaúd-Arábiába. Nem sokat számít ez a pár kiló differencia, hiszen ebben a szabályrendszerben az észjáték is dominál. Szerintem jó formában vagyok, ha eljutok a Játékokra, akkor mindent meg fogok tenni a sikerért. 

0 Tovább

Két aranyérem az olasz kick-box világkupán​​​​​​​

Száraz Gergő és Kolozsvári Enikő is a dobogó legfelső fokára állhatott fel a felnőttek mezőnyében az Italian Open kick-box világkupán. A 2028-as olimpiai részvételre pályázó sportág legrangosabb sorozatának jesolói állomásán 44 ország mintegy 1100 versenyzője lépett tatamira és szállt ringbe.

Magyar részről a világkupa legeredményesebbjének Száraz Gergő bizonyult. A júniusi Európa Játékokon - ahol első alkalommal szerepelhetett a kick-box - bronzérmet nyert fiatalember a kick-light szakágban négy győzelemmel megnyerte a 63 kg-osok küzdelmeit. Emellett a korábbi világbajnok magyar kick-boxos egy ezüstérmet is besöpört súlycsoportjában a light-contact szabályrendszerben, miután a döntőben szoros csatában, 2-1-es megosztott pontozással maradt alul a svájci Cipriano ellenében.

Szintén aranyérmet akasztottak a nőknél kick-lightban Kolozsvári Enikő nyakába. A fiatal versenyző a 70 kg-osok között mindhárom összecsapását magabiztosan, 3-0-ra nyerte.

Érdekesség, hogy a most tatamin jeleskedő két magyar kiválóság pár héttel ezelőtt a ringes magyar bajnokságon is kipróbálta magát - és a kiütésre menő szabályrendszerekben is helytálltak, olyannyira, hogy mindketten magyar bajnoki címet szereztek.

WAKO kick-box világkupa, Jesolo, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
94 kg: 3. Opauszki Dávid
Nők:
50 kg: 2. Petró Lili

Light-contact:
Férfiak:
63 kg: 2. Száraz Gergő
74 kg: 3. Kajtár Bence
94 kg: 2. Bus Gergely

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 1. Száraz Gergő
Nők:
70 kg: 1. Kolozsvári Enikő
+70 kg: 2. Szabó Anna

Full-contact:
Nők:
60 kg: 3. Tóth Anna

K1:
Nők:
52 kg: 3. Bálint-Pálfi Viktória

0 Tovább

Száraz Gergő duplázott a ringes kick-box ob-n​​​​​​​

Színvonalas küzdelmek zajlottak a debreceni kick-box felnőtt ringes magyar bajnokságon, ahol három szabályrendszerben – full-contact, low-kick és K1 – mérték össze képességüket a legjobb hazai bunyósok. A verseny egyben válogató volt a november végén Portugáliában sorra kerülő világbajnokságra. 

Kétarcúnak nevezte a felnőtt ringesek magyar bajnokságát a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. Galambos Péter elmondta: közepesen sok, mintegy 50 nevezés érkezett a versenyre, azonban a három szabályrendszer és a súlycsoportok miatt sokaknak nem akadt ellenfelük a maguk kategóriájában. A küzdelmek, amelyeket viszont lebonyolítottak a Debreceni Bázis SE szervező, jó színvonalat hoztak, és lehetett látni kiemelkedő teljesítményeket is – értékelt a sportvezető. 

 

"Az aranyérmesek közül mindenképpen ki kell emelni Száraz Gergőt, aki a tatamis szakágakban szerzett világ- és Európa-bajnoki címei után ezúttal a ringben próbálta ki magát, és két szabályrendszerben is győzni tudott. Hozzá hasonlóan az eddig szintén a tatamin jeleskedő Kolozsvári Enikő is sikeres kirándulást tett a kötelek közé, ahol megnyerte a maga mérkőzését. És volt egy nagy visszatérőnk is Bárdosi Sándor személyében, aki korábban sok szép eredményt ért el, és most is biztatóan mozgott" – mesélte Galambos Péter.

A magyar bajnokság jó hangulatához sokat tett hozzá, hogy az ob-ra a házigazdák rászerveztek egy junior ringes versenyt. A ringes utánpótlásnak a hagyományos magyarországi világkupán és a korosztályos ob-n kívül ritkán akad alkalma megméretni magát. A debreceni szervezők azonban a tavasszal és most is tető alá hoztak a számukra egy viadalt, ahol megküzdhettek egymással. 

 

"A fiatalok között voltak, akiken látszott, hogy még csak most ismerkednek a ring világával, ugyanakkor látni lehetett néhány kifejezetten ügyes versenyzőt is, akik, ha megmaradnak, akkor erősségei lehetnek majd a felnőtt ringes mezőnynek" – bizakodott az MKBSZ elnöke. 

 

Kick-box Ring Magyar Bajnokság, Debrecen, eredmények:

Full contact: 

Férfiak:

71 kg: 1. Száraz Gergő (Csepeli SzSE), 2. Sándor Kornél (Fontana KBSE)

75 kg: 1. Bárdosi Sándor (Controll SE), 2. Nagy Máté (Fontana KBSE)

91 kg: 1. Szabó-Tóth Dávid (Csepeli SzSE), 2. Dittrich Martin Zoltán (Zrínyi Miklós KBA), 3. Bus Gergely (Veresegyház KBSE) 

Low-kick:

Férfiak:

67 kg: 1. Száraz Gergő (Csepeli SzSE), 2. Magyar Máté (DVTK SE)

86 kg: 1. Lőrinczi Imre (Fontana KBSE), 2. Nagy Erik (Fontana KBSE) 3. Nagy Ákos (Csepeli SzSE)

K1:

Férfiak:

75 kg: 1. Lipták Bence (JALTE), 2. Nagy Viktor (JALTE)

81 kg: 1. Ötvös Lóránt (Fontana KBSE), 2. Kovács Krisztián (Csepeli SzSE) 

Nők:

65 kg: 1. Kolozsvári Enikő (Szigetszentmiklósi KBSE), 2. Gyöngyösi Veronika (PTE PEAC RFC) 

0 Tovább

Kiélezett mérkőzések zajlottak a kick-box tatamis magyar bajnokságon​​​​​​​

Szombathelyen, az ELTE SEK sportcsarnokában rendezte meg a Magyar Kick-box Szakszövetség a tatamis szabályrendszerek – pointfighting, light-contact, kick-light és formagyakorlat – felnőtt és veterán magyar bajnokságát, A versenyen 21 klub 110 versenyzője, összesen 190 nevezést leadva indult el. A tét nem csak a magyar bajnoki címek megszerzése volt, hiszen a bajnokok kivívták a jogot a novemberi Portugáliában megrendezendő világbajnokságon történő indulásra.

"Örvendetes, hogy idén a tatamis szakágak közösen vettek részt a magyar bajnokságon. Régebben ez sokszor nem jött össze, de most sikerült a versenyt így, együtt megrendezni. Nagyon fontos szerintem, hogy mindenki együtt volt, és mindenki látta a másik szakágak teljesítményét" – nyilatkozta elégedetten Galambos Péter, az MKBSZ elnöke.

A részvételt némileg visszafogta, hogy a világklasszisok mellé helyenként nem szívesen neveztek be az ellenfelek, így például Szmolek Emánuelnek, Busa Andreának és Kondár Annának ezúttal nem is akadt kihívója. Ugyanakkor ott, ahol a riválisok láttak esélyt a sikerre, született is néhány váratlan eredmény. Ilyen volt például az, amikor pointfightingban a junior korú Petró Lili kiélezett küzdelemben legyőzte a júniusi Európa Játékokon bronzérmet nyert Török Szonját. Hasonlóan nagy csatát hozott két fiatal tehetség, Viczián Dániel és Hammer Máté összecsapása, amelyből előbbi került ki győztesen.

Több esélyes ugyanakkor sikerrel vette a megméretést. A korábban komoly nemzetközi sikereket is elért kick-boxosok közül Fésű Lajos, Nagy Rita és Kovács Laura Fanni is hozta a formáját, mindannyian több szabályrendszerben is diadalmaskodtak.

A formagyakorlatosoknál is jellemzően a szűk elit lépett tatamira. A látványos, akrobatikus elemekkel is tarkított előadásokat követően közülük Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia két-két magyar bajnoki aranyat vehetett át.

Érdekesség, hogy a veteránok mezőnyében elindult a pointfighting válogatott két szakvezetője is: Csikós Péter és Debreczeni Dezső egyaránt aranyéremmel mutatott példát a fiatalabbaknak.

Kick-box tatamis magyar bajnokság, eredmények:

Felnőttek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Cselovszki Patrik Pál (Halker-KirályTeam), 2. Bozók Szabolcs (Halker-KirályTeam), 3. Csiernyik Zsombor (JALTE)
63 kg: 1. Viczián Dániel (JALTE), 2. Wallandt Gergő (Halker-KirályTeam), 3. Hammer Máté (Halker-KirályTeam)
69 kg: 1. Fésű Lajos (Halker-KirályTeam), 2. Marschall Viktor Bajnai (KBSzSE)
79 kg: 1.Zajácz Bence (Halker-KirályTeam) 2. Solymosi Bence (Halker-KirályTeam)
94 kg: 1. Opauszki Dávid (JALTE), 2. Nagy Bálint (Halker-KirályTeam)
Nők:
50 kg: 1. Petró Lili (JALTE), 2. Török Szonja (Halker-KirályTeam), 3. Leszkó Kitti (JALTE)
Light-contact:
Férfiak:
57 kg: 1. Bozók Szabolcs (Halker-KirályTeam), 2. Pataki Barnabás (Controll SE), 3. Nagy Zeusz Kristóf (Controll SE)
69 kg: 1. Fésű Lajos (Halker-KirályTeam), 2. Marschall Viktor (Bajnai KBSzSE), 3. Egyed Norbert (Controll SE) és Gazsó Ákos (Combat „D” SC)
74 kg: 1. Kajtár Bence (Esztergomi KBSE), 2. Bálint Martin (Halker-KirályTeam)
79 kg: 1. Holczmüller Bence (Agrobio Classic KBBC), 2. Bednanics Dominik (Controll SE)
89 kg: 1. Horváth Erik (Controll SE), 2. Polgár Dávid József (Controll SE), 3. Vida Ádám (Combat „D” SC)
+94 kg: 1. Szeifert Géza Bálint (Halker-KirályTeam), 2. Vojnic-Tunic Vlatko (Halker-KirályTeam)
Nők:
50 kg: 1. Szeleczki Lilla (Halker-KirályTeam), 2. Miklós Alexandra (Combat „D” SC), 3. Enyingi Sára Anna (Halker-KirályTeam) és Kovács Sára Kata (Controll SE)
55 kg: 1. Kovács Laura Fanni (Halker-KirályTeam), 2. Csordás Norina (Zrínyi Miklós KBA), 3. Makkai Anna Janka (Harcklub R.S.E.), és Mandák Petra (Zrínyi Miklós KBA)
60 kg: 1. Nagy Rita Katalin (Combat „D” SC), 2. Tóth Anna (Esztergomi KBSE), 3. Klencsák Dóra (Harcklub R.S.E.) és Schmidt Zsófia (Beerfort-Nyergesújfalu KBSE)
70 kg: 1. Staubinger Kitti (Zrínyi Miklós KBA), 2. Kolozsvári Enikő (Szigetszentmiklósi KBSE)
+70 kg: 1. Kis Réka Lilla (Halker-KirályTeam), 2. Zsíros Annamária (Controll SE)
Kick-light:
Férfiak:
57 kg: 1. Bozók Szabolcs (Halker-KirályTeam), 2. Nagy Zeusz Kristóf (Controll SE), 3. Pataki Barnabás (Controll SE)
69 kg: 1. Fésű Lajos (Halker-KirályTeam), 2. Egyed Norbert (Controll SE), 3. Gazsó Ákos (Combat „D” SC)
74 kg: 1. Enyingi Ádám (Halker-KirályTeam), 2. Bálint Martin (Halker-KirályTeam), 3. Ersing András (Controll SE), 3. Prikler Márk (Controll SE)
79 kg: 1. Holczmüller Bence (Agrobio Classic KBBC), 2. Ligetkuti Ákos (Halker-KirályTeam), 3. Bednanics Dominik (Controll SE)
89 kg: 1. Polgár Dávid József (Controll SE), 2. Horváth Erik (Controll SE), 3. Vida Ádám (Combat „D” SC)
+94 kg: 1. Lapu Sándor (Controll SE), 2. Szeifert Géza Bálint (Halker-KirályTeam)
Nők:
50 kg: 1. Szeleczki Lilla (Halker-KirályTeam), 2. Enyingi Sára Anna (Halker-KirályTeam), 3. Miklós Alexandra (Combat „D” SC) és Gyevi-Tóth Sarolta Krisztina (Kovács Team)
55 kg: 1. Kovács Laura Fanni (Halker-KirályTeam), 2. Makkai Anna Janka (Harcklub R.S.E.), 3. Csordás Norina (Zrínyi Miklós KBA) és Mandák Petra (Zrínyi Miklós KBA)
60 kg: 1. Nagy Rita Katalin (Combat „D” SC), 2. Nádasi Karolina (Zrínyi Miklós KBA), 3. Schmidt Zsófia (Beerfort-Nyergesújfalu KBSE), és Barbarics Alexa (Controll SE)
70 kg: 1. Kolozsvári Enikő (Szigetszentmiklósi KBSE), 2. Staubinger Kitti (Zrínyi Miklós KBA)
+70 kg: 1. Szabó Anna (Halker-KirályTeam), 2. Zsíros Annamária (Controll SE), 3. Kis Réka Lilla (Halker-KirályTeam)
Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív: 1. Kotvics-Varga Máté (Contact K.T.H.E.), 2. Brebovszky Zoltán (Contact K.T.H.E.)
Kreatív fegyveres: 1. Brebovszky Zoltán (Contact K.T.H.E.), 2. Nagy István Gábor (AcroFighters SzSE), 3. Schersing András (KiME)
Zenés fegyveres: 1. Brebovszky Zoltán (Contact K.T.H.E.), 2. Nagy István Gábor (AcroFighters SzSE), 3. Schersing András (KiME)
Nők:
Kreatív fegyveres: 1. Halustyik Cintia (Contact K.T.H.E.), 2. Markovics-Horváth Míra (Contact K.T.H.E.)
Zenés fegyveres: 1. Halustyik Cintia (Contact K.T.H.E.), 2. Markovics-Horváth Míra (Contact K.T.H.E.)

Veteránok:

Pointfighting:
Férfiak:
74 kg: 1. Debreczeni Dezső (JALTE), 2. Gábor Zoltán (Halker-KirályTeam), 3. Csordás Zoltán (Beremend)
84 kg: 1. Mészáros Márk (Hunyadi SzSzSE), 2. Zsjak Zoltán (Kondorosi KBSE)
94 kg: 1. Csikós Péter (Hunyadi SzSzSE), 2. Gazsó Márk János (Árpád DSE)
+94 kg: 1. Hudoba Tamás (Bajnai KBSzSE), 2. Juhász Gergely (Halker-KirályTeam), 3. Sági Zoltán (Beremend)
Nők:
+65 kg: 1. Kovács Marianna (Kondorosi KBSE), 2. Kónya Gabriella (Hunyadi SzSzSE), 3. Katona Ágnes (Contact K.T.H.E.)
Light-contact:
Férfiak:
63 kg: 1. Csejtey Gábor (Agrobio Classic KBBC), 2. Borbás Tibor (Controll SE)
84 kg: 1. Szabó-Tóth Zoltán (Halker-KirályTeam), 2. Szóka Tamás (Halker-KirályTeam), 3. Zsjak Zoltán (Kondorosi KBSE) és Acélos Gábor (Harcklub R.S.E.)
+94 kg: 1. Juhász Gergely (Halker-KirályTeam), 2. Hudoba Tamás (Bajnai KBSzSE), 3. Döme Balázs (Halker-KirályTeam)
Nők:
+65 kg: 1. Kovács Marianna (Kondorosi KBSE), 2. Karsai Krisztina (Combat „D” SC), 3. Katona Ágnes (Contact K.T.H.E.)
Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 1. Hesz Márton (Halker-KirályTeam), 2. Borbás Tibor (Controll SE)
74 kg: 1. Gábor Zoltán (Halker-KirályTeam), 2. Fromberger Gábor (Beremend)
84 kg: 1. Szóka Tamás (Halker-KirályTeam), 2. Szabó-Tóth Zoltán (Halker-KirályTeam), 3. Pócs Krisztián (Zrínyi Miklós KBA) és Acélos Gábor (Harcklub R.S.E.)
Nők:
+65 kg: 1. Kovács Marianna (Kondorosi KBSE), 2. dr. Zsellér Orsolya Veronika (Fontana KBSE), 3. Karsai Krisztina (Combat „D” SC) és Katona Ágnes (Contact K.T.H.E.)

0 Tovább

Magyarország harmadik lett az utánpótlás kick-box Eb-n​​​​​​​

Az Isztambulban megrendezett utánpótlás kick-box Európa-bajnokságon – amelyen 38 ország több mint 1600 versenyzője indult – Magyarország az éremtáblázaton Nagy-Britannia és Bulgária mögött a harmadik helyen végzett. A 2028-as olimpiára pályázó sportág kontinensviadalán a sportág mind a hét szabályrendszerében, több korosztályban osztottak érmeket. A 18 éven aluli magyar fiatalok nem kevesebb, mint 29 aranyérmet szereztek.

A magyar válogatott emellett 35 ezüstéremmel és 56 bronzéremmel gazdagodott. Ezzel az éremterméssel hazánk a nemzetek között úgy lett harmadik, hogy mindössze egyetlen arannyal maradtunk le a bolgárok mögött.

A válogatott teljesítette az elvárást, hogy az első háromba kerüljön a nemzetek között, mindazonáltal az is kiderült, hogy miben kell fejlődni a jövő évi világbajnokságig – értékelt Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

"Örvendetes, hogy a ringben is született magyar arany, Sipos Regina győzelme mellett azonban más versenyzőkben is bíztam, de nekik most nem volt sikeres a szereplése" – mondta Galambos Péter.

A sportvezető méltatta a formagyakorlatosok sikereit, hiszen a szabályrendszerek közül itt született a legtöbb magyar arany, ami azért nagy szó, mert nemrég gyakorlatilag nem létezett ez a szakág hazánkban.

"Puravecz Péter néhány éve kezdte el szisztematikusan felépíteni a formagyakorlat szakágat, és ez az isztambuli tulajdonképpen a munkájának a csúcseredménye. Kétségtelen, hogy náluk a kategóriákban a riválisok kevesebb voltak, de ez nem von le a teljesítményük értékéből."

„Ami a pointfightingosokat illeti, ők szerezték az érmeink körülbelül negyven százalékát, a light-contact és a kick-light szakág pedig stabilan szállítja az eredményeket, ez mind dicséretes" – vélekedett Galambos Péter. Hozzátette: ugyanakkor azt is látni kell, hogy elsősorban a fiatalabbak voltak eredményesek, és a felnőtt korosztályhoz közelítő versenyzőknek pedig ezúttal kevésbé jött ki a lépés.

"Látszódnak tehát azok a pontok, ahol javítani kell a munkán, hogy a világelitben megtartsuk ezt az összességében igen előkelő helyet, az egyes szakágaknál pedig megpróbáljunk még jobban szerepelni. Az hatalmas fegyvertény, hogy ilyen nagy, közel 150 fős utánpótlás válogatottal tudtunk részt venni az Eb-n. Ez feltétlenül köszönhető a szülőknek, akik oroszlánrészt vállaltak a költségekből, de rajtuk kívül az egyesületek és a kick-box szövetség is kitett magáért" – nyilatkozta az elnök.

Utánpótlás kick-box Európa-bajnokság, Isztambul:

Európa-bajnok:

Fábián Kíra (gyermek, pointfighting, 21 kg)

Peregi Botond (gyermek, pointfighting, 24 kg)

Szántó Máté (gyermek, pointfighting, 27 kg)

Ekwoge Elong Marcus (gyermek, pointfighting, 33 kg)

Csonka Zsombor Aurél (kadet1, pointfighting, 28 kg)

Szikora Bence (kadet1, pointfighting, 37 kg)

Kányai Szebasztián (kadet1, pointfighting, 47 kg)

Opperman Zsombor (kadet2, pointfighting, 37 kg)

Haider Katrin Violett (junior, pointfighting, +70 kg)

Nagy Bálint (junior, pointfighting, +94 kg)

Gyermek fiú pointfighting csapat

Kiss Zsófia Csenge (kadet2, light-contact, 46 kg)

Varga Zsombor (kadet2, light-contact, 63 kg)

Kiss Zsófia Csenge (kadet2, kick-light, 46 kg)

Juhász Balázs (kadet2, kick-light, 69 kg)

Szemenyei Máté Bence (gyermek, formagyakorlat, kreatív)

Szilágyi Marcell (gyermek, formagyakorlat, kreatív fegyveres)

Szemenyei Máté Bence (gyermek, formagyakorlat, zenés)

Nas Míra Katalin (gyermek, formagyakorlat, zenés fegyveres)

Szilágyi Marcell (gyermek, formagyakorlat, zenés fegyveres)

Kakas Nóra Leila (kadet1, formagyakorlat, kreatív)

Nas Timur Ádám (kadet1, formagyakorlat, kreatív)

Halmágyi Nikolett (kadet1, formagyakorlat, kreatív fegyveres)

Halmágyi Nikolett (kadet1, formagyakorlat, zenés)

Maróti Olivér Donát (kadet1, formagyakorlat, zenés)

Halmágyi Nikolett (kadet1, formagyakorlat, zenés fegyveres)

Maróti Olivér Donát (kadet1, formagyakorlat, zenés fegyveres)

Kadet2 vegyes formagyakorlat csapat (zenés)

Sipos Regina (junior1, K1, 56 kg)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum