A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara elkötelezett az élethosszig tartó tanulás, valamint a hallgatói és munkaerő piaci igényeket figyelembe vevő folyamatos képzésbővítések iránt.

 

A karon zajló képzésfejlesztés keretében a Pécsi Tudományegyetemen új, hiánypótló sporttudományi képzés kerül meghirdetésre a 2016/2017-es tanév tavaszi szemeszterében. Az egyetem zalaegerszegi és pécsi képzési helyén valamennyi hallgató campus kredit keretében vehet részt az ETK labdarúgó játékvezető képzésében.

 

A PTE ETK Fizioterápiás és Sporttudományi Intézete a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködve, neves játékvezetők előadásai segítségével biztosítja a hallgatók részére a magas színvonalú elméleti és gyakorlati ismeretátadást.

 

A kurzus zárásaként a hallgatók vizsgát tehetnek és sikeres vizsga esetén a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás játékvezetőivé válhatnak. Az engedéllyel rendelkező utánpótlás játékvezetők - amennyiben hétvégenként vállalnak mérkőzéseken játékvezetői, illetve asszisztensi feladatokat – havonta akár 50-100 ezer forint díjazásban is részesülhetnek.

 

A képzésre a PTE ETK várja azon egyetemi hallgatókat, akik kellő ambícióval rendelkeznek, hogy a labdarúgó játékvezetők, partjelzők legyenek.

 

A labdarúgó játékvezetői képzésről sajtótájékoztatót tartanak a szervezők.

 

Időpont: 2017. február 7. 11 óra

Helyszín: PTE ETK „A” épület I. emelet Tanácsterem

Résztvevők:

Prof. dr. Betlehem József PTE ETK dékán

Dr. Ács Pongrác egyetemi docens, intézetigazgató

Puhl Sándor alelnök, MLSZ Játékvezetői Bizottság, négyszeresen „a világ legjobb játékvezetője”

Dr. Bogyay Zoltán igazgató, Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatósága

Dr. Elbert Gábor, a PTE ETK tanára, sportvezető

Takács Gyula PTE EHÖK, elnök

 

További információ:

Dr. Ács Pongrác

30 700 4802

pongrac.acs@etk.pte.hu