Kimagasló eredmények táncsportban. Megrendezték többek között a latintáncok Európa-bajnokságát, és az akrobatikus formációs világbajnokságon is győzteseket avattak, de sporttörténelmi dobogós helyet is ünnepelhetett a sportág.

Az ukrajnai Harkovban felnőtt páros kategóriában (Main Class Contact Style) Király Ádám és Mercs Gréta ezüstérmes lett, ez minden idők legjobb felnőtt világbajnoki magyar eredménye– adta hírül a Magyar TáncSport Szakszövetség. Grazban megrendezték a felnőtt lányformációs világbajnokságot, ott a Super Girls begyűjtötte a negyedik világbajnoki címét, miután zsinórban harmadik alkalommal lett vb-győztes.

Utánpótlásban is taroltak a magyarok. Krakkóban a junior páros formációs világbajnokságon a Home alone csapat megvédte címét. Harkhovban a junior lányformáció is világbajnok lett, a Party Girls győzött, itt vb ezüstérmet gyűjtött be a Queen formáció. Ugyancsak Ukrajnában a junior párosoknál is magyar világbajnokot avattak, miután az Ancsák Attila, Ökrös Júlia kettős győzött, ezzel ők vezetik a világranglistát.

Közben a Világjátékokra készülő Andrea Silvestri, Váradi Martina páros a latin Eb-n versenyzett. Az olaszországi Cagliariban a többszörös magyar bajnok döntőbe jutott és negyedik lett, a másik magyar duó, Hidi Balázs és Kis Violetta a 20. helyet szerezte meg.

Zsámboki Marcell kiemelte, jó látni, hogy a pandémiás időszak nem sokat vett ki a magyar táncosokból. „Gyakorlatilag mindenki ott folytatta, ahol abbahagyta a világjárvány előtt. A Rock and Magic SE műhelymunkája kimagasló Lengyel Veronika irányításával. A latinpárosaink pedig ismét kitettek magukért. Tina és Andrea ezzel a negyedik helyezéssel búcsúztak az amatőr Európa-bajnokságoktól, nekik lesz még egy világbajnokságuk, de a Világjátékokon már profikként lépnek parkettre. A latin vb-re decemberben kerül sor, és nagyon várjuk új szakágunk, az olimpiai sportág break világbajnokságát, amely ugyancsak év végén lesz.” – nyilatkozta a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.