A zárónap előtt több magyar jet-skis is dobogós helyen van Nyíregyháza-Leveleken. A felnőtt Európa-bajnoki futamot és junior világbajnokságot magában foglaló Magyar Nagydíjon a legtöbb kategóriában két körön is túl van a mezőny.

Az Európa-bajnokságon – két futam után – a ski GP3 kategóriában továbbra is magyar fölény van, hiszen Jászai Csongor győzött, a magyar licensszel versenyző szlovén Tomaz Kete és Süli Csaba előtt. Jászai Csongor két futam után ski GP2-ben is ott van a legjobbak között, miután a 2. pozícióban várja a vasárnapi zárást.

Runabout GP4-ben a magyar licensszel versenyző lengyel Karasek Amanda is dobogós jelenleg, ő az összetett harmadik helyéről kezd az utolsó versenynapon.

Runabout GP1-ben egy futamot rendeztek eddig, ahol Kasza György imponáló magabiztossággal nyert, míg ski GP1-ben Szabó Barnabás – ugyancsak egy kör után – a 3. helyen áll.

A jet-skiseknél álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat.

A szombati nap után Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke így értékelt: A ski GP 3-as kategóriában továbbra is fantasztikus versenyt látunk a Jászai, Kete, Süli triónak köszönhetően. Jászai ráadásul jól teljesít egy kategóriával feljebb, GP2-ben is. Több géposztályban is vannak még további magyar éremesélyek, amelyek remélhetőleg a zárónapon valóra is válnak. Nem győzöm ugyanakkor hangsúlyozni, itt nagyon erős nemzetközi mezőnyt láthatunk, mindezek ellenére a magyarok ott vannak az élmezőnyben. Vannak egy futamot maguk mögött tudó versenyzőink, akik szintén jól mentek, gondolok itt Kasza Györgyre és Szabó Barnabásra” – összegzett Czeller Béla.

A világversenyen egyébként húsz nemzet jet-skisei képviseltetik magukat. Az idei felnőtt Európa-bajnoki sorozat Magyarországon vette kezdetét, és Litvániában, Kupiskisban zárul. A két futam alapján avatnak bajnokokat. A junior világbajnokság viszont egy futamos, azaz vasárnap kiderül, hogy kik szereznek vb-címet.

Fotók: Kis Ákos